Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 962.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Ma Gpu je najvece zlo u kucistu

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Re: Gtx 9xx Club
MEGATAMA kaže...

Ghost evo ti moj bench pa si usporedi

Drzim komp u stolu na slici. Danas sam malo testirao pa evo rezultata, razlika je 2 stupnja za grafu. Inace onih 78-80 mi se dogadja u witcheru nakon par sati igranja. Temperature ostalih komponenti su, po meni, u normali tako da ne mislim da je airflow problem niti da na temperature jako utjece smjestaj kompa.

Eto, vasa razmisljanja ?

Za one koji se volje svadjat po pascal i polaris temi oko Vrama, u witcheru mi ne prelazi preko 1750/3.5+0.5 mb. 

Witcher i dota na ultra FHD, W3 igran 10-tak minuta u swampu, Dota igrana jedna partija.

Smjestaj Smjestaj
Model Grafe Model Grafe
Idle U stolu Idle U stolu
Idle VAN stola Idle VAN stola
W3 U stolu W3 U stolu
W3 VAN stola W3 VAN stola
Dota 2 U stolu Dota 2 U stolu
Dota 2 VAN stola Dota 2 VAN stola
You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hou
12 godina
odjavljen
Ghost777 kaže...
MEGATAMA kaže...

Ghost evo ti moj bench pa si usporedi

Drzim komp u stolu na slici. Danas sam malo testirao pa evo rezultata, razlika je 2 stupnja za grafu. Inace onih 78-80 mi se dogadja u witcheru nakon par sati igranja. Temperature ostalih komponenti su, po meni, u normali tako da ne mislim da je airflow problem niti da na temperature jako utjece smjestaj kompa.

Eto, vasa razmisljanja ?

Za one koji se volje svadjat po pascal i polaris temi oko Vrama, u witcheru mi ne prelazi preko 1750/3.5+0.5 mb. 

Witcher i dota na ultra FHD, W3 igran 10-tak minuta u swampu, Dota igrana jedna partija.

Žuto - razlog veće temperature nego inače. Jesi probao izvadit kućište i testirat?

Witcher 3 je poznat po tome što ne cucla puno vrama, pa nije baš reprezentativan slučaj. Vidi GTA 5 ili notorious ROTR, tamo bi trebalo zakucat vram do kraja.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina

Jesam, na slikama su rezultati.

You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hou
14 godina

Nešto me grafa gnjavi u zadnje vrijeme. Stoji OC od +150 core, +500 memory što s boostom dođe na 1530MHz core i 4000MHz mem i većinom mogu satima igrat bez ikakvog problema (tipa 3-4 sata Arkham Knighta, RotR-a, BF4), a nekad mi se čak i u PES 2016 sruše driveri nakon par minuta. Diranje voltaže ništa ne pomaže nit odmaže, isto mi bude.

Pratim frekvencije pomoću OSD-a otkad su mi se takve stvari počele događat i doslovce bude na 1530/4000 satima bez problema, a onda neki drugi put kreša nakon 10-ak minuta.

U čemu bi mogao bit problem?

12 godina
odjavljen
buljo781 kaže...

Nešto me grafa gnjavi u zadnje vrijeme. Stoji OC od +150 core, +500 memory što s boostom dođe na 1530MHz core i 4000MHz mem i većinom mogu satima igrat bez ikakvog problema (tipa 3-4 sata Arkham Knighta, RotR-a, BF4), a nekad mi se čak i u PES 2016 sruše driveri nakon par minuta. Diranje voltaže ništa ne pomaže nit odmaže, isto mi bude.

Pratim frekvencije pomoću OSD-a otkad su mi se takve stvari počele događat i doslovce bude na 1530/4000 satima bez problema, a onda neki drugi put kreša nakon 10-ak minuta.

U čemu bi mogao bit problem?

Ako imaš zadnje drivere to ti je problem, i meni se driveri ruše pri večem OC.

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
14 godina

Pa bogati na koje da se vratim onda?

Kontao sam i ja da je do drivera jer i kad krene tako krešat bezveze, restartam komp i opla, radi na istoj toj frekvenciji bez ikakvog beda.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ma driveri nista drugo! moja se drzi na 1500 nikakvih problema, no s nekim driverima imam konstantno rusenja na desktop!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
buljo781 kaže...

Pa bogati na koje da se vratim onda?

Kontao sam i ja da je do drivera jer i kad krene tako krešat bezveze, restartam komp i opla, radi na istoj toj frekvenciji bez ikakvog beda.

Memorija ti može stvarati nestabilan oc, a ne pravi neku razliku u performansama. Prijedlog - stavi memu na 400 i samo vozi. Ocana memorija također podiže tdp pa ti čak može i pokvariti max core oc ako tdp lupa u vrh. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina

Ma probao sam i s memorijom na stock, ista stvar. Klokovi su u redu, prošli su prošle godine detaljno testiranje, a i sada. Mogu vrtit Heaven satima, igrat igre satima i ništa, a onda neki drugi put ne smijem krivo pogledat. Nema mi nekog logičkog objašnjenja. Vidit ćemo jel se stvar promijenila s ovim novim 372.70 driverima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 21:31 (buljo781).
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Htio sam flešati novi bios na svoju GTX970 da bi se rijesio ventilatora koji rade na 100% prilikom bootanja pc-a. Međutim, ne mogu pronaci Vga Bios tool na Gigabyteovoj stranici. Nekad prije je postojao u download sekciji, ali sada ima samo za AMD koliko vidim. Postoji li neki drugi nacin za flash? Nvflash samo radi sa .rom fajlovima, a ovaj je razlicit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Almin94 kaže...

Htio sam flešati novi bios na svoju GTX970 da bi se rijesio ventilatora koji rade na 100% prilikom bootanja pc-a. Međutim, ne mogu pronaci Vga Bios tool na Gigabyteovoj stranici. Nekad prije je postojao u download sekciji, ali sada ima samo za AMD koliko vidim. Postoji li neki drugi nacin za flash? Nvflash samo radi sa .rom fajlovima, a ovaj je razlicit.

[ovdje] ti je sve objašnjeno, imaš tonu (custom)biosa, a i možeš pitati OP da ti ga moda itd.

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
11 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Imaj na umu, da sa custom biosom nećeš riješiti taj problem sa ventilatorima. 

Jer da bi ti ventovi radili na 0 obrtaja i palili se tek na određenoj temperaturi, moraš u msi afterburner imati postavljen custom fan profil. 

Polovično rješenje po meni, zato i nisam dirao te stvari. 

Ja sam jedino overklok ubacio u bios, tako da mi karta out of the box radi na 1500 i 4000 mem. 

15 godina
neaktivan
Nije to u pitanju, custom bios sam nabacio još prvog dana da bih dobio zero fan u windowsu i riješio se throttlanja. :)
Sada želim nabaciti updated Bios za G1 verziju grafe, odnosno novi official bios od Gigabytea koji bas rješava problem da se ventilatori ne vrte na 100% prilikom bootanja.
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Aha, pa to mi kaži. 

Postavi link od tog biosa, da ga pogledam, informativno. 

I možeš sa nvflash flashati taj bios, samo rename bios .zip u .rom

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Imperator01 kaže...

Aha, pa to mi kaži. 

Postavi link od tog biosa, da ga pogledam, informativno. 

I možeš sa nvflash flashati taj bios, samo rename bios .zip u .rom

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5209#bios

F13 ja moram flashati. Jesi li siguran za da mogu sve to zavrsiti preko Nvflash ako preimenujem .F13 u .rom?

Sve završeno! Mislio sam da je ovo neki poseban tip fajla za Gigabyte Bios flashing aplikacije. Samo preimenovao i flešao preko Nvflash. Hvala za info!

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 16:32 (Almin94).
17 godina
Gtx 9xx Club
Citao sam ljetnom dvobroju Buga kolumnu Davora Sustica da ce GeForce GTX 980 pasti ispod 3000kn.
Ima li informacija kad bi to moglo biti?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
walentkane kaže...
Citao sam ljetnom dvobroju Buga kolumnu Davora Sustica da ce GeForce GTX 980 pasti ispod 3000kn.
Ima li informacija kad bi to moglo biti?

GTX 1060 6GB je al pari 980ci i košta oko 2500kn. Čemu uopće razmatrati stariju generaciju?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
17 godina
Gtx 9xx Club

Iz teksta sam zakljucio da bi to bila kao preporuka za tu karticu, vjerojatno zbog nize cijene a snagom ne puno slabija od novije generacije?

Prema ovoj stranici model 980 je ispred 1060

http://www.futuremark.com/hardware/gpu

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2016 14:27 (walentkane).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
walentkane kaže...

Iz teksta sam zakljucio da bi to bila kao preporuka za tu karticu, vjerojatno zbog nize cijene a snagom ne puno slabija od novije generacije?

Pusti te sintetičke testove. Guglaj reviewove za 1060. Osobno ne bih išao na 980, ali slobodno potraži drugo mišljenje.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
11 godina
walentkane kaže...

980-ka je u pravilu jednaka ili jača kartica...ja bih išao na jeftiniju od dvije a nećeš fulati koju god da uzmeš jer kad počne štucat jedna počet će i druga...evo ti detaljnija usporedba   http://www.babeltechreviews.com/rx-480-vs-gtx-1060-vs-gtx-980-overclocked-showdown/3/

SILA/ZGX@ZGamers
14 godina
Gtx 9xx Club

Primjetio sam zadnjih dana da mi se Asus GTX 970 Strix grije više nego prije,u BF3 i BF1 ide do 75-76C,vent se zna zavrtit i do 60%,što je moram priznat u mojoj konfi dosta bučno i nisam navikao na to!!Koristim zadnje službene drivere!!

Jel postoji mogučnost da je do drivera??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Primjetio sam zadnjih dana da mi se Asus GTX 970 Strix grije više nego prije,u BF3 i BF1 ide do 75-76C,vent se zna zavrtit i do 60%,što je moram priznat u mojoj konfi dosta bučno i nisam navikao na to!!Koristim zadnje službene drivere!!

Jel postoji mogučnost da je do drivera??

Hmm.. Koristim posljednje drivere i nisam primjetio povecanje tempratura graficke. Sada je max maximuma 59C (overclockana na 1520MHz). Ispuši kućište kompresorom ako već nisi. Na kraju krajeva mozes zamijeniti i termalnu pastu na grafi (obavezno nanesi neku kvalitetnu ako se odlucis na to).

14 godina
Gtx 9xx Club

Evo skinuo drivere s početkom godine 361.75 i u BF3,nas dvoje na mapi (Sena) mi grafa ide do 74C!Nešto mi non stop krcaka u kučištu kad igram!!Izluđuje me!Definitivno moram sa kompresorom ispuhat kučište,a pastu ne mislim mijenjat,grafika nije niti pola godine stara!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Koliko se može dobiti za asus strix gtx 970 s jos godinu dana garancije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Evo skinuo drivere s početkom godine 361.75 i u BF3,nas dvoje na mapi (Sena) mi grafa ide do 74C!Nešto mi non stop krcaka u kučištu kad igram!!Izluđuje me!Definitivno moram sa kompresorom ispuhat kučište,a pastu ne mislim mijenjat,grafika nije niti pola godine stara!!

Fabricke paste znaju biti loše.

13 godina
protjeran
volegradele kaže...

74°c za strixicu je nista u bf3! nisam skuzio koji je tvoj problem s grafom? a ovo drugo provjeri tj otvori bocnu stranicu kad cujes taj zvuk pa vidi od kud dolazi!lp

14 godina

Nikad nije i usred lijeta išla preko 68C,sad ide preko 74 i čujem nekakvo pucketanje u kučištu,nikako da odredim odakle dolazi!Znam samo da nije ni jedan ventilator u kučištu!!

Stavi poslije video!!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Nikad nije i usred lijeta išla preko 68C,sad ide preko 74 i čujem nekakvo pucketanje u kučištu,nikako da odredim odakle dolazi!Znam samo da nije ni jedan ventilator u kučištu!!

Stavi poslije video!!

pucketanje moze biti u napajanju tj ljepilo/silikon koje drzi zavojnice, kondice itd!

16 godina
@volegradele, meni se dešava ista stvar. Kad grafička nije klokana nije prelazila preko 66C. U ljeto kad su bile one lude vrućine znala je otići preko 70. Sad u ovim uvjetima kad je temperatura normalna isto mi potegne preko 75C. Viči ako nađeš riješenje ;)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice