Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 965.996
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Gtx 9xx Club
volegradele kaže...

jel win10 automatski vuku nove drivere?

I jel potreban clean instal win10 nakon upgreda sa win7?

Vuku drivere automatski, osim ako nisi podesio drugačije. Na slici je ta opcija ugašena.

Ako ti sve radi dobro, nije potreban clean install.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 20:34 (Valentin17).
12 godina
zagy15061984 kaže...

Nerazumijem CF sa slabijim CPU a Titan X sa boljim CPU i normalno ukupni score je bolji al graficki je slabiji. Pazi Aresa R9 290X x2 od tipa sa OCN.

http://www.3dmark.com/fs/7157823

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
16 godina
Izzy kaže...

Evo u Sky diveru mi malo pucaju teksture. Fire strike nisam ni pokretao s obzirom da ne prolazi Sky diver. Heaven mi prolazi bez anomalija. GPU sam podigao u MSI Afterburneru na 1502 MHz. Što sada? Da podignem PL sa 100 na 105%. Max. mogu na 115%. Ili da smanjim frekvenciju?

Ima li tko kakav savjet? Napon mogu povećati za max. 50 mV, ali to ne bih dirao. Temperature su prilikom testiranja do 66°C.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Digni PL na 105-110 bez problema...pa vidi!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Ma, da dignem onda na 115% s obzirom da je to najviše što mogu?

13 godina
protjeran
Izzy kaže...

Ma, da dignem onda na 115% s obzirom da je to najviše što mogu?

ma samo rokaj..

16 godina

Podigao sam PL na 115%, pokrenuo Sky diver i nakon možda minutu se srušio sa nekom porukom vezanom za PL. Tada sam smanjio na 105%, pokrenuo opet Sky diver da bih onda uočio da je rušenje prouzrokovalo resetiranje frekvencije na 1392 MHz. E, onda sam odustao i odigrao partiju WoWS-a da vidim hoće li sve biti u redu i dobro je. Sada mi brat igra WoT i za sada je sve u redu. Sumnjam baš da će 110 MHz više na GPU prouzročiti štetu. Temperatura nije bila visoka, a napon nisam podizao.

Mislim za koji dan ponovno podizati takt, ali ne više od 75 MHz. Na +51 MHz je prošlo sve testove bez problema. Hvala ti na savjetima. Još ćemo se čuti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 21:56 (Izzy).
9 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Ja dok klokam core voltage i power limit odma stavim do daske i onda samo mjenjam taktove, oko temperature grafe ne brini, naraste za nekih 7 stupnjeva na zestokom OC-u nista strasno.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Stjepanj kaže...
toxic kaže...

nemam ja rekorde :(

evo onda moj novi u valeyu, mislim nesto noviji driveri(predzadnji)!

ako netko zeli nek se osjeca slobodnim probati

362.00?

AUDIOFIL
12 godina
Gtx 9xx Club

Pogledajte ovaj Windforce hladnjak od Gigabyte-a 

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Gtx 9xx Club

DIY - Destroy it yourself 

Haha ovo morate pročitati koji idiot lol 

https://linustechtips.com/main/topic/561041-980ti-darwin-awards-help/

The heatsink for the Zotac card is huge, and doesnt fit in my custom case I made out of steel. So I bought a Corsair bracket to utilize a Corsair Hydro water cooler.

One of the holes on the card didn't line up with the hole on the bracket. (Design flaw I think.) And the screw needs to be there, or else the card bends when you screw down the water pump to the card.

So I masked off the card, and put it in my drill press and moved the hole just a tiny bit in. From what I can tell, I didnt drill through any circuits on the card. But now when I use the card on my brand new motherboard, The monitor won't boot. (keyboard and mouse both stay lit up, and the gpu

fan is getting power) I know the board is fine, because I tested another gpu on it, and tested the 980ti on my friends board. (same problem).

I realize that I probly broke it, Just looking for other possible scenarios. You can all mock me if you wish. Thanks!

Unlock the Power Within
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 10:29 (Puls3).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

Jep, prekrasan je. 

Btw. evo i mene u GTX klubu sa gigabyte gtx 980 ti extreme gaming karticom

Guns don't kill people... lasers do
12 godina

a nije samo stvar u "šljokicama", sam hladnjak je poprilično potentniji i još je hladniji i tiši od gaming g1 verzije

nije ni čudo, pogledaj razliku u hladnjaku - g1 ima 4 heat-pipesa, extreme ih ima 6 

gtx 970 gaming g1 gtx 970 gaming g1
gtx 970 xtreme gtx 970 xtreme
12 godina
picajzla0707 kaže...

a nije samo stvar u "šljokicama", sam hladnjak je poprilično potentniji i još je hladniji i tiši od gaming g1 verzije

nije ni čudo, pogledaj razliku u hladnjaku - g1 ima 4 heat-pipesa, extreme ih ima 6 

Nisam sad gledao tah tehnicki dio...vise sam se fokusiro na vizualni. 

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

auuu viđ lađenja vrm-a, FU ASUS, FU!!!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Checola kaže...

auuu viđ lađenja vrm-a, FU ASUS, FU!!!!!!

da da, pogledaj i na ovom hladnjaku od gaming g1 verzije - direktno spojeno na glavni hladnjak preko tri heat pipesa i direktno na udaru ventilatora

a kod asusa i msi neki minijaturni hladnjak nevezan s ičim i još pomaknut dalje ili na sam ventova 

sad je valjda jasno zašto na vrm-u od asusa i msi-a možeš peći jajca, dok je kod gige to kako treba

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 12:05 (picajzla0707).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Samo malo ali Asus nema Platinastu, Matrix ili Gold izdanje 970 cipa, pa niti usporedba nije postena! ima jednu obicnu strixicu, sto je zapravo rijetkost kod njih...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Samo malo ali Asus nema Platinastu, Matrix ili Gold izdanje 970 cipa, pa niti usporedba nije postena! ima jednu obicnu strixicu, sto je zapravo rijetkost kod njih...

nevezano na modele, smatram da im je ovo veliki propust u dizajnu.... jbg. meni baš i nije sexy bez obzira na garanciju da mi se neka komponenta na pcb-u grije na 100+ stupnjeva u zimsko vrijeme

ajde bar me hladni lemovi ne brinu, reballa sama sebe

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 12:29 (Checola).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ja ne pretjerujem a vi ste se uhvatili nekakvog vrm-a...a postotak pokvarenih nije nista veci u zadnjoj seriji...

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 12:30 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

istina, ali kad asus ima matrix onda to i debelo naplati

giga g1, msi gaming i strix su, ako se ne varam, bile vrlo konkurentne cijenom

xtreme doduše jest skuplja, ali ona i jest namijenjena kao konkurencija asus matrix, msi lightning verziji i sličnim grafama, pa pogledaj joj samo vrm - izgleda ko maginot linija

14 godina
Ako Ausus nije zabrinut zasto se ti toliko brineš?
Prodaj je više,ali nastaviš li ovako kukat morat ces se dobro potrudit za prodat je!!
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Fora je Xtreme serija od Gigabytea ali je i preplacena, a ove fensi-šmensi ledice oko ventova mame ekipu ko muhu na govno, a kad malo razmislis glavom ionako ce cijelo vrijeme grafa biti naopako pa ih nebudes ni vidio. Al dobro gušti su gušti 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

mislim da kod nas nije preplaćena. U ADM-u je trenutno cijenom jednaka "običnoj" g1 gaming.

S obzirom da je jača, možda čak malo i od Strixice, činila mi se kao dobra kupnja.

Ja sam je još uzeo u Futuri dok je bila i jeftinija. :)

Guns don't kill people... lasers do
14 godina
neaktivan
volegradele kaže...
Ako Ausus nije zabrinut zasto se ti toliko brineš?
Prodaj je više,ali nastaviš li ovako kukat morat ces se dobro potrudit za prodat je!!

ma nebum ju prodaval u dubini duše se nadam da će riknut pa ići na zamjenu

12 godina
Lucidius kaže...

Fora je Xtreme serija od Gigabytea ali je i preplacena, a ove fensi-šmensi ledice oko ventova mame ekipu ko muhu na govno, a kad malo razmislis glavom ionako ce cijelo vrijeme grafa biti naopako pa ih nebudes ni vidio. Al dobro gušti su gušti 

nije stvar samo u "šljokicama", iako se i to dodatno plaća

grafa ima uber-hlađenje koje je bolje čak i od g1 gaming verzije (jučer kod frenda dva sata pržili dying light sve na max bez vsinca i grafa nije prešla 59 stupnjeva na 970 g1 i potpuno nečujna, a s ovom vjerojatno ne bi prešli 52-53 stupnja)

ove xtreme verzije imaju binane čipove, 12 faza, posebno izdržljive titan x komponente, premaz protiv vlage i korozije kakav se dosad uopće nije stavljao na grafe, već samo na vrhunske matične itd...

ne govorim ja ovo njima za reklamu, nego je ovo high end izvedba koja kod svih proizvođača ima svoju cijenu, bilo to matrix kod asusa ili lightning kod msi-a

pogledaj na slici dolje samo na što liči 970 xtreme verzija,na prvi pogled izgleda ko neka duplo jača grafa u odnosu na ostale 970-ke

naravno, kome je to preskupo, g1 verzija je više nego dovoljna

9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Lucidius kaže...

nije stvar samo u "šljokicama", iako se i to dodatno plaća

grafa ima uber-hlađenje koje je bolje čak i od g1 gaming verzije (jučer kod frenda dva sata pržili dying light sve na max bez vsinca i grafa nije prešla 59 stupnjeva na 970 g1 i potpuno nečujna, a s ovom vjerojatno ne bi prešli 52-53 stupnja)

ove xtreme verzije imaju binane čipove, 12 faza, posebno izdržljive titan x komponente, premaz protiv vlage i korozije kakav se dosad uopće nije stavljao na grafe, već samo na vrhunske matične itd...

ne govorim ja ovo njima za reklamu, nego je ovo high end izvedba koja kod svih proizvođača ima svoju cijenu, bilo to matrix kod asusa ili lightning kod msi-a

pogledaj na slici dolje samo na što liči 970 xtreme verzija,na prvi pogled izgleda ko neka duplo jača grafa u odnosu na ostale 970-ke

naravno, kome je to preskupo, g1 verzija je više nego dovoljna

Ma znam ja to sve, ali kazem ekipa ju prvenstveno kupuje zbog izgleda, a kao sta sam rekao biti ce cijelo vrijeme naopako okrenuta pa ti te ledice oko ventova nista ne znace. Uostalom da vec kupujem gtx 970, uzmes fino Phoenix verziju za 2700kn i jos ti ostane za Patriot Blast 240GB za cijenu jedne 970 extreme gaming, pa ti vidi...

12 godina
Lucidius kaže...

Ma znam ja to sve, ali kazem ekipa ju prvenstveno kupuje zbog izgleda, a kao sta sam rekao biti ce cijelo vrijeme naopako okrenuta pa ti te ledice oko ventova nista ne znace. Uostalom da vec kupujem gtx 970, uzmes fino Phoenix verziju za 2700kn i jos ti ostane za Patriot Blast 240GB za cijenu jedne 970 extreme gaming, pa ti vidi...

gainward ima sitni problemčićč u obliku dvogodišnje garancije, dok giga ima trogodišnju

ja da uzimam išao bi na gigu g1 verziju koja se nađe za 200 kn više od te gainward, a za razliku od mis i asusa hladi jednako dobro i gpu i vrm

nažalost ove godine je ponestalo love za upgrade, ali ide sezona i nova serija grafa pa ćemo vidjeti na ljeto što će biti bolje, dal pascal ili arctic islands

16 godina

Preko kojeg programa se može pratiti temperatura memorije na grafičkoj (GTX 960) i VRM-a? Ako postoje senzori na njoj za tako što...? I je li moguće regulirati napon grafičke memorije?

13 godina
protjeran
Izzy kaže...

Preko kojeg programa se može pratiti temperatura memorije na grafičkoj (GTX 960) i VRM-a? Ako postoje senzori na njoj za tako što...? I je li moguće regulirati napon grafičke memorije?

imas hwinfo64, rijetko koja kartica ima otkljucane napone za memoriju!

16 godina

U HWinfo i HWmonitor vidim samo temperaturu GPU-a (što se tiče grafičke). To onda znači da nema senzora za ove druge 2 "komponente" na grafičkoj?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice