Crossfire sa dvije HD 4850 ne radi

poruka: 22
|
čitano: 5.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Ovako susjed mi ima veliki problem kupio je hrpu novih komponenata da bi si mogao napraviti crossfire konfiguraciju. Pa krenimo redom njegova sadašnja konfiguracija je

MBO: GIGABYTE GA-EP45-DS3P;

CPU: DualCore Intel Pentium E5200;

GPU: 2 x HD 4850 512 MB DDR3, RAM:

4 x 1 GB DDR2 800 MHz;

HDD: 4 komada različitih veličina;

PSU: Zalman 850 W modularno;

E sad krenimo na problem, ovako kada upali komp sve je u redu, unutar Everesta pokazuje obje grafičke kartice, unutar ATI drajvera 10.3 pokazuje da je ATI Crossfire aktiviran, znači svugdje pokazuje da je Crossfire prepoznat i da radi, e sada evo problema, a to je kada pokrene 3DMark06 dobije ukupni rezultat 8100 (okvirno) na onim standardnim postavkama kada se odmah uđe u 3DMark06, što je bolesno malo, ja sa svojom HD 5770 dobivam rezultat 13600. Uglavnom rezultat je uvijek isti i sa jednim crossfire bridgeom i sa 2 crossfire bridgea.

Pitanja: Da li postoji neka određena shema kako spojiti mostiće, da li je u tome mogući problem, na mostićima su oznake s jedne strane J1A a s druge J2A, dali to ima kakve veze? Da li se mora nešto u BIOSU namještat? 

Makar mi to sve nema smisla kada cijeli sustav i grafički driveri prepoznaju obje grafičke i pokazuju da su u Crossfireu.

Molio bi za pomoć jer već 2 dana mozgamo što i kako učiniti i ništa ne pomaže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

a yebao te 3dmark, nek vidi u igrama da li ima vise frameovaNeodlučan

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A dobro ti kaze...

Jonja
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

i btw nadam se da ti je frend barem klokao taj procesor za CF

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 22:26 (AA-d00d).
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina

Probaj testirati sa drugim benchmark-om, npr. FurMark poslije testa mozes online usporediti sa rezultatima drugih racunala.

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Crossfire sa dvije HD 4850 ne radi

Ovako... Ovaj CPU baš i nije najbolje riješenje za dvije 4850 kartice, nema dovoljno snage za njih (osim ako čovjek ima namjeru OC-ati CPU naravno). Što se tiće spajanje CF mostića svejedno je kako ih ti spojiš (između dvije kartice koristi se jedan mostić). Drugo 3D Mark 06 jako ovisi o snazi procesora. Treće, ako sumnjaš da Crossfire ne radi, provjeri pomoću GPU-z-a. Skini najnoviju verziju, upali ga, stavi karticu SENZOR i namjesti ga da prati stanje senzora dok GPU-z radi u pozadini (moraš otvoriti dva GPU-z-a za svaku grafu po jedan). Vidi sliku.

svaki GPU-z za jednu karticu (odaberi drugu sa ovog padajućeg izbornika na dnu) svaki GPU-z za jednu karticu (odaberi drugu sa ovog padajućeg izbornika na dnu)

Naravno ako te volja možeš sve podatke koje senzor ispisuje staviti na MAX (ispisivati će ti najveće dostignute vrijednosti). Ako su vrijednosti za oba GPU-a višlje od 85% tada ti Crossfire radi kako treba.

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 4GB @ 800MHz | Sapphire 4870 @ 800/950 + Gainward 4870 @ 775/1000 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 22:29 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan

Taj procesor na te grafe?

I jedna mu je previše...dobro nije aj, ali 2 su stvarno prejake.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

E pa problem je u tome što on nikada nije radio benchmarke bilo kojih igara ili mjerio frps-ove u igrama, nego je sada htio vidiiti u ovim testovima  (3DMark 06) koliko je jak komp. Jer je on kupio novu ploču, ram , napajanje i dodatnu grafičku, tak da nema ni sa čime realno usporediti, skoro sve je novo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kao što je rekao Oly, 3DMark uvelike ovisi o snazi samog procesora, koji je prilična banana...

Zbog toga ti, najvjerojatnije, dobivaš bolje rezultate od njega. Dakle, CF najvjerojatnije radi kako spada..=)

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
16 godina

Evo sad je napravio novi test i ovo mu je rezultat:

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 22:40 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

Evo sad je napravio novi test i ovo mu je rezultat:

A da napraviš ovo što sam ti rekao???

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 4GB @ 800MHz | Sapphire 4870 @ 800/950 + Gainward 4870 @ 775/1000 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
17 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

Ovako susjed mi ima veliki problem kupio je hrpu novih komponenata da bi si mogao napraviti crossfire konfiguraciju. Pa krenimo redom njegova sadašnja konfiguracija je

MBO: GIGABYTE GA-EP45-DS3P;

CPU: DualCore Intel Pentium E5200;

GPU: 2 x HD 4850 512 MB DDR3, RAM:

4 x 1 GB DDR2 800 MHz;

HDD: 4 komada različitih veličina;

PSU: Zalman 850 W modularno;

E sad krenimo na problem, ovako kada upali komp sve je u redu, unutar Everesta pokazuje obje grafičke kartice, unutar ATI drajvera 10.3 pokazuje da je ATI Crossfire aktiviran, znači svugdje pokazuje da je Crossfire prepoznat i da radi, e sada evo problema, a to je kada pokrene 3DMark06 dobije ukupni rezultat 8100 (okvirno) na onim standardnim postavkama kada se odmah uđe u 3DMark06, što je bolesno malo, ja sa svojom HD 5770 dobivam rezultat 13600. Uglavnom rezultat je uvijek isti i sa jednim crossfire bridgeom i sa 2 crossfire bridgea.

Pitanja: Da li postoji neka određena shema kako spojiti mostiće, da li je u tome mogući problem, na mostićima su oznake s jedne strane J1A a s druge J2A, dali to ima kakve veze? Da li se mora nešto u BIOSU namještat? 

Makar mi to sve nema smisla kada cijeli sustav i grafički driveri prepoznaju obje grafičke i pokazuju da su u Crossfireu.

Molio bi za pomoć jer već 2 dana mozgamo što i kako učiniti i ništa ne pomaže.

Ovo je čisti primjer kako je automatika u driverima zakazala.Naime Driveri(u tvom slučaju) automatski odabiru SPLIT FRAME RANDERING mod koji je najbolji za open GL aplikacije dok sa DX-om radi upravo ove probleme.Tvoj susijed sam treba ručno postavit na ALTERNATE FRAME RANDERING mod i sve če biti kak treba.

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/crossfire-vodic/51167.aspx.

idi na ovaj link i odmah u prvom postu sam obijasnio na koji način se ručno mijenjaju randering modovi i kako ATI CCC treba biti postavljen.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 22:50 (microman).
16 godina

Kada je instalirao Ati Try Tools i namjestio ALTERNATE FRAME RANDERING, te resetirao sustav sve mu ošlo kvragu, evo slike.

Morao je obrisat Ati Try Tools i onda mu se slika vratila u normalu.

WTF??????

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 23:42 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

Kada je instalirao Ati Try Tools i namjestio ALTERNATE FRAME RANDERING, te resetirao sustav sve mu ošlo kvragu, evo slike.

Jesi siguran da su obije grafe ispravne?Ove crte mi liče na bolest VRAM-a.Probaj odvrtit neki bench sa jednom i onda poslje dodaj drugu.

Jesi u ATI CCC-u postavio AI na Standard?Također AA i AF filtre isključi u ATI CCC-u.

I'll be back
16 godina

Evo slike iz GPU-z a.

Više ništa ne kontam zašto neće raditi.

16 godina

Ovako znam 100% da obje kartice dobro rade jer ova druga koju je nabavio je od mene koju sam zamjenio sa HD 5770 prije prodaje sam sa njom odvrtio 3DMark06 i dobio rezultat 11600, tako da grafulja radi, a on svoju koristi već godinu dana bez greške.

16 godina

Ajmo da malo update-am temu, susjed mi je odnio komp u servis i oni mu to namjeste tako da su flashali bios od matične i bios od jedne grafičke kartice, došao on kući spojio komp i odvrti 3DMark06 i dobije 14100, sve ok pošto mu je procesor  koma, al mu oni u servisu na njegovu želju digli i procesor sa 2,5 na 3,1 GHz te dao novi Cooler Masterov hladnjak za procesor, i sve u redu temperature svih komponenti ok osim diskovi su se malo više grijali pošto ih ima 5 komada i onak su nabijeni jedan ispod drugoga te on kupio ventilator da ga stavi napred u kušište, e sad dolazi do spektakla, on iskopčo komp iz struje, niti jednu komponentu nije isključivao fizički nego je rastavio kučište i stavio ventilator i prikopčo ga na ploču. Da bi nakon dizanja sustava u 3DMarku06 pokazivao 8100 bodova, a sugdje mu pokazuje da je Crossfire uključen i ok, kada je otišao u Ati Catalyst drivere i maknuo kvačicu sa Crossfirea i napravio apply dobio je BSOD i komp mu se resetirao i u glavnom to sad opet ide u krug. Odnio ga on danas opet u servis te mu oni tamo kažu da je možda problem u Win 7 x64, da bi možda trebao dati Win 7 x86, e a to meni apsolutno nema smisla. Možda bi samo trebalo reinstalirati windowse pošto su 2 biosa stavljena nova.

Molim savjete.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

dobro ti kaže momak....taj e5200 je šrot procesor...

16 godina
protjeran
Chax kaže...
AA-d00d kaže...

dobro ti kaže momak....taj e5200 je šrot procesor...

Nije...

Gotovo isti kao i serija E6xxx, samo sa manje casha...

Moj E5200 ide na 3,4Ghz bez beda, a sd imam i E6500 kojeg derem na 3,9....

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina

Ma problem je što se s vremena na vrijeme pojavljuje BSOD. Stavljana  je i Win 7 x86 i ništa opet se pokazuje BSOD. Za poludit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ati try tools izbjegni,smeće od programa,meni je stalno downclock-ao GPU i rušio mi se komp u igrama,procesor probaj kloknut,nećeš požaliti,(možda bi mogao dobiti rezu u 3dmark-u cca 14 000 ako su ti toliko bitne brojike),ja sam prije svoj e5200 kloknuo na 4.0Ghz(sa dignutom voltažom),na p35 chipset-u,sa 2Gb ram-a i 3850 512Mb (klokanom u katalistu) grafom odvrtio 3dmark i imao sam rezu cca10 134...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo dokučili smo riješenje problema zašto crossfire nije radio, problem je bio u tome da je jedna grafička imala HDMI izlaz a druga nije imala, i prilikom instalacije Ati drivera instalirali smo sa opcijom za Ati HDMi zvuk i to je bio maksimalni zez, i tu su driveri napravili hrkljuš, tako da smo instalirali drivere bez te komponente za HDMI zvuk preko kartice i sve radi.Eto nadam se da će ovo nekome pomoći u budućnosti ako bude radio crossfire sa karticama koje imaju različite izlaze.

Molio bi moderatore da zaključaju temu pošto je problem riješen.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice