DVI u HDMI

poruka: 32
|
čitano: 10.414
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
DVI u HDMI

Graficka mi ima 2 dvi izlaza,a cuo sam da neke graficke kad se ide iz dvi u hdmi (na tv) nemaju zvuka na tv-u,samo slika... 

ATI Radeon HD 4800 Series je graficka,hoce li biti zvuka? da ne kupujem kabel bzvz

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DVI u HDMI

Trebao bi imati ali isključivo uz službeni Ati DVI-HDMI adapter.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 21:06 (Alkaline).
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
Re: DVI u HDMI
Alkaline kaže...

to nemam

neki savjet za nabavit ili mozda neka alternativa?

16 godina

-sve ATI HD kartice (osim 2400AGP, nVidia je imala passthrou do 2xx, nakon tog je jednako driver-VGA audio) podržavaju audio. Prije se dobijao adapter DVI-HDMI s kojim mora raditi, tj ovisi dali taj adapter ima sve pinove. Ako ne radi prvi sumnjivac je adapter ili postavke drivera.

Na novijm karticama je i HDMI priključak pa se adapter više ne dobija. Ako se kupuje, možda je pametnije kupiti kabel DVI-HDMI umjesto adaptera.

-Kabel također mora podržavati npr HDMI v.1.3, uz CP koji je obavezan u lancu, na playeru, kablu, TVu. Ako neka komponenta nije po standardima, neće raditi. .. 90% je sve OK.

-U driveru CCC moraš omogućiti audio. Tad zvuk ne ide sa zvučne nego s (VGA) HD-Audia, mixer u sys trayu, prebaciti ako nije automatski.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
medozg366 kaže...

Graficka mi ima 2 dvi izlaza,a cuo sam da neke graficke kad se ide iz dvi u hdmi (na tv) nemaju zvuka na tv-u,samo slika... 

ATI Radeon HD 4800 Series je graficka,hoce li biti zvuka? da ne kupujem kabel bzvz

Nema zvuka jer DVI prenosi samo sliku kroz DVI na HDMI adapter tak to ide u praksi.Cool

Alkaline kaže...

Nema tu nikakvog službenog kabela,Izlanuo se osim ako ga ne kupiš od nekog sa Njuškala u stilu "majke mi ovaj DVI na HDMI adapter prenosi i zvuk vjeruj mi".Smijeh

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 21:24 (rambox).
15 godina
neaktivan
Alkaline kaže...

Nema tu nikakvog službenog kabela,Izlanuo se osim ako ga ne kupiš od nekog sa Njuškala u stilu "majke mi ovaj DVI na HDMI adapter prenosi i zvuk vjeruj mi".Smijeh

{#}

16 godina
rambox kaže...
medozg366 kaže...

Nema zvuka jer DVI prenosi samo sliku kroz DVI na HDMI adapter tak to ide u praksi.Cool

Alkaline kaže...

-netočno. Informiraj se.

edit: audio over DVI.. svaki konektor je samo konektor, dal je to scart, cinch, DVI.. svejedno, bitno j e samo da ima dovoljno pinova i kvalitetu za prijenos željenog signala. Standardi služe samo da bi dva uređaja bila kompatibilna, standardni raspored također. Originalan DVI nije imao audio, jer tad nije ni postojala takva ideja-potreba ali je zato predviđao DVI-A-I-D analog-digital video kombinacije i ima dovoljno pinova (zaliha kao za scart kod kojeg je pola pinova slobodno). HDMI i DisplayPort su nasljednici DVIa (za TV odnosno PC). Adapteri postoje kao logički dokaz kompatibilnosti. Dali rade sve kombinacije? Naravno ne. Generalni problem kod starih nVidia je dodatni prolazni kabel kojeg polovica korisnika nikad nije izvadila iz kutije ili nisu ni dobili, dok za ATI-HD seriju problem počinje s postavkama CCCa i dali je driver uopće instaliran. Tad je zapravo nVidijin kabel (spdif) zapravo bolje rješenje, sve radi audio kartica, logično.. ali je to sve zbog HDMIa ipak prebačeno na VGA tako da od pojave HDMI konektora na VGA sve kartice imaju i audio podršku.

Dali je neki proizvođač odlučio napraviti nešto drugačije, npr onemogućen audio preko DVIa, moguće, jer tad predviđa da se koristi HDMI, sad u pravilu DVI konektor nema analogni dio pa ne može više dati analogni VGA signal na Dsub.. npr onboard grafika, MBO ima Dsub-DVI-HDMI izlaz koji se tad koriste ali adapteri ne rade. To postane problem kad netko ima dva analogna monitora...

npr na Asusovoj MBO s VIA audiom mi je raido istovremeno audio izlaz i HDMI.. (na zvučnike, liniju-cinch, TV preko HDMIa) dok s novijom MBO i Realtek audiom radi analogno ili digitalno (mixer) što je stvar drivera, nepotrebno ograničenje. Sad za zvuk preko HDMIa ili na liniju moram mijenjati default audio device... glupost na kvadrat, ali nije greška kabla, video kartice, TVa.. jer su isti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 22:35 (ihush).
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Po standardu je tako, ali pojedini proizvođači su nadogradili taj standard na svoju ruku pa sa njihovim originalnim DVI-HDMI adapterom prenose i zvuk.

Ja imam karticu ATI 4850 i originalni ATI prelaz i imam zvuk na TV-u preko tog prelaza.

17 godina
ihush kaže...
rambox kaže...

-netočno. Informiraj se.

A moguče da sam se zeznul na pola,Izlanuo se oko ovih novijih varijanti DVI-HDMI adaptera pa tu onda ide zvuk ko če znat sve detalje.Ja recimo imam doma dva komada DVI-HDMI adaptera, jedan je doniral Sapphire a drugi Powercolor i stari su več nekoliko godina i kroz njih moš zvuk potegnut samo u mislima.NevinašceBelji se

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina

0 0 hvala 0
17 godina
medozg366 kaže...

Piše ti u opisu na linku koji si dao da se zvučni signal mora spojiti odvojeno.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
15 godina
odjavljen
rambox kaže...

U krivu si! DVI na HDMI adapter koji se dobije uz 3XXX i 4XXX seriju grafickih prenosi 5.1 ilitiga 7.1 kanalni zvuk, isprobano u praki! Spojio sam HD 4870 X2 na LCD, stavio taj adapter na nju, preko HDMI kabela spojio na TV i zvuk mi radi bez problema!

13 godina
191x7 kaže...
medozg366 kaže...

Piše ti u opisu na linku koji si dao da se zvučni signal mora spojiti odvojeno.

Jel mi može neko dati link kaj da kupim a da radi 

16 godina
moderator
Alkaline kaže...

nije točno, nemoj davati pogrešne informacije...

radi i uz druge adaptere, evo ja upravo imam spojeno preko najobičnijeg adaptera kupljenog u MagazinRS za 30-ak kuna...

jedino što je DVI-D DualLink, mislim da je to važno...

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface#Connector

problem često nastaje i zato što su korisnici lijeni pročitati upute dobivene s grafičkom...

neke (možda i sve) grafičke kartice sa 2 DVI izlaza imaju mogućnost slanja zvuka samo preko jednog izlaza, predviđenog za adapter na HDMI...drugi je predviđen za VGA adapter...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 8:32 (XXX-Man).
15 godina
neaktivan
DVI u HDMI

Evo, napokon netko tko zna znanje i ne blebeće bezveze. {#}

Taj adapter sam preporučio jer znam 100% da radi sa nevedenim grafičkim karticama. Možda nisam trebao staviti isključivo ali tako mi je bilo lakše uputiti čovjeka jer će doći do prave stvari.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 11:31 (Alkaline).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
moderator
DVI u HDMI

isprobao sam priličan broj adaptera i mogu reći da svi koje sam probao, a da su bili DVI-D DualLink, su radili...nijedan nije bio ATI...

Single Link nisu...

naravno ne znači da svi DL rade, ali su velike šanse...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 11:27 (XXX-Man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DVI u HDMI

I nakon svega toga jel moze neki link na trgovinu u zagrebu? ja sam se totalno izgubio u ovim vasim postovima xD

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

ja ti ga neću dat jer nemogu garantirat da će adapter radit, a neće ni nitko drugi s barem pola mozga...osim, naravno, ako koristi upravo taj isti adapter...

ima ih u svakoj trgovini računalnih dijelova...

traži DVD-D Dual-Link i nadaj se da će radit

13 godina
XXX-Man kaže...

ja ti ga neću dat jer nemogu garantirat da će adapter radit, a neće ni nitko drugi s barem pola mozga...osim, naravno, ako koristi upravo taj isti adapter...

ima ih u svakoj trgovini računalnih dijelova...

traži DVD-D Dual-Link i nadaj se da će radit

Jel to za zvuk vrijedi za zvucnike kompa ili na tv-u? Kaj Nemre zvuk najnormalnije preko zvučnika od kompjutera?

16 godina
moderator
medozg366 kaže...

Jel to za zvuk vrijedi za zvucnike kompa ili na tv-u? Kaj Nemre zvuk najnormalnije preko zvučnika od kompjutera?

TV. Može.

13 godina
XXX-Man kaže...
medozg366 kaže...

TV. Može.

A jbte,trebao sam odma napomenuti,znači onaj kabel kaj sam linkao je čist dovoljan?

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 15:38 (medozg366).
16 godina
moderator
medozg366 kaže...

A jbte,trebao sam odma napomenuti,znači onaj kabel kaj sam linkao je čist dovoljan?

Ako želiš sliku na tv-u, a zvuk na zvučnicima od kompa, onda je dobar.

13 godina
neaktivan

Prije koji mjesec sam imao isti problem. Imam XFX ATI 4870 sa dva DVI-a, a u pakiranju nisam dobio DVI to HDMI konektor za povezivanje na TV. Kupio sam preko Njuškala DVI to HDMI adapter, međutim nije bilo prenosa zvuka (iako je taj adapter bio original od ASUS-ove 4870). Probao sam još par adaptera od frendova koji su ih imali i jedan jedini je radio: SIVI originalni ATI-jev konverter (SIVI i ATI velikim slovima, jer mora biti sivi (ako hoćeš 7.1 zvuk) i mora pisati ATI na njemu, Alkaline je postao sliku). E sad, tog konektora nije bilo ni za lijeka za nabaviti, zvao sam sve dućane i servise od tuda pa do Đevđelije i ništa. I onda se sjetim BUG-ovog foruma, kako su tu ljudi spremni pomoći jedni drugima u ovakvim situacijama. Napišem pod Oglasnik što točno tražim (SIVI ATI adapter) i odmah mi se javi par super ljudi koji mi ga žele poslati bez neke naknade. Došao je za par dana i sve radi odlično.

Od tada redovno čitam oglasnik BUG-ovog foruma i tražim, ako netko treba nešto što ja imam, a netrebam, da mu pošaljem.

Dobro se dobrim vraća{#}. Moj savjet ti je da napišeš post što tražiš, i sigurno će ti se netko uskoro javiti, druge osim tog sivog nemoj ni tražiti, jer ti zvuk neće raditi 100%. Sretno!

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 12:32 (Pinbot).
16 godina
moderator

Eto još jedan što uletava u temu bez da uključi mozak... {#}

Dakle po teoriji nekoliko "znalaca" u temi, ja haluciniram kad čujem zvuk na tv-u?

Zanimljivo...

13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Eto još jedan što uletava u temu bez da uključi mozak... {#}

Dakle po teoriji nekoliko "znalaca" u temi, ja haluciniram kad čujem zvuk na tv-u?

Zanimljivo...

Postoji mogućnost, da tvoja grafička ima na neki drugi način riješen protok zvuka preko DVI-a, jer znam da meni nijedan konverter nije slao zvuk, stvarno neznam.

Ja samo pokušavam čovjeku pomoć da ne gubi vrijeme sa razno raznim kablovima i konverterima, nego si lijepo nabavi original konverter od ATI-ja. Jer ti kablovi mogu slat zvuk i nemoraju, a originalni konverter i bilo koji HDMI kabel će raditi na bilo kojoj ATI grafičkoj iz serije 3XXX i 4XXX. A sad, ako imaš vremena, novaca i živaca isprobavati, možeš svašta probati, možda proradi, a možda i ne. Tvoj izbor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 15:11 (Pinbot).
12 godina

Eh, kolega mi dao ovaj link i pitao me o tome jer zna da se razumijem u to, pa se registrirah tek toliko da postavim stvari na mjesto :P

Nema veze je li dual link ili ne, vec konverter mora imat odredjenu signaturu koju driver cita. A kako znati da li je neki odredjeni konverter ima ili ne, to ne znam ni ja. Izmedju ostalog treba bit i AMD/ATI kao proizvodjac u toj signaturi, ali to ne mora nuzno pisat izvana na samom konverteru.

Ako graficka ima 2 DVI izlaza, moguce je da samo jedan podrzava audio, ali i to je cisto stvar drivera, bez problema se da softverski promijenit. DVI i HDMI su elektricno potpuno identicni, samo drugacije fizicko pakiranje, nema tu audio pinova, moze se doslovno samo prespojit zice, sto pasivni adapteri zapravo i rade, mapiranje pinova je 1:1. Ne postoje nikakvi tehnicki razlozi zasto neki konverter ne bi mogao nosit zvuk, cak i bilo koji DVI kabel, single ili dual link, to moze, da ima DVI televizor s audiom, sve bi radilo...

12 godina
neaktivan
DVI u HDMI

Pozdrav forumu,

Vidim da je tema od prošle godine ali se javljam sa sličnim problem u nadi da mi netko može pomoći.

Naime imam već pomalo zastarjelu grafičku ATI Radeon X1650 pro s dva DVI izlaza a prije koji dan kupih novi TV i sad ga želim spojiti s PC-om.

Na TV-u su 3 HDMI izlaza i imam od prije 10 m HDMI-HDMI kabela pa bih sad to iskoristio. Znam da postoji opcija DVI-HDMI kabla ali htio bih iskoristiti ovaj postojeći kabel koji imam.

Koliko sam njuškao po netu s adapterima DVI to HDMI je lutrija dali rade ili ne i pitanje je uopće dali moja grafička propušta zvuk.

Može li mi itko reći dali bi ovo riješilo stvar da ne bacam novce u vjetar!

http://www.ebay.com/itm/Original-ATi-Radeon-DVI-D-24-to-HDMI-with-Audio-Adapter-/170566625473?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item27b69028c1

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
skytiho81 kaže...
Naime imam već pomalo zastarjelu grafičku ATI Radeon X1650 pro s dva DVI izlaza a prije koji dan kupih novi TV i sad ga želim spojiti s PC-om.

Na TV-u su 3 HDMI izlaza i imam od prije 10 m HDMI-HDMI kabela pa bih sad to iskoristio. Znam da postoji opcija DVI-HDMI kabla ali htio bih iskoristiti ovaj postojeći kabel koji imam.

Koliko sam njuškao po netu s adapterima DVI to HDMI je lutrija dali rade ili ne i pitanje je uopće dali moja grafička propušta zvuk.

Može li mi itko reći dali bi ovo riješilo stvar da ne bacam novce u vjetar!

http://www.ebay.com/itm/Original-ATi-Radeon-DVI-D-24-to-HDMI-with-Audio-Adapter-/170566625473?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item27b69028c1

Ako je kabel certificiran da radi do 165 MHz (... po sjećanju) i adapter dobro napravljen i oklopljen, skoro sigurno će raditi. Inače je pitanje sreće, tj. analognih karakteristika izlaza+adaptera+kabela+ulaza.

12 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

Ako je kabel certificiran da radi do 165 MHz (... po sjećanju) i adapter dobro napravljen i oklopljen, skoro sigurno će raditi. Inače je pitanje sreće, tj. analognih karakteristika izlaza+adaptera+kabela+ulaza.

Nabavio sam za probu neki kineski adapter, spojio na DVI i sve se uredno vrti na telki ali nema zvuka.

U Control panelu pod sounds nemam HDMI već Digital Audio (S/PDIF) i njega sam postavio kao defaultnog, skinuo najnovi driver za grafičku i u GOM playeru pod audio

postavio Digital Audio (S/PDIF)...

Što propuštam??

Zgleda da budem morao nabaviti original adapter od ATI ako me ne izda strpljenje :)

LP

17 godina
skytiho81 kaže...
DigiMagic kaže...

Nabavio sam za probu neki kineski adapter, spojio na DVI i sve se uredno vrti na telki ali nema zvuka.

U Control panelu pod sounds nemam HDMI već Digital Audio (S/PDIF) i njega sam postavio kao defaultnog, skinuo najnovi driver za grafičku i u GOM playeru pod audio

postavio Digital Audio (S/PDIF)...

Što propuštam??

Zgleda da budem morao nabaviti original adapter od ATI ako me ne izda strpljenje :)

LP

DVI ne prenosi zvuk, ostaje ti taj "sluzbeni" adapter ali ne znam oces to uspjet naci, spoji si zvuk iz zvucne u tv.

BF3, BF4: [G] Pamark
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 19:57 (pamark).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice