ah mozda poludim pa uzmem neki wide 4k 144+ monitor nikad neznas + volta
ali taj i ryzen bi bc-o voltu isto...
Stižu dva prekrasna: Acer i Asus, VA panel, 3440x1440, 144Hz (200Hz oc), HDR, QuantumDot (Samsungov panel). 1500-2000€
ah mozda poludim pa uzmem neki wide 4k 144+ monitor nikad neznas + volta
ali taj i ryzen bi bc-o voltu isto...
Stižu dva prekrasna: Acer i Asus, VA panel, 3440x1440, 144Hz (200Hz oc), HDR, QuantumDot (Samsungov panel). 1500-2000€
kaj nisu oni ove goodin trebali sstici...di je zapelo
kaj nisu oni ove goodin trebali sstici...di je zapelo
Tek dogodine.. na istom mjestu gdje i Dellov OLED 4K 120Hz i 8K... ne postoje osim kao inženjerski primjerci. 8K se proizvodio, ali kratko, navodno više ne.
kao sto ssi jednom rekao zanimljiva vremena su pred nama
pozdrav ljudi, evo dobio sam inno3d gtx 1060 i sad malo gledam na onom njihovom softweru da je temperature target 83 stupnja, da nije to malo previsoko, dali bi trebao spustiti na nekih 60 stupnjeva to?
Kakva prašina, pa to si nedavno kupio sve.
pozdrav ljudi, evo dobio sam inno3d gtx 1060 i sad malo gledam na onom njihovom softweru da je temperature target 83 stupnja, da nije to malo previsoko, dali bi trebao spustiti na nekih 60 stupnjeva to?
Stavi taj slajder do kraja kolko god ide, imat ces vece performanse a grafa ionako nikad nece preci ni 65 stupnjeva.
Najbolje da deinstaliras taj njihov softwer i instaliras MSI After Burner pa si postelas sve.
evo skinuo sam afterburner, sta da sad namjestim u njemu
evo skinuo sam afterburner, sta da sad namjestim u njemu
Koji model tocno imas od graficke, daj mi link sa stranice gdje si kupio pa cu ti rec sve kako da namjestis.
Inno3D iChill GeForce GTX 1060 6GB X3 V2 , ajde hvala
Inno3D iChill GeForce GTX 1060 6GB X3 V2 , ajde hvala
Prvo promjeni skin, ides "settings" pa skroz desno na vrhu "user interface" i onda ispod imas "user interface skinning properties" i odaberes "default MSI afterburner v3 skin"
Kada je to sređeno idi na "settings" pa na "general" i stavi kvacice da budu na stvarima kao i kod mene klik
Onda namjesti krivulju venta ovako klik
Nakon toga spremis postavke
Kad si to namjestio ides na klokanje grafe:
power limit - do kraja
temp limit - do kraja
core clock +100MHz
memory clock +250MHz
Opet spremis postavke kada namjestis.
Ovdje imas tutorijal ako kako da namjestis monitoring preko RIVA tunera koji dobijes sa MSI Afterburnerom pa da mozes pratiti cijelu statistiku dok igras.
U monitoring stavi:
GPU temperature
GPU usage
Fan speed
Fan tachometer
Core clock
Memory clock
Memory usage
Framerate
CPU temperature
CPU usage
RAM usage
Testiraj grafu sa:
Unigine superposition i posalji screen shot nakon 10 minuta vtrnje benchmarka da vidim temperature i ostalo.
dal je sigurno to sve sta cu clockat?
Naravno, nebi pisao da nije. Inace, mozes ti pomaknut one slajdere kolko god hoces i nece nsita biti grafi, samo ces dobiti black screen i srusit ce se drjaveri.
nezeli mi riva tuner instalirat stalno javlja neku grešku, kao da nije komapatibilan sa windows 10
Zanimljivo za čovjeka koji mora gasit sve ventove u kućištu jer mu smeta buka da predlažeš drugima da drže grafu na 70% venta.
Skoro zaboravih:
Resaetiraj komp, kada se upali idi na control panel i deinstaliraj Riva tuner.
Nakon toga idi na disk C (ili gdje vec drzis programe) i izbrisi Riva tuner iz mape programse datoteke x86.
Kada si to obavio skini najnoviju verziju Riva tunera 7.0.0 i instaliraj klik
Sa tim Riva tunerom prilikom instalacije svi imaju problema.
Zanimljivo za čovjeka koji mora gasit sve ventove u kućištu jer mu smeta buka da predlažeš drugima da drže grafu na 70% venta.
Skoro zaboravih:
Sada budi pametan pa idi vidi na koliko se ta grafa dok je na 70 posto RPM-a okrece
Inace, ja gasim sve na pasivu dok sam u IDLE, a kada igram ide sve na MAX.
EDIT:
Ovo je za probu, vrlo vjerojatno cemo jos dizat vrtnju ventova jer ichill ima mali MAX RPM cak i na 100 posto, cca 1550RPM.
Nece mi skrinat nes al evo slike
Ako zelis da mozes slikat preko MSI AB napravi ovako kao na slici klik (tamo gdje je F12 ti mozes staviti neki drugi gumb ako ti vise pase, isto tako i mapu za spremanje sam odaberes u koju ti zelis)
Dobro ti je ovo, jedino jos moras "framerate" stavit u monitoring da vidis FPS (kliknes dva puta na kvacicu pored njega prilikom odabira)
Procesor nemoras imat da vidis sve jezgre, dovoljno ti je samo CPU usage da odaberes to ti pokazuje onda average temperaturu cijelog proca, ove jezgre ovako bezveze zatrpavaju ekran.
EDIT:
Ajde sada stavi krivulju venta ovako KLIK
3 venta na 1100rpm-a su kao nečujna i on bi trebao držati vent na 70% stalno iako mu grafa ima 0db mode, a tebi (sa boljim hladnjakom na grafi) to nije dovoljno tiho nego moraš još i ventove na kućištu i AIO gasit?
Ahaa dobro, znaci sve je uredu da pustim onaj clock povisen i to?
Edit: I da u vezi framerate, na steamu sam stavio onaj njihov counter i skuzio sam da su sve igre stabilne na 60, dal da to nekako promjenim da ih imam vise ili nema potrebe?
3 venta na 1100rpm-a su kao nečujna i on bi trebao držati vent na 70% stalno iako mu grafa ima 0db mode, a tebi (sa boljim hladnjakom na grafi) to nije dovoljno tiho nego moraš još i ventove na kućištu i AIO gasit?
Tako je, tihi su skoro skroz, ventovi na grafi su cujni tek od nekih 1400RPM nadalje
MSI AB dok ne igra ce biti ugasen i radit ce mu normalno 0db mode, kada ide igrat onda tek pali MSI AB sto pomaze odrzavanju vecih taktova jer se broj okretaja ne spusta ni dok ulazis u meni, dok je loading screen dok napravis pauzu ili budes u inventory-u pa tako hladi grafu punim potencijalom i odrzava vece taktove.
Ahaa dobro, znaci sve je uredu da pustim onaj clock povisen i to?
Edit: I da u vezi framerate, na steamu sam stavio onaj njihov counter i skuzio sam da su sve igre stabilne na 60, dal da to nekako promjenim da ih imam vise ili nema potrebe?
Klokaj ju jos malo, ima ona jos lufta...
Ajde sada stavi krivulju venta ovako KLIK
Nakon toga ovako:
core clock stavi +120
memory clock +350
Nakon toga opet odvrti onaj test pa mi slikaj.
Ako zelis da igre idu preko 60FPS ugasi vsync.
samo pitanje, na tom benchu da stavim na 1080 high pod performance ili sta?
samo pitanje, na tom benchu da stavim na 1080 high pod performance ili sta?
Ne, ostavo na 1080p medium kako je
evo ga
Odlican, sada za kraj povecaj to na:
core clock +135
memory clock + 500
I jos jednom odvrti pa poslaji sliku
Ako ima samsung memoriju ide to i preko +700