- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

A ta GTX 1080 bi trebala biti osjetno jača od trenutne GTX 980 ti?
uzmi u obzir i da je mjerenje na videu rađeno NAKON po ure crisisa, ne za vrijeme i da je prošlo nešto vremena u kojem se vrm ohladio
pa samo u videu prođe više od minute dok on polako dođe mjeračem do vrm-a
pitanje je koliko se grije u trenutku opterećenja, jer na strixici su neki bilježili temperature i do 110 stupnjeva
jasno da vrm podnosi temperature puno bolje nego sam gpu, no meni je takva temperatura bilo kojeg dijela grafe veliki no-no
kako bilo - hlađenje vrm-a na gigi g1 sviđa mi se baš zbog toga što ga drži pod kontrolom, ispod 70 stupnjeva i što ga hladi glavnim hladnjakom s nekoliko heat pipesa
uzmi u obzir i da je mjerenje na videu rađeno NAKON po ure crisisa, ne za vrijeme i da je prošlo nešto vremena u kojem se vrm ohladio
pa samo u videu prođe više od minute dok on polako dođe mjeračem do vrm-a
pitanje je koliko se grije u trenutku opterećenja, jer na strixici su neki bilježili temperature i do 110 stupnjeva
jasno da vrm podnosi temperature puno bolje nego sam gpu, no meni je takva temperatura bilo kojeg dijela grafe veliki no-no
kako bilo - hlađenje vrm-a na gigi g1 sviđa mi se baš zbog toga što ga drži pod kontrolom, ispod 70 stupnjeva i što ga hladi glavnim hladnjakom s nekoliko heat pipesa
radi se o tome da cim temp padne ispod cca 68°c gase se ventilatori, ili obrnuto gdje se vrm vec ugrijao pa ga treba ohladiti! u loadu se vrm stabilizira je ventovi konstanto rade, na Msi verziji zrak iz venta moze bez problema proci do pasivnog hladnjaka od vrm-a
dok je kod strixice zatvoreno! inace nezabrinjava me to ni najmanje! grafa trga na bolesnim klokovima i tako ce raditi min. jos 2+godine

ma imaš garanciju u svakom slučaju, a i očito je da grafe to izdržavaju jer već bi odavno počele crkavati - nije da su jučer izašle
ja samo kažem da giga ima bolje riješeno hlađenje i da bi ja osobno uzeo gigu g1 ili čak ovu novu extreme gaming koja ima još bolje hlađenje od g1
no ja sam picajzla, jbga, a picajzlam najviše oko buke i temperature, tako da me ne treba ni uzimat u obzir baš previše
ma imaš garanciju u svakom slučaju, a i očito je da grafe to izdržavaju jer već bi odavno počele crkavati - nije da su jučer izašle
ja samo kažem da giga ima bolje riješeno hlađenje i da bi ja osobno uzeo gigu g1 ili čak ovu novu extreme gaming koja ima još bolje hlađenje od g1
no ja sam picajzla, jbga, a picajzlam najviše oko buke i temperature, tako da me ne treba ni uzimat u obzir baš previše
Nisi jedini koji bi radije uzeo g1
Ima li kakvih vjesti o nadolazećem Pascal-u?
Još uvijek sam odgodio kupnju nove grafe.
Zadnje vijesti su: GTX 1080 na ljeto, TitanXPascal na proljeće, a tek dogodine 1080Ti.
Ima li kakvih vijesti o gtx 960Ti ili nekim drugim novim grafama od Nvidie, osim tih koje si spomenuo? Hoće li jeftinije grafe od flagshipa imati HBM2 memoriju? Navodno se ovih dana testiraju 4 Pascal čipa.. Sto se tiče izlaska tog Pascala vidim uglavnom tračeve, a 960Ti kao da se ne uklapa u tu priču, ako će uopće postojati. Navodno je to rješenje za Radeon 380x, no čudno bi bilo da izađe u istom kvartalu kada i Pascal..
Da, navodno se testiraju 4 kartice, od čega je jedna gotovo sigurno novi Titan (GP100), a 3 su vrlo slične, druga verzija čipa (GP104), vjerojatno ekvivalenti 980, 970 i nešto treće ispod, 960 ili 950. Pretpostavljam 960.
Da, navodno se testiraju 4 kartice, od čega je jedna gotovo sigurno novi Titan (GP100), a 3 su vrlo slične, druga verzija čipa (GP104), vjerojatno ekvivalenti 980, 970 i nešto treće ispod, 960 ili 950. Pretpostavljam 960.
meni su zanimljive ove nasljednice 960 ili 950, cjenovno mislim, jer baš mi se ne daje 3000+ kuna za grafu
pogotovo dok sam na 1080p rezoluciji gdje bi neka 1060 ili 1050 trebala biti dovoljna bar neko vrijeme
radije ću pola te love staviti na stranu, pa za dvije godine opet uzeti tu klasu i imati opet novu grafu i bolje perfomanse
doduše još treba vidjeti i što će amd ponuditi, ne valja se zaletavati
Sve me strah što će AMD ponuditi.
Pa AMD ima prednost prema svemu sudeći i kao kreator tehnologija koje dolaze i kao pionir istih i s obzirom da su već imali "živi" proizvod dok je Nvidia morala fejkati.
Pa AMD ima prednost prema svemu sudeći i kao kreator tehnologija koje dolaze i kao pionir istih i s obzirom da su već imali "živi" proizvod dok je Nvidia morala fejkati.
Je, ali je pitanje kako će tu prednost iskoristiti. Puno puta je netko bio u velikoj prednosti samo da bi opet na kraju izgubio.
Ovaj put ke drukcije,dx12 i Vulkan su po meni bas ono sto treba trzistu da se sve vrati u balans.
Hmm, prema sadašnjim informacijama znači prvo izlazi Titan, a tek na ljeto 1080, a Ti dogodine!?!? Smećari ... Ne da mi se čekat više, a bome ne mislim kupovat titan karticu... Imamo li neki podatak o tome hoće li AMD izbacit velike polarise prije nego zeleni izbace titana ili 1080ku? Ima li neki podatak? Evo surfam al sve blijede informacije.
I još nešto... Tonči šta kažeš na to da je AMD "preskočio" 16 Finfet i otišao na 14? Znači li to ikakvu eventualnu prednost za AMDov polaris naspram pascala možda?
Nije preskočio ništa, jer 14 i 16 su isti procesi zapravo (razlika je u nomenklaturi prema standardima, 16nm naziv je u skladu s ITRS-om, Samsungov 14nm npr. nije). Svatko svoje zove drugačije u ovom slučaju. U praksi ne znači ništa, mislim. Ono što znači je AMD-ovo iskustvo s HBM memorijom, prioritet kod nabave i bolja arhitektura za nove apije. Također se čini da imaju malo bolji pristup, a i stvorili su sve ove bitne novosti.
Što se tiče glasina o dostupnosti, da, Titan na proljeće, a 1080 na ljeto. Ne vidim problem čak ni da bude tako. Što se tiče 1080Ti, očekivano je. Pretpostavljam da im je HBM2 jako skup i da ga zbog prioriteta AMD-a nemaju dovoljno. Titan Pascal će vjerojatno biti na HBM-u (16GB), a 1080 bi mogao imati GDDRX5 kao i ostali GP104 čipovi. Ljeto 2017. zvuči kao dovoljno vremena da HBM2 izbace i za ne-Titane. Iako, jako mi je čudan tako dalek datum... godinu dana da bi izbacili staru karticu za manje novca? Nekako sumnjivo. :)
Osobno nemam više informacija od onoga što možemo svi naći. Samo informaciju da je AMD-ov polaris "odavno gotov". :)
Osobno nemam više informacija od onoga što možemo svi naći. Samo informaciju da je AMD-ov polaris "odavno gotov". :)
Znači li to da bi mogli prije ugledati polarisa nego 1080ku, što znači prije ljeta? Po tvojoj procjeni? AMD je ipak imao demonstraciju polaris arhitekture, doduše slabijeg čipa, ali svejedno ima funkcionalan polaris čip, dok od Nevidije i - nevidismo ništa ...
S obzirom na moju "strpljivost", ako amd izbaci dobar proizvod prije nevdije, mogao bi me pridobiti za sljedeću generaciju. No mislim da će Nvidija odigrat kao i dosad - pametno. Pa će izbacit Titana sad za dva miseca i nabit će mu cijenu od koje će nas zabolit glava. Pretpostavljam da su yieldovi loši i još ti problemi sa HBM2 tvore razlog zbog kojih nećemo vidjeti dovoljno mid-high kartica odmah te će upravo zato izbacit prvo Titana koji se ionako ne prodaje dovoljno, a koji će, naravno, biti dobar i opet držati "premium" klasu, a nas držati u iščekivanju Ti verzije.
Sad je jedino pitanje kakav će biti veliki polaris, i koliku će mu cijenu stavit AMD. Ako mu performanse budu slične titanu, bojim se da će se i AMD zanijeti pa lupit nešto tipa 7-9k kod nas, ako ne i više, s obzirom da Nvidija još neće imati 1080ku ni Ti...
Napeto mi je, a moram priznat da mi je Sli malo dosadio, iako služi i radi posao vrhunski, hvata me nerdovska panika zbog "samo" 2GB video memorije . Stvarno u nekim igrama moram smanjivat teksture da to ide glatko. Doduše, mislim da je riječ o lošem kodiranju i/ili portovima. Primjerice Witcher jedva dođe do 2GB na ultra teksturama, rijetko. FC4 sada igram i gledam bez problema ide glatko na ultra teksturama i TXAA x2... dok jedan Watch dogs nema teorije da na ultra teksturama ide glatko, stutter brutalan... Gledam vamo novi CoD loče, doslovno, do 7GB vrama?! Woot?! Na 1080p?!? Smiješno. Witcher mi je postao pojam za kvalitetno odrađenu igru, engine, iskorištavanje memorije...
Živcira me ova šutnja u međuvremenu, od obje firme... Mislim ono, mogu dat par informacija, bar release date
Pa ne bih rekao da se loše prodaje; firma za koju sam radio kupila je 24 komada kad su izašli. :D Toliko o slaboj prodaji za malu, nebitnu firmu. Veće firme vjerojatno drugačije gledaju. Imaj na umu da je Titan za ono što nudi jako jeftina kartica. 1000 eura za GPU koji se može koristiti efikasno umjesto Quadra i Tesle za rad, nije puno, nego je kikiriki. Što se igrača tiče, da, vjerojatno ni ne računaju na taj dio tržišta, osim za entuzijaste s 4K, 5K i surroundom.
Nema to što govoriš veze s lošim kodiranjem i portovima. 2GB jest malo, ali za 1080 je dosad bilo ok. Video memorija se može koristiti na više načina i to što neki engine koristi više, ne znači da je loš. Neke stvari možeš ubrzati nauštrb memorije, za neke smanjiti potrošnju memorije, ali žrtvovati performanse ili kvalitetu (uglavnom ovo).
Release date... a računaj lipanj-srpanj-kolovoz. :) Do rujna i početka nove školske godine i AMD i Nvidia će imati sve što misle vani jer ciljaju back to school period.
mislio sam si kupiti 980 ti, i novi pc kompletno, i sad ne znam šta da radim zbog tih pascala/polarisa, mislim glupo mi je dati 5500-6000 kn za grafu ako će za 3 mjeseca izaći nova brža i bolja? također prilično su dobre šanse da će ovim sadašnjim grafama nešto pasti cijena, zar ne?
mislio sam si kupiti 980 ti, i novi pc kompletno, i sad ne znam šta da radim zbog tih pascala/polarisa, mislim glupo mi je dati 5500-6000 kn za grafu ako će za 3 mjeseca izaći nova brža i bolja? također prilično su dobre šanse da će ovim sadašnjim grafama nešto pasti cijena, zar ne?
Oboje je sigurno. Pitanje je samo kad, no najkasnije u rujnu.
Vidim da si gore spominjao GDDR5X, slabe su informacije o tome na internetu, ima ih ali ne na koji način to funkcionira i zašto do sada nije koristeno (ako je već GDDR5 prisutan godinama) ?
Zato jer je to nova vrsta memorije u dolasku
dobro, a kada bi mogli očekivati više informacija, ako u travnju izlazi taj titanpascal, možda bi onda mogli saznati i točne datume izlaska ostalih? također hoće li biti neki event do ljeta gdje se očekuje nvidijin panel i da će gotovo sigurno objaviti konkretne datume?
Kak bi on to mogao znati???????
Kupnja grafike nove se planira,ako se želi bit u toku onda uvjek treba gledat kad se najviše može dobit za postoječu grafiku i napredovat na novu seriju uz što manje ulaganje!!Vidim ovdje ima dosta histeričnih ljudi,pa nije kraj svijeta,skoro se sve zna kad što izlazi,uvjek prije izlaska nove serije govori se o revoluciji,ogromnom upgradeu...itd i onda na kraju se uvjek razočaramo !
Nemoj te od muhe pravit slona,ne gradite kuću,to je obična grafika!!
i BTW postoji topic o novoj seriji Nvidie,ovo je za sve korisnike 9XX kartica!!
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/nvidia-pascal-2016/223317.aspx
Kak bi on to mogao znati???????
nije dovoljno dramatično, trebao si staviti još koji upitinik i uskličnike među njima.
nisam ga pitao za znanje, nego za mišljenje i ne samo njega nego sve na temi, zapravo me najviše zanimalo je li ima neki sajam/expo tehnologije na koji i nvidia i amd svakako dolaze, jer ako ima logično je za očekivati da će nešto prikazati/najaviti tada.
banalan primjer, ove godine će biti E3 i iako ne znam tko će prikazivati i što, očekujem da će biti neki gameplay iz mass effecta andromede, a možda čak i izbace datum izlaska. Znači to je nagađanje, isto tako sam mislio da možda ima neki event u idućih par mjeseci gdje bi mogli malo prikazati ove grafe.
znam da nitko ne raspolaže sa točnim činjenicama niti sam ih očekivao
Da ne napravim "glupost" s updateom drivera (kao što je bilo s 361.75), došli su novi 361.91.
Ako je itko nadogradio, ima li ikakvih "problema"?
Brzinsko guglanje mi nije dalo neke opasne rezultate.
Kupnja grafike nove se planira,ako se želi bit u toku onda uvjek treba gledat kad se najviše može dobit za postoječu grafiku i napredovat na novu seriju uz što manje ulaganje!!Vidim ovdje ima dosta histeričnih ljudi,pa nije kraj svijeta,skoro se sve zna kad što izlazi,uvjek prije izlaska nove serije govori se o revoluciji,ogromnom upgradeu...itd i onda na kraju se uvjek razočaramo !
Nemoj te od muhe pravit slona,ne gradite kuću,to je obična grafika!!
i BTW postoji topic o novoj seriji Nvidie,ovo je za sve korisnike 9XX kartica!!
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/nvidia-pascal-2016/223317.aspx
Odlićan govor kolega!I tko se sad "shebe" pa utrosi koju tisuču u grafu,sigurno neće dobit veče performanse s novo izlazecim grafama,za iste novce.Očekujte samo skuplji proizvod,pogotovo prvih nekoliko mjeseci
Čuli ljudi da nvidia "bolje" radi s intel procevima,pa kupuj ha,ha.A naravno i intel zgrce lovu brže od Bill Gates-a