Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 961.177
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Gtx 9xx Club

lol ja sam pobrko loncice malo mislio sam na 970 :D jedno mislim drugo pisem ! {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2014 19:53 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Re: Gtx 9xx Club

nije mozda 10% jača ali jedan asus matrix nije niti slabiji a cjenovno se vani kreće oko 3500-3800 za iste ili bolje pref od skuplje ali stedljivije 980-ke....asusove i ruznije ovaj strix mi nikak nije legel po dizajnu nije niti do koljena rog-u{#}

na neke ljude je grijeh lupit ignore tipku...komedije su kažu božanstvene...
15 godina
protjeran
ZGamer kaže...

nije mozda 10% jača ali jedan asus matrix nije niti slabiji a cjenovno se vani kreće oko 3500-3800 za iste ili bolje pref od skuplje ali stedljivije 980-ke....asusove i ruznije ovaj strix mi nikak nije legel po dizajnu nije niti do koljena rog-u{#}

Necemo biti neozbiljni pa usporedjivat OC 780Ti sa stock 980....

11 godina
ansha kaže...
ZGamer kaže...

nije stock i domaća recenzija pc eksperta....http://www.pcekspert.com/clanak/nvidia-gtx980-4gb-test/

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2014 20:32 (ZGamer).
17 godina
Gtx 9xx Club

Asusova sova je samo kod nas skupa. Koliko vidim Gigabyte i MSI verzije kod nas bi trebale biti otprilike iste cijene. Nino iz Uzi shopa se preracunao, nisu mu dosle, ima palit i nesto u ponudi, GTX 780 i 780Ti ne pada cijena jer 9xx serije jos maltene ni nema. Ono sto dodje odma place i onda se ceka 2-3 dana. Dok se ne ustabili ponuda trgovci ce pokusavat prodat 7xx seriju po starim cijenama.

I ja cekam tu 780 DC II za 2500kn, ali nikako da se desi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

nije niti meni jasno pa vani su jedan od najeftinijih modela a tu ih cjene po imenu...mislim da i vani taj prelaz strix nije dobro prihvaćen jel je rog bio i ostao ikona među brandovima{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2014 20:54 (ZGamer).
13 godina
protjeran
ansha kaže...
ZGamer kaže...

kakva neozbiljnost? matrix platinum verzije su brutalke od kartica po defaultu i po svjetskim ljestvicama su medu najboljima(no i jedne od najskupljih) kaj se tice rezultata, a vidis i sam iz testova doticna gtx780ti u poprilicno testova ubija u pojam gtx980! i to na stocku{#} lp

edit, ovaj s td nek si kupi naocale! lol!{#} to sto je nesto novo ne znaci da je sveto i neusporedivo bolje...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2014 21:15 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Tko voli nek' izvoli, GTX970 ispod 3000 kn...

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Nema teme jos za ovu seriju pa cu stavit ovdje,nevjerovatno je da ce AMd imat ekskluzivu na ovu tehnologiju citavih godinu dana sto je jedna generacija grafa doslovno.Ipak cu se strpit sa prelaskom na nove serije iako je gtx 970 superprivlacna serija.

http://wccftech.com/hbm-3d-stacked-memory-coming-20nm-amd-pirate-islands-r9-390x-380x-early-2015-brings-9x-bandwidth-gddr5/

Moj PC  
4 0 hvala 4
14 godina
MEGATAMA kaže...

Nema teme jos za ovu seriju pa cu stavit ovdje,nevjerovatno je da ce AMd imat ekskluzivu na ovu tehnologiju citavih godinu dana sto je jedna generacija grafa doslovno.Ipak cu se strpit sa prelaskom na nove serije iako je gtx 970 superprivlacna serija.

http://wccftech.com/hbm-3d-stacked-memory-coming-20nm-amd-pirate-islands-r9-390x-380x-early-2015-brings-9x-bandwidth-gddr5/

Puno novih i dobrih stvari se veže uz nove Radeone. {#}

Nekima bi se čekanje moglo isplatiti višestruko. {#}

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2014 21:29 (Valentin17).
16 godina
Gtx 9xx Club

Kao i uvijek do sada... treba pricekat da obje strane bace karte na stol, pa tek onda u shoping.

Priznajem da su mi interesantne i 970 i 980, ali vjerujem da ce se cekanje isplatit... Proud RED Team Member! {#}

Moj PC  
2 7 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

kakva neozbiljnost? matrix platinum verzije su brutalke od kartica po defaultu i po svjetskim ljestvicama su medu najboljima(no i jedne od najskupljih) kaj se tice rezultata, a vidis i sam iz testova doticna gtx780ti u poprilicno testova ubija u pojam gtx980! i to na stocku{#} lp

edit, ovaj s td nek si kupi naocale! lol!{#} to sto je nesto novo ne znaci da je sveto i neusporedivo bolje...

Pa sta ti nije jasno? Usporedjuj 780 Ti stock taktove sa 980 stock taktovima, uzet jednu naklokanu i usporedjivat s drugom stock nema smisla. O cemu uopce pricamo, 980 je daleko bolja kartica kad se sve uzme u obzir.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

onda si ocigledno uzeo za sebe krive cimbenike, ja gledam za sto manje novaca sto vece perfomanse...a budimo iskreni gtx980 to nebu nikada...

trenutno najeftinija 780ti(odlicna wf3) kosta 3700kn(dakle identicne perfomanse kao i kod one asusove matrix platinum nema nikakve cudotvorne klokove) a referentnagtx980 4500kn...?? testove si vidio što 780ti moze, velis meni nešto nije jasno?

ili ti i dalje zelis vjerovati da je gtx980 DALEKO bolja kartica od gtx 780ti...stvarno neki se ovdje ponasaju kao muhe bez glave...ili su zaludeni zelenom bojom{#}lp

edit. bas me zanima sta ce napisati Denis A. u novom bagu o gtx980...{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2014 0:29 (Stjepanj).
Moj PC  
6 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Puno su razvikali jako smanjenu potrošnju, a u stvarnosti te grafe troše 180W u gamingu dok u stres testovima potrošnja ide gotovo do 300W.

http://www.tomshardware.co.uk/nvidia-geforce-gtx-980-970-maxwell,review-33038-12.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2014 7:55 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

To smo vec raspravljali... Nebitno za gaming, u vecini slucajeva je to doista 180-200W

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Rhodin kaže...

To smo vec raspravljali... Nebitno za gaming, u vecini slucajeva je to doista 180-200W

baš i nije

http://hexus.net/tech/reviews/graphics/75153-gigabyte-geforce-gtx-980-g1-gaming/?page=9

17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Kak to misliš nije? Jasno ti je da ovo što si postao predstavlja potrošnju kompletnog kompa, a ne samo grafičke kartice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club
Smjesno, opet su u gigabajtu syebali rpm ventova, dakle cekamo ver2.0;) to im je izgleda preslo u naviku! Gigabajtu sram te bilo...:)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Aha, aha, zanimljivo...

znaci lik ju ima upaljenu u racunalu dok vrti bench i ne cuje se nista... doslovce. Guru3d i Tom's hardware imaju u potpunosti drugacije rezultate mjerenja. Ili su toliko nekonzistentne graficke i gigabyte radi katastrofalan posao na nacin da je napravio 30 "superkartica" koje je podijelio za testiranja prije releasea, a ove ostale da su "kako ispadnu", ili netko nesto negdje mulja.

http://www.guru3d.com/articles_pages/palit_geforce_gtx_970_jetstream_review,10.html

http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-980-970-maxwell,3941-13.html - moze i stranica prije gdje je to "in detail"

..

Znaci, svi vise manje govore istu stvar, gaming je do 200W potrosnje. Vecina vendora kartice isporucuju sa 1 6-pinskim konektorom, ili 2 6-pinska ili 1 8-pinski, a mislim da je svega nekoliko kartica sa 6 i 8-pinskim konektorom. Ako ima samo 6-pinski moze do 150W, ali mislim da su to samo referentne, ako je jedan 8-pinski to moze imat teoretsku potrosnju do 225W itd. Fizicki vecina kartica ne moze preko 225W, do 300W ako ima 6 i 8-pinski. I onda se priblizava tim vrijednostima tek tu i tamo, u 99% slucajeva se drzi do 200W, za razliku od onih pecnica iz proslosti gdje su kartice vukle 300W kontinuirano kroz cijelo vrijeme igranja.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club
Treba dobro gledati i citati kako je kartica testirana, dali na stolu ili u kucistu razlike su ogromne i ljudi onda brkaju informacije i krivo usporeduju...lp
Moj PC  
4 0 hvala 3
12 godina
protjeran
Hiperaktivni stjePanj u ovoj temi.
16 godina
Rhodin kaže...

Aha, aha, zanimljivo...

znaci lik ju ima upaljenu u racunalu dok vrti bench i ne cuje se nista... doslovce. Guru3d i Tom's hardware imaju u potpunosti drugacije rezultate mjerenja. Ili su toliko nekonzistentne graficke i gigabyte radi katastrofalan posao na nacin da je napravio 30 "superkartica" koje je podijelio za testiranja prije releasea, a ove ostale da su "kako ispadnu", ili netko nesto negdje mulja.

http://www.guru3d.com/articles_pages/palit_geforce_gtx_970_jetstream_review,10.html

http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-980-970-maxwell,3941-13.html - moze i stranica prije gdje je to "in detail"

..

Znaci, svi vise manje govore istu stvar, gaming je do 200W potrosnje. Vecina vendora kartice isporucuju sa 1 6-pinskim konektorom, ili 2 6-pinska ili 1 8-pinski, a mislim da je svega nekoliko kartica sa 6 i 8-pinskim konektorom. Ako ima samo 6-pinski moze do 150W, ali mislim da su to samo referentne, ako je jedan 8-pinski to moze imat teoretsku potrosnju do 225W itd. Fizicki vecina kartica ne moze preko 225W, do 300W ako ima 6 i 8-pinski. I onda se priblizava tim vrijednostima tek tu i tamo, u 99% slucajeva se drzi do 200W, za razliku od onih pecnica iz proslosti gdje su kartice vukle 300W kontinuirano kroz cijelo vrijeme igranja.

Može se povuć više od 75W preko 6pinca i 150W preko 8pinca bez problema, ne vidim zašto fizički nebi mogle.

Lieber tot als rot
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

AMD možda i odradi dobar posao... nikad ne znaš, oboje su imali i uspona i padova, i iznenađenja i razočaranja. AMD će izbacit nešto jako i ekskluzivno. Nvidija će slijedit i izbacit nešto malo jače i ekskluzivno svoje. Ne znam kako vi, ali meni se ne čeka.

Kad dođe 390x, onda će se čekat nvidia s nečim svojim. I tako u nedogled. Gtx 970 je odlična kartica, uz popriličan overclock je rame uz rame 780ti i 980. Meni dovoljno

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
L3gioNAR00 kaže...
Hiperaktivni stjePanj u ovoj temi.

Cemu naglasavanje Panj-a u nicku?covjek tvojih "ozbiljnih" godina da se spusta na tu razinu jednog balavog predpubertetskog klinca kojem jos ni ona stvar nije narasla???
17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Nakon nekoliko dana razmišljanja čekat ću da i AMD izbaci novu liniju pa vidjeti kako će se to odraziti na cijene..

(također treba razmotriti i 960GTX..)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
simpa256 kaže...

AMD možda i odradi dobar posao... nikad ne znaš, oboje su imali i uspona i padova, i iznenađenja i razočaranja. AMD će izbacit nešto jako i ekskluzivno. Nvidija će slijedit i izbacit nešto malo jače i ekskluzivno svoje. Ne znam kako vi, ali meni se ne čeka.

Kad dođe 390x, onda će se čekat nvidia s nečim svojim. I tako u nedogled. Gtx 970 je odlična kartica, uz popriličan overclock je rame uz rame 780ti i 980. Meni dovoljno

za 1080p danas ti ne treba nista jace od grafe koja kosta 150 evra i samo zbog toga se i treba strpiti barem do kraja godine do praznika kad ce cijene znatno opasti, a ako uzimas novu konfiuraciju onda se slazem uzmes novo i vozis.

Nadogradnju raditi na 9xx seriju, samo ako ti novac nije problem {#}

Da ne ispadne da hejtam ili sta, 9xx serija izgleda odlicno ali vecina nas ima dobre masine za gaming, a realno kvalitetnih igara gdje mozemo iskoristiti grafe nema. Barem jos.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Bas tako i ja nekako vidim situaciju, ajd da ima neka odlicna igra sa kojom bi imao problema uz gtx770 onda bi i razmotrio promjenu, ali u zadnje vrijeme igram malo i to jos igre za koje mi je i ova overkil. Svakako da je ova nova serija zakon,i sretan sam citati o performansama koje daje. U svakom slucaju nista od mene do 16nm, a onda ce sjesti nova beba XD

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Najjeftinija nereferentna na CU je sad €332 umjesto €308...
Lieber tot als rot
17 godina
Gtx 9xx Club

Gledao sam malo po netu temperature nekih modela i nisu baš male, neke u loadu dosegnu i preko 80c, čak sam vidio i sa 90c O.o

Prije sam gledao samo nek ima na njoj dva venta ubaci u kućište i zaboravi do prvog čišćenja, sad se moram dobro promislit >.<

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
Vakaka kaže...

Gledao sam malo po netu temperature nekih modela i nisu baš male, neke u loadu dosegnu i preko 80c, čak sam vidio i sa 90c O.o

Prije sam gledao samo nek ima na njoj dva venta ubaci u kućište i zaboravi do prvog čišćenja, sad se moram dobro promislit >.<

Ma lose su ti te kartice, ja ne bi to uzimo. Jako puno trose, griju se do 90°C, trose preko 290W, glasne su cak i ove "ponajbolje" tipa MSI i Ga gaming, ASUS StriX, ma fail totalni.

{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice