HD4890 Vapor-X - Problem s temperaturama?

poruka: 27
|
čitano: 2.627
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav.

Imam doticnu karticu i stvar je u tome sto sam gledao po reviewsima i pitao neke korisnike foruma kolike su temperature na stock i na vapor-x coolerima..

Saznao sam od par forumasa, na sobnoj temp. 24*c da im je max. temp u OCCT-u 75, a za Vapor-X 68..

Meni moja vapor-x-ica dodje do 80*C igrajuci BFBC2 ili preko OCCT Gpu testa, sto mi se cini malo previse za ovo hladenje..

Radi na 60-ak% venta jer sve preko dovodi do povecanja bucnosti, sto me i smeta malo, tako da planiram uzeti ac twin turbo pro, pa ako netko ima kakav prijedlog..

Zahvaljujem unaprijed..

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: HD4890 Vapor-X - Problem s temperaturama?

ac twin turbo pro ne podrzava 4890 grafu,bar tak pise.

http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=101&language=en

sniper only
16 godina
neaktivan
ljubo2mad kaže...

Ti si naso obicnu verziju, a ne pro :D

http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=379

18 godina
neaktivan

a da,moj bed.

sniper only
17 godina

i ja imam vaporku idle je 70 C, a u loadu ponekad i 95 C

Imam antec 300, modularno napajanje, ali jedino sto znam da nije temperatura 70 u loadu kak bi trebala bit.

Samo jos jedna stvar u loadu kad je temp negdje 90 C vent radi na kojih 80 %, i dosta se cuje...

Nije ko i na rewievima...

Mafia 2 - world best game
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

Tebi sve u svemu nije baš prozračno to kućišteIzlanuo se ili imaš prašine u ventu od te Vapor-Xice? Ja nisam imao temp više od 92° dakle kao kod tebe, a imao sam HD4870 stock dual slot stari model i to u Crysisu i Furmarku! Hmm

sticky boredom with a book:S
17 godina

Nema prašine sve se redovit usisava sad ima ono prasine malo posto nesmijem kuciste otvarat zbog garancije, ali svi filteri se dobro obrisu i usisaju, sad neznam zasto kad je bila zimatemperatura u idleu je bila oko 50-55, ali tad je bilo zima i zidovi su hladniji :D, a posto je moj komp u kutu mozda se zadrzi ta toplina pa mozda zbog toga...neznam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

A onda niš.. Kod mene su idle bile 62°, load 78 do 92° kako sam napisao, ali to je ipak dual slot hladnjak. Sve u svemu nije se pokvarila više od godinu dana

17 godina

Sad sam malo htio vidjeti kako se graficka ponasa kad je vent na 100% kad ono nemože, Odem na CCC i stavim na 100% stisnem apply i nista se nedogada vent uopce ne vrti na onoliko koliko ga namjestim, nego ga on automatski vrti, ja stavim na 0% on opet po svom, kak to, kako mogu štelat brzinu drugačije?  I jos mi CCC povremeno blica kad ga upalim..

EDIT: Evo nekako jedva uspio na CCC namjestit, ali stvarno nije htjelo prvi put...

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 19:11 (legend).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

Koje drajvere koristiš za ATI? :S

EDIT: meni su drajveri 10.2 isto tako blinkali sve do 10.3 i sada 10.4 OK!

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 19:15 (stoncin3).
17 godina

Gdje uopce to mogu vidjet koje koristim? mislim da koristim 9.8 ili 9.9

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

Stavišove nove to se inače preporuča kod Windowsa!Namigiva Ako imaš druge Windowse od Win7 ovdje odaberi onda sam!Belji se

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 19:18 (stoncin3).
16 godina
neaktivan

Ma tek sam sad skuzio da je ovo Vapor-X hladenje s*anje..

Po reviewima neide preko 75, u idleu oko 50, dok meni idle 58, load 80-82..

Ma kad nabacim ovaj AC Twin Turbo Pro, bit ce necujan i nadam se da u loadu nece preko 70... ne bi trebalo svakako.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

i ja imam doticnu graficku,temp u idleu mi je od 59-62, u loadu od 70 do 80. ventilator mi je na automatsiki postavljen(41% u idleu)

jesu to prihvatljive temp?

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

Previše je to kod oboje za jednu 4890 VaporX. Pa ja sam stavio gore svoje od prijašnje 4870, sad vidiš koja je razlika-skoro pa nikakaMršti se Ček malo idem neš pogledat na net pa javim. Za čas...!

edit 59-77°C under idle, load po meni, neću sada navodit izvor, po meni je pouzdan i "još" me nije iznevjerio jer dotični testira Sapphire kartice i poklapa se sa mojim korištenjem dotičnog Radeona. Ovi 59-77° su još kod OC-anim grafičkim, naravno 4890 Vapor-X-ica! Tako da ne bi trebalo...

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 15:59 (stoncin3).
18 godina

Nemojte kenjat po Vapor-X grafuljama, to su jedna od najboljih hlađenja koja postoje po nekoj pristupačnoj cijeni...

Ako su vam temp previsoke, ne valja vam protok zraka u kučištu, možda vam je hladnjak od grafulje prašnjav ili nešto tako...

Evo vam dva print screena, jedan u idlu, a drugi nakon 3 sata BC2

EDIT: Sad sam vidio da se baš ne vide temp, prva je 50 stupnjeva, druga 68

Idle temp Idle temp
Nakon 3 sata BC2 na mx postavkama u FULL HD rez Nakon 3 sata BC2 na mx postavkama u FULL HD rez
PC RULES!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 22:04 (mika2210).

0 0 hvala 0
17 godina

Da vidim da su ti temperature ono 50 stupnjeva u idleu i 67-68 u loadu, ali pokaži mi kakve su temperature kad ventilator nije na 100% a tebi je i u idle i u loadu na 100%, tako da to nije optimalno testiranje, pa mogu i ja stavit na 100% ventilator i hladit ce dobro i bit ce solidnih 60 stupnjeva u idleu, ali ja si nezelim shebat karticu drzeci je stalno na 100%

EDIT: Sad sam vidio koji komp imas, imas skoro isti kao i ja zapravo samo kuciste ja imam drugacije antec 300

EDIT: Dobro mozda jesam pogrijesio ali na slici se takoder vidi da pise 30% vrtnja

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 22:17 (legend).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
legend kaže...

Da vidim da su ti temperature ono 50 stupnjeva u idleu i 67-68 u loadu, ali pokaži mi kakve su temperature kad ventilator nije na 100% a tebi je i u idle i u loadu na 100%, tako da to nije optimalno testiranje, pa mogu i ja stavit na 100% ventilator i hladit ce dobro i bit ce solidnih 60 stupnjeva u idleu, ali ja si nezelim shebat karticu drzeci je stalno na 100%

EDIT: Sad sam vidio koji komp imas, imas skoro isti kao i ja zapravo samo kuciste ja imam drugacije antec 300

EDIT: Dobro mozda jesam pogrijesio ali na slici se takoder vidi da pise 30% vrtnja

Nije na 100%, pogledaj bolje, vidiš da nema kvačice kraj "Enable manual fan control", ventilator je na automatskim postavkama. Na prvoj slici je na 30%, a na drugoj na 50% (najdonja kazaljka od one 3 na desnoj strani).

Ovaj slider je skroz desno jer sam isprobavao glasnoću grafulje na max okretajima ventilatora, pa sam samo isključio manual control pa je slider ostao skroz desno (vidi se da je zasivljen, tj. nemože se micati)

EDIT: da vidi se da se ventilator u idlu vrti na 30% okretaja i temp je 50 stupnjeva...

Nakon 3 sata BC2 je na 68 stupnjeva i na 50% vrtnje venta, kaj je to puno????

PC RULES!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 22:26 (mika2210).
16 godina
neaktivan
mika2210 kaže...
legend kaže...

Nije na 100%, pogledaj bolje, vidiš da nema kvačice kraj "Enable manual fan control", ventilator je na automatskim postavkama. Na prvoj slici je na 30%, a na drugoj na 50% (najdonja kazaljka od one 3 na desnoj strani).

Ovaj slider je skroz desno jer sam isprobavao glasnoću grafulje na max okretajima ventilatora, pa sam samo isključio manual control pa je slider ostao skroz desno (vidi se da je zasivljen, tj. nemože se micati)

EDIT: da vidi se da se ventilator u idlu vrti na 30% okretaja i temp je 50 stupnjeva...

Nakon 3 sata BC2 je na 68 stupnjeva i na 50% vrtnje venta, kaj je to puno????

Ne nije to puno, meni je kuciste otvoreno, cak sam i plastiku makao i smanjio temp. za 2-3*C al opet to nije to.. probam novu pastu stavit pa javim

18 godina

Ja po svojoj grafulji nisam uopće prćkao od kad sam kupio komp, jedno mjesečno razvalim čitav komp, sve očistim od prašine i vratim natrag i deri dalje...

Ako se ne varam, najviša temp koju sam vidio kod sebe na grafulji je bila 73 stupnja, i to je bilo nakon cijelog popodneva igranja Crysis Warhead, na max detaljima i rezi...

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
17 godina

E vidis  ja nemogu otvarat komp svaki mjesec zbog garancije...ja cu se jos nacekat prije nego otvorim komp

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Tko još kupuje sklopljene konfiguracije???!! čista pušiona na većini komponenti zbog garancije...

Dobiš garanciju na konfu godinu dana, bez obzira na to kaj je garancija za RAM 5 godina, HDD 2-3 godine itd....

I nije onda grafulja kriva kaj se grije, nego to kaj 6-7 mjeseci se na svim ventilatorima skuplja prašina i vlaga i nema protoka zraka...

Uzmi komp i odfuraj ga u dućan gdje si ga kupio i reci ima da ti ga temeljno očiste, pa onda provjeri temperature...

PC RULES!!!

1 0 hvala 0
17 godina
legend kaže...

i ja imam vaporku idle je 70 C, a u loadu ponekad i 95 C

Imam antec 300, modularno napajanje, ali jedino sto znam da nije temperatura 70 u loadu kak bi trebala bit.

Samo jos jedna stvar u loadu kad je temp negdje 90 C vent radi na kojih 80 %, i dosta se cuje...

Nije ko i na rewievima...

Kako je to moguće da imaš takve temperature.Imam isto anteca 300,grafa je HD4870,obična,ali zadnji model ne ona prva serija koja se jako grijala.Temperature su mi od 48-52 °C,u idle-u,do 72°c u loadu jednom mi je išla do 78°C

ali to je prije nego sam ugradio ventove sprijeda.Nemam modularno napajanje.I vent je na auto i nikad nije prešao 60%.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 11:10 (Regular John 19).
18 godina

Moguće je jer u kučištima imaju po 15 kila prašine...

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
17 godina

A neznam, mislim stvarno ko jos kupuje sklopljene konfiguracije, ja se nisam zalio na temperaturu moje graficke nego samo velim da nije ko i na revievima...

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
legend kaže...

A neznam, mislim stvarno ko jos kupuje sklopljene konfiguracije, ja se nisam zalio na temperaturu moje graficke nego samo velim da nije ko i na revievima...

oni to testiraju izvan kucista pa imak ima razlike

16 godina
protjeran

HD4890 su od početka prodaje slovile kao kartice koje se abnormalno griju, i ako nije ogromno kućište vrlo lako kod zahtjevnijih igara dolete na 95°

Ništa čudno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice