NVIDIA Turing - RTX 2070 / 2080 / 2080 Ti

poruka: 3.190
|
čitano: 652.412
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: NVIDIA Turing - RTX 2070 / 2080 / 2080 Ti
Valentin17 kaže...
ansha kaže...

gpu-ovi sigurno na 55-60°C

Ma to je super.

U custom loop-u ni ne smiju bit vise od 60°C jer onda voda postaje pretopla sta lose utjece na crijeva i pumpu, vecina namjesta ventove tako da vodu drzi na 40°C..

12 godina
neaktivan
Iwan7SeVeN kaže...

Poz danas mi stigla Mis RTX 2060 Gaming Z i obrisao stare drivere od rx 580 sa ddu te instlirao najnovije nvidia drivere i imam ogroman stuter u igrama recimo u rise of the tomb rider iman losiji score na benchmarku nego sa rx 580 a trebao bi imati oko 20-40 fps vise.

Bdw pc je pod moj pc.

Eto rijesio djelomicno problem deinstalirao msi afterburner 4.5 te instaliro 4.6 beta 12 te se rijesio problem sa stuterom ali je problem sto mi iskoristenje grafe je od 70-99% sto znaci da je ovaj rayzen preslab za nju jedva cekam ryzen 3000 da napokon sve sljaka.

15 godina
protjeran

A dobro jutro, ryzen nije za taj rang grafike na 1080p 144hz monitoru...

Treba ga clocknit na 4+ ghz i memoriju 3200+ sa sta boljim tajminzima pa onda bude malo bolje...

12 godina
neaktivan
ansha kaže...

A dobro jutro, ryzen nije za taj rang grafike na 1080p 144hz monitoru...

Treba ga clocknit na 4+ ghz i memoriju 3200+ sa sta boljim tajminzima pa onda bude malo bolje...

Ma kao sto reko budem saceko zen2 ako bude dobar kako najvljuju onda super ako ne prelazim na intela. Bdw probao svoj ryzen natjerati na 3.9ghz ali se crasha cak i sa preko 1.4volta tako da nista los primjerak a memoriju nisam dirao posto tih 200mhz mi nebi donijelo nekakve visoke promjene da se to radi npr o 2133mhz vs 3000mhz onda da ali izmedu 3000mhz i 3200mhz razlika je nikakva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2019 13:27 (Iwan7SeVeN).
13 godina
Iwan7SeVeN kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

Poz danas mi stigla Mis RTX 2060 Gaming Z i obrisao stare drivere od rx 580 sa ddu te instlirao najnovije nvidia drivere i imam ogroman stuter u igrama recimo u rise of the tomb rider iman losiji score na benchmarku nego sa rx 580 a trebao bi imati oko 20-40 fps vise.

Bdw pc je pod moj pc.

Eto rijesio djelomicno problem deinstalirao msi afterburner 4.5 te instaliro 4.6 beta 12 te se rijesio problem sa stuterom ali je problem sto mi iskoristenje grafe je od 70-99% sto znaci da je ovaj rayzen preslab za nju jedva cekam ryzen 3000 da napokon sve sljaka.

ni sa intelom neces imati 99% iskoristenost grafe 100% vremena

to nije znak cpu bottlenecka, vec kompleksnosti trenutno renderirane scene

o kojim igrama je rijec gdje imas 70% gpu usage, koji framerate i koja razina detalja?

isto tako jesi li instalirao amd chipset drivere ? koji su ti CPU clockovi tokom gejminga (i da li su konzistentni ili variraju) ? jesi li instalirao windows nanovo nakon promjene grafe?

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2019 15:04 (Fanu).
15 godina
protjeran

Nema smisla negira cinjenicu da ce s intelom imat dosta vise frameova sa jakim grafama i takvim monitorom...

13 godina
ansha kaže...

Nema smisla negira cinjenicu da ce s intelom imat dosta vise frameova sa jakim grafama i takvim monitorom...

ok a kako znas da nema nekih drugih problema ? vidim ima 2 monitora od kojih je jedan freesync - moguce da, ako ima upaljen freesync, da zato dolazi do stuttera

isto tako moguce da je problem sto nije nanovo instalirao windowse nakon prelaska sa AMD grafe (i/ili sto nema amd chipset drivere)

najlakse je reci da mu treba komplet novi procesor i to je to - ne znas ni o kojim igrama je rijec ni nista drugo

15 godina
protjeran
Fanu kaže...
ansha kaže...

ok a kako znas da nema nekih drugih problema ? vidim ima 2 monitora od kojih je jedan freesync - moguce da, ako ima upaljen freesync, da zato dolazi do stuttera

isto tako moguce da je problem sto nije nanovo instalirao windowse nakon prelaska sa AMD grafe (i/ili sto nema amd chipset drivere)

najlakse je reci da mu treba komplet novi procesor i to je to - ne znas ni o kojim igrama je rijec ni nista drugo

Pa lijepo ti je napisao da je rijesio stutter, a padanje gpu usage je sasvim ocekivana stvar sa ryzenom @3.8ghz i grafikom skoro na razini gtx 1080 na 1080p monitoru. 

Velik dio igara ovisi o brzini jedne jezgre i tu intel sije Ryzena debelo, 30-40+%, kako u kojoj situaciji.

17 godina
odjavljen
Fanu kaže...

najlakse je reci da mu treba komplet novi procesor

Ili bar da uzme pola procesora sad a pola kad bude mogao

Freak Show Inc.
12 godina
neaktivan

Poz evo ovako stvari stoje deinstalirao amd drivere sa ddu te istalirao od nvidie drivere ( nisam radio reinstalaciju win ) te sam imao stutere u igrama sa istim postavkama u kojima nisam imao sa rx 580 (postavke su high-ultra 1080p) npr. Shadow of the Tomb Raider, FC5, Rise of the Tomb Rider i u mnogim drugima igrama.

Dosao do zakljucka da je mozda do Msi Afterburnera posto mi se neke igre i prije nisu htijele pokrenuti ako sam imao njega upaljenog kao i npr. Division 2 beta te sam skinuo najnoviju beta verziju afterburnera i rijesi poroblem sa stutterom.

Chipset je najnoviji te cpu je oc na 3.8Ghz i stalno je na 3.8 znaci ne opada mem isto 3000mhz bez beda (XMP profil).

Jedina stvar koju sam primjetio je recimo najvise u Metro Last Ligtn naime kada sam imao i5 4690 i gtx 1080 benchmark na njemu se vrtio perfekno kada sam preso na ryzena i gtx 1080 benchmark je svakih 1 sec stuterao kao i sama igrica probao sve zivo i dan danas nisam rijesio taj problem tako da misilm da nest ne stima sa hardverom posto vidim da drugi na youtubu sa istim proc guraju jace grafe tipa GTX1080ti/RTX2080 sa 99% iskoristivosti u igrama, a ja nemogu sa 2060 (nisam mogao ni sa 1080) u cemu je problem nez 4 puta sam stavljao win nanovo pustio stock cpu i mem i dalje isto.

Budem sacekao ryzen 3xxx ako on ne rijesi situaciju prelazim na intela.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2019 12:18 (Iwan7SeVeN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Tebi se nešto smrdalo u sistemu PC, ja bi puknuo čisti WIN instal več davno!

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
Iwan7SeVeN kaže...

Poz evo ovako stvari stoje deinstalirao amd drivere sa ddu te istalirao od nvidie drivere ( nisam radio reinstalaciju win ) te sam imao stutere u igrama sa istim postavkama u kojima nisam imao sa rx 580 (postavke su high-ultra 1080p) npr. Shadow of the Tomb Raider, FC5, Rise of the Tomb Rider i u mnogim drugima igrama.

Dosao do zakljucka da je mozda do Msi Afterburnera posto mi se neke igre i prije nisu htijele pokrenuti ako sam imao njega upaljenog kao i npr. Division 2 beta te sam skinuo najnoviju beta verziju afterburnera i rijesi poroblem sa stutterom.

Chipset je najnoviji te cpu je oc na 3.8Ghz i stalno je na 3.8 znaci ne opada mem isto 3000mhz bez beda (XMP profil).

Jedina stvar koju sam primjetio je recimo najvise u Metro Last Ligtn naime kada sam imao i5 4690 i gtx 1080 benchmark na njemu se vrtio perfekno kada sam preso na ryzena i gtx 1080 benchmark je svakih 1 sec stuterao kao i sama igrica probao sve zivo i dan danas nisam rijesio taj problem tako da misilm da nest ne stima sa hardverom posto vidim da drugi na youtubu sa istim proc guraju jace grafe tipa GTX1080ti/RTX2080 sa 99% iskoristivosti u igrama, a ja nemogu sa 2060 (nisam mogao ni sa 1080) u cemu je problem nez 4 puta sam stavljao win nanovo pustio stock cpu i mem i dalje isto.

otvori gpu-z i pogledaj sta ti pise pod Bus interface (PCIe x 16 3.0 @koliko) - s tim da prvo klikni na upitnik i Start render test

kad pokrene render test, trebala bi ti se promjeniti brzina bus interfacea na @ x16 3.0 (ili x8 3.0 zavisno jel ti nvme zauzima PCIe linije) - ako ti bude ispod x16 ili x8 onda imas problem

imas li upaljen freesync ?

nema smisla da ti je stari i5 vrtio 1080 bez problema a ryzen 1700 ne moze

i nisam te shvatio da li si instalirao ciste windowse ili ne, ako nisi napravi to svakako

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2019 15:18 (Fanu).
12 godina
neaktivan
Fanu kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

otvori gpu-z i pogledaj sta ti pise pod Bus interface (PCIe x 16 3.0 @koliko) - s tim da prvo klikni na upitnik i Start render test

kad pokrene render test, trebala bi ti se promjeniti brzina bus interfacea na @ x16 3.0 (ili x8 3.0 zavisno jel ti nvme zauzima PCIe linije) - ako ti bude ispod x16 ili x8 onda imas problem

imas li upaljen freesync ?

nema smisla da ti je stari i5 vrtio 1080 bez problema a ryzen 1700 ne moze

i nisam te shvatio da li si instalirao ciste windowse ili ne, ako nisi napravi to svakako

Freesync sam probao iskopcati i isto dali je upaljen ili nije ist stvar.

Win nisam istaliro nanovo budem danas pa javim.

I jeli moguce da mi se bar sa grafom se posrecio da sam dobio Samsung memoriju umjesto Microna?

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2019 15:39 (Iwan7SeVeN).
12 godina
neaktivan

tu je vjerojatno problem sa windowsima. pri prelasku sa intel platforme na AMD (ili na ryzen opcenito), treba reinstalirati windowse. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ako kaze da je stutter rijesio u vecini slucajeva, mislim da je nikakva sansa da ce reinstalacija windowsa rijesit ovo sa Metro benchmarkom.

Ryzen, pa ni 2700X, nece uvijek drzat tu karticu na max usageu u 1080p, to je jednostavno tako. Nece ni intel...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
jovial kaže...

tu je vjerojatno problem sa windowsima. pri prelasku sa intel platforme na AMD (ili na ryzen opcenito), treba reinstalirati windowse. 

To je bilo prije god po kad sam mjenjao platformu od onda sam napravio 4 clean install win i dalje isto tako da nije do win jer sam probao i win 8 i opet isto.

13 godina
ansha kaže...

Ako kaze da je stutter rijesio u vecini slucajeva, mislim da je nikakva sansa da ce reinstalacija windowsa rijesit ovo sa Metro benchmarkom.

Ryzen, pa ni 2700X, nece uvijek drzat tu karticu na max usageu u 1080p, to je jednostavno tako. Nece ni intel...

kako onda objasnjavas da mu sa i5 cetvrte generacije nema problema (tj da ima veci framerate) - ryzen 1700 bi trebao imati isti IPC i puno jaci multi threaded performance

performanse bi u najgorem slucaju trebale biti iste

15 godina
protjeran
Fanu kaže...
ansha kaže...

kako onda objasnjavas da mu sa i5 cetvrte generacije nema problema (tj da ima veci framerate) - ryzen 1700 bi trebao imati isti IPC i puno jaci multi threaded performance

performanse bi u najgorem slucaju trebale biti iste

Performanse bi trebale biti iste u najboljem a ne najgorem slucaju posto u tom testu nema apsolutno nikakve koristi od viska threadova.

Svaka igra koja ovisi o brzini jezgre je dosta losija na rizenu, pa meni je u Falloutu fps sa istom grafickom pao 30-40% u tim cpu "zahtjevnim" djelovima. A takvih igara s enginima koje koci brzina jezgre imas koliko hoces. Ima i savrseno isparaleliziranih AAA naslova gdje se Ryzen odlicno nosi...

9 godina

covik pise da na rx580 nije ima te stutere a sad ih ima, kakve to onda ima veze s cpu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
odjavljen

meni samo nije jasno zasto se vi jos uvijek raspravljate u vezi CPUova kad je tema vezana za 'RTX kartice' ne vidim ovdje nikakve veze s njima. 

IG: _m0riarty

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
_itsmoriarty kaže...

meni samo nije jasno zasto se vi jos uvijek raspravljate u vezi CPUova kad je tema vezana za 'RTX kartice' ne vidim ovdje nikakve veze s njima. 

Nije off topic jer je u pitanju RTX kartica koja mozda ne radi dobro, a mozda je samo zbog cpu-a i s grafom je sve ok...

16 godina

Evo ja sam prešao sa Gigabyte Aorus RX 580 8GB na Gainward RTX 2060 6GB GS i razlika je bolesna, barem u bench-evima , igre još nisam stigao igrati jer sam tek danas karticu stavio u komp. Digao sam odmah i Windows 10 1809 verziju i sve radi odlično. U Unigine bench-evima RTX 2060 je skoro pa duplo jača od RX 580 što ni u najluđim snovima nisam mislio da će biti (prilog slike iz Superposition benchmarka). Mislim da mi je ova RTX 2060 best buy za moj 1440p monitor i da ću opet biti 2 godine miran barem što se igara tiče.

RX 580 RX 580
RTX 2060 RTX 2060
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

welcome 2 RTX family , sve nas je vise i vise 

Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

Do koliko gurate vase grafulje?

Malo sam testiro svoju, stabilna je na boostu do 1950 MHz i temp ne idu vise od 67-69 stupnjeva

RTX2070 btw, sa kvazi losijim cipom

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
razbukontas kaže...

Do koliko gurate vase grafulje?

Malo sam testiro svoju, stabilna je na boostu do 1950 MHz i temp ne idu vise od 67-69 stupnjeva

RTX2070 btw, sa kvazi losijim cipom

Ako nece preko 1950mhz onda i je dosta los cip...

12 godina
neaktivan

tek sad sam se poceo igrat malo, istrazujem

15 godina

418.91  WHQL

Game Ready Drivers provide the best possible gaming experience for all major new releases, including Virtual Reality games. Prior to a new title launching, our driver team is working up until the last minute to ensure every performance tweak and bug fix is included for the best gameplay on day-1.

Game Ready
Provides the optimal gaming experience when using DLSS and Ray Tracing in Battlefield V and Metro Exodus.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Bome u novom bf5 kad se upali dlss perfomanse na 4k rastu za nevjerovatnih 40%...lol.lp
Intel Core™ i7 Forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Bome u novom bf5 kad se upali dlss perfomanse na 4k rastu za nevjerovatnih 40%...lol.lp

Normalno kad vise nije 4K...

17 godina

Kao sto je i predviđeno, DLSS i RTX se pokazuju kao gimmick.

Jedan totalno nagrđuje scenu a na drugom ti treba 3D expert da objasni razliku između RTX off i on, jer na blind testu ljudi ne znaju koja je koja i u čemu je razlika

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Moj PC  
5 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice