Cijela serija EVGA-inih kartica od 1.7. do 12.8. ima defekt na VRM-u i zbog toga eksplodiraju. Cijeli batch.
A kako provjeriti dali je kartica iz tog batch-a?
Cijela serija EVGA-inih kartica od 1.7. do 12.8. ima defekt na VRM-u i zbog toga eksplodiraju. Cijeli batch.
Ja i dalje ne mogu vjerovat da EVGA (Mercedes GPU-a) tako može flopati...
Naravno i nakon što je dokazano ovo sve - cijene ne idu dolje, negu su i dalje najskuplje
Vise je zabrinjavajuca cinjenica da na internetu ne postoji niti jedan legit reviewer da je to primjetio, sto je sramota za neke "high quality" sajtove koji rastave karticu i sve detaljno slikaju, a to nigdje ne napomenu.
Pa primjetili ste da 99% recenzenata NIJE spomenulo da referentne gtx 1080 imaju thermal throthling,nema zajebancije sa nvidiom...ili hvalospjevi ili cesta,HDZ gaming svijeta
Ako imate Pascala s tvornicki clockanom memorijom ne instalirajte zadnje drivere 375.86. Memorija stoji konstantno na 810mhz :) Priznali su problem i rade na hotfix-u...
Omg
...ali kolko vidim vratio se Stipe...
ako moze detalji ili link, hvala.
Ja mislim da po serijskom broju na kartici
Je li to ukljucuje i referentne karte.
Pitam jer kod mene su evga referentace.
Je li to ukljucuje i referentne karte.
Pitam jer kod mene su evga referentace.
Znaš kako se kaže: Isti qrac, drugo pakovanje.
Ja sam ih kontaktirao u vezi isporuke termalnih naljepnica za moju grafu GTX 1070 sc model.
To je referntni dizajn samo je stavljeno njihovo hlađenje.
Jedan dio njihovog odgovora je:
Keep in mind that for the reference PCB cards (SC, ACX 3.0, Black Ed.) the VRMs concerns never really existed. Under load in Furmark, they were in the lower 90s without the thermal mod or the the VBIOS update and under gaming, there were even lower than that (you do not hit furmark loads really in gaming, since it is a extreme benchmark). This means that your card is 100% safe to use without any kind of update.
Sta nisi ti pricao da je to nemoguce i da su to prazne price 
Imaš li link na to što sam točno pisao?
Inače, nisam vidio točnu seriju; navodno je određen postotak (jednoznamenkasti postotak, jedna serija) koja uključuje dio brojeva. A saznaš tako da, ako se zapali, dobiješ novu...
Ja i dalje ne mogu vjerovat da EVGA (Mercedes GPU-a) tako može flopati...
Naravno i nakon što je dokazano ovo sve - cijene ne idu dolje, negu su i dalje najskuplje
Vise je zabrinjavajuca cinjenica da na internetu ne postoji niti jedan legit reviewer da je to primjetio, sto je sramota za neke "high quality" sajtove koji rastave karticu i sve detaljno slikaju, a to nigdje ne napomenu.
Zato što se radi o iznimno malom broju kartica u ukupnom broju proizvedenih i prodanih pa se ne naleti lako na problem. Većina reviewera također nije vrtila Furmark jer je test besmislen.
Cijeli problem se događa samo onda kad su uvjeti gori od onih koje su oni imali "u chamberu" na 30ºC, što i nije lako (loš airflow itd.).
Decki, je li normalno da mi je ovoliko skocio fps nakon prelazka sa r9 390 na 1060 gtx ? U GTA V FPS mi je padao cak i ispod 30 kada ima mnogo auta na raskrsnicama, dok mi je sada minimalan fps 60 ? Takodje Cyrsis 3 sam igrao na low, zbog velikih dropova, dok mi je sada takodje minimalan fps 60 na ultra, jos nisam primjetio da je fps pao ispod 60. Sto se tice Assassin's Creed, Watch Dogs, nisam prijetio ogormnu razliku, jer igre nisu optimizovane, ali takodje ima razlike, ispod 40 fps nije padao na ultra, dok je prije znao na 30 padati.
Citajuci reviewe na internetu, mislio sam da nema razlike izmedju 1060 i r9 390, osim u datumu izlaska. Koja su vasa iskustva ?
Brate napravija si ogroman uppgrejd!!!11!
Nisam pravio upgrade, vec sam dobio 1060gtx na reklamaciju r9 390. Kupio r9 290, nije radila, reklamirao, dobio r9 390, nije radila, reklamirao, dobio gtx 1060, nije da mi je zao :) Razmisljao sam u jednom trenutku da uzmem 1070 gtx (uz doplatu), ali nemam vise mnogo vremena za igre, pa sam ipak odustao.
Edit:
No ono sto me je fasciniralo je, razlika u FPS-u izmedju r9 390 i 1060 gtx, iako recenzije kazu da su iste ili je r9 390 bolja.
Na kojim postavkama ti je padao FPS u GTA V ? Ja sam sa 290X igrao na max bez advanced opcija i travom na very high i nije padalo ispod 50 a kamoli 30
Ultra postavke, na 30 je padalo sa advanced, bez advanced najniže na 40+. Često je fps bio iznad 60fps, ali čim je mnogo auta fps pada ispod. Takođe travu sam držao na normal, jer fps je podao nenormalno na ultra travi. Sada na gtx 1060 trava je ladno na ultra, a fps ide i preko 100 van grada, a nikad ispod 60 u bilo kojem okruženju. Ovo je bez advanced i sve na ultra + 2mxaa.
Moram jos probati novi NFS, tamo sam isto imao ogroman fps drop, bas me interesuje kako 1060 radi.
Darko
Kupio r9 290, nije radila, reklamirao, dobio r9 390, nije radila, reklamirao, dobio gtx 1060,
Sam si sebi odgovorio na pitanje. GG.
......
Zato što se radi o iznimno malom broju kartica u ukupnom broju proizvedenih i prodanih pa se ne naleti lako na problem. Većina reviewera također nije vrtila Furmark jer je test besmislen.
Cijeli problem se događa samo onda kad su uvjeti gori od onih koje su oni imali "u chamberu" na 30ºC, što i nije lako (loš airflow itd.).
link- na ovom threadu u više navrata ste pisali da je to zastrašivanje i da su pizdarije ili ovi koji su testirali su dobili usrani primjerak.
odakle informacija da se radi o malom broju neispravnih kartica naspram proizvedenih ?mislim samo da se radi o vašem optimizmu tu.
niko nije reka da je furmark dobar ko performance test,ali furmark je s ovim zapravo dokaza da je odlican stress test, izgoria je neispravnu karticu.
prije sam napisa zašto je vanjska temperatura nebitna za zaštite koje se brinu o tome da ne izgori vrm ili gpu na kartici.
5.11.2016
Tonči kaže...
Da planu tako lako, bilo bi jako puno prijava zapaljenih kartica jer su EVGA kartice iznimno popularne zbog svoje garancije i kvalitete podrške. A takvih prijava nema.
17.11.2016
Tonči kaže...
Meni se iskreno neda listat 15 strana unazad, ali tocno se sjecam da je pricao kako su to izmisljotine i da je nemoguce da grafa izgori jer vrm nece doci ni blizu 120 srupnjeva
Vrm bez problema dode do 120°c, ako kartica nema senzore za temp naravno da nece throtlat i riknut ce kad tad...lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
5.11.2016
Tonči kaže...
Da planu tako lako, bilo bi jako puno prijava zapaljenih kartica jer su EVGA kartice iznimno popularne zbog svoje garancije i kvalitete podrške. A takvih prijava nema.
17.11.2016
Tonči kaže...
Ne vidim problem? Nigdje nisam napisao da je bilo što nemoguće i niti jedna od mojih izjava nije pogrešna.
Vrm bez problema dode do 120°c
Uvjeti moraju bit' grozni da dođe do te temperature.
Koju sam god karticu imao VRM (barem po senzorima) nije prelazio 80c. Da, on može ici preko 100c i nece mu nista biti, no to ne znaci da je dobro da pod normalnim loadom ide preko 100c
Koju sam god karticu imao VRM (barem po senzorima) nije prelazio 80c. Da, on može ici preko 100c i nece mu nista biti, no to ne znaci da je dobro da pod normalnim loadom ide preko 100c
Na FTW-icama 87°C. Ljeto.
Darko
Pa meni se cini da ona evga 1070 sto je eksplodirala na streamu nije bas bila u nekoj zagusljivoj kutiji kao sto govorite....
Naravoucenije, saljite nazad nek salju nove, te koje imate su vec potencijalno ostecene.
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
gtx 1060 je u rangu s kojim nv iz serije 9 i 7? thx
razorblade
GTX 1060 i GTX 980 ti imaju manje više iste performanse ili od AMD-a R9 390X od prethodne a RX 480 od sadašnje. To je sve unutar 10% što je nebitno u praksi za običnog gamera. Isto tako je tu jako blizu i clockana GTX 970 te regularna R9 390. Sad, imaš naravno igara gdje dominira Nvidia ili onih gdje dominira AMD kao što je uvijek bilo.
GTX 1060 i GTX 980 ti imaju manje više iste performanse ili od AMD-a R9 390X od prethodne a RX 480 od sadašnje. To je sve unutar 10% što je nebitno u praksi za običnog gamera. Isto tako je tu jako blizu i clockana GTX 970 te regularna R9 390. Sad, imaš naravno igara gdje dominira Nvidia ili onih gdje dominira AMD kao što je uvijek bilo.
Jel u boldanom misliš na 980ti ili je "ti" ovdje zamjenica? :)