HS 4870 XXX Edition Temperature

poruka: 42
|
čitano: 6.149
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Zbog čega mi se temperature vrti oko 60 C. Da li smije toliko bit visoko

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HS 4870 XXX Edition Temperature

To je normalno! Sve do 80 - 90 stupnjeva je moguce i prihvatljivo sa serijom 48XX

Pravi programeri programiraju binarno!
18 godina
joze kaže...

idle ili load?

Ako je to u loadu to je predobro!

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan

evo trenutno 62 C, activity 0, fan 49 posto

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Preporucam kupnju Musashi-a :) Najbolje rjesenje.

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

Neš mu ne valja s coolerom. Ja sam imao HD4870. Dobro on ima HIS, a ja Sapphire. Al svejedno temperature se nisu dizale iznad 48 C u Activity 0%! I još on ima Fan Speed 49. Kod mene nije prelazio 38!!!Neodlučan

sticky boredom with a book:S
17 godina
neaktivan

Malko sam gleduckao karakteristike tvojeg kućišta:

Link na pogled unutra

Da li su ti temperature ostalih komponenti u nekim normalnim granicama? 60 u idle mi se čini previše, pogotovo s obzirom da ti se vent vrti na skoro 50%.

Moja 4850 (nije baš 4870, ali to je tu negdje) je u idle na 40tak °C a vent se jedva vrti.

Da li možeš provjeriti temperature proca i HDD-ova i (ponovo) Grafičke (Everest, speedfan ..) dok je komp idle.

Kad gledaš neki film u media playeru

Kad igraš neku igru ili odvrtiš 3d(č)mark

Za ovaj 2. i 3. test možeš snimati temperature preko GPU-Z, odeš u aplikaciji na sensor tab i klikneš da monitorira dok program radi u backgroundu i da zapiše u datoteku (nećeš moći gledati HDD temperature, ali nije bitno u ova dva slučaja)

Google is your friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

Meni je prije u Crysisu nakon 2 sata bilo 65, a Fan 38%:S na HD4870. Istina kartica se jako grije ako se pusti na AUTO Fan Speed zato sam ja to ručno malo naštimao da je malo buke, ali manje temp. Meni je na AUTO dolazilo i preko 80, ali ipak su to aplikacije koje zauzmu cijelu grafu, oču reč da je aktivnost i preko 90%. Nije moguće da je sa 49 Fan Speed u idle 60° ako je sve normalno. HD4850 serija 4000 je po temp jednaka 4870, a ja sam imao obje 512 i 1GB.

17 godina
neaktivan
Moja je 78 idle i 86 max load. Vent je na automatski. Ne brini oko temperatura. Taj čip je dizajniran da radi pri višim temperaturama, tako da je sve 5 pa o5. Uživaj!
Puno stvari u životu nije sigurno, no tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
joze kaže...

Izvadi grafu iz kućišta, skini hladnjak i sve temeljito očisti. Meni je to pomoglo....

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
18 godina
protjeran

Da i to što govoriš... Mogo bi i ja malo svoj pomest iznutra dok ga svaki dan očistim izvana kako ga pazim i mazim doma...:P Sigurno ima prašine u kućištu i u ventilatorima.Smijeh

17 godina
neaktivan
lordlojkus kaže...
joze kaže...

Izvadi grafu iz kućišta, skini hladnjak i sve temeljito očisti. Meni je to pomoglo....

Pošto sve znan osim vadit hladnjak iz grafe ima li kakav tuto o tome

18 godina
neaktivan

ne znam kakva ti je frka oko 60*C, temperature uređaja ovise i o temperaturi unutar kučišta, a nema svatko jednako kučište pa je teško uspoređivati na taj način

kakav ti hladnjak ima grafička? kolike su temperature pri igrama?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 10:45 (igy).
17 godina
neaktivan

Imam kućište nzxt alpha case; hladnjak grafičke je (to se kaže stock?) znaći ono što sam dobio s grafom. Hm temp pri igrama nisam gleda.. 

18 godina
neaktivan
joze kaže...

Imam kućište nzxt alpha case; hladnjak grafičke je (to se kaže stock?) znaći ono što sam dobio s grafom. Hm temp pri igrama nisam gleda.. 

pa najbitnije je prekontrolirati grafu za vrijeme njenog korištenja

skini hwmonitor, pokreni ga, pokreni neku zahtjevniju igru, igraj 15-tak minuta, pogledaj max temp i onda nam se javi s temp

ako je referentna kartica k tome i xxx znači da su podignuti taktovi može se očekivati veča temperatura pogotovu kod HD 4XXX serije koja se dosta grije

kolika je brzina ventilatora grafe?

koliko ventilatora imaš u kučištu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 10:52 (igy).
17 godina
neaktivan

jedan na stražnjoj, jedan za procesor(uskoro katana 3), jedan na stranici (s led diodom)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
joze kaže...

jedan na stražnjoj, jedan za procesor(uskoro katana 3), jedan na stranici (s led diodom)

kolika je brzina ventilatora grafe?

16 godina
neaktivan
joze kaže...
lordlojkus kaže...
joze kaže...

Ma jednostvno je jako. Ja sam radio bez tutorijala i riješio bez problema. Izvadi grafu iz kućišta odšarafi hladnjak i odvoji onaj 4-pinski konektor. Skini onaj hladnjak (odnosno plastiku) i uzmi kist pa polako i smireno počisti. Nemoj slučajno dirati dno grafe koje nije prekriveno hladnjakom jer ju možeš shebat. I sve dijelove osim hladnjak lijepo stavi na BUG časopis Cool da se ne poderu mali komadići.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
lordlojkus kaže...
joze kaže...
lordlojkus kaže...
joze kaže...

Ma jednostvno je jako. Ja sam radio bez tutorijala i riješio bez problema. Izvadi grafu iz kućišta odšarafi hladnjak i odvoji onaj 4-pinski konektor. Skini onaj hladnjak (odnosno plastiku) i uzmi kist pa polako i smireno počisti. Nemoj slučajno dirati dno grafe koje nije prekriveno hladnjakom jer ju možeš shebat. I sve dijelove osim hladnjak lijepo stavi na BUG časopis Cool da se ne poderu mali komadići.

Misliš na dno koje je u kučištu s gornje strane; a hladnjak i onaj crtež na kučištu grafe s donje

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 10:57 (joze).
16 godina

da malo koristis google nebi ti bilo problem nac tutorial evo izvoli ode lik skida hladnjak sa 4870 i stavlja vodeni blok, pa ti lijepo sve pokazuje

, lijepo je izvadis skines hladnjak, ocistis ga od prasine, stavis novu termalnu ( pitaj nekog za savijet ja neznam koja je termalna dobra ) , termalnu mazes u tankom sloju ko sta i sam znas imas tutorial i za to ovde :
on tu stavlja termalnu na procesor ali slicna je stvar, samo razmazi po grafickom procesoru di je i prije bila i obavezno mora bit u sloju tankom kao papir jer ako ti se razlije okolo po grafulji moze ti kratki spoj napravit, mislim da u ovom prvom videu gdje lik stavlja vodeni blok, pokazuje kako termalnu namazat, 60c ti je puno za idle, ne zaboravi stavit termalnu i po memorijskim cipvima, u prvom videu ovaj stavlja po njima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

savjetujem ti da se pustis za sada rastavljanja grafe

- saznaj temp za vrijeme igranja (hwmonitor)

- provjeri brzinu ventilatora!

- nemaš prednji ventilator na kučištu ( trebao bi jedan 120 mm od 1200 rpm) upuh zraka je bitan

- možeš očistiti grafičku od prašine

ako ti se temp na takvoj graičkoj kreću do 85*C nemaš brige

ako su veće onda ih treba skidati (rastavi grafu)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Meni idu do 86 tj. bar HWMonitor tako pokazuje. Jel to opasno ili se može zdurat?
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

Očito je da čovjek ima problem. Jer čim je otvorio temu je to to... Ako sada ustanovi da se grije onda je ventilator grafičke u pitanje, a ja bih savjetovao@autor teme da staviš u CCC (catalyst overdrive) Fan Speed na AUTO (makni kvačicu sa manual) i igraš neke zahtjevne igre (Crysis tipa GTA4, NFS Shift, Metro 2033, Stalker Call of pripyat,) ugl neke shootere ili racing gdje je grafa bitna i gdje je optereti, da odvrtiš neki benchmark kao Crysis benchmark tool, 3D Mark 06, Vantage od Futuremark skineš na internetu, nađeš lako ako utipkaš to u Google(!) i pogledaj u CCC nakon igranja temperature ili ćeš vidjeti ako se sustav srušio prije jer je grafa prevruća. Ili prati Furmark to je dobar test za 4000 seriju xD kako se temp kreču. Onda javi što si našo na forum.Osmijeh Sa tvojom je temperatura od 78°C u idle sa AUTO fan normalna, load oko 92°- znam imao sam 4870 i igram-bencham stalno neki kur**

17 godina
neaktivan
Meni LOAD uz ventilator na AUTO nikada ne prelazi 86, ali valjda je to zato što imam CM 690 i unutra 6 Slip Stream ventilatora koji se veselo vrte na 1200 RPM-a?
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
The Man kaže... CM 690 i 6 Slip Stream ventilatora koji se veselo vrte na 1200 RPM-a?

HeheSmijeh Znam znam

17 godina
neaktivan
Kako znaš? Možda lažem i prosipam izmet?
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

lol aj dobro pretpostavljam da imaš jer ako imaš to je toCool

17 godina
neaktivan

Provam sam s 3dmark 06 i za par min sam prekinia i vidia u catalistima temp. I bila je oko 65 C; sve to zavisi jer mi se brzina ventilatora okreće automatski

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

Ma nemaš problema ako je samo 65°. Možeš slobodno odvrtiti cijeli test bez straha jer nakon par minuta bi u 3D Marku 06 temperatura sigurno i više porasla da je u tome problem. Nego hajde probaj Furmark, tamo imaš grafikone unutar testa na cijelom ekranu pa možeš istovremeno pratiti zbivanje na ekranu dok benchmarkaš. Samo u opcijama stavi neka je Benchmarking i to ti je 60 sekundi.Neodlučan

17 godina
neaktivan

Pošto kupujem katana 3 bi li to moglo utjecat na manju temperaturu, za furmark ću vam reć kroz par minuta

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice