Crossfire

poruka: 3
|
čitano: 863
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Crossfire

Evo posto ja neznam gotovo nista o grafickim karticama, trebao bih vasu pomoc, da mi neko kaze kako rade tako uparene graficke? Dali se jacina duplo povecava ako su dvije ili sta? Takodjer jedan prijatelj kaze da u paru rade samo 2 iste graficke, a neki drugi kaze da on ima 2 nvidijine (razlicite)?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Crossfire
BeNnY kaže...

Evo posto ja neznam gotovo nista o grafickim karticama, trebao bih vasu pomoc, da mi neko kaze kako rade tako uparene graficke? Dali se jacina duplo povecava ako su dvije ili sta? Takodjer jedan prijatelj kaze da u paru rade samo 2 iste graficke, a neki drugi kaze da on ima 2 nvidijine (razlicite)?

Najčešće u paru (barem kod ATI-a) rade one koje su iz iste serije (npr 4830 i 4890). Kod nVidije mislim da moraju biti iste kartice (modeli, proizvođač vjerojatno može biti drugačiji).
Za ATI-a najbolje da pogledaš na njihovim stranicama, imaju tablicu koje kartice su certificirane da rade skupa u CrossFireu.
Performanse variraju, ali nikad nećeš dobiti duplo bolje rezultate, mislim da se dobitci kreću cca 80-90 % (neka me netko ispravi ako sam u krivu) od ukupno.
17 godina
neaktivan
Crossfire

ne dupla se ništa, svaka radi svoj posao... kod ATI-a možeš uparivati dvije različite kartice iste serije, recimo 4870 i 4850. A kod nvidie moraju bit iste kartice.

C'est la vie

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice