GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.569.771
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
ansha kaže...
Leopard_st kaže...

Uh, ovo je bilo nisko. hahahha

Nije nisko, to je tako...

Znam, imam division, ljudi su zavarani dx12 carolijom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2016 13:51 (Leopard_st).
15 godina

Evo da i potvrdimo tu caroliju namjerno sam uradio test dx 12 i dx 11 stim da je stara graficka ali eto kazu ima podrsku dx 12

dx11 dx11
dx12 dx12
Moj PC  
1 1 hvala 2
13 godina

Jaca grafa i slabiji procesor je bit dx12 a ne obrnuto genijalac...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Jaca grafa i slabiji procesor je bit dx12 a ne obrnuto genijalac...

Eto ti imas slab procesor pa pokazi nam razliku...ili netko drugi, dreadmore ugasi 7 thredova pa probaj s 3fps-a mozda skoci na 3.5 u dx12

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2016 15:07 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Leopard_st kaže...

Nije nisko, to je tako....

Je, npr. ovaj i3 nije profitirao?

13 godina
Tonči kaže...

Meni je najjače kad DirectX/Vulkan kritiziraju ljudi koji bašništa o tome ne znaju, čak ni osnove kako te stvari funkcioniraju. To mi je super-dosadno. Nešto kao kad se noćni čuvar, liječnik i odvjetnik nađu u birtiji pa kenjaju po nogometnim trenerima svojih klubova. Majstori. :)

P.S. Par činjenica:

- Novi DirectX, odnosno njegov 3D grafički dio, Direct3D, ne čine grafiku samu po sebi boljom. 

- DirectX 12 i Vulkan (Mantle) su bolji sami po sebi, teži su za rad i ponekad imaju prednosti pa je i to faktor

- Nisu slabo podržani. DirectX 12 i Vulkan hardveri su podržani na više hardvera nego je u vrijeme izlaska bio DirectX 11

- Ovo je najmanje drugi put već da AMD ima tehnološku prednost, tj. prije je to bio DirectX 11.1 (nisu baš profitirali)

Sretan Božić :P

Evo ja znam osnove, slušao sam operacijske 2 godine na faksu, pa dobro kontam princip rada api-a, odnosno dovoljno sam se jebavao na labosima sa zastavicama, semaforima, dretvama/procesima da mogu svakoga tko uzima Doom/Vulkan u prvoj rečenici poslati po burek...

Ono gdje vi svi padate, to je kad vas se traži neki konkretniji primjer za tu dominaciju (osim gore navedenog)...

Jel zeleni imaju tehnološku prednost u TDP-u, brzini, taktu  ?  Inače ovo što si ti napisao utvrdili smo barem jedno 300 puta i ovdje riječ poglavito o Vulkanu, ne o nečemu što dx 12 treba donijet...

P.S. Ljudi, ako niste informatičke struke (specijalizirani za low level api-je), nemojte postati...So said Tonči Jukić, administrator 

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2016 16:10 (DarthMarkus).
13 godina
protjeran

Opce je poznato da tonci hrvate smatra glupima, i njegovi postovi kome god da odgovara(dakel svima) izgledaju kao da objasnjava retardiranom djetetu! no nije za zamjeriti covjek pokusava biti "detaljan" a i ocigledan je utjecaj "novinarstva" u tome svemu..ili kaj vec radi!lp

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
XXX kaže...
ansha kaže...
Leopard_st kaže...

Je, npr. ovaj i3 nije profitirao?

??

Maca popapala jezik? 

13 godina
Stjepanj kaže...

Opce je poznato da tonci hrvate smatra glupima, i njegovi postovi kome god da odgovara(dakel svima) izgledaju kao da objasnjava retardiranom djetetu! no nije za zamjeriti covjek pokusava biti "detaljan" a i ocigledan je utjecaj "novinarstva" u tome svemu..ili kaj vec radi!lp

Ček, jel ovo Glavaš započeo kad je napisao da ne postoji dx12?

Dobru je bombu bacio, skidam mu kapu

15 godina

Po zahtjevu chaselola obavljen je test znaci test je bio 1 core.Posto iz nekog razloga nisam mogao slikati sa msi afterburenrom morao sam ga iskljuciti izbacivalo me svaki put kad bi iskljucio u procesima sve jezgre.Mmrsko mi je bilo restart windowsa pa u biosu da iskljucim sve i da pc radi na jednoj jezgri.Pa kako se vidi od dx12 sam dobio boost od 2.5FPS Bilo bi ljepo da netko tko ima amd fx 8320 ili 8350 uradi ovaj test da nam pokaze kako je to na amdovim procesorima rijeseno  jel stvarno imaju taj boost kako se hvalite.

dx11 dx11
dx12 dx12
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2016 16:21 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
odjavljen

Kakav bi ti boost na toj staroj kartici kad očito nije podržan sli. Stavi gore neku jaču AMD grafu pa testiraj. Također vidiš po grafovima da FX 8320 i sl. ne profitiraju ništa sa GTX 1080 nego nešto i gube kao i jači procesori. Testiraj sa nekim starijim i3 procom i jačom grafom.

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
DarthMarkus kaže...
.

Evo ja znam osnove, slušao sam operacijske 2 godine na faksu, pa dobro kontam princip rada api-a...

ovo me podsjeća na ono kad profesor matematike govori kako je matematika sve i naj bitnija, onda ideš na fiziku pa ovaj govori da je fizika sve, onda ideš na tjelesni tjelesni je sve itd..
kolega dragi api je jedan mali dio priće i zato tebi nije jasno zasto je dx12 bolji od dx11.

13 godina
dabar_solta_V2 kaže...
DarthMarkus kaže...
.

Evo ja znam osnove, slušao sam operacijske 2 godine na faksu, pa dobro kontam princip rada api-a...

ovo me podsjeća na ono kad profesor matematike govori kako je matematika sve i naj bitnija, onda ideš na fiziku pa ovaj govori da je fizika sve, onda ideš na tjelesni tjelesni je sve itd..
kolega dragi api je jedan mali dio priće i zato tebi nije jasno zasto je dx12 bolji od dx11.

Šolta dragi, fulao si ceo fudbal...

Sad mi quotaj gdje sam ja to napisao, pa onda kreni sa napadom...

Inače, ja bih prodao ženu da TW:WH dx12 izađe iz bete i da mi proc radi ravnomjerno i da mi gpu usage ne varira od 60% do 100%...

Zamisli, imaš par tisuća jedinica sa vlastitim pathfindigom koje kad zumaš možeš pogledat pore na nosu...Nigdje više ne bi legao nego tu...

Ovako sam morao unparkati jezgre, tokom bitke moram alt i tab (gasiti jezgru koja spajka, pa ponovo paliti), heavy modati i još puno toga...

Evo ti nešto još smješnije - kupio sam 290-tku kad je izašla RADI MANTLA ! Naravno, mantle je katastrofalno radio na HE gpuu (tad), a pristojno na midu...

Zamisli horor kad sam ga na kraju morao gasiti...

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2016 17:09 (DarthMarkus).
17 godina
odjavljen

Nemam trenutno ni jednu DX 12 igru na kompu ali izgrao sam ih dosta ua zdnje vrijeme i to mi je uz Mantle i Vulkan svaki puta donjalo glatko igranje, barem za moje pojmove. Jedino mi je ostao prtSc od Ashesa kad asam ga vrtio. Znači na istim postavkama, DX 11 prosjek 27 fpsa a na DX 12 42 fpsa i osjetna razlika na oko u čmarku.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran

Eto fin skok nema sta, sad reci jel bi rade uzeo fx 83xx ili i5 6xxx za 1300kn? ako bi  opet uzeo fx jel bi onaj s i5 imao isti ili veci fps?

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2016 17:08 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Glupo ti je pitanje Stjepko naravno da bi uzeo fx jer on je svakako fanboy

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Eto fin skok nema sta, sad reci jel bi rade uzeo fx 83xx ili i5 6xxx za 1300kn? ako bi  opet uzeo fx jel bi onaj s i5 imao isti ili veci fps?

Ni jedno ni drugo sobzirom da izlazi ZEN  Inače kad sam ja kupovao FX-a prije tri godine koštao je 1049 kn  i sobizirm da bu bez problema gurao još par godina ja prezadovoljan. Uz ovaj DX 12/Vulkan i ako se ovak nastavi izdržao bu možda ne još dvije godine nego i više 

9 godina
ocito san te krivo svatia onda nhf ne napadan
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Glupo ti je pitanje Stjepko naravno da bi uzeo fx jer on je svakako fanboy

Moje pare, moj izbor 

15 godina
XXX kaže...
Stjepanj kaže...

Ni jedno ni drugo sobzirom da izlazi ZEN  Inače kad sam ja kupovao FX-a prije tri godine koštao je 1049 kn  i sobizirm da bu bez problema gurao još par godina ja prezadovoljan. Uz ovaj DX 12/Vulkan i ako se ovak nastavi izdržao bu možda ne još dvije godine nego i više 

Nisam ni ocekivao neki bolji drugi odgovr.

17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
XXX kaže...
Stjepanj kaže...

Nisam ni ocekivao neki bolji drugi odgovr.

U kom smislu bolji odgovor?

13 godina
dabar_solta_V2 kaže...
ocito san te krivo svatia onda nhf ne napadan

Samo te molim, nemoj i ti otić u apostole...Previše ih je koji nisu tri posta na forumu ostavili, a pucaju tdove ko klinci od 10 godina...

Umro bi od tuge...haha...

Inače kad si ekipa tu prdi u bradu jedno te isto 70 stranica, treba netko ko Glavaš da malo krv proradi

13 godina
Stjepanj kaže...

Eto ti imas slab procesor pa pokazi nam razliku...ili netko drugi, dreadmore ugasi 7 thredova pa probaj s 3fps-a mozda skoci na 3.5 u dx12

Nadji neku i3 i ubodi kod sebe, ovaj fx je za i3 institucija  a to znas i sam, pa ces lupiti td cos mad

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Leopard_st kaže...

Kažu, nešto kao socijalizam je taj Vulkan - DX11 - onima s više je bolje, onima s manje lošije. S Vulkanom je svima jednako loše. 

Nego, šalu na stranu, to je tako zbog slabije implementacije. Realno nema razloga da bude sporije, morali bi biti samo brže.

prodajem jednu od mašina
17 godina
odjavljen

Po ovome i GTX 1080 solidno profitira od DX 12 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav.

Sto mislite o ovoj PNY GTX 1080 sto se prodaje u Linksu? Isplati li se uzeti za te pare ili ipak iskesirati nesto vise za bolju verziju? Ili pak cekati Vegu ili GTX 1080 Ti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
alen29 kaže...

Pozdrav.

Sto mislite o ovoj PNY GTX 1080 sto se prodaje u Linksu? Isplati li se uzeti za te pare ili ipak iskesirati nesto vise za bolju verziju? Ili pak cekati Vegu ili GTX 1080 Ti?

Ovo uzmi, najjace i najtise hlađenje na trzistu PALIT GeForce GTX 1080 JetStream.

13 godina
alen29 kaže...

Pozdrav.

K'o referentna sto se tice hladjenja, ide joj u prilog 3 godine garancije 

9 godina
protjeran

Ne pricaj gluposti, referentno hlađenje od Nvidie i ovi plasticni drlozi i zujalice od ostalih vendora se nemogu uspoređivati, osjetno losije hlađenje i prilicno veca buka, a i kvaliteta izrade je vidljivo losija iz aviona.

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina

3 godine > 2 godine

Deal with it 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice