GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.569.859
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
nicky.sl kaže...

Izgleda da postajem prebjeg iz crven tabora u zeleni , naime naručio sam Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming.

Ima li netko iskustva s ovom karticom? Zanima me da li je glasna i vruča. Nepovjerljiv sam prema recenzijama na internetu pa bi volio čuti mišljenje iz prve ruke.

Kakvo je stanje s driverima mislim ima li tu problema il su dobro popeglani barem za BF 1 ???

s prethodnih nekoliko verzija nvidia drivera dosta ljudi je prijavilo problem sa BF1 - fps bi im se doslovno prepolovio

uglavnom nvidia muku muci sa driverima otkako je windowsa 10

kao da im je cijeli tim presao u AMD tabor jer AMD u zadnje vrijeme izdaje puno bolje drivere dok nvidia izbacuje bugovita smeca

11 godina
neaktivan

Mene ubi microstutter u bf1 zadnjih par dana, baš tako negdje kako sam updateao drivere (ugasen je share u GF-Exp).

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2016 14:05 (D3lBoy).
9 godina
neaktivan
Fanu kaže...
nicky.sl kaže...

Izgleda da postajem prebjeg iz crven tabora u zeleni , naime naručio sam Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming.

Ima li netko iskustva s ovom karticom? Zanima me da li je glasna i vruča. Nepovjerljiv sam prema recenzijama na internetu pa bi volio čuti mišljenje iz prve ruke.

Kakvo je stanje s driverima mislim ima li tu problema il su dobro popeglani barem za BF 1 ???

s prethodnih nekoliko verzija nvidia drivera dosta ljudi je prijavilo problem sa BF1 - fps bi im se doslovno prepolovio

kao da im je cijeli tim presao u AMD tabor jer AMD u zadnje vrijeme izdaje puno bolje drivere dok nvidia izbacuje bugovita smeca

vidis kod mene je obrnuto, nisam imao problema sa nvidia driverima do 9. mjeseca, kada sam kupio AMD, sada se zivciram na dnevnoj bazi 

istina je da su dosta azurni sto se tice ispravljanja, ali ipak pizdim, nije nista kriticno sto se igranja tice, samo neke sitnice me ubijaju, pa moram rjesavat to sa 3rd party aplikacijama

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2016 14:07 (X3M).
12 godina
Fanu kaže...
nicky.sl kaže...

Probaću one drivere šta dođu s njom na cd-u pa zatim zadnje pa ću odlučit koje da ostavim dok se stanje ne riješi.

neda mi se
14 godina
nicky.sl kaže...

Probaću one drivere šta dođu s njom na cd-u pa zatim zadnje pa ću odlučit koje da ostavim dok se stanje ne riješi.

Samo ti stavi najnovije i oderi.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
12 godina
nicky.sl kaže...

to ti je najbolje, otkako nvidia izvodi sranja s driverima, najbolje je ništa ne dirati

ja sam stavio drivere koji su bili dostupni početkom 11. mjeseca kad je grafa stigla i odonda ih ne diram

ne bi da ću dobiti 20 fps-a s novim driverima, pa da mi se isplati riskirati živciranje i zajebanciju

13 godina
nicky.sl kaže...

Daleko je moja 290-ka od vruće kartice jer nju hladi odlični Accelero Hybrid i nikad nije prišla 55c niti usred ljeta. 

Jesi razmisljao da hladis tu 1070 sa Accelerom? 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
chaselol kaže...
nicky.sl kaže...

Daleko je moja 290-ka od vruće kartice jer nju hladi odlični Accelero Hybrid i nikad nije prišla 55c niti usred ljeta. 

Jok Acelero zajedno sa r9 290 ide u komp mojih sinova a ona r9 280x iz njihovog kompa ide u prodaju

neda mi se
15 godina
protjeran
chaselol kaže...
nicky.sl kaže...

Mislis da izgubi garanciju a ne dobije nista bitno? Zvuci dobro...

12 godina
ansha kaže...
chaselol kaže...
nicky.sl kaže...

Sklon sam ja takvim egzibicijama uostalom to se dogodilo s r9 290-kom. Zato i preferiram Gigabyte jer nemaju garancijske naljepnice na vijcima  ali pošto 290-ka ostaje s Accelerom neću ovu raskopavat.

neda mi se
9 godina
nicky.sl kaže...
..

Jok Acelero zajedno sa r9 290 ide u komp mojih sinova a ona r9 280x iz njihovog kompa ide u prodaju

sta nije niko tia dat 1000kn za 290 s accelerom

12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
nicky.sl kaže...
..

sta nije niko tia dat 1000kn za 290 s accelerom

Nije ni bila 1000kn s accelerom nego sa referentnim.

neda mi se
13 godina
ansha kaže...
chaselol kaže...
nicky.sl kaže...

Nemaju sve zastitu genijalac

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
ansha kaže...
chaselol kaže...
nicky.sl kaže...

Koliko ja znam garancija se ne gubi ukoliko grafa nije fizički oštećena, čak i kad su 'probijene', skinute naljepnice s vijaka, naprimjer, promjena paste, čišćenje itd.

Problem je ukoliko dođe do ikakvog fizičkog oštećenja na njoj, onda se garancija gubi.

14 godina

Garancija se gubi skidanjem naljepnica.

3 0 hvala 0
15 godina
zoharbizo kaže...

Kako je meni prijatelj vratia GTX 670 od Asusa probijene naljepnice bile, skida je hladnjak jedno 12 puta mislim s nje, čistia, minja pastu, nakon dvi god mu davala artefakte, odnia na garanciju i dalo mu novu bez riči.

17 godina
To sta su mu dali je samo njihova dobra volja, inace ako se vidi da je grafa otvarana nista od garancije, neki proizvidaci stavljaju naljepnicu, neki ne
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
Patrick_cro kaže...
To sta su mu dali je samo njihova dobra volja, inace ako se vidi da je grafa otvarana nista od garancije, neki proizvidaci stavljaju naljepnicu, neki ne

Nemoj me držat za rič, al mislim da je to u slučaju da se vraća u dućan/službeni servis firme gdje je kupljena, a ovo u slučaju da se direktno proizvođaču.

17 godina
Pise u jamstenim uvjetima sta priznaju sta ne, sad ako oni utvrde da si skidao mogu reci da nisi strucno rukovao hardwerom i odbiti ti garanciju, zato se u pravilu mora na servis nositi pa onda oni mogu ispuniti formular i pregledati kartu i ako zakljuce da je otisla sama, automatski dobis novu. Ima svakakvih bisera koji otvaraju grafu i onda neato shebu i nose na servis i normalno serviser ako vidi da je korisnik ostetio grafu nestrucnim rukovanjem odbija garanciju. Pogledaj u bilo kojim jamstenim uvjetima sta tocno pise.Nigdje se ne odobrava otvaranje grafe osim u servisu.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
11 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ne nuzno, kod MSI Lightning modela su mnogi skidali kompletni cooler, backplate, naljepnicu i MSI je priznao reklamaciju gotovo uvijek.

13 godina
D3lBoy kaže...
zoharbizo kaže...

Ne nuzno, kod MSI Lightning modela su mnogi skidali kompletni cooler, backplate, naljepnicu i MSI je priznao reklamaciju gotovo uvijek.

Samo skidati cooler sa lightningice...hehe

Jedino radi čišćenja

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2016 16:52 (DarthMarkus).
9 godina

mene su prije par godina u linksa pilali za par mjeseci staru neotvaranu karticu koja je trotlala previše i nije mogla radit na stock frekvenciji, sve zavisi do toga jeli prodavać misli da si sumljiv.nakon šta mi je na kasi pocelo izgledat da mi nece zaminit karticu san lipo iša kod servisera i zamolia ga po minute da mu recen da san prova par razlicitih biosa i da je problem jos uvik tu a da ništa nisan rastavlja,pogleda je karticu i samo je reka onome tuntli na blagajni da mi uzme karticu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Jedan razlog zašto mi je inno3d iChill-s dobar po tom pitanju rastavljanja, jer još ti i da alat s kojim možeš raskopati grafičku 

SkorvY
15 godina
dabar_solta_V2 kaže...

mene su prije par godina u linksa pilali za par mjeseci staru neotvaranu karticu koja je trotlala previše i nije mogla radit na stock frekvenciji, sve zavisi do toga jeli prodavać misli da si sumljiv.nakon šta mi je na kasi pocelo izgledat da mi nece zaminit karticu san lipo iša kod servisera i zamolia ga po minute da mu recen da san prova par razlicitih biosa i da je problem jos uvik tu a da ništa nisan rastavlja,pogleda je karticu i samo je reka onome tuntli na blagajni da mi uzme karticu.

U Linksa kad dođen sljedeći put razbacat ću in sve po shopu... Ogadili su mi, nikad popusta traženog nikad ništa, pametuju, serviseri se ne javljaju na upite, niko ne odgovara na mejlove. Napajanje koje trebaju dat na garanciju ne daju, istu stvar prijatelju s grafon napravili. Doć ću doli kad mi bude usput, uzimam napajanje sam, ovo ću stuć o kolino prid njima, i iden ća, svega mi.

U tom doćanu ima mozga ko u kutiji duvana.

11 godina
neaktivan

Kad reklamirate u Linksu prvo ih sve informirajte mailom, a onda ako se odluci da je kartica za reklamaciju mozete je samo predat u Links (pa oni salju) ili slati direkt na servis (uz dogovor, tako je i brze). Objasnjavati tipu na blagajni se bas i ne isplati, iako mislim da bi svakako trebali uzet karticu na reklamaciju

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
D3lBoy kaže...

Kad reklamirate u Linksu prvo ih sve informirajte mailom, a onda ako se odluci da je kartica za reklamaciju mozete je samo predat u Links (pa oni salju) ili slati direkt na servis (uz dogovor, tako je i brze). Objasnjavati tipu na blagajni se bas i ne isplati, iako mislim da bi svakako trebali uzet karticu na reklamaciju

Gledaj moje situacije, reklamira san napajanje radi brutalnog coil whinea, koje spada pod garanciju, što mi je potvrđeno kako ovdi na forumu, tako i na od 3jice ljudi direktno iz CM-a. Zadnji u CM-u kojeg sam kontaktira i objasnia mu da mi napajanje za triba komp, napisa mail sa snimkama zvuka, slikama svim živim, ne odgovara jednostavno na mailove faca, ništa, samo je napisa da ga pošaljen u Eindhoven, da će oni vidit. Bokte šta će vidit šta ja nisan vidia, jel misle da vraćan novo napajanje za isto novo ili šta? Šta ima gledat ako ima coil whine.

Znači realno, po nekoj zdravoj logici triba bi otić s kućištem u dućan (šugavi Links), upalit neku igru, ili otvorit Firefox, micat mišem, da čuju coil whine, ako ne znaju šta je (a ne znaju, jer mi je lik reka da stavim gumice između napajanja i kućišta) nakon šta san mu navea da zuji zavojnica... I kad čuju zujanje (provjerit jel spada pod garanciju), ako je (a je), dat odma novo u ruku i ovo šalji di se triba slat, ko šta naprave ako doneseš defektan miš.

14 godina
LogicusMPS kaže...
 ovo ću stuć o kolino prid njima, i iden ća, svega mi.

Ti si neki zaje.. lik iako ne znam što je "kolino" i "iden", ali ovo "stući" mi je dovoljno.

15 godina
Valentin17 kaže...
LogicusMPS kaže...
 ovo ću stuć o kolino prid njima, i iden ća, svega mi.

Ti si neki zaje.. lik iako ne znam što je "kolino" i "iden", ali ovo "stući" mi je dovoljno.

Pretpostavljam da je sarkazam :D

Znat će oni doli majkemi. Pun mi je k degenerika više.

A brate, proba san sve na lipo 2-3 puta, objašnjavaj, crtaj, govori, piši, zovi, kad ne ide, onda ćemo na drugi način.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2016 20:28 (LogicusMPS).
9 godina
LogicusMPS kaže...

... micat mišem, da čuju coil whine, ...

odakle tocno zuji?.jesi siguran da ti nije problem s mbo tj s power stateovima procesora, ugasi u biosu sve cpu power saving gluposti pa provjeri jeli zuji.

14 godina
LogicusMPS kaže...

Pretpostavljam da je sarkazam :D

Znat će oni doli majkemi. Pun mi je k degenerika više.

A brate, proba san sve na lipo 2-3 puta, objašnjavaj, crtaj, govori, piši, zovi, kad ne ide, onda ćemo na drugi način.

Ma šala mala, a jebga, ako drugačije ne ide, onda ti jedino ostaje taj način.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice