Kupujem novi komp i dvoumim se da li uzmem Radeon HD 5850 TOXIC 2 Gb ili Radeon HD 5870 pošto su cijene slične?Hvala.Se možda isplati uzeti neku nVidiu?
5870. 2GB nemaš gdje iskoristiti a veća brzina na 5870 ti je svakako bolja, dok 1 GB isto tako dovoljno.
Ja ti predlazem da uzmes 5870. Od nvidie imas 470 u tom cjenovnom rangu. Testove tih kartica imas i na ovom forumu, pa sam odluci koja bi ti bolje odgovarala.
Ako ideš na ATI onda uzmi 5870 jer ti 2GB VRama neće koristit osima ako ne igraš na 2560x1600. Pogledaj i nVidiju GTX470. Ona u testovima pokazuje da drži bolji average i minimalni FPS od 5870. Također se bolje snalazi u DX11 igrama, a njezinu naprednost u teselaciji naspram ATija da ni ne spominjem.
Između te dvije definitivno 5870, ali na tvom mjestu ja bi rađe uzeo GTX470 budući da je jeftinija od obje i k tom i brža od 5850, tj. ista ko 5870 i još ima stabilniji framerate od radeona. Jedino što se malo više grije i troši od radeona
E,a za par godina kad izađu bolje igre biti će bolje imati 2 Gb memorije(za otprilike 3 godine),a i govorite brzini,ova HD 5850 je namijenjena za overclockiranje ,ide iznda 780 Mhz garantirano,znači da ide i preko 800 Mhz.
5870 svakako od ove dvije, 470 isto nije loš izbor, stvar osobne preferancije!
Uzmi GTX 470
Baš gledam review u Bugu od 6. mjeseca i HD 5870 dosta dere GTX 470 tak da niš od toga.
Da ali ima stabilniji FPS, PhysX i jeftinija je od te dvi.
to je sa starim driverima. novi su dosta poboljšali performanse.
A da te pitam, nevezano uz temu... Zašto uopće kupuješ novi komp kada i ovaj koji sada imaš dere Krizu na max bez uključenog AA i AF?
Uzmi GTX 470
Baš gledam review u Bugu od 6. mjeseca i HD 5870 dosta dere GTX 470 tak da niš od toga.
Da ali ima stabilniji FPS i PhysX.
Da PhysX je zakon,baš sam pogledal jučer video za PhysX u Mafia II,i vidim da je minimalni fps zbilja visok,težak izbor,a opet razlika u framerateu je svega 2-3 framea.Usput,imam 22" monitor tak da bi to trebalo biti dobro.
Moj savjet ide za gtx 470, imas cijelu temu gdje smo zakljucili da su ona i 5870 podjednake kartice, od nvidie radi malo sire sabirnice dobijes stabilnij minimum fps i bolje se ponasa kad se upali teselacija i dodatci zahtjevnijih igara, na atijevoj strani su temperature i potrosnja, tvoj izbor.
E,a za par godina kad izađu bolje igre biti će bolje imati 2 Gb memorije(za otprilike 3 godine),a i govorite brzini,ova HD 5850 je namijenjena za overclockiranje ,ide iznda 780 Mhz garantirano,znači da ide i preko 800 Mhz.
5850 i 5870 se ne razlikuju samo po brzini.
A da te pitam, nevezano uz temu... Zašto uopće kupuješ novi komp kada i ovaj koji sada imaš dere Krizu na max bez uključenog AA i AF?
Hehe,dobro pitanje,bratić sad kreće u srednju školu pa mu treba nešto složit,a nije mu frka s novcima.Nisam htel to spominjati,ali kad već pitate...E,igram i uz AA x8 na otprilike 25 framea,ali nekad kod eksplozije naglo padne i naglo naraste.
Uzmi GTX 470
Neznam s kojim driverima su oni testirali, ali pogledaj tu na forumu micromanov rewiew 470vs5870, gdje sa novim driverima su kartice bok uz bok, negdje pobjeđuje ati negdje gtx-ica, a uglavnim gtx ima još i stabilniji framerate, tako da bih ja definitivno uzeo gtx-icu
Možete dati link gdje uspoređivaju te dvije grafe i gdje je samo review od GTX 470?Hvala.Tu na forumu.
Možete dati link gdje uspoređivaju te dvije grafe i gdje je samo review od GTX 470?Hvala.Tu na forumu.
još ti je 470 i jeftinija
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/duel-gtx470-vs-hd5870microman/54195.aspx?page=12
ovo ti je test na full hd rezoluciji. par stranica iza toga imaš na 1680x1050. baci oko i na prvu stranicu pa usporedi rezultate sa ovom šta sam ti dao link pa ćeš vidijeti koliko novi driveri poboljšavaju performanse. je bih isto išao na GTX jer je bolja u izvođenju DX11 igara i ima stabilniji framerate
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/duel-gtx470-vs-hd5870microman/54195.aspx?page=12
ovo ti je test na full hd rezoluciji. par stranica iza toga imaš na 1680x1050. baci oko i na prvu stranicu pa usporedi rezultate sa ovom šta sam ti dao link pa ćeš vidijeti koliko novi driveri poboljšavaju performanse. je bih isto išao na GTX jer je bolja u izvođenju DX11 igara i ima stabilniji framerate
Koje drivere bih morao skinuti?
i5 je trenutno bolji, ali možda bi ipak mogao thubana uzet ako već ne misliš nadograđivat 5 godina.
Dobro,hvala.Sad ,bi li bolje uz GTX 470 pasao Thuban 1055T ili Lynnfield i5-750?
Oba su dobra proca, sad ovisi što preferiraš, ja bi uzeo i5 naklokao ga do boli xd
Koje drivere bih morao skinuti?
to ti je za win 7 64-bit, ali imaš opciju i za druge windowse.
Dobro,hvala.Sad ,bi li bolje uz GTX 470 pasao Thuban 1055T ili Lynnfield i5-750?
Bolje odi na i5 jer se AMD baš i ne snalazi sa nVidiom
Da,ali mogu i Thubana naclockati do 4 Ghz,a zašto se AMD ne snalazi s nVidiom.Jesu li temperature od GRX-a 470 zabrinjavajuće i može li joj naštetiti?
Navodno, AMD budući da ima u vlasništvu ATi optimizira same procesore i chipsete kako bi bolje radili na AMD platformi. Samo ako imaš matičnu sa nForce chipsetom onda će nVidia raditi bolje.
Da,ali mogu i Thubana naclockati do 4 Ghz,a zašto se AMD ne snalazi s nVidiom.Jesu li temperature od GRX-a 470 zabrinjavajuće i može li joj naštetiti?
slažu se AMD i nvidia, ne brini. GTX-ice mogu bez problema preko 100 stupnjeva, neće im biti ništa, jedino je pitanje dal tebi smeta buka i temperatura.
što se tiče proca, već sam rekao. ako ne misliš nadograđivati 5 godina, odi na thubana. i5 je bolji clock per clock, tj ima bolje performanse kad je na istoj frekvenciji s AMDom, ali za 4, 5 godina dobro će ti doći 2 jezgre.