Poz ljudi, evo imam jedan čudan problem oko Gainward 8800 GTS 320GS
Jučer sam išao updejtati drivere i htio sam staviti najnoviju gotovu verziju (196.21). Deinstalirao sam stare, restart, Driver Sweeper ih je počistio, restart, počnem instaliravati nove i neće da se instaliraju. Ok, što god, idem skinuti nanovije beta drivere (197.13) i instaliram ja njih normalno i sve ok. Otišao sam gledati film i vratio sam se na komp kad ono slika čudna, boje totalno čudno i razlivene, rezolucija pala na 640x480. Gledam ja šta je ovo (dogodilo mi se jednom kad je neka igra zezala ali to je restart riješio) i restartam komp kad ono u onom početnom dijelu bootanja isto tako, slova trepere i izobličena su, vertikalne pruge se javljaju i boje su loše. Uspio sam nekako navigirati i Windowsima i maknuo sam nove drivere i stavio starije, iste koje sam prije imao i ista stvar.
Pustio sam komp preko noći ugašen, već je bilo kasno i ujutro sam ga upalio i sve je bilo ok :S.
Osim što je kad sam restartao sve opet podivljalo. Evo sada sam opet ugasio komp i pustio ga 5 min i opet upalio i opet radi ali nakon par min se sve pokvari ponovno.
Zvuči kao problem pregrijavanja ali ne bih rekao, ventilator radi, grafička na dodir nije jako vruca. Sve se čini ok ovako ali jednostavno ne radi, ne kužim zašto. I to sve nakon instalacije tih novih drivera. U Device Manageru mi kaže da je otkrio problem sa GeForce 8800 i da ju je disejblao (iako se prikazuje ta loša slika).
BIOS sam vratio na Optimised Deafults da ne bi bilo nešto sa njim stvar jer je klokan proc bio ali ništa, ista stvar. Je moguće da je driver nešto napravio sa BIOSom grafičke pa da ona misli da se pregrijava pa se gasi?
E da, čudno je bilo i kad sam htio drivere instalirat (starije), počela bi instalacija i sve bi bilo ok ali onda bi se ugasio monitor tj. slika i ostalo bi tako, ne mrda ništa. Ovo što se slika vrati nakon par min odmora me tješi da je sa grafom hardverski još uvijek sve ok ali neće da se pokrene kako treba da si Bog.
OS je Windows 7 x64 i do jučer nije bilo nikakvih problema ni sa grafom ni sa OS-om, sve je bilo ok. Grafa je stara 2-3 godine.
Ima li tko ideje u čemu je problem i kako ga riješiti?