Grafička al da nije cpu bottleneck

poruka: 45
|
čitano: 4.153
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Sljedeće god. mislim uzet jaću grafu. Pc mi je naveden pod moj pc i sad vas želim pitat: koju grafu mogu kupit koja je najbrža, a da joj nebude ostatak hardwarea bottleneck ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Grafička al da nije cpu bottleneck
Možeš bez problema uzet HD 6950
Zaradite novce http://bux.ratovi.net/?r=robimarko
15 godina

malo klokneš CPU i bez problema staviš HD 6950 ili GTX 570. Odličan je to CPU.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Uzeo bi nvidiu i nebi clockao jer se ne kužim u to

15 godina
Peykovac kaže...

možeš onda GTX 560 Ti ili GTX 570 bez problema.

a imati taj CPU bez da ga klokaš je grijeh,pola minute posla...

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
15 godina
Šta pola minute.Treba ti 10 sekundi i dobr cooler i ide na 4ghz
Zaradite novce http://bux.ratovi.net/?r=robimarko
14 godina
neaktivan

hvala

14 godina
Peykovac kaže...

kolko vidim imaš gtx 460 koja je odličan kloker. pročitaj malo tutoriale i ne možeš ništa zaebat. klokanjem bi dobio snagu gtx 470

15 godina
neaktivan
Peykovac kaže...

Sljedeće god. mislim uzet jaću grafu. Pc mi je naveden pod moj pc i sad vas želim pitat: koju grafu mogu kupit koja je najbrža, a da joj nebude ostatak hardwarea bottleneck ?

Ne treba ti ništa jače od te, po meni. Na 810/4000 taktovima imaš GTX560, čas posla, i svaka ama baš svaka ide na takve taktove, ja sam imao 5 GTX460tki kod sebe, sve su išle kao od šale.

Cemetary gates
15 godina
thedream kaže...
Peykovac kaže...

Ne treba ti ništa jače od te, po meni. Na 810/4000 taktovima imaš GTX560, čas posla, i svaka ama baš svaka ide na takve taktove, ja sam imao 5 GTX460tki kod sebe, sve su išle kao od šale.

moja Palit GTX 460 ide do 850/4000 bez problema,dalje nisam ni išao.

14 godina
neaktivan

Ja imam točno ovu grafičku http://www.msi.com/product/vga/N460GTX-M2D1GD5-OC.html 

e sad znam da se kloka preko msi afterburnera al pošto se ne kužim u to neznam kolko smijem povisit sve a da mi ne izgori

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Peykovac kaže...

Ja imam točno ovu grafičku http://www.msi.com/product/vga/N460GTX-M2D1GD5-OC.html 

e sad znam da se kloka preko msi afterburnera al pošto se ne kužim u to neznam kolko smijem povisit sve a da mi ne izgori

Bez diranja voltaže, dakle nema rizika od pregaranja i oštećenja, na 810/4000 možeš komotno postaviti taktovi i pratiti temperature i ostala očitanja.

Cemetary gates
14 godina
neaktivan

probat ću pa javim

14 godina
neaktivan

imam na izbor: core clock, shader clock, memory clock. Znači 3 opcije da ne računam voltage... Znaći koje diram a koje ne ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za početak digni Core clock na 800 i memory clock na 2000 jer na te taktove svaka gtx460 ide ko od šale. Shader clock ne moraš ni dirati jer se diže automatski sa Core clockom tj. dupla se(core clock x 2= shader clock). A za veće frekvencije ti preporučam da ideš u koracima po 10-20 mhz i gledaš stabilnost(da ti ne baca artefakte) i temperature-iako su čak i gtx460 sa referentnim dizajnom hladne tako da se ne moraš toliko brinuti o tome  {#}

14 godina
neaktivan

evo http://imageshack.us/f/804/dsdfferfrf.jpg/

izgleda da je sve stabilno

EDIT: Dal bi išlo do toga da ima snagu ko gtx 560 ili još bolje Ti, na kolko, al da se nedogodi problem ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 15:46 (Peykovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sry na duplom postu. Evo ja sam se malo još poigrao do nekog limita:

core voltage (mV): 1050

core clock (MHz): 850

shader clock (MHz): 1700

memory clock (MHz): 2100

fan speed (%): 85

Testirao sam sa FurMark do kraja testa se temperatura digla do 69 stupnjeva  bez kakvih grešaka na ekranu

U battlefield 3 imam sada 10 fps-a više 

Hvala decki na pomoći.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

klokni malo i procesor,jednako je jednostavno kao i grafička a dobiti ćeš još bolje perfomanse,ide to bez problema bar do 3.6GHz sa stock coolerom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 17:37 (antimadridista).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

klokni malo i procesor,jednako je jednostavno kao i grafička a dobiti ćeš još bolje perfomanse,ide to bez problema bar do 3.6GHz sa stock coolerom.

u biosu moram ? Što smijem dirat, što ne ?

15 godina
Peykovac kaže...
antimadridista kaže...

samo u biosu CPU Frequency sa 200 promijeni na nekih 220-225,nemoj ići iznad toga ako imaš stock cooler.

15 godina
odjavljen
Peykovac kaže...
antimadridista kaže...

ne diži napon sa stock coolerom, ne prelazi 3.7ghz!

15 godina
MARKOZD15 kaže...
Peykovac kaže...
antimadridista kaže...

ne diži napon sa stock coolerom, ne prelazi 3.7ghz!

ma na ovoj ploči što ima ionako ne smije dizati napon,i da ima bilo kakav cooler jer je ploča sa 4+1 regulacijom. Samo neka digne CPU Frequency sa 200 na 225 i biti će to dosta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 17:57 (antimadridista).
15 godina
odjavljen

da, istina sada sam vidio ploču, ali svejedno većina Phenoma X4 955BE je stabilna sa stock naponom na 3.8GHz, čak i na 4GHz.

Katana 3 bi mu dobro došla, ali ona nije za procesore sa tdp-om većim od 95W, možda Xigmatek Gaia ili CM Hyper 212+...

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovako to izgleda u biosu: overclock mode: auto

Imam u ponudi:

auto

cpu,pcie,sync.

cpu,pcie,async.

optimized

Kada je na auto ili optimized onda nemogu povećavat, dakle da odaberem 2. ili 3. prije clockanja ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Peykovac kaže...

Ovako to izgleda u biosu: overclock mode: auto

Imam u ponudi:

auto

cpu,pcie,sync.

cpu,pcie,async.

optimized

Kada je na auto ili optimized onda nemogu povećavat, dakle da odaberem 2. ili 3. prije clockanja ?

odaberi cpu,pcie,async.

15 godina
neaktivan

pa imas BE, znaci da imas otkljucan mnozitelj, samo po malo dizi mnozitelj dok ne dobijes zadovoljavajuci rezultat

ove auto overclocking điđe su cesto nestabilne .... tvoj proc je 16x200mhz .... dizi multiplier po 1 (koraci po 200mhz) pa vidi do kuda ide stabilno bez dizanja napona .... dizanjem multipier-a ne mozes naskodit procesoru jer kad pretjeras (srusi se, zablokira i sl....) samo spustis na nize u biosu

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 22:05 (generic9974).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovako: stavio sam frequenciju na 220 MHz i multypler 16.5/3.6 GHz 

i sve dobro prođe, nego dok se trebaju dići windowsi onda mi izbaci BSOD - dumbing psychical disk očita do 100 i onda vraća me natrag u dos ispočetka

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Peykovac kaže...

i sve dobro prođe, nego dok se trebaju dići windowsi onda mi izbaci BSOD - dumbing psychical disk očita do 100 i onda vraća me natrag u dos ispočetka

Vrati na 200 mhz i samo diži množitelj, imaš black edition !!

Memorija ti ne trpi veći takt očito.

I ja nebih ni mrdnuo s tim smeće stock hladnjakom :)

15 godina
Jakovp kaže...
Peykovac kaže...

Vrati na 200 mhz i samo diži množitelj, imaš black edition !!

Memorija ti ne trpi veći takt očito.

I ja nebih ni mrdnuo s tim smeće stock hladnjakom :)

Problem je što dižeš na 220,spusti na 200 i onda diži multiplier.I ako ga hoćeš duže OC-at moraš mijenenjat cooler

robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan

Da imam stock :-) Znaći mogu dignut množitelj do kolko ? Do 3.6 GHz ?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice