HD 5870 CX vs. GTX 470 SLI

poruka: 249
|
čitano: 108.099
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: HD 5870 CX vs. GTX 470 SLI
xyan kaže...

u cem je problem za thumb down? cijeli svoj zivot imam ati, i sad sam jos u razmisljanju da mu ostanem vjeran...

1. Već smo ti rekli, ne treba HX1000.

2. Šugavi AMD-ovci. Ne znam za tebe ali ja sa šugavim AMD-ovim driverima nikad nisam imao problema. Multi GPU skaliranje jest na strani Nvidie, ali nikakvih 2x

3. micromanov post

15 godina
neaktivan

1. za OC procesora i grafi, treba, zderu ko deve prije pustinje...moze se proci i sa 850w, al onda isto treba hx 850 ili jos bolje ax 850.a sve to skupo (mislim u linksu uzeti), s time da je razlika nekih 200kn ili manje, a ax850 je cak skupljji od hx 1000

2. ne mislim da su toliko losi driveri, al ja sam morao koristiti Omegine drivere za hd2400Pro da to nekako funkcionira....Catalyst mi uopce nije htio raditi :S

3. da vidio sam micromanov post, i slikat cu sve da vam pokazem kad stigne za 7-10 dana, cak cu izvrtiti neki benchmark, barem Vantage 

15 godina
neaktivan
xyan kaže...

1. za OC procesora i grafi, treba, zderu ko deve prije pustinje...moze se proci i sa 850w, al onda isto treba hx 850 ili jos bolje ax 850.a sve to skupo (mislim u linksu uzeti), s time da je razlika nekih 200kn ili manje, a ax850 je cak skupljji od hx 1000

2. ne mislim da su toliko losi driveri, al ja sam morao koristiti Omegine drivere za hd2400Pro da to nekako funkcionira....Catalyst mi uopce nije htio raditi :S

3. da vidio sam micromanov post, i slikat cu sve da vam pokazem kad stigne za 7-10 dana, cak cu izvrtiti neki benchmark, barem Vantage 

1. Cors 850 bi i overclockane komponente gurao. Ne treba to bit AX, imaš

TX, HX... kao i alternativu u Seasonic napajanjima.

2.AGP vjerojatno?

3. Can't wait ;)

15 godina
neaktivan

dobro, dobro....nemoj se rugat kad sam ozbiljan! al fakat jesam.da naravno da je agp.nemam ja nista protiv atija, al slazes se sa mnom da bi driveri mogli biti malo bolji. a nije ni nvidia dobra-naprave shit drivere koje smrzavaju OS, tj ne moze se ucitat. i k tome jos postoji naredba proizvodjaca da bilo tko ko se javi s takvim problemom bez pitanja mjenjaju graficke. pozzz

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

dobro, dobro....nemoj se rugat kad sam ozbiljan! al fakat jesam.da naravno da je agp.nemam ja nista protiv atija, al slazes se sa mnom da bi driveri mogli biti malo bolji. a nije ni nvidia dobra-naprave shit drivere koje smrzavaju OS, tj ne moze se ucitat. i k tome jos postoji naredba proizvodjaca da bilo tko ko se javi s takvim problemom bez pitanja mjenjaju graficke. pozzz

LoL. Gdje si vidio da se rugam??

Stvar je u tome da ATI ima jako lošu podršku za AGP drivere. Imao sam i sam tih problema sa 3650, random zamrzavanja...

No PCIe su im sasvim dobri u posljednje vrijeme, sve igre idu bez problema. A mjesto za napredak

uvijek postoji.

16 godina
neaktivan
Hx850 ili Ax850 bi gurao konfu sa dvije GTX480,no neznam dal je netko od vas čuo corsairov vent pod punim opterecenjem,uglavnom nadjacao bi i same grafe.Zato se uzima napajanje koje ima 200W viška da buka venta bude podnosljiva.Uostalom HX1000 je skuplji svega 200kn od HX850,a AX je skuplji od HX1000 koji ima 10A vise na +12v railovima. Uostalom uzima se dvije GTX480 pa mislim da tih 200kn vise stvarno nemoze i nesmije bit trn u oku
I'll be back
Moj PC  
5 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Hx850 ili Ax850 bi gurao konfu sa dvije GTX480,no neznam dal je netko od vas čuo corsairov vent pod punim opterecenjem,uglavnom nadjacao bi i same grafe.Zato se uzima napajanje koje ima 200W viška da buka venta bude podnosljiva.Uostalom HX1000 je skuplji svega 200kn od HX850,a AX je skuplji od HX1000 koji ima 10A vise na +12v railovima. Uostalom uzima se dvije GTX480 pa mislim da tih 200kn vise stvarno nemoze i nesmije bit trn u oku

kupit cu ga sutra.jos samo da imam nekome uvalit scythea....

15 godina
neaktivan

evo HX-a kod mene na polici (zasad).samo da jos nadjem nacin kako da na curin laptop prenesem slike sa svoje nokie bez iakkvih kablova, a bluetooth nema :D

16 godina

Eto kad bi još počeka da vidiš cijene skorašnjih hd6xxx pa onda odlučuj sli ili cf.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Razlika je neznatna kaj se tiče njihove usporedbe. Imam HD 5870 ali nemam vremena, i to nemrem kupit, da ju iskorištavam. Vrijeme za korištenje/zabavu je ono oko čega se trteba pobrinuti- meni konstantno fali.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma onda nisam danas trebao kupit jos jedno napajanje...jer ati nikad u cf nece trositi 750w :P

ma idem na 460 ili 480, vidjet cu kak me puhne.....

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ne znam jesi li negdje napomenuo koju češ rezoluciju imat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa ne mislim igrat na manjoj rezoluciji od 1920.....to se valjda podrazumijeva..a boagami ne mislim ni 3 monitora imati....

15 godina
neaktivan

MOzda sam upao na pogresnu temu , ali je vjerovatno slicna..

Juce sam prodao ASUS HD 5850 staru 7 mjeseci i za iste pare kupujem asus gtx 470 ..Prvenstveno radi CUDE  i rada u premieru cs5..

Citao sam razne diskusije , te ati bolji, nvidia promasila karticu itd itd...

Dugo dugo godina imam dosta simpaticne  masinice, kao sto je ova moja sad , uvjek sam sam sklapao.

Kad sam kupovao ovaj racunar u februaru ( veljaca ) 2010 nije bilo nvidie sa dx11..zato nisam nvidiu kupio..

Samo cu reci da sam se svaki put u atija razocarao..Oni testovi sto prikazuju, vjerovatno su realni ali u nekim okolnostima..po meni to uopste nije tako u realnosti kad se igraju igrica..

Kad god sam imao nvidiu sve je prstalo na sve strane i sve je radilo ludilo..

Posto vidim da ima ovdje dosta forumasa koji znaju o cemu pricaju, imam pitanje za njih

Dali sam uradio ispravnu stvar i uzeo za isti novac umjesto 5850 , gtx 470

I ako je neko radi sa cude, dali ce premier cs5 iskoristiti snagu te karte, 470 mi dolazi za 7 dana..:)))

P.S.  na ebay sam vidio zanimljivog Britanca koji prodaje za 380 dolara svoju verziju 470 , lik je fino stavio hladnjak da dobro ohladi kartu i digao joj perfomance i to momacki..receno ranfg 480

Pantelija is NOT DEAD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
gogson kaže...

Posto vidim da ima ovdje dosta forumasa koji znaju o cemu pricaju, imam pitanje za njih

Dali sam uradio ispravnu stvar i uzeo za isti novac umjesto 5850 , gtx 470

I ako je neko radi sa cude, dali ce premier cs5 iskoristiti snagu te karte, 470 mi dolazi za 7 dana..:)))

P.S.  na ebay sam vidio zanimljivog Britanca koji prodaje za 380 dolara svoju verziju 470 , lik je fino stavio hladnjak da dobro ohladi kartu i digao joj perfomance i to momacki..receno ranfg 480

Nisi, za istu cjenu si dobio 15-ak % i više brzu grafičku, osim nešto veće potrošnje.

CUDA-u ćeš ljepo iskoristiti, ovisno o koliko kompleksnim stvarima radiš. Što više, veći dobitak.

Operation Flashpoint
16 godina

Za one koji ne znaju nek vide ovde (pažnja na rezu 1680x1050) šta im se može dogodit kod amd u cf ili x2.Ali to je več poznata stvar.

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
dery kaže...

Za one koji ne znaju nek vide ovde (pažnja na rezu 1680x1050) šta im se može dogodit kod amd u cf ili x2.Ali to je več poznata stvar.

A vidi što se nVidiji može desiti:

http://www.hexus.net/content/item.php?item=26757&page=4

Mislim, nemojte tako. U jednoj igri koja provjereno bolje ide na zelenima ATi gubi,

a u BC2 gubi nVidia.

Ali to je već poznata stvar kako bi neki rekli.

16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Mislim, nemojte tako. U jednoj igri koja provjereno bolje ide na zelenima ATi gubi,

a u BC2 gubi nVidia.

Ali to je već poznata stvar kako bi neki rekli.

Hehe a vidi šta se ATI/AMD-u može desiti i to u igri koja ima ATI-ev logo.

http://www.hexus.net/content/item.php?item=26757&page=7

Mislim nemojte tako. U jednoj igri koja provijereno radi bolje sa crvenima Nvidia dere sa dvije GTX460 i HD5850 i HD5970.

Al to je več poznata stvar neki bi rekliSmijeh

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Hehe a vidi šta se ATI/AMD-u može desiti i to u igri koja ima ATI-ev logo.

http://www.hexus.net/content/item.php?item=26757&page=7

Mislim nemojte tako. U jednoj igri koja provijereno radi bolje sa crvenima Nvidia dere sa dvije GTX460 i HD5850 i HD5970.

Al to je več poznata stvar neki bi rekliSmijeh

Ako malo bolje pogledaš vidjet ćeš da je kod 5850 CF manja razlika između

min i avg FPS nego kod GTX460 SLI što rezultira fluidnijim gameplayom neki bi rekli Smijeh

Sad ozbiljno, mogu se slagati razne kombinacije i zaključci ali ima igara koje idu bolje na ATI-u

a bome ima i onih koje na nVidiji ide bolje. Stoga mi se nije svidio deryev post gdje ocrnjuje ATI-a

jednostavnim klikom na drugu stranicu u istom članku ATI pak daje bolje performanse od nVidie

17 godina
protjeran

Pa u te tri igrice je ATI najbrži, u največoj rezoluciji, o čemu se onda ima pričat.Smijeh

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
ATiGamer kaže...

Pa šta si ovde želija pokazat da najače dvoglave amd šiju nvidine single grafe.Bravo,a jesi li pogleda min fps od gtx480 i 5870x2.Ja sam tija pokazat da se u nekim igrama kod amd događaju takve nelogičnosti da dvoglave amd slabije rade od nvidia single chip.Ti meni ideš ukazivat na nešto normalno kako bi i trebalo da bude  5870x2>5850 cf>gtx460sli>gtx480..... i ovde je u tijesno amd odnija  pobjedu.To je uvijek bila mana kod amd višejezgrenih gpu solucija,a ti se buniš jer si fanatik.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 12:22 (dery).
15 godina
neaktivan
dery kaže...

Pa šta si ovde želija pokazat da najače dvoglave amd šiju nvidine single grafe.Bravo,a jesi li pogleda min fps od gtx480 i 5870x2.Ja sam tija pokazat da se u nekim igrama kod amd događaju takve nelogičnosti da dvoglave amd slabije rade od nvidia single chip.Ti meni ideš ukazivat na nešto normalno kako bi i trebalo da bude  5870x2>5850 cf>gtx460sli>gtx480..... i ovde je u tijesno amd odnija  pobjedu.To je uvijek bila mana kod amd višejezgrenih gpu solucija,a ti se buniš jer si fanatik.

Pitao bi te treba li ti crati da već nije nacrtano.

5850 CF ima 10-15 FPS viška u odnosu na GTX460 SLI u BC2. Ne znam šta se tu više ima ukazivat.

Bez obzira što nVidia skalira nešto bolje u multi GPU sustavima, daleko od toga da je CrossFire takvo sranje kakvim si ga ti onim postom pokušao prikazatii. U posljednje vrijeme se driveri poboljšavaju po tom pitanju, čak se redovito izbacuju zasebni CF profili što je sigurno veliki plus.

I meni govoriš da sam fanatik. Nisam od tebe čuo nijednu lijepu riječ o ATi-ju. Kupuj ti što te volja, no zaista nije lijepo da ATi želiš prikazati u tako lošem svjetlu.

Inače, volio bih da mi sljedeća kartica bude iz nVidie. Nisam je imao još od FX5500. Iako me navedena baš i nije oduševila Smijeh

16 godina

Šta si se uvatija tih par fps kad je svejedno da li je max 80 ili 90.Meni je draži slabiji lanac nego jači sa puknutom karikom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Manite se čorava posla.Skaliranje ponajviše ovisi o Engineu igre,tako u nekim igrama dobiva ATI, a u nekim Nvidia.
E sad fora je sto najpopularniji Unreal engine vise voli Nvidiu nego ATI pa u najčešće slučajeva SLI ima bolje skaliranje, isto tako smo vidli da Codemasterov EGO u sustavu sa jednim GPU-om radi bolje sa ATI/AMD,no situacija se drastično mijenja kad multi GPU dolazi na red, tu čak dvije poprilično slabije GTX460(192bit) rasturaju HD5850 i HD5970. Crytekov CryEngine također vise voli SLI iako sa jednim GPU-om bolje surađuje sa ATI/AMD-om.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Manite se čorava posla.Skaliranje ponajviše ovisi o Engineu igre,tako u nekim igrama dobiva ATI, a u nekim Nvidia.
E sad fora je sto najpopularniji Unreal engine vise voli Nvidiu nego ATI pa u najčešće slučajeva SLI ima bolje skaliranje, isto tako smo vidli da Codemasterov EGO u sustavu sa jednim GPU-om radi bolje sa ATI/AMD,no situacija se drastično mijenja kad multi GPU dolazi na red, tu čak dvije poprilično slabije GTX460(192bit) rasturaju HD5850 i HD5970. Crytekov CryEngine također vise voli SLI iako sa jednim GPU-om bolje surađuje sa ATI/AMD-om.

Skaliranje ponajviše ovisi o samom driveru pa tek o enginu igre.

nVidia je kupila gotovu tehnologiju sa kakvim - takvim temeljima te je zbog toga u prednosti. Upravo me loše skaliranje u CF odvlači od ATija.

15 godina
neaktivan

no, no ne se svadjati....evo par slika, da ne kaze netko da lazem...drugi tjedan se najvjerojatnije narucuje ostatak, a u pon vjerojatno kupuje gtx480

HX 1000 HX 1000
Zajedničke za kraj.... Zajedničke za kraj....
Moj PC  
8 0 hvala 5
16 godina
odjavljen
xyan kaže...

no, no ne se svadjati....evo par slika, da ne kaze netko da lazem...drugi tjedan se najvjerojatnije narucuje ostatak, a u pon vjerojatno kupuje gtx480

Znači, ova bi tema napokon trebala dobiti lock?! Tvoj problem je time riješen. Napokon!!!

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
15 godina
neaktivan

nije rijesen dok ne dodje doma iz trgovine... :P a i htio bi ostavit za slike...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Thpumb up

Daj popuni moj PC da se divimo,

i zar je napajanje kupljeno rabljeno?

Ajd bar jedna tema nije lazna ;)

I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
zaki kaže...

Thpumb up

Daj popuni moj PC da se divimo,

i zar je napajanje kupljeno rabljeno?

Ajd bar jedna tema nije lazna ;)

koje? kaj si lud? pa vidis da su racuni iz linksa...sa datumima cak....i kak da popunim tvoj pc kad ti sve strsi van, sudec prema ovome kaj pise pod moj pc :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 20:36 (xyan).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice