Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 964.715
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ima razliciti max overclock na LN2, na zraku i vodi, ploca od 100 eura i ona od 400 eura ce dati skoro isti rezultat, razlikuje se eventualno potreban napon.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Re: Gtx 9xx Club
Stjepanj kaže...
z1k4 kaže...
Stjepanj kaže...

wf3 ide do maximalnih 1560mhz i ima manji skor od tebe za 5bodova! na koliko je ta msi gaming radila tokom testa?

z1k4 kaže...

1556, memorija 2029. U Afterburneru samo stavljen 110 power limit, +240 jezgra, +550 memorija.

neznam kako kod ostalih no ova 970 nepodnosi uopce artefakte, odma ide freez ili moram cekati da dode k sebi tj da se driveri restartaju sto pak opet traje jako dugo sto nije obicaj! dosao sam do maximuma u 2klika sto nisam nikad s niti jednom karticom... dizanje voltaze nema prakticki nikakvog utjecaja nisam bio zadovoljan opcenito izradom novog wf3 coolera(ocgledno smanjenje tdp)! htio sam napisati recenziju o doticnoj no nije vrijedna truda!LP

Hahaha kartica koja je univerzalno smatrana najboljom izvedbom GTX 970 i ima najbolje hlađenje i rezultate tebi "nije vrijedna truda" ^^ Ne razumijem.

Anyway, na mojoj se javljaju normalno artefakti kad se pretjera s clockom, nema nikakvih freezeova.

13 godina
protjeran
Ocigledno da nerazumijes...jesi ti uopce ikad vidio lightning izvedbu nekog cipa i o cemu se tu radi? Novi Wf3 cooler je smece naspram stare izvedbe! Kvaliteta izrade cijelokupne kartice je jedna od najlosijih sto sam vidio!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
odjavljen
mrsmith kaže...

What kind of sorcery is this

! :P

ansha kaže...

Naravno da cip ima ogranicenje, al sa losim VRM-om neces moci izvuc maksimum iz cipa. Kako isti proc na 2 razlicite ploce ima razlicit max overclock?

Ali poanta je da VRM na TX-u nije nipošto "loš". Izvlači se maksimum već i s ovim. Bolji VRM znači samo da će clockovi biti stabilniji tamo gdje sa stock VRM-om ne bi bili, što je manje bitno za većinu korisnika koji OC-aju jer većina će koristiti zrak, a tu je stock VRM i dalje daleko bolji nego je potrebno - dakle, imaš situaciju gdje stock VRM nije dovoljno jako samo tamo gdje se ide u overclock koji je daleko iznad onoga što će 99,9% korisnika raditi.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=642784885826956

Svakako: temperature ovih kartica su daleko veći problem nego kvaliteta bilo kojeg njihovog dijela.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 12:30 (Tonči).
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Tonci, sad ti je argument da ce vecina koristiti zrak, a par postova prije kazes da ce ionako svak ko zeli performanse biti na vodi i da na vodi vrm nije bitan.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pročitaj polako iznova. Pokušat ću jednostavnije, iako ne znam jel' trolaš ili si ozbiljan:

- TitanX ima GM200 čip, 12GB VRAM-a i referentni dizajn uz hladnjak koji je solidan

- Sa stock hladnjakom TitanX može dostići stabilno nekih 1300MHz za dugotrajni boost bez throttlanja

- Glavni faktor ograničenja postaju temperatura i potrošnja

- Ograničenja se mogu ukloniti korištenjem modificiranog BIOS-a (EVGA SC 425) koji omogućava rad kao da je TDP 425W

- S takvim BIOS-om moguće je uz bolji hladnjak (Accelero Xtreme IV) postići stabilnih 1400-1500 ovisno o verziji čipa

- To su i dalje vrlo visoke performanse na zraku, a moguće je koristiti i EVGA SC MAXAIR BIOS koji još više širi mogućnosti

- Kod ekstremno overclockane kartice na zraku, zbog temperatura nestabilnost se ranije javlja, varijacije u naponu i sl. kod lošijih čipova mogu smanjiti gornju granicu stabilnog overclocka

- Uz vodeno hlađenje moguće je postići i veće brzine, a s većim overclockom još je važnija stabilnost napajanja i kvaliteta čipa pa ćeš možda boljim VRM-om dobiti granicu od 1575, a ne 1537 MHz, ali možda i 1705, a ne 1699. Već sam ti linkao gdje je netko dobio 2000.

Generalno: varijable su kvaliteta pojedinog primjerka čipa i memorije te ostalih komponenti. Do nekog prosječnog overclocka (safe zone ne do nekih 1400-1500MHz) većina kartica je stabilna. S boljim hlađenjem u obzir dolazi i do 112V dodatnog napona i možeš testirati granice komponenti. U većini slučajeva VRM je sasvim dobar. To je premium proizvod na kojem već jesu vrhunske komponente i na kojem se u proizvodnji ne štedi.

Štos je u tome da je u velikoj većini slučajeva priča o boljem napajanju samo priča u prazno za sve osim najekstremnijih slučajeva overclocka. Možda bi gore linkani dobio 2080 umjesto 2020MHz s boljim VRM-om - ali koga briga?

Ono što, za razliku od tih stvari, ima smisla s 3rdP proizvodima je:

- otvoreniji BIOS od stocka (da se vlasnici ne maltretiraju s tim)

- bolji sustavi hlađenja (Lightning, WF3, Asusov, EVGA...) koji će dati odmah ono što nudi Accelero, neki čak i vodu bez gnjavaže s montažom

- možda dva downclockana čipa na jednom PCB-u (custom PCB to omogućava iako je GM200 ogroman pa je to malo vjerojatno)

- bolji dizajn za one koje je briga

Moraš imati na umu da većina korisnika želi fire & forget hardver jer ne znaju kako, ali i ne žele se time baviti. Accelero je gadna gnjavaža za montirati, vodeni sustavi nisu puno bolji. Ja prvi - rado bih AIO WC Titana bez da se gnjavim bilo čime.

Takva publika je spremna platiti više ili slično čak i za manje memorije. Većini ne treba 12GB VRAM-a jer ionako većina igara treba 3GB, a upola manje memorije bitno smanjuje cijenu kartice. Ne kupuju Titana X samo oni koji se igraju na 5K, tako da već dobar dio publike želi jeftiniju karticu istih performansi za svoje 1080 i 1440 monitore.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 13:59 (Tonči).
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Ja ne trolam, nego si kontradiktoran. Al dobro, sam sad kazes da se s boljim vrm-om moze izvuc odredjen % bolji clock, stranicu prije si napisao da na vodi vrm nema veze.

Upravo tim ekstrmnim clockerima je ogromna razlika dal ce kartica odradit bench na 1735 ili 1765mhz, to je "sport" i natjecanje i svaki mhz je bitan... 

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Ja bi jos nadodao da je cak kolicina fazne regulacije jos bitnija nego sama kvaliteta, no sve su to male sitnice koje overklokere cine sretnim, pogotovo ove sto briju i na zadnjih 5mhz!;-), no jedno pitanje za leoparda i toncija(iako nije vrsni kloker:) zasto podizanjem napona na gtx970 nemrem dobiti i nesto bolje oc taktove? Jel me ogranicava coolerov tdp? Bios? Nisam skuzio zasto na njoj odma lupam max limit od 1560mhz bez obzira na napon?!lp
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Zato sto na stock biosu napon throotla, na primjer kod mene iako stavi +87mV, u 3dmark11 dobijem napon isti kao da nisam pomjerio slider, nabaci kakav custom bios i viditi ces cuda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Ja ne trolam, nego si kontradiktoran. Al dobro, sam sad kazes da se s boljim vrm-om moze izvuc odredjen % bolji clock, stranicu prije si napisao da na vodi vrm nema veze.

Upravo tim ekstrmnim clockerima je ogromna razlika dal ce kartica odradit bench na 1735 ili 1765mhz, to je "sport" i natjecanje i svaki mhz je bitan... 

Nisam kontradiktoran, nego sam htio reći da je VRM nebitan čak i većini korisnika na vodi. VRM na TitanuX je dovoljno dobar i za klokere (vrsne čak) koji će clockati na visoke taktove pod vodom. No, vrstan kloker će vratiti karticu u roku od 14 dana jer nije zadovoljan binningom. Znam ljude koji su kupili 10 komada 5960X i sve ih vratili u zakonskom roku osim jednog - onog za koji su tvrdili da je najbolji clocker. :) Neki uvoznici će ti dozvoliti takvu zlouporabu (Šveđanin), neki će te gnjaviti i ako vratiš onog koji ne valja uopće.

Stjepanj kaže...
Ja bi jos nadodao da je cak kolicina fazne regulacije jos bitnija nego sama kvaliteta, no sve su to male sitnice koje overklokere cine sretnim, pogotovo ove sto briju i na zadnjih 5mhz!;-), no jedno pitanje za leoparda i toncija(iako nije vrsni kloker:) zasto podizanjem napona na gtx970 nemrem dobiti i nesto bolje oc taktove? Jel me ogranicava coolerov tdp? Bios? Nisam skuzio zasto na njoj odma lupam max limit od 1560mhz bez obzira na napon?!lp

Da, ali to je ekstremno klokanje. Linkani čovjek je navodno radio za Nvidiju, EVGA... njemu vjerojatno nije bio problem pitati: "dajte mi neki dobar čip, neki top 0.1% što je ispao s vafera". Zato njegov leti na 2GHz - 100% overclock na kojem sigurno može imati i potrebu za boljim VRM-om. Moje žicanje hardvera doseže "stvarno mogu zadržat ovo? ma daj nemoj me yebat?!".

Leopard ti je dobro rekao: ni Titan X neće na 1300MHz sam od sebe. Stavi BIOS bez limita na stvari koje se downclockaju i da vidiš nereda.

Današnje kartice je gotovo nemoguće spaliti jer se prati:

- potrošnja (power limit) 250W za TX

- voltaža je zaključana

- temperatura je limitirana (TX na 85ºC)

- taktovi su zaključani za memoriju i gpu

Modani BIOS-i ti nude: bez limita na sve to (npr. ja imam BIOS koji dopušta i 425W), bez limita na voltažu (iako je to ozbiljnija stvar pa moderski npr. nude uglavnom samo +112mV), unlimited boost (ovo znači da će ti kartica boostati dok god ide) i sl.

Recimo meni TX throttla zbog voltaže prije nego zbog temperature (100% vent) i više od 1570MHz ne ide bez da modam regulaciju napona.

Koliko ljudi ovako drži PC na stolu: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=649182495187195

Njima treba turbo ludi VRM :)

14 godina

Koji uvoznik bi ti priznao reklamaciju i zašto ako nisi zadovoljan overclokom ??

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Koji uvoznik bi ti priznao reklamaciju i zašto ako nisi zadovoljan overclokom ??

Priznaju vani, jednostavno kazes nisam zadovoljan proizvodom i to je to, znam lika na ocn-u koji je tako tri 5960X promjenio.

12 godina
Gtx 9xx Club

Jel netko od vas dobio witcher 3 uz karticu?Vidim na netu da se uz kupovinu gtx serije 9 dobije witcher 3, ja ga nisam dobio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

kod nas bi umrli od smjeha, no zamisli iskesiras brutalnu hrpu novaca za recimo Martix Platinum/Poseidon izdanje jer zelis kartici dusu izvaditi, mozda i ici na neko natjecanje, probas klokati a ona se kloka kao i obicno OC ili TOP izdanje kaj onda? a Asus ti "garantira" break limits" s njom...ima logike ali kod nas ne!

14 godina

Nema logike nit je to ok. Vraćaš proizvodt koji je potpuno ispravan i hoćeš da ti da isti takav ali drugi jer ne zadovoljava neke izmišljene kriterije.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Nema logike nit je to ok. Vraćaš proizvodt koji je potpuno ispravan i hoćeš da ti da isti takav ali drugi jer ne zadovoljava neke izmišljene kriterije.

pa kako izmisljeni? opet cu ponoviti:

ako ti asus garantira da ce njihova platinasta kartica tebi sluziti za rusenje rekorda jer je kao takva napravljena( i takva kartica kosta ca 1000kn vise od obicne verzije istog cipa) i na nju nakacen jedan od 1000 naj oc cipova a ti si eto nekim cudom dobio njesra zasto ne vratiti u asus servis di ce oni karticu staviti na test i reci gle stvarno nestima! evo druga i sretno s oc? da zvuci nevjerovatno za nasu bagru! opet debilna usporedba s autima kupis ferrarija jer znas da svima ide prek 300km/h no tvoj nekim cudom neide? neces ga vratiti?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 14:32 (Stjepanj).
14 godina

Mislio sam na procesor. Tu ti nitko ništa ne garantira. Usporedba s autima ti ne stoji jer to ne ide tako. A kao drugo Vendor grafičke ti NE može garantirat da će to bit najbolja grafa nit se ti objektivno na to konkretno možeš žalit. Druga je stvar što oni moraju uzet natrag proizvod a to je tako i sa mašinom za prat suđe ili nekim drugim artikom u nekom kratkom roku. Samo je neodgovorno i nije fer da uzimaš procesore i vraćaš i praviš gluposti zato što nisi dobio 100 Mhz veći OC a proizvod je potpuno ispravan.

16 godina
odjavljen

itomic009, dakle, ja u Londonu naručim iPhone 6 na adresu, dođe, ne sviđa mi se boja ikonica i vratim ga u dućan. I još mi se zahvale na povjerenju. Tako to funkcionira na Zapadu.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

mislim da ipak nije rijec o samo 100mhz, ima tu vise cimbenika zasto je neki proizvod vracen, barem sto se tice extream overklokinga, a i ne vraca svaki lumen top izdanje neke kartice/cpu-a na reklamaciju ne?!

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 15:58 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

moje dvije strixice jedu igrice u 4k-u :D

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
protjeran
siick_bubble_gumm kaže...

moje dvije strixice jedu igrice u 4k-u :D

dakle super mario leti a? a crisis 3 (igra)?

17 godina
Gtx 9xx Club

ma kaj jedu pac mana na 8k a? imao sam 970 sli takodjer naigro se u 4k 60 lock u samo par igr bez aa i graf na high a ostalo variralo 45-50 max....

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2015 18:02 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
4mal kaže...

ma kaj jedu pac mana na 8k a? imao sam 970 sli takodjer naigro se u 4k 60 lock u samo par igr bez aa i graf na high a ostalo variralo 45-50 max....

S obzirom da se radi o 4K, više nego dosta :)

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Dvije 970 rasturaju sve što im se da, otprilike su malo snažnije od jedne TitanX, a za sitne novce (u odnosu na Titana). Najisplativiji Nvidijin GPU trenutno. Za 1440, čak i 21:9 odlične su.

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

jesu da 1% lol... ali titan je i dalje zvijer manji tdp nema jebade sa sli i glupostima odlican za 4k i future proff je te ima 12 fucking gb onak

+ stabilan visi mnml fr jel ti dosta... nemers to usporedjivat sa sli 980 a kamoli 970 koja je defektna i cista prevara...

p.s 2x390x ce zgazit 980ti sli zato 

tonchi stvarno ga znas neka bubnut i ostat ziv 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2015 14:32 (4mal).
Moj PC  
0 5 hvala 0
14 godina

Bubnio si i ti s tim da će 390X CF bit bolji od 980Ti SLI.

17 godina
Gtx 9xx Club

nisam jer hoce a tonchi ti to moze potvrditi 

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

To je bogohulno rec u ovoj temi 

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

npr. titan x sli jede 5k sa aa all max out ko od sale.... sto znaci da ce ta snaga za 2 god biti normal i mainstream za 4k60p gaming 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2015 14:48 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

4mal pa govorim da je za 1440 jeftiniji izbor. Da, TX ima hrpu prednosti, ali onome tko nema 5K nije kritična odluka i bolje čekati nešto memorijski slabiji i osjetno jeftiniji 980Ti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice