Znam da ovo nije vezno uz temu al daj mi reci jel valja sto kuciste tj izolacija, buka i to.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za sve one koji bi zeljeli da im se ventovi ne vrte na odredenoj temperaturi kao neki modeli( nekih proizvodaca:) evo tutorial kako to napraviti za cijelu 9xx seriju u izvedbi "Linusa":
Taman sam to pogledo sad. E sad jedno pitanjce vezano za bios i nevezano za fanless mode. Je li itko napravio update s F10 vbiosa na F13 na Gigabyte G1 GTX 970 kartici? Zanima me jel ima ikakvih pomaka u performansama i jel se uopće isplati zezat s time?
Ja nisam jer nemam tu grafu ali sam siguran da nećeš imat nikakvog pomaka u performansama ako to napraviš niti se isplati ili ima smisla zezat s time.
Ma i mislio sam, pogotovo jer se moja clocka ko luda ovakva kakva je, bez artefakata i crashanja. Izgleda da ću se i dalje držat one "ako radi ne popravljaj"
imam pitanje i ne znam gdje ga postaviti, dakle dali je bolji FX 8350 ili I5 4690K uz GTX 970, tj. dali fx 8350 bottlenecka gtx 970?
imam pitanje i ne znam gdje ga postaviti, dakle dali je bolji FX 8350 ili I5 4690K uz GTX 970, tj. dali fx 8350 bottlenecka gtx 970?
a di je ona konfa za 10k? i7 5820K(x99)...
a di je ona konfa za 10k? i7 5820K(x99)...
u trgovini :D
FYI
Tuga i jad......................
FYI
Pa baš i ne. Gledaš u dvije 970 koje su otprilike jednako brze kao jedan TitanX. TitanX je zaista "titanska" kartica. Ne, nije financijski isplativo, ali računaj da ako netko ima 4-way SLI, doslovno duplo brži je s Titanima, nego 970-kama. Također, s obzirom da je 980 ovoliko sporiji, vidiš koliko je Titan dobar.
Dakle, ako želiš najviše za neki umjeren novac, dvije 970 su puno bolji izbor od Titana. Ako ti novac nije problem, Titan je najbolje što se da trenutno kupiti. Dvije Titanice rasturaju kao odlično skalirana 970 4-way SLI, što nikada ne radi dobro za razliku od takvog 2-waya koji redovito radi odlično.
Pa realno da je kao 3 way 970 onda u redu ali ovo je jednostavno malo.
Sve stoji da je to odlicna grafa, ali trebala bi ona davati bar 30% jace performanse ako ne i 50%!
Pa realno da je kao 3 way 970 onda u redu ali ovo je jednostavno malo.
Sve stoji da je to odlicna grafa, ali trebala bi ona davati bar 30% jace performanse ako ne i 50%!
Daje 30-50% veće performanse od 980. Sasvim odličan napredak. Realna cijena (980Ti) bit će kao sada dvije 970.
FYI
Pa baš i ne. Gledaš u dvije 970 koje su otprilike jednako brze kao jedan TitanX. TitanX je zaista "titanska" kartica. Ne, nije financijski isplativo, ali računaj da ako netko ima 4-way SLI, doslovno duplo brži je s Titanima, nego 970-kama. Također, s obzirom da je 980 ovoliko sporiji, vidiš koliko je Titan dobar.
Dakle, ako želiš najviše za neki umjeren novac, dvije 970 su puno bolji izbor od Titana. Ako ti novac nije problem, Titan je najbolje što se da trenutno kupiti. Dvije Titanice rasturaju kao odlično skalirana 970 4-way SLI, što nikada ne radi dobro za razliku od takvog 2-waya koji redovito radi odlično.
Tonci vec ne znam koji puta spominjes 970 4-way SLI, koliko vidim po svim stranicama, a i po dva SLI linka na svojoj 970, rekao bih da je 3-way SLI maksimum za 970.
Tonci vec ne znam koji puta spominjes 970 4-way SLI, koliko vidim po svim stranicama, a i po dva SLI linka na svojoj 970, rekao bih da je 3-way SLI maksimum za 970.
Da, 3 je maksimum za 970. No, ovdje govorimo o performansama kao umnošku broja kartica, ne o tome što zaista možeš staviti (ograničeno driverom). Iza 2-way SLI-ja skaliranje je uglavnom loše pa zato ni ne spominjem tu verziju kao smislenu ni za 980 ni 970 ni TitanaX.
Taj TitanX stvarno jede...baš mrcina od kartice. Neki dan gledao review od Jayz2cents il kako se već zove, ugl. tip koji mrzi Titanke općenito, ovu nije mogao ne pohvalit. Kartica mu je vrtila bf4 mp64 ultra na 70fps-a :O ...mrcina. Teško da će amd izbacit karticu koja će mu moć prairat. Isto kao i prijašnja/sadašnja serija - r9 290x = gtx 780/ti. AMD je samo ciljao bit bolji od 780ke, ne i Titana. Isto će se dogodit vjerojatno i sad. 390x bi mogla i trebala bit bolja od 980ke, al od titana...sumnjam. To je dovoljan razlog nvidiji da roka cijenu titana u nebesa. Iskreno, i ima pravo, tako bi i amd radio.
Taj TitanX stvarno jede...baš mrcina od kartice. Neki dan gledao review od Jayz2cents il kako se već zove, ugl. tip koji mrzi Titanke općenito, ovu nije mogao ne pohvalit. Kartica mu je vrtila bf4 mp64 ultra na 70fps-a :O ...mrcina. Teško da će amd izbacit karticu koja će mu moć prairat. .
r9 295x2

Taj TitanX stvarno jede...baš mrcina od kartice. Neki dan gledao review od Jayz2cents il kako se već zove, ugl. tip koji mrzi Titanke općenito, ovu nije mogao ne pohvalit. Kartica mu je vrtila bf4 mp64 ultra na 70fps-a :O ...mrcina. Teško da će amd izbacit karticu koja će mu moć prairat. .
r9 295x2
Prijatelju, Titan X je single GPU.
Prijatelju, Titan X je single GPU.
Pa sta sad ako je single a ovo dual gpu?
I jedno i drugo se zvanicno vodi kao "jedna" graficka kartica, u cemu je problem?

bas to ,kakve veze ima sto je dual kad je na single pcb-u napravljena ... titan x je govno precinjenjeno(kao i svi titani do sada) a 390x ce biti jaca kao sto je i 295x2 ! jos kad dx12 dodje
AMD ce rasturit sve pred sobom jer imaju bolju arhitekturu od nv-a . L.P
Nije baš... Dakle:
- sve dual-GPU kartice su zapravo SLI/CrossFire kartice, samo što umjesto mosta koriste vlastiti PCB
- dual-GPU su, kao i SLI/CF podložne svim problemima koje imaju SLI/CF i također ne skaliraju se baš idealno (dvije kartice nikad nisu 200% performansi)
- jedna 295X2 je kao i dvije 290
- TitanX je jedna kartica, dakle možete dodati još 3
- 295X2 su dvije kartice (dva čipa) i možete dodati samo jednu (dvije) i to se zove "QuadFire" - za njih trebate 1500W napajanje
- nema razloga zašto 390X WCE (kako god se zapravo zvao vodeno hlađeni model) ne bi bio brz kao TitanX, dapače, čak i možda malo brži
Već sam rekao - financijski, TitanX nije za svakoga. Nije dobar za DP FP kao prijašnji Titani, ali je i dalje vrhunski hardver za dosta GPGPU primjena. Također, sviđalo se to kome ili ne (ako je AMD fanboy) to je trenutno najbolji GPU na tržištu. Ako želite najbolji single-GPU ili najbrži GPU sustav (4x TitanX) to je jedini izbor koji bi kod odlično skalirane igre trebao dati 4X performanse jednog TitanX-a ili duplo bolje nego što AMD može i zamisliti zasad.
Nažalost, to košta bijesne novce i većini je daleko pametnija odluka 2x 970 jer u pravilu daje jednake performanse za manje novca. Ako baš igrate par igara koje ne podržavaju SLI, a baš trebate ogromnu snagu 970 2-way SLI, onda je TitanX jedini izbor.
Zasad, dok ne dobijemo AMD 300 seriju.
Šuška se da je najbrži 300 zapravo dual-GPU, ali šuka se i da je Elvis živ. :P
Bla bla bla ...ja sam u pravu i ti nisi l.p
Nije to fanboy niti bilo kakvo favoriziranje bilo koje ekipe, ali ako pogledas kako stvari stoje na trzistu, tj 295x2 se vodi kao "jedna" grafa a ne dvije, to sto su ljudi spojili dvije u jednu, da ne pominjem da imaju malo vece performanse nego dvije 290ke (minorna razlika ali ipak razlika) a i sama grafa zauzima jedan slot, tako da jel tu spojeno 2 ili 3, koga briga realno jer je to "JEDAN" proizvod namjene kao graficke kartice (to sto je on hibrid izgradjen od dvije grafe, to je druga prica), mada ne razumijem NV sto oni se nisu odlucili na takav korak vec?
Ocigledno je da je buducnost 2 ili vise GPU, to je buducnost samo sto jos uvijek iskoristenost nije ni blizu 100% kad se radi kod SLI/CF sistema....
4 titana vs 4 295x2 e to bih volio vidjeti :)
(zli jezici ce reci to je 4v8)
Ali ipak to su dvije razlicite generacije, svako poredjenje ipak malo odskace od regularnosti....
Ma daj pa vec 295x2 cf je jaci od titan x 2 way sli-a pusti toncija sto prica....
Mislim da ne kužite poantu.
Dakle. Svaka kartica od više traži poseban način renderinga. Ili AFR ili SFR ili CB ili SLI (no SLI je ovdje ime tehnike). Svi ti načini uvjetuju "overhead" i probleme kod dizajna i samog renderera u igri. Zbog toga, svaki višestruki sustav ima osjetno manje performanse od jedne kartice. Dvije kartice neće nikad dati 200% performansi, a situacija je još gora s više njih.
U praksi, mnoge igre ne rade odmah, a neke nikad na SLI/CF sustavu. Rijetke rade s 3 ili 4 kartice.
Otprilike, SLI/CF će dati max 50-70% veće performanse (dakle, kao da je svaka kartica brza 80% svoje brzine u prosjeku), ali 3-way i 4-way ponekad ne samo da neće dati ništa više brzine, nego znaju i biti sporiji. Ponekad rade 3, ali ne i 4 (rijetko), a jako rijetko 4 kartice daju "svaka 40%" svoje brzine. Crysis 3 je primjer igre koja se odlično skalira.
Osim samog frameratea, ono što mnogima smeta kod SLI/CF je skakutanje tog frameratea. SLI/CF u pravilu ima velike varijacije FPS-a i to mnogo gore od jedne kartice (često skače od jako malog do visokog broja) što zapravo daje loš osjećaj iako je brojčano sve naizgled ok.
Osim toga, postoji i mali lag.
I uza sve to, potrošnja, buka i sl. što se dobije kao dio takvog sustava (više kartica). Potrošnju (ogromnu) ima i 295X2, iako zbog vodenog hlađenja i toga što su dva čipa, ne i veću buku. Dual-GPU su uvijek nešto sporiji od pojedinačnih kartica jer je ista arhitektura dva čipa na istom PCB-u što uvjetuje manje taktove zbog struje i temperature.
Inače, Nvidia je u seriji 600 imala dual GPU, a nisam siguran je li ikad izašao najavljivani 790. Nije bilo potrebe jer se serija 700 nije baš grijala da bi bilo, a i TitanZ je izašao kao dual GPU.
Kako je već rečeno: ako igraš igre koje podržavaju tako nešto, super, dual-GPU/SLI/CF će dati nekih 50-80% brzine dvije kartice zbrojene, što je dosta dobra opcija.
DirectX12 će omogućiti kodiranje igara tako da dobijemo još bolje skaliranje i da možda u nekom trenutku u budućnosti (možda negdje 2016-2018.) krenu izlaziti igre koje koriste više GPU-a gotovo pa 95% efikasno. Nažalost, tako nešto nije i ne može biti retroaktivno, ali PC igranje, pogotovo uz AMD-ov HBM, skorašnji Nvidijin NVLink i Stacked memory, bit će jako napredno i konzole tu dosta gube. Teoretski... Zasad su kočnica razvoju igara za PC.
Nije to fanboy niti bilo kakvo favoriziranje bilo koje ekipe, ali ako pogledas kako stvari stoje na trzistu, tj 295x2 se vodi kao "jedna" grafa a ne dvije, to sto su ljudi spojili dvije u jednu, da ne pominjem da imaju malo vece performanse nego dvije 290ke (minorna razlika ali ipak razlika) a i sama grafa zauzima jedan slot, tako da jel tu spojeno 2 ili 3, koga briga realno jer je to "JEDAN" proizvod namjene kao graficke kartice (to sto je on hibrid izgradjen od dvije grafe, to je druga prica), mada ne razumijem NV sto oni se nisu odlucili na takav korak vec?
Ocigledno je da je buducnost 2 ili vise GPU, to je buducnost samo sto jos uvijek iskoristenost nije ni blizu 100% kad se radi kod SLI/CF sistema....
Ali ipak to su dvije razlicite generacije, svako poredjenje ipak malo odskace od regularnosti....
To nećeš niti možeš vidjeti jer su 295X2 već dvije kartice, a maksimalno je moguće spojiti 4.
Taj TitanX stvarno jede...baš mrcina od kartice. Neki dan gledao review od Jayz2cents il kako se već zove, ugl. tip koji mrzi Titanke općenito, ovu nije mogao ne pohvalit. Kartica mu je vrtila bf4 mp64 ultra na 70fps-a :O ...mrcina. Teško da će amd izbacit karticu koja će mu moć prairat. Isto kao i prijašnja/sadašnja serija - r9 290x = gtx 780/ti. AMD je samo ciljao bit bolji od 780ke, ne i Titana. Isto će se dogodit vjerojatno i sad. 390x bi mogla i trebala bit bolja od 980ke, al od titana...sumnjam. To je dovoljan razlog nvidiji da roka cijenu titana u nebesa. Iskreno, i ima pravo, tako bi i amd radio.
Samo da nadodam u 4K rezoluciji je vrtio 70FPS ultra
Zanima me ova GTX 9xx kartica + Witcher 3 bundle ponuda. Da li to vrijedi samo za one kartice kod kojih izričito piše u dućanu da dolaze sa Witcher kuponom ili se to odnosi na bilo koju karticu iz te serije? Pretpostavljam da je ovo prvo, ali čisto da sam siguran.
Evo pridružujem se!
Stigle jučer
2x ASUS GTX 980 STRIX
http://www.3dmark.com/fs/4476560 sve stock. OC rezultati popodne
Znam da ovo nije vezno uz temu al vidim da imas kuciste kakvo mozda uzmem, al daj mi reci jel valja sto kuciste tj izolacija, buka i to,hvala
Pa sta sad ako je single a ovo dual gpu?
I jedno i drugo se zvanicno vodi kao "jedna" graficka kartica, u cemu je problem?
Da, ali titan je jedan čip - dig it?! 295x2, je dupli čip. A ako jedan x čip ima performanse kao dva y čipa - to znači da je x čip skoro pa duplo brži od y čipa.Tako Nvidia opet ima titulu najbržeg čipa što im daje za pravo nabijat cijene i to je poanta ove
.Bla bla bla ...ja sam u pravu i ti nisi l.p
4mal, iskreno - nisam te navikao slušat ovako trollastog... ne razumijem tvoje komentare oko ove teme. On je zapravo u pravu, ti ne. 295x2 je brutalna kartica...sa dva čipa. Nema dvojbe da bi se i sam prije odlučio za nju nego titana, a razlog je jednostavan - titan x je duplo skuplji.
Podcrtano je dokaz da zapravo nemaš pojma o čemu govoriš. Nisu to zli jezici nego surova stvarnost. 4x295x2 je, dobro si rekao - 8, a ako iole razumiješ trenutna ograničenja multi gpu sustava (za sada) onda bi znao da je nemoguće upati 8 kartica, a kad bi se i moglo onda bi scaling u igrama bio preloš.
Nije budućnost multi gpu, to je mogućnost koja dobro dođe za iskoristit. Budućnost je razvoj što jačeg čipa, a uparivanje istih je samo plus.
@4mal možeš dat neki link da potvrdiš da je 295x2 bolji od sli titan x?