HD6870 moguci artefakti?

poruka: 22
|
čitano: 3.379
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
HD6870 moguci artefakti?

Danas sam isao igrati: "Batman Arkham City".

Pri paljenu igrice, vrti se reklama : "nVidia bla bla", preko reklame mi je na ekranu iskocila zelena slika, vidjela se i dalje reklama ali bila je cijela zelena.

I tako prođe reklama i dode onaj pocetni screen od igrice gdje pise: Press to start ili tako nesto , tu su se pojavile na 3 sekunde razmuljane boje u obliku "lepeze".

Kasnije sam igrao pola sata normalno bez: "artefakta"...

Inace nikad grafi nedam da ide preko 75°c uvijek je tu negdje obicno oko 70-72°c.

Ovo sto sam gore naveo mi se pojavilo danas po prvi put, poslije sam pokrenuo Furmark Xtreme Burn-in. Te se nista nije pojavilo 15-ak min, te sam ga ugasio, ali sam primjetio da u Furmarku opterecuje samo GPU, ne opterecuje memoriju?!..

Zanima me kako da jos testiram dali je sve u redu s grafom?

I dali je moguce da su to bili samo artefakti koji su : "dosli prvi i zadnji put"?

Hvala!

Alistair Overeem vs. Brock Lesnar - Match godine 30.12.2011<3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD6870 moguci artefakti?

Spusti memory clock na 1050 mhz ukoliko si clockao i ako ne prode tada onda reklamiraj karticu ako se ponovi.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 1
16 godina
HD6870 moguci artefakti?

Ako je grafa clockana spusti na tvornicke taktove !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: HD6870 moguci artefakti?

Ja mislim da ti je otisla memorija na graf., dok opterećuje samo GPU.

16 godina
neaktivan
HD6870 moguci artefakti?

Moguće da si sprčio karticu OC-om, a Furmarkom je samo dokrajčio. Furmark inače smatram debilanom jer dokazano uništava i posve zdrave kartice, a kamoli OC-ane, i koristi se na vlastitu odgovornost.

Vrati taktove kartici na stock vrijednosti kao i voltažu ako si dirao, i napravi reinstall drivera.

Cemetary gates
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
HD6870 moguci artefakti?

Kartica nije nikad bila clockana niti slicno, jedino je vent bio na custom brzini (namjesteno u Afterburneru) jer je kartica referentna.

Prvi sam vlasnik tako da nikad nije nista povisivano na njoj.

Ima li jos itko kakvih ideja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HD6870 moguci artefakti?

Ako ti se bude to i dalje događalo i ako imas garu , nosi ju na servis !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Brega55 kaže...

Kartica nije nikad bila clockana niti slicno, jedino je vent bio na custom brzini (namjesteno u Afterburneru) jer je kartica referentna.

Imam ja jednu,nosi ju na reklamaciju.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
zoharbizo kaže...
Brega55 kaže...

Imam ja jednu,nosi ju na reklamaciju.

Ma slažem se, samo kako da im to kazem : "bacila je artefakte jednom i nikad vise"..

Ostavit ce je na testiranju i skuzit ce da ne baca.

Testirao sam je vec svim mogucim programima i nista, ne pokazuje da je neispravna.

Neznam sto da napravim?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 13:24 (Brega55).
15 godina
HD6870 moguci artefakti?

Kad pocne bacati artefakte stalno onda ju nosi na reklamaciju.Ukoliko ju reklamiras a oni ne nadu kvar naplatiti ce ti pregled.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 13:28 (zoharbizo).

0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Brega55 kaže...

Zanima me kako da jos testiram dali je sve u redu s grafom?

I dali je moguce da su to bili samo artefakti koji su : "dosli prvi i zadnji put"?

Hvala!

kao sto su decki prije rekli furmark je za bolesne gamere entuzijaste.

dragi boze, stavi je na stock taktovima na 3dmark 11 i ako ti se ne pojave "znameniitosti" tzv artefacti , napravi taj test jos 5 puta {#}

ako je i onda sve u redu, mozda ti je spala naljepnica s vrha ventilatora i za kratko poremetila vrtnju ventilatora.

nema ti tu velike philosophie.

par puta 3dmark 11 i ako je sve u redu kartica je OK.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
15 godina
HD6870 moguci artefakti?

Testiraj ju u cmarku i u igrama.U 24/7 aplikacijama koje koristis i u igrama.I to je to.

0 0 hvala 1
15 godina
zoharbizo kaže...

Testiraj ju u cmarku i u igrama.U 24/7 aplikacijama koje koristis i u igrama.I to je to.

3DMark 11 prolazi bez problema, sada skidam Unigine Heaven pa javim sta bude..

15 godina
Brega55 kaže...
zoharbizo kaže...

U Heavenu mi je grafa isla na stock naponu  na 950/1200 a u igrama se rusila.Testiraj ju u Skyrimu,jako je osjetljiv na manjak napona i nestabilnost.

16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Brega55 kaže...
zoharbizo kaže...

U Heavenu mi je grafa isla na stock naponu  na 950/1200 a u igrama se rusila.Testiraj ju u Skyrimu,jako je osjetljiv na manjak napona i nestabilnost.

Ako imas Witchera 2 i Battlefield 3, najbolje da u njima testiras.. To su dvije igre koje mi najvise opterete grafu.. Witcher 2 malo vise od BF3 ..

15 godina
zoharbizo kaže...
Brega55 kaže...
zoharbizo kaže...

Testirao sam vise puta tokom dana sa Heavenom u trajanju od 45min. (max. postavke) i sa 3D Mark11 (Pro. edition max. postavke) u trajanju od 30min., grafa nije bacala nikakve artefkate niti rusila sistem, sve proslo kako spada.

Iz ovog mogu jedino zakljuciti da je ono jucer mozda bio neki bug jer je sve zajedno trajalo 5 sekundi.

Artefakti nisu bili tockice i crtice, vec kao neko zeleni overlay preko ekrana a kasnije samo na trenutak razmuljane boje.

Ako se to opet pojavi onda definitivno furam grafu na servis.

Ali nevjerujem, ako nije u Benchevima pokazivala, izgleda da je ispravna.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 19:06 (Brega55).
14 godina

cek malo a sta si ti namjesto u afterburneru a imas vtx3d a afterburner je samo za MSI!

d4rkd3atH
16 godina
neaktivan

Podesio je brzinu ventilatora na grafičkoj.Od kad je afterburner samo za MSI!?Znači po tebi se nemože ni koristiti npr. evga precision tool ako nije evga kartica. 

Never trust a computer you can't throw out a window.
14 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...

cek malo a sta si ti namjesto u afterburneru a imas vtx3d a afterburner je samo za MSI!

A jesi ga "povedal" msi radi normalno za nvidia i ati nema veze ali za ovaj evga precison koliko sam malo citao cini mi se da je samo za Nvidia.

Don Believe The Tyoe
14 godina
BOGDO kaže...

Podesio je brzinu ventilatora na grafičkoj.Od kad je afterburner samo za MSI!?Znači po tebi se nemože ni koristiti npr. evga precision tool ako nije evga kartica. 

da al to nije to onda probaj se uvjerit znam šta pričam

d4rkd3atH
14 godina
neaktivan
HD6870 moguci artefakti?

Što uvjerit evo upravo koristim msi afterburner za gigbyte 6850 oc na 1ghz i koristio sam trixx i ati tool i sve radi bez problema.

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Brega55 kaže...

Testirao sam vise puta tokom dana sa Heavenom u trajanju od 45min. (max. postavke) i sa 3D Mark11 (Pro. edition max. postavke) u trajanju od 30min., grafa nije bacala nikakve artefkate niti rusila sistem, sve proslo kako spada.

Iz ovog mogu jedino zakljuciti da je ono jucer mozda bio neki bug jer je sve zajedno trajalo 5 sekundi.

Artefakti nisu bili tockice i crtice, vec kao neko zeleni overlay preko ekrana a kasnije samo na trenutak razmuljane boje.

Ako se to opet pojavi onda definitivno furam grafu na servis.

Ali nevjerujem, ako nije u Benchevima pokazivala, izgleda da je ispravna.

gledaj vamo ! :D

u 90% slucajeva artefakata problem je u crknutoj ili "nacetoj" memoriji, no moze se desiti i kod isprobavanja overclocka limita kartice.

posto ti kazes da nisi pokusavao dizati napone, memu, gpu, vjerujem ti.

postoji onda zaista mogucnost da ti se odlijepila naljepnica, malo usporila vent, temperatura se na moment digla u nebesa, najlon odleprsao i sve se vratilo na svoje mjesto. (imao sam takav problem).

pokusaj i iskljuciti sleep mode.

opet, postoji mogucnost da je greska na memoriji ili lagano rikava.

ne mora memorija uvijek odmah roknut.

nekad to traje neko vrijeme.

sto ti rece forumas gore, ako ti se to ponovno pojavi, onda ti je vrijeme za brigu i posjet "ordinaciji" ;)

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 11:35 (Budokai).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice