BTW - bio sam treći na državnom iz informatike, prvi je imao 2,5 boda više
Koji razred?
6
ali po sveukupnome, jer sam se natjecao u C+,QBasicu i pascalu, išao sam na onaj kup od zrs-a
ove godine sam stao na županijskom
Koji razred?
6
ali po sveukupnome, jer sam se natjecao u C+,QBasicu i pascalu, išao sam na onaj kup od zrs-a
Koji razred?
8
ali po sveukupnome, jer sam se natjecao u C+,QBasicu i pascalu
Ja ove godine bio 6.
iako sam tek ove godine presao s pascala na c++.
btw ja sam 8. sad cu 1.
Koji razred?
6
ali po sveukupnome, jer sam se natjecao u C+,QBasicu i pascalu
Ja ove godine bio 6.
iako sam tek ove godine presao s pascala na c++.
btw ja sam 8. sad cu 1.
sry, napisao sam 8. umjesto šesti
sry, napisao sam 8. umjesto šesti
Da, tek sam sad skuzil ...
Ej ti i ja, dosta offtopica
Što mislite, oće doć ovaj model u HR,
da usporedimo cijene ? :P
Sumnjam da ce u HR, buduci da ga radi samo jedan proizvodac.
BTW, s kakvim vas glupostima uče, Pascal, dobro još nisu Basic.
BTW, s kakvim vas glupostima uče, Pascal, dobro još nisu Basic.
Ma to ti je tak bilo, ove godine su svi presli na c++.
Prije su forsali taj paskal ko neznam sta, iako nevidim neku svrhu niti upotrebu za njega. C++ ga owna debelo!
BTW sam da znas neki su ucili Basic :)
Ja ne...
Nije samo jedan, 2GB verzije su već najavili Gainward, Zotac i Sparkle.
ok ti si sad uzeo primjer CAD koji u ozbiljnijim 3d viz nitko ne koristi isto tako i proizvodjaci igara
e sad uzmimo 3d studio max i vray netreba ti nikakva opaka kartica zasto zato jer vray koristi snagu procesora
a uzmi 3d studio max i arion ili octane render to je vec dr prica
zato jer koriste i cpu i gpu za renderiranje koje ovisi samo o broju i snazi procesora i isto tako memoriji koja je potrebana za export import blah blah
a sto prije se zavrsi prije dobijes pare
a sto se tice ATI kartica te niti ne podrzavaju ova dva navedena programa
xD
Gainward GeForce GTX 460 2GB u ADMu!
Cijena, i dalje niza od HD 5850 - 2.085,01Kn
Gainward GeForce GTX 460 2GB u ADMu!
Cijena, i dalje niza od HD 5850 - 2.085,01Kn
Preduhitril si me :D
Anyway, ta se kartica radi samo zbog marketinga i glupih ljudi kojih je puno. Oni ce uvjek misliti da je više i bolje.
Evo poboldao sam ti što mi nije bilo, ono što nisam mogao prožvakati..
Jbg kao vruća knedla u grlu
Ako nema svoju svrhu pored marketinškog trika kako ti kažeš da je postavljena na tržište
i radi glupih ljudi koji neznaju ništa o megabajtima ni gigabajtima onda dobro.
Samo ja sam mislio da je 2GB tu i zbog štošta drugoga. Ne kažem da je best buy, ne kažem da je prijeko potrebna
svakome čak niti jednom prosječnom gameru kao meni
ali 2GB ipak ima svoj smisao na grafičkoj kartici.
Svejedno, u većini slučajeva ju ipak kupe i glupi ljudi
i oni pametni koji nasjednu na marketing koji nVidia radi sa svojim karticama.
Anyway, ta se kartica radi samo zbog marketinga i glupih ljudi kojih je puno. Oni ce uvjek misliti da je više i bolje.
Evo poboldao sam ti što mi nije bilo, ono što nisam mogao prožvakati..
Jbg kao vruća knedla u grlu
Ako nema svoju svrhu pored marketinškog trika kako ti kažeš da je postavljena na tržište
i radi glupih ljudi koji neznaju ništa o megabajtima ni gigabajtima onda dobro.
Samo ja sam mislio da je 2GB tu i zbog štošta drugoga. Ne kažem da je best buy, ne kažem da je prijeko potrebna
svakome čak niti jednom prosječnom gameru kao meni
ali 2GB ipak ima svoj smisao na grafičkoj kartici.
Svejedno, u većini slučajeva ju ipak kupe i glupi ljudi
i oni pametni koji nasjednu na marketing koji nVidia radi sa svojim karticama.
Pa Weky je upravu. Ni ja ne vidim kakvog smisla u tih 2Gb na GPU koji je namijenjen srednjem segmentu i rezama nižim od 1920x1080.
Ah evo jedino mi je GTAIV pala na pamet.
Mislim računica je jednostavna 1-2FPS-a više u igri za 200-300kn manje u novčaniku. Nema smisla.
Ako je gamerska kartica samo?
Imaš i drugih funkcija koje GPU obavlja.
Sve u svemu slažem se s vama dvama.
All-in-all gamerski best buy neće nikad postat
Ako je gamerska kartica samo?
Imaš i drugih funkcija koje GPU obavlja.
Sve u svemu slažem se s vama dvama.
All-in-all gamerski best buy neće nikad postat
GTX 460 i jest gamerska kartica. Eventualno mi još Physx može pasti napamet, ali pošto ga i 9800GT sa 512Mb(Provijereno ;)) vrti bez problema i Physx pada u vodu. Za profesionalnio segment imaš Quadro grafe od Nvidie i ATI/AMD FirePro, koji imaju specijalizirani Software, a za tu namijenu je 2Gb prilično malo
Opet jeftinija od 5850. Oce li ATI spustit cijene više. Nisam kupovao komp jer se nadam padu cijena. Shvatio sam da sam isao kupit komp u 4 mjesecu prosao bih bar 600kuna jeftinije. Recimo 200kn na 5850, 100-200kn na i5(drago mi je sta nisam uzea jer bi se je*a za nadogradnju u buducnosti), 100kn na maticnoj, ram je nesto sitno poskupia. Uglavnom u HR cijene idu samo gore. A glavni krivac za visoke cijene grafa je nVidia jer je cijelu godinu bila losa konkurencija.
Opet jeftinija od 5850. Oce li ATI spustit cijene više. Nisam kupovao komp jer se nadam padu cijena. Shvatio sam da sam isao kupit komp u 4 mjesecu prosao bih bar 600kuna jeftinije. Recimo 200kn na 5850, 100-200kn na i5(drago mi je sta nisam uzea jer bi se je*a za nadogradnju u buducnosti), 100kn na maticnoj, ram je nesto sitno poskupia. Uglavnom u HR cijene idu samo gore. A glavni krivac za visoke cijene grafa je nVidia jer je cijelu godinu bila losa konkurencija.
RAM je dosta pojeftinio u posljednje vrijeme, dok za ploče nisam primjetio neko poskupljenje.
Slažem se da bi ATi trebao spustiti cijene, ali ne možeš reći da je Nvidia krivac za ATi-eve cijene. To što nije imao prave konkurencije pola godine ne znači da mora dizat cijene u nebesa na štetu kupaca. Nitko ih ne tjera na to. Ali dobro, i Nvidia je prije tako radila - deri dok možeš.
I logično je da je 2GB verzija jeftinija od 5850. Svatko tko se malo razumije u to zna da je 5850 fizički jača kartica bez obzira na količinu VRAM-a.