Koja grafička na postojeću konfiguraciju?

poruka: 16
|
čitano: 3.443
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Poz,

nadovezujem se na ovu temu vezano uz problem sa gašenjem monitora nakon bootanja:

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/problemi-nakon-dual-boot-instalacije/87167.aspx

Tek sam sad odnio komp frendu da mi pogleda i on kaže da je u pitanju grafička. Odnijet će je kroz par dana na reklamaciju u ADM, pa ako je otišla u "vječna lovišta", morat ću je mijenjat za neku novu, budući da ima još garanciju 2 i pol mjeseca, a ove više nema u ponudi.

Sad me zanima šta bi najbolje pasalo na moju konfiguraciju u cjenovnom rangu, 1.500-1.600 kn koliko je ona koštala (nadoplatio bih kojih 100-njak kn ako treba)? Ne stignem pratiti ovaj ludi ritam izdavanja novog hardwarea{#}, ali koliko sam na brzinu proletio, radi se o par modela koji dolaze u obzir (iz ponude ADM-a naravno):

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=9712

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=9698

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=9705 (ova ima i skuplju verziju HAWK, ne znam u čemu je razlika?)

Čitao sam o oključavanju ATI-jevke na verziju HD 6970, no da li to može i ovaj Sapphireov model ili tih više nema u prodaji?

Za ovu MSI-jevu ima dosta preporuka po forumu zbog dobrog hlađenja i dulje garancije (3 god.). Da li i ova Gigabyteova ima nereferentni hladnjak? Iako je i ova moja Gigabyteova, tako da počinjem bit malo skeptičan prema njima... :)

Bitno mi je da je po mogućnosti što hladnija (bolji cooler) i da nije bučna. Eventulano da se može i malo kloknut kroz koju godinu.

Ili su možda ove navedene prejake za moju konfigraciju? Planirao sam malo proc kloknut (ne ja nego frend, ne kužim se baš ;) pa da se lakše nosi sa novijom grafikom.

Kad sam već pitao, da pitam i ovo:

Da li bi možda trebao mijenjati i ploču i procesor (stari godinu i pol) i ići na novu arhitekturu ili će oni držati još ako uzmem tu novu grafiku?

Koliko bi mogao dobiti za njih sad? Matična ima još 2 i pol, a procesor 14 i pol mjeseci garancije.

Hvala!

Ako netko zna gdje ima za uzeti podlogu CoolerMaster Dual-sided, nek javi na PP. Hvala!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 20:40 (bjede).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Koja grafička na postojeću konfiguraciju?
bjede kaže...

Poz,

nadovezujem se na ovu temu vezano uz problem sa gašenjem monitora nakon bootanja:

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/problemi-nakon-dual-boot-instalacije/87167.aspx

Tek sam sad odnio komp frendu da mi pogleda i on kaže da je u pitanju grafička. Odnijet će je kroz par dana na reklamaciju u ADM, pa ako je otišla u "vječna lovišta", morat ću je mijenjat za neku novu, budući da ima još garanciju 2 i pol mjeseca, a ove više nema u ponudi.

Sad me zanima šta bi najbolje pasalo na moju konfiguraciju u cjenovnom rangu, 1.500-1.600 kn koliko je ona koštala (nadoplatio bih kojih 100-injak kn ako treba)? Ne stignem pratiti ovaj ludi ritam izdavanja novog hardwarea{#}, ali koliko sam na brzinu proletio, radi se o par modela koji dolaze u obzir (iz ponude ADM naravno):

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=9712

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=9698

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=9705 (ova ima i skuplju verziju HAWK, ne znam u čemu je razlika?)

Čitao sam o oključavanju ATI-jevke na verziju HD 6970, no da li to može i ovaj Sapphireov model ili tih više nema u prodaji?

Za ovu MSI-jevu ima dosta preporuka po forumu zbog dobrog hlađenja i dulje garancije (3 god.). Da li i ova Gigabyteova ima nereferentni hladnjak? Iako je i ova moja Gigabyteova, tako da počinjem bit malo skeptičan prema njima... :)

Bitno mi je da je po mogućnosti što hladnija (bolji cooler) i da nije bučna. Eventulano da se može i malo kloknut kroj koju godinu.

Ili su možda ove navedene prejake za moju konfigraciju? Planirao sam malo proc kloknut (ne ja nego frend, ne kužim se baš ;) pa da se lakše nosi sa novijom grafikom.

Kad sam već pitao, da pitam i ovo:

Da li bi možda trebao mijenjati i ploču i procesor (stari godinu i pol) i ići na novu arhitekturu ili će oni držati još ako uzmem tu novu grafiku?

Koliko bi mogao dobiti za njih sad? Matična ima još 2 i pol, a procesor 14 i pol mjeseci garancije.

Hvala!

Uzmi trecu http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=9705

i samo se verzija 6950 sa 2gb memorije moze otkljcat i to samo neke posebne

MATICNA: ASUS P5KPL AM-SE (socket 775) CPU: Intel Dual Core E5200 2.50GHz 2.50GHz(clock na 2,93 ghz) PSU: PLATINUM MS 400ATX 400W MONITOR: Samsung SyncMaster T200HD GRAFICKA: nVidia geforce 8600gt
17 godina
Intelovac123 kaže...

Uzmi trecu http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=9705

i samo se verzija 6950 sa 2gb memorije moze otkljcat i to samo neke posebne

lol:), ja sam mislio da mogu i 1 GB verzije. Ovo sa 2 GB mi je previše, jel tako?

Ova Twin ima 3 godine garancije, to mi je jako bitno. Kakva je klokerica?

A ova Gigabyteova, ona je isto sa nereferentnim hlađenjem? Tražio sam njenu SOC verziju, ali nema je još u nas...

Ako netko zna gdje ima za uzeti podlogu CoolerMaster Dual-sided, nek javi na PP. Hvala!
15 godina
neaktivan

Odlicna super se kloka.

MATICNA: ASUS P5KPL AM-SE (socket 775) CPU: Intel Dual Core E5200 2.50GHz 2.50GHz(clock na 2,93 ghz) PSU: PLATINUM MS 400ATX 400W MONITOR: Samsung SyncMaster T200HD GRAFICKA: nVidia geforce 8600gt

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moj računar
-Matična ploča - Asus M2N-XE (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
-Procesor - DualCore AMD Athlon Black Edition 7850, 3000 MHz (15 x 200)
-Sistemska memorija - 2x2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
-Grafička kartica - NVIDIA GeForce GT 430 (1024 MB)
-Hard disk 1- WDC WD64 01AALS-00L3B SCSI Disk Device (596 GB)
-Hard disk 2 - WDC WD50 00AAKS-00A7B SCSI Disk Device (465 GB)
-Optički uređaj - HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 SCSI CdRom Device
-Optički uređaj - HL-DT-ST DVDRAM GSA-H44N ATA Device
-Napajanje - Trust PW-5550 520W Pro PSU Low Noise Big Fan
Svi mi kažu da mi je grafička najslabiji deo konfiguracije. Slažete li se s tim i koju bi ste mi preporučili da kupim da bude maksimalno iskorišćena za igranje igrica sa ovom konfiguracijom jer više ništa ne nameravam da menjam? Hteo bih da čujem što veći broj mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To je dovoljna grafa za taj komp!

Mozda bi se mogla neka gts 450 ubacit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 22:32 (Intelovac123).

0 0 hvala 0
17 godina
mica1709 kaže...
Moj računar
-Matična ploča - Asus M2N-XE (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
-Procesor - DualCore AMD Athlon Black Edition 7850, 3000 MHz (15 x 200)
-Sistemska memorija - 2x2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
-Grafička kartica - NVIDIA GeForce GT 430 (1024 MB)
-Hard disk 1- WDC WD64 01AALS-00L3B SCSI Disk Device (596 GB)
-Hard disk 2 - WDC WD50 00AAKS-00A7B SCSI Disk Device (465 GB)
-Optički uređaj - HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 SCSI CdRom Device
-Optički uređaj - HL-DT-ST DVDRAM GSA-H44N ATA Device
-Napajanje - Trust PW-5550 520W Pro PSU Low Noise Big Fan
Svi mi kažu da mi je grafička najslabiji deo konfiguracije. Slažete li se s tim i koju bi ste mi preporučili da kupim da bude maksimalno iskorišćena za igranje igrica sa ovom konfiguracijom jer više ništa ne nameravam da menjam? Hteo bih da čujem što veći broj mišljenja.

Zamolio bih te da se ubuduće ne ubacuješ u tuđe teme! A i admine da malo pripaze.

Ovu sam temu napravio jer ću vjerojatno morati ubrzo mijenjati grafičku i potrebna su mi brza mišljenja oko nove. I onda će ić lock...

Ovako se sa ne zna tko je kome u kojem postu odgovorio. Imaš tema o nadogradnji konfiguracije podosta...{#}

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sad čitam jamstvene uvjete na sajtu adm-a... Ponudit će karticu trenutnom cijenom i performansama u rangu moje, a ne iste cijene kao ova kad je kupljena.{#} Znači nešto tipa GTX 460. Dajte mi onda molim vas preporuku najbolje 460-ice ili neke malo skuplje.

Ove GTX 275 više nema u nas u prodaji. Ali koliko vidim, u stranim trgovinama je oko 1500 kn i više{#}.

A ne znam, vidit ću šta će oni reć...

Ako mi tko može reći za matičnu i procesor ovo šta sam gore pitao: nadogradnja da/ne, clockanje, koliko sad vrijede?

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 2:18 (bjede).
15 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
17 godina

Ma ta je isto 1.500+. Neće mi ponudit toliko. Maksimalno soma kn.

Ako bude moglo oko 1.500, (a vjerojatno neće) nadoplatio bih do MSI-jeve GTX 560 Ti TwinFrozr II ili HD 6950.

15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina

Hvala za sada!

Javim se čim odnesem u ADM i vidim šta će oni reć...

17 godina

Evo sam tek prije par dana odnio u ADM i dobio potvrdu da je grafika crkla i popravka nema. Čudno mi je s obzirom da je komp stvarno jako malo korišten, ali...
Sada čekam da mi kroz par dana daju zamjensku, vjerojatno GTX 560Ti.

Javit ću kad dobijem zamjensku!{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2011 11:08 (bjede).
15 godina
bjede kaže...

Evo sam tek prije par dana odnio u ADM i dobio potvrdu da je grafika crkla i popravka nema. Čudno mi je s obzirom da je komp stvarno jako malo korišten, ali...
Sada čekam da mi kroz par dana daju zamjensku, vjerojatno GTX 560Ti.

Javit ću kad dobijem zamjensku!{#}

Trazi HAWK kao zamjenu ili ako treba doplati.

http://www.bug.hr/vijesti/geforce-gtx-560-ti-hawk/107974.aspx

14 godina
neaktivan

Zar nije vec bila slicna tema?

A slazem se sa onim sto su prije napisali, GTX 560 Ti ili ako bude malo viska novca HAWK jer ima bolji cooler.  

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_560_Twin_Frozr_II/26.html#mce_temp_url#

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2011 22:45 (dragan225).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U ADM-a nema HAWK verzije. Mislio sam uzet također MSI-ejevu TwinFrozr II OC, kao što i ti dragane kažeš. Nju su mi preporučivali.

Ima vrhunski cooler, samo što je memorija malo manje kloknuta od one na HAWK-u (950/880). A nije problem kasnije malo dignut, dobra je klokerica.

Dobiju se i 3 igre s njom, a jeftinija je 100-njak kuna od HAWK-a. Valjda ću nju uspijet uzeti...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 15:24 (bjede).
17 godina

Evo tek sad sam dobio novu grafiku, odnosno istu. :( Ne znam samo gdje su je iskopali... Ovo je noviji model sa DVI+VGA+HDMI priključcima (prva je imala samo 2 DVI-ja).
Kad već nisam uspio ubosti novu, dobro je da ovoj ide njezina garancija od 2 godine, pa ako opet rikne, valjda je do tada više neće bit u skladištima...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice