Gtx 460 sli vs 580 gtx

poruka: 37
|
čitano: 5.631
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Gtx 460 sli vs 580 gtx

Prema nekoliko benchmarka su jednaki, ali koliko dugo mislite da će se igre optimizirati za gtx 460 sli, bi li bilo bolje kupiti jednu gtx 580?

Trenutno imam jednu gtx 460.

0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 460 sli vs 580 gtx

GTX 580 kupi.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

6 2 hvala 1
14 godina
Gtx 460 sli vs 580 gtx

Za Q6600 ti je i GTX460 na granici iskoristivosti..Rađe skupljaj za MBO+PROC+RAM..GTX460 je još uvjek sasvim ok..I pokreče skoro sve igre na max..:)

Steve Jobs..Hvala ti!!...Bez tebe nebi imali ono što sad imamo...
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Gtx 460 sli vs 580 gtx

Kupi polovnu 460 i imas performanse 580tke za 20% cijene

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gtx 460 sli vs 580 gtx

Moze clockani q6600 dobro pogurat GT460 SLI. A za jednu katricu procesor je i vise nego dobar.

2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Gtx 460 sli vs 580 gtx
zoharbizo kaže...

GTX 580 kupi.

?????

Zakaj bi čovjek kupio GTX 580 kad već ima jednu 460 !?

Ima polovnih 460 s dobrom garancijom i za 900-1000 kn će imati snagu jedne GTX 580.

Čak da nema već jednu 460 isplativije bi mu bilo kupiti dvije nove 460 nego precijenjenu i preskupu GTX 580.

Između genija i luđaka fali samo dlaka.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 20:35 (Talalej).
14 godina
Talalej kaže...
zoharbizo kaže...

GTX 580 kupi.

?????

Ima polovnih 460 s dobrom garancijom i za 900-1000 kn će imati snagu jedne GTX 580.

Iskreno,cim pita tako ocito ima novaca.Ja kad imam novaca uvijek idem na singlegpu soluciju,radi manje problema,eto zasto.I uvijek cu tako razmisljat.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
Gtx 460 sli vs 580 gtx

Imam jedno malo off-topic pitanje, ali samo me zanima, ne mislim raditi pa mi nije baš za novu temu :)

Dakle, znam da skoro sve AMD ploče imaju hack za SLI iako ga službeno ne podržavaju, ali ja imam P55(ASUS P7P55D-E) ploču koja ima dva PCIe utora(jedan je na x4, ali s GTX460 i nema značajnog pada), ali ne podržava SLI, te me zanima da li bi radilo s nekim hackovima?

Volim jabuke :) | bugcraft.info
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Talalej kaže...
zoharbizo kaže...

GTX 580 kupi.

?????

Čak da nema već jednu 460 isplativije bi mu bilo kupiti dvije nove 460 nego precijenjenu i preskupu GTX 580.

Je,to je istina da su jeftinije,ali da se razumijemo,SLI funkcionira od igre do igre.GTX 580 je bolja u dosta igara sta se tice toga.Jer je single gpu.

power_user kaže...

Imam jedno malo off-topic pitanje, ali samo me zanima, ne mislim raditi pa mi nije baš za novu temu :)

Dakle, znam da skoro sve AMD ploče imaju hack za SLI iako ga službeno ne podržavaju, ali ja imam P55(ASUS P7P55D-E) ploču koja ima dva PCIe utora(jedan je na x4, ali s GTX460 i nema značajnog pada), ali ne podržava SLI, te me zanima da li bi radilo s nekim hackovima?

Mislim da ne.

14 godina
Gtx 460 sli vs 580 gtx

Razlika je ipak vidljiva...

Pogledaj

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/propusnost-pcie-utora-x16-vs-x4-review/69967.aspx

Moje mišljenje je da počneš skupljati za novi CPU+MBO+RAM.. Socket775 je prošlo svršeno vrijeme..NHF

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Talalej kaže...
zoharbizo kaže...

GTX 580 kupi.

?????

Je,to je istina da su jeftinije,ali da se razumijemo,SLI funkcionira od igre do igre.GTX 580 je bolja u dosta igara sta se tice toga.Jer je single gpu.

power_user kaže...

Mislim da ne.

U svim igrama do sad i benchmarkovima su jednaki, oko 5 fps razlike, u nekima je čak i bolji gtx 460 sli, uključujuči Bf3 betu. Jedina igra gdje možda nije su neoptimizirani failovi poput black ops. BF3 skoči s nekih 40 fps ultra sa jednom karticom na 60-70 na otvorenom sli, a to je više od gtx 580 clockan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 20:59 (Davor_Vg).
17 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Razlika je ipak vidljiva...

Pogledaj

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/propusnost-pcie-utora-x16-vs-x4-review/69967.aspx

Moje mišljenje je da počneš skupljati za novi CPU+MBO+RAM.. Socket775 je prošlo svršeno vrijeme..NHF

Radim novi PC, jel ti palo možda na pamet da je ovo staro preko 3 godine?

14 godina
neaktivan
power_user kaže...

Siguran sam da postoji ''hack'' SLi podrške i za ovu ploču, iako službeno podržava samo CF. Na gotovo svakoj ploči je moguće probiti podršku. Tak da nemaš  što izgubiti, uvijek možeš probati. Ništa te ne košta.  {#}

Tiago Busques, con mucho gusto! ;-)
16 godina
Caesar et Brutus kaže...
power_user kaže...

Siguran sam da postoji ''hack'' SLi podrške i za ovu ploču, iako službeno podržava samo CF. Na gotovo svakoj ploči je moguće probiti podršku. Tak da nemaš što izgubiti, uvijek možeš probati. Ništa te ne košta. {#}

Da mogu probao bih, no ne znam nikoga s tom grafičkom :(

A i napajanje ovo ne bi izdržalo(čak i da bi, nema dovoljno konektora).

Volim jabuke :) | bugcraft.info
14 godina
neaktivan
power_user kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Da mogu probao bih, no ne znam nikoga s tom grafičkom :(

A i napajanje ovo ne bi izdržalo(čak i da bi, nema dovoljno konektora).

Napajanje bi držalo, samo je pitanje koliko dugo. Bilo bi mu  {#}. Konektori su najmanji problem. Središ ih (pretvoriš) kao što je Don napravio.

16 godina
odjavljen
Gtx 460 sli vs 580 gtx

Ne bi držalo.

4 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Ne bi držalo.

Bi, Corsair CX430. Samo je pitanje koliko dugo. Nedugo nakon bi zasigurno riknulo, ali za prvu ruku bi držalo.

16 godina
odjavljen
Caesar et Brutus kaže...
Jakovp kaže...

Ne bi držalo.

Bi, Corsair CX430. Samo je pitanje koliko dugo. Nedugo nakon bi zasigurno riknulo, ali za prvu ruku bi držalo.

Za prvu ruku naravno, ali eto ja sam elektroničar, treba gledati na duge staze.

Upalit se može, ako procesor nije prejak :)

14 godina
Gtx 460 sli vs 580 gtx

CX430..Nebi držao GTX460 SLI..To je oko 150w po grafi...To bi i CX400 dobrano namućilo..

CX430 je loša roba..Nebi se čudio da pukne pod SLI-om..

Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

CX430..Nebi držao GTX460 SLI..To je oko 150w po grafi...To bi i CX400 dobrano namućilo..

CX430 je loša roba..Nebi se čudio da pukne pod SLI-om..

Za prvu ruku bi držao, ali s vremenom bi zasigurno grunuo. Naravno, nikakvo iole veće opterećenje od standardnog, ne daj Bože ikakva OC-a bilo koje od ovih dviju komponenti.

Znači, sve Stock - držao bi. Samo je pitanje koliko dugo.

Iako je osjetno lošiji od legendarnog CX400. CX400 bi taj setup držao bez većih problema, i to dugoročno.

Uglavnom, dosta {#}.

Osobno bih išao na GTX580 na autorovu mjestu. Naravno, kad bih bio u novčanoj mogućnosti za tako nešto - to se podrazumijeva.

Single GPU uvijek je bolja solucija od Multi GPU u smislu da se ne treba brinuti oko problema različite vrste koje CF/SLi zna dofurati sa sobom.

Inače, Multi GPU će uvijek dati bolje performanse od Single, ali netko će zanemariti tu činjenicu kako ne bi imao nikakvih problemčića koje sam već ranije naveo.

Ima Multi GPU sustava u kojima ih ni nema, no, da budem iskren, takvih nema puno.

Ako nemaš toliko love, još jedna GTX460 u SLi FTW {#}.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 21:49 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
Jakovp kaže...

Ne bi držalo.

Jak si cezare, drzalo bi al bi riknulo. Riknulo bi na prvom opterecenju preko 80%. pitanje je koliko bi i stari cx400 drzao. Ja sam jedno vrijeme imao takav setup na vx450 i samo sam cekao kad ce sve otic u 3pm.

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Jak si cezare, drzalo bi al bi riknulo. Riknulo bi na prvom opterecenju preko 80%. pitanje je koliko bi i stari cx400 drzao. Ja sam jedno vrijeme imao takav setup na vx450 i samo sam cekao kad ce sve otic u 3pm.

Za prvu ruku bi držalo. To sam htio reći. S VX450 nema ni najmanjeg beda...

14 godina
protjeran

Držite se topica ili odite negdje drugde...

Ovo nije cx400 rasprava nego 460 gtx sli vs 580 gtx. Otkud ste iskopali xc400 i koji je to bog uopče...

Ovaj forum nema moderatora?

Ako se nastavi offtopic napravit cu novi thread.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 0:06 (stormich50).
14 godina

GTX 580 je BOLJI setup od GTX 460 SLI i JAČI. Točka o tome. Jeftiniji nije jel dvije GTX 460 za 2000 kn se nađu bez problema tako da nije isplativije svakako. Dakle, ako ideš na maximum grafičke snage za što manje para, GTX 460SLI ili HD 6850 CF deru sve bez konkurencije jel ih kupiš za nekih 1800 kn bez po frke. Ako imaš para onda uzmeš jednu jaku tipa GTX 570 ili HD 6970 ili naravno najjaču GTX 580.

14 godina
neaktivan
stormich50 kaže...

Držite se topica ili odite negdje drugde...

Ovo nije cx400 rasprava nego 460 gtx sli vs 580 gtx. Otkud ste iskopali xc400 i koji je to bog uopče...

Ovaj forum nema moderatora?

Ako se nastavi offtopic napravit cu novi thread.

o cemu ti pricas? niti je tvoj thread niti ti je jasno o cemu govorimo.

14 godina
BlueMax kaže...
Caesar et Brutus kaže...
Jakovp kaže...

Ne bi držalo.

VX 450 bi to dugo drzao.Na CX 430 bi to otislo u roku sekund u pm.

itomic009 kaže...

GTX 580 je BOLJI setup od GTX 460 SLI i JAČI. Točka o tome. Jeftiniji nije jel dvije GTX 460 za 2000 kn se nađu bez problema tako da nije isplativije svakako. Dakle, ako ideš na maximum grafičke snage za što manje para, GTX 460SLI ili HD 6850 CF deru sve bez konkurencije jel ih kupiš za nekih 1800 kn bez po frke. Ako imaš para onda uzmeš jednu jaku tipa GTX 570 ili HD 6970 ili naravno najjaču GTX 580.

Tako je.{#}

14 godina
protjeran
itomic009 kaže...

GTX 570 je slabiji od 460 gtx sli tu se nema o čem pričat uopče, i slabiji od GTX 580 za nekih 20%, a  u svim trenutnim igrama su 460 gtx sli i 580 gtx jednaki ili je razlika nekih 5 fps-a.

Pogledajte benchmarkove okolo i raspitajte se prije neg pametujete..

Moje jedino pitanje zapravo je koliko dugo ce 460 gtx sli trajati u usporedbi s jednom 580 gtx, dali se obično prestanu optimizirati igre za starije sli graficke ili će uvijek ostati jednake?

Btw BF3 usporedba:

https://www.youtube.com/watch?v=WlUvGYnWLt4   - GTX 460 sli

https://www.youtube.com/watch?v=56yuFXdYtNU    - GTX 580

Čovjek kaže da ima 45-53 fps a kad gleda u daljinu da padne na nekih 36 čak.

Drugi videi su ista priča.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 1:34 (stormich50).
14 godina

Ti čim si postavio to pitanje na kraju, jasno je koliko znaš o tome pa bolje nekomentiraj previše.

14 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Ti čim si postavio to pitanje na kraju, jasno je koliko znaš o tome pa bolje nekomentiraj previše.

Kaže onaj koji kaže da je 570 bolji od 460 gtx sli rofl

http://www.anandtech.com/bench/Product/309?vs=306

Odi spavat il neš, kartica je clockana 480 gtx.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 1:41 (stormich50).
14 godina
stormich50 kaže...
itomic009 kaže...

Kaže onaj koji kaže da je 570 bolji od 460 gtx rofl

http://www.anandtech.com/bench/Product/309?vs=306

Odi spavat il neš

Neznalico kao prvo dajes krive linkove ili krivo pises.Kao drugo pojma nemas.Kao trece nije ova tema za tebe.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice