Nikad.Ja bi dao za grafu od 1500-2000 Kn vise ni lipe
kratko i jasno- odmah! za svoju gtx sam dao 3,400 kn a da ju kojim slucajem tada bila dostupna 5970 uzeo bi nju, bez dvojbe!
zasto? ako mogu zasto ne!
Mislim da neka ekipa nesto ne razimije, a to je REDOVITA NADOGRADNJA KOMPA!
Znaci.....kupis jednu high-end konfiguraciju i "na konju si" jer stalno je mozes "vrtit" i samo prodavat djelove i kupovati nove uz jako malo doplatu!
No, vazno je znati KADA PRODATI odredeni dio hardveraja! Tako bar ja radim....kupio sam jednom dobru konfu i od onda samo preprodajem i kupujem druge, bolje djelove uz minimalne doplate.
Je da na pocetku treba dati dosta love, ali kasnije samo malo doplacujes i stalno imas dobru kantu na kojoj mozes igrati kako treba.
Evo....nisam jedno vrijeme mjenjao CPU i GPU te sam sada vec ono....na "ledu" i pod hitno moram to mjenjat posto za par mj. necu moci nista love dobit ni za GPU ni za CPU....ovako cu to prodati, doplatit nesto love i imato dobru konfiguraciju.
Zasto to radim!? Za svoj gust! Komp ne nosim nikuda, ne pokazujem ga nikome i imam ga iskljucivo radi sebe i za sebe.....znaci nikakvo krcenje i takve sl. gluposti!
Da, imam i iPhone! Zasto!? Pa dobio sam ga za cca 100 kn na produzenje ugovora i zasto ga ne bih imao kada mi je mob ok! Do njega sam imao svaki moguci HTC (MDA), od Symbiana do ni sam ne znam kojega sve ne Win mobile based moba..... Stvar je u tome da samo prodajes na vrijeme i doplatis sitnu razliku u lovi!
Iduci tjedan uzimam 24" monitor....smijurija koliko cu doplatit, a dati cu ovaj u zamjenu svoj Samsung 2232BW za njega sa time da je taj od 24" novi.....gotovo pa besplatno cu ga dobiti!
Svatko kupuje prema svojim mogucnostima....i naravno da bih imao uvijek sve najbolje da mogu....od graficke pa do stolice na kojoj sada sjedim!
i koliko u prosjeku tvoj hardver stanuje u tvom kucistu?koliko je najdulje vremena koje si proveo na jednoj grafi prije nego si je prodao?
Prije cca 10-ak god. i prije toga nije bilo potrebe za cestim mjenjanjem hardveraja jer je jednostavno sve radilo uvijek kako treba.....
No, mogu ti reci da je ova ATI 4870x2 mozda vec i predugo kod mene u kompu i sada je vrijeme za prodat ju makar je grafa predoba i "jede" vecinu novijih ATI kartica....ali vrijeme je, kao i za CPU.
Ja sam imao jedno vrijeme dvije 4870X2, kupio sam ih za malo više para od cijene jedne 4870X2, malo ih koristio, jednu dobro prodao i praktički drugu imao za cijenu jedne 4850, inače ih nikad ne bi kupio... Mogu ti reći od kako sam prodao drugu 4870X2 i kupio 5870 da sam se preporodio, bučno, vruće i glomazno zamijenio za tiho, hladno, overall brže... Nikad više X2 grafu neću kupit, ako se razmišljaš o 5870 moja preporuka, go for it
temperaturne razlike izmedu hd5870 i hd5970 pri opterecenju gotovo pa i nema max 5 stupnjeva, takoder buka je podjednaka, imo sam hd5870 sad imam hd5970 to je tu negdje.. (tak da opce ne kuzim to tvoje da vise nikad x2 grafu..)u principu tak sam bio reko i ja no kad se pruzila prilika odma sam bio copio hd5970 i preporodio sam se za razliku od hd5870 :D..
dok kod ati 4xxx serije je stvar totalno drugacija... a i nvidija gtx295 je puno vrucija i bucnija od hd5970...
Mislim da neka ekipa nesto ne razimije, a to je REDOVITA NADOGRADNJA KOMPA!
Znaci.....kupis jednu high-end konfiguraciju i "na konju si" jer stalno je mozes "vrtit" i samo prodavat djelove i kupovati nove uz jako malo doplatu!
No, vazno je znati KADA PRODATI odredeni dio hardveraja! Tako bar ja radim....kupio sam jednom dobru konfu i od onda samo preprodajem i kupujem druge, bolje djelove uz minimalne doplate.
Je da na pocetku treba dati dosta love, ali kasnije samo malo doplacujes i stalno imas dobru kantu na kojoj mozes igrati kako treba.
Evo....nisam jedno vrijeme mjenjao CPU i GPU te sam sada vec ono....na "ledu" i pod hitno moram to mjenjat posto za par mj. necu moci nista love dobit ni za GPU ni za CPU....ovako cu to prodati, doplatit nesto love i imato dobru konfiguraciju.
Zasto to radim!? Za svoj gust! Komp ne nosim nikuda, ne pokazujem ga nikome i imam ga iskljucivo radi sebe i za sebe.....znaci nikakvo krcenje i takve sl. gluposti!
Da, imam i iPhone! Zasto!? Pa dobio sam ga za cca 100 kn na produzenje ugovora i zasto ga ne bih imao kada mi je mob ok! Do njega sam imao svaki moguci HTC (MDA), od Symbiana do ni sam ne znam kojega sve ne Win mobile based moba..... Stvar je u tome da samo prodajes na vrijeme i doplatis sitnu razliku u lovi!
Iduci tjedan uzimam 24" monitor....smijurija koliko cu doplatit, a dati cu ovaj u zamjenu svoj Samsung 2232BW za njega sa time da je taj od 24" novi.....gotovo pa besplatno cu ga dobiti!
Svatko kupuje prema svojim mogucnostima....i naravno da bih imao uvijek sve najbolje da mogu....od graficke pa do stolice na kojoj sada sjedim!
i koliko u prosjeku tvoj hardver stanuje u tvom kucistu?koliko je najdulje vremena koje si proveo na jednoj grafi prije nego si je prodao?
Prije cca 10-ak god. i prije toga nije bilo potrebe za cestim mjenjanjem hardveraja jer je jednostavno sve radilo uvijek kako treba.....
No, mogu ti reci da je ova ATI 4870x2 mozda vec i predugo kod mene u kompu i sada je vrijeme za prodat ju makar je grafa predoba i "jede" vecinu novijih ATI kartica....ali vrijeme je, kao i za CPU.
Ja sam imao jedno vrijeme dvije 4870X2, kupio sam ih za malo više para od cijene jedne 4870X2, malo ih koristio, jednu dobro prodao i praktički drugu imao za cijenu jedne 4850, inače ih nikad ne bi kupio... Mogu ti reći od kako sam prodao drugu 4870X2 i kupio 5870 da sam se preporodio, bučno, vruće i glomazno zamijenio za tiho, hladno, overall brže... Nikad više X2 grafu neću kupit, ako se razmišljaš o 5870 moja preporuka, go for it
temperaturne razlike izmedu hd5870 i hd5970 pri opterecenju gotovo pa i nema max 5 stupnjeva, takoder buka je podjednaka, imo sam hd5870 sad imam hd5970 to je tu negdje.. (tak da opce ne kuzim to tvoje da vise nikad x2 grafu..)u principu tak sam bio reko i ja no kad se pruzila prilika odma sam bio copio hd5970 i preporodio sam se za razliku od hd5870 :D..
dok kod ati 4xxx serije je stvar totalno drugacija... a i nvidija gtx295 je puno vrucija i bucnija od hd5970...
Tri puta slana na reklamaciju unutar godine dana, konstantni problemi sa igrama, pregrijavanje cijele kante, ne možeš pipnut grafu koliko je vruća, glasna za poludit, jednom riječju sranje od grafe... Što se tiče 5970 vidim na xtremesystemsu koliko ljudi imaju problema s njom, dok sa 5870 osim početnog biosa sa problemom sivih okomitih crtama ljudi nemaju probleme, tako da user experience ne polaže nade u preporod sa 5970, znači nikad više X2 grafu koliko god ti hladna bila, ne hvala, draže mi je 2x 5870 ako baš moram ići na cfx
Znas sta je cudno, svi imaju nekakvih problema oko grafickih i ostalih a ja nikad... niti sa jednom grafom nisam imo vecih problema (a kamo da moram bios novi stavljat)..
Kakvih to problema ljudi imaju, nazalost nisam upoznat sa time jer kao sta sam reko apsolutno nikakvih problema nisam imao....
2 x hd5870 prakticki ista stvar ko i hd5970...
posto hd5970 nije sendvic grafa, sigurno je gora solucija ici na 2 x hd5870..
2 x hd5870 prakticki ista stvar ko i hd5970...
2x HD 5870 je jace od HD 5970
Moja 4870x2 sa stavljenim Accelero Extreme-om je "hladna"...nema pregrijavanja, a za to je najvise u cijloj prici vazno kuciste tj. ventilator od 140mm koji se nalazi tocno ispod grafe gdje joj se nalaze VRM-ovi koji se najvise griju.
Svi koji imaju Accelero znaju i sami da se temperatura samih GPU-a sa Accelerom doslovce prepolovi, ali VRM-ovi su i dalje vruci (sto i nije vazno jer ako ste pogledali malo detaljnije koji su VRM-ovi u pitanju i kolike temp. podnose....sve je jasno)....no zato od kako imam tu grafu u Obsidianu temperature VRM-ova su brutalno otisle dolje bas radi toga venta od 140 mm koji puse po njima....milina za igrat + tisina totalna, za razliku od stock venta.
istina da Accelero kosta dosta love, ali bogme vrijedi!
Ovisi da li imaš para i da li ju proc može iskoristit.Inače se ne isplati.
a isplati se dat ijedne pare za igranje?
Netko će velike pare dati za auto, bicikle, sport, gliser, pecanje, odjeću... i zašto bi igranje kao iskorištavanje slobodnog vremena bilo drukčije.
Ti sigurno imaš neki hobi kojeg plačaš i zašto bi mi tebe pitali isplati li ti se dati novce za to.
Ja da imam love vjerojatno bih neko vrijeme kupovao komponente za najbolje performanse i kad izađe nešto bolje staro bih dao u dobrotvorne svrhe, a kad bi mi i to dosadilo kupovao bih dijelove da mi što duže traju.
Netko će velike pare dati za auto, bicikle, sport, gliser, pecanje, odjeću... i zašto bi igranje kao iskorištavanje slobodnog vremena bilo drukčije.
Ti sigurno imaš neki hobi kojeg plačaš i zašto bi mi tebe pitali isplati li ti se dati novce za to.
Ja da imam love vjerojatno bih neko vrijeme kupovao komponente za najbolje performanse i kad izađe nešto bolje staro bih dao u dobrotvorne svrhe, a kad bi mi i to dosadilo kupovao bih dijelove da mi što duže traju.
Krivo si me shvatio...
Ja isto imam doma high end komponente, barem pokusavam drzat trend sa najboljim, ali da je isplativije dat u nesto drugo je...
Moje su bile high-end... Šmrc! Sad su mainstream, al sam malo clocknuo proc-grafu-meme si tako da je bolje sad živjeti kraj njih...
sad jos dok nvidia izda gtx 480...i evo ti jos jedne od 5000 kn...
vidit ćemo sve nakon izlaska, za sad je to sve relativno...
vidit ćemo sve nakon izlaska, za sad je to sve relativno...
Da, mozda ce biti 6000kn
Sigurno je da će biti vrlo, vrlo skup....
evo...sad sam čital i vele da bu oko 500 dolara...oke cijena za takvu grafu (gtx480)
evo...sad sam čital i vele da bu oko 500 dolara...oke cijena za takvu grafu (gtx480)
u 'meriki da, kod nas vrijedi 1$=1€ i jos dodaj na to neki % koji nasi trgovci vole stavljati i dodjes do jedne velike cifre
Jednom sam dao 5200kn ima ravno 3 godine za njezino visočanstvo 8800GTX i nikad više. To je najveće bacanje para koje sam napravio, još je sol na ranu to da je izgorila za 4 mjeseca kako joj je istekla garancija.
kada bi slagao causual gaming pc ne bi dao al za neku jaču konfiguraciju do 2500kn al ono da fkt mi dođe i da idem neku mašineriju od kompa napravit, onu koja zahtjeva vlastitu elektranu bi
i uvijek nabiju cjene - ako ne i duplo
npr. asus g51 kod amera dođe 1500$ što je preračunato u kune cca 8000kn - kod nas košta 14500kn
za iste pare ako kupuješ u inozemstvu možeš dobit dostabolju grafičku karticu
Jednom sam dao 5200kn ima ravno 3 godine za njezino visočanstvo 8800GTX i nikad više. To je najveće bacanje para koje sam napravio, još je sol na ranu to da je izgorila za 4 mjeseca kako joj je istekla garancija.
to i nije bilo toliko bacanje para, 88800gtx i danas na 1680x1080 vrti 90% aa naslova. druga stvar sta je izgorila - bud luck
recimo da si dao tu lovu za 7950 gx2 to bi bilo bacanje para
kumčetu za potvrdu kupujem HD5970 :)
to i nije bilo toliko bacanje para, 88800gtx i danas na 1680x1080 vrti 90% aa naslova. druga stvar sta je izgorila - bud luck
recimo da si dao tu lovu za 7950 gx2 to bi bilo bacanje para
Nisam ja rekao da je loša kartica, naprotiv, i sad bi mi na drugom kompu vrtila sve na nižoj rezoluciji da je "živa", ali pad vrijednosti nakon godinu dvije je drastičan.
kumčetu za potvrdu kupujem HD5970 :)
bit će kumčeto sretno veoma cc.. sigurnmo trlja rukice dok ju ne dobije hah
Dao bih i 10 000 kn.. kad lova ne bi bila moja :D
Ovisi kolko bi love imal... S ovim primanjima ne pada mi na pamet... Do 1500 kn max...
Ovisi kolko bi love ima... S ovim primanjima ne pada mi na pamet... Do 1500 kn max...
povećaj si primanja...
Ovisi kolko bi love ima... S ovim primanjima ne pada mi na pamet... Do 1500 kn max...
povećaj si primanja...
Da za grafu povecam primanja ? Ddd, tolki freak pak nisam... :) svaka cast svemu, al ja sam jos pri sebi :)
ni pod razno
povećaj si primanja...
smradu,koliko si ti platio taj svoj komp
kućište i sve u njemu + periferija ???
ja sam sklapao to sve što imaš u adm-u i ispalo je 18 000 kuna
razočarao sam se kad sam vidio kakav monitor imaš
ja sam mislio ti uzeo ovaj