Ovako susjed mi ima veliki problem kupio je hrpu novih komponenata da bi si mogao napraviti crossfire konfiguraciju. Pa krenimo redom njegova sadašnja konfiguracija je
MBO: GIGABYTE GA-EP45-DS3P;
CPU: DualCore Intel Pentium E5200;
GPU: 2 x HD 4850 512 MB DDR3, RAM:
4 x 1 GB DDR2 800 MHz;
HDD: 4 komada različitih veličina;
PSU: Zalman 850 W modularno;
E sad krenimo na problem, ovako kada upali komp sve je u redu, unutar Everesta pokazuje obje grafičke kartice, unutar ATI drajvera 10.3 pokazuje da je ATI Crossfire aktiviran, znači svugdje pokazuje da je Crossfire prepoznat i da radi, e sada evo problema, a to je kada pokrene 3DMark06 dobije ukupni rezultat 8100 (okvirno) na onim standardnim postavkama kada se odmah uđe u 3DMark06, što je bolesno malo, ja sa svojom HD 5770 dobivam rezultat 13600. Uglavnom rezultat je uvijek isti i sa jednim crossfire bridgeom i sa 2 crossfire bridgea.
Pitanja: Da li postoji neka određena shema kako spojiti mostiće, da li je u tome mogući problem, na mostićima su oznake s jedne strane J1A a s druge J2A, dali to ima kakve veze? Da li se mora nešto u BIOSU namještat?
Makar mi to sve nema smisla kada cijeli sustav i grafički driveri prepoznaju obje grafičke i pokazuju da su u Crossfireu.
Molio bi za pomoć jer već 2 dana mozgamo što i kako učiniti i ništa ne pomaže.