Cooler za HD4850

poruka: 134
|
čitano: 38.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Cooler za HD4850

Ah već sam pitao na drugom mjestu, ali evo opet:

Jel može 4850 dobro i zdravo raditi bez hlađenja voltage regulatora? Budući da sam uzeo Accelero S1 rev.2 koji nema hladnjake za regulatore za 4850 (za druge modele ima).

Djeluje mi logično da može, jer na Accelero stranici kažu da je kompatibilno s 4850/4870, a hladnjaka regulatora nema. Ipak pitam vas...

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2008 14:43 (Zeljko B).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Cooler za HD4850
crystal6 kaže...

Uskoro si namjeravam kupiti gore navedenu karticu pa me znanima zna li tko neki dobar cooler koji se može staviti umjesto tvorničkog?

Samo pričekaj da svi proizvođači "bace karte".
Sigurno će biti i onih sa dobrim hladnjacima, tipa Gecube, Powercolor, Gigabyte itd...
Još ak se i Gainward ubaci u ovu seriju....
Kad ti ju šutnem s 35m, nećeš je ni vidjeti!!
17 godina
neaktivan
Armor kaže...
Sigurno će biti i onih sa dobrim hladnjacima, tipa Gecube, Powercolor, Gigabyte itd...

Našao sam nekakvo jednostavno rješenje za originalni hladnjak od HD 4850 (Sapphire). I Gigabyte ima isti, za sad. Ovo može poslužiti dok dođu bolje verzije, ja sam požurio jer mi treba grafulja.

Naime, potrebno je u Catalyst Control Center (CCC) napraviti novi profil i editirati ga da bi natjerali ventilator da se vrti koliko hoćete, a ne da bude lockan na 10%

1) napravi novi profil u CCC (upamti ime), otključaj ATI Overdrive opciju u CCC i sve to potvrdi
2) restartaj računalo
3) odi u C:\Documents and Settings\(ime)\Local Settings\Application Data\ATI\ACE
4) desni klik na (ime profila).xml
5) uredi slijedeće linije ovako:

<Feature name="FanSpeedAlgorithm_0">
<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Manual" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedRPMTarget_0">
<Property name="Want" value="0" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedPercentTarget_0">
<Property name="Want" value="65" />

6) opet učitaj svoj profil u CCC

Vrijednost 65 je za 65% brzine ventilatora, sve preko toga je dosta bučno, a ni 65 nije baš tiho, jer je ventilator nekakav "plastikanac". Stavi koliko ti odgovara.

Dok ne izađe kakav fix za ovaj postupak morat ćeš svaki put kod pokretanja Windows učitavati svoj profil u CCC, ali je bar GPU malo manje vruć.

UPDATE: kod mene se ne mora svaki put učitavati ručno profil u CCC, nakon ATI hotfixa za 4850/4870 podiže profil automatski
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2008 0:14 (Zeljko B).
17 godina
neaktivan
Cooler za HD4850

Evo kako to sada izgleda s Accelero coolerom i Zalman heatsinkovima na regulatorima napona i na memoriji (svaka slika ima opis ispod):

Zeljko B Picasa album

0 0 hvala 0
17 godina
Cooler za HD4850

Kakav ventilator da kupim uz Accelero S1 rev. 2?

Ljudi kažu kupi jedan 120 mm. Kakav? ( pod kakav mislim je li je to hladnjak za VGA, kućište ili nešto treće )

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crystal6 kaže...

Ljudi kažu kupi jedan 120 mm. Kakav? ( pod kakav mislim je li je to hladnjak za VGA, kućište ili nešto treće )

Evo ovakav možeš
17 godina
Vakaka kaže...
crystal6 kaže...

Evo ovakav možeš
 Ima li toga u Ve-Milu, HG Spotu, Linksu ili Čipoteci? (malo sam tražio ali nisam našao)
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2008 22:22 (crystal6).
17 godina
Cooler za HD4850

Preporučam Asus, imam hd 3870 i radi na 48,49 stupnjeva idle, a u pogonu do 65 što je super ,RAM 2252 Mhz ,clock 777MHz

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Strontium kaže...

Preporučam Asus, imam hd 3870 i radi na 48,49 stupnjeva idle, a u pogonu do 65 što je super ,RAM 2252 Mhz ,clock 777MHz

( Dakle nije offtopic nego u usporedbi sa drugim iskustvima vidim da se moja manje grije ,,)
17 godina
crystal6 kaže...
 Ima li toga u Ve-Milu, HD Spotu, Linksu ili Čipoteci? (malo sam tražio ali nisam našao)
 Huh mislio sam da ćeš skontat iz priloženog, sorry :)
 To ti je bilo kakav vent od 120mm, to ti je oni što se i na kućište stavlja.
 Nije to nekakav poseban ventilator, samo gledaj da je 120mm dimenzija i po mogućnosti manje obrtaja 800-1200,
 tako da ne buči vrlo.
 Al i da je više obrtaja da se i to sredit, samo da se ne gnjaviš nabavi oni s manje i riješen problem.
Pozdrav!  :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2008 22:29 (Vakaka).
17 godina
Strontium kaže...

Sorry već kupio Gigabyte HD4850.

Tnx Vakaka za info. Sad barem znam što trebam kupiti.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2008 22:27 (crystal6).
17 godina
Cooler za HD4850

Imam ja već jedan ventilator za kućište ali mi ne pada na pamet kako to staviti da se drži za Accelero S1? Oni turbo moduli imaju svoje nožice, a ovi obični ventilatori utore za vijke. Ideje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo lega nešta u ovom stilu, samo treba malo mašte! živio!!!

http://www.overclock.net/attachments/nvidia-cooling/60439d1195795776-8800gt-accelero-s1-fan-mod-lots-dsc01158-medium-.jpg

http://www.overclock.net/attachments/nvidia-cooling/60447d1195796161-8800gt-accelero-s1-fan-mod-lots-dsc01154-medium-.jpg

17 godina
Zeljko B kaže...
Armor kaže...

Našao sam nekakvo jednostavno rješenje za originalni hladnjak od HD 4850 (Sapphire). I Gigabyte ima isti, za sad. Ovo može poslužiti dok dođu bolje verzije, ja sam požurio jer mi treba grafulja.

Naime, potrebno je u Catalyst Control Center (CCC) napraviti novi profil i editirati ga da bi natjerali ventilator da se vrti koliko hoćete, a ne da bude lockan na 10%

1) napravi novi profil u CCC (upamti ime), otključaj ATI Overdrive opciju u CCC i sve to potvrdi
2) restartaj računalo
3) odi u C:\Documents and Settings\(ime)\Local Settings\Application Data\ATI\ACE
4) desni klik na (ime profila).xml
5) uredi slijedeće linije ovako:

<Feature name="FanSpeedAlgorithm_0">
<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Manual" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedRPMTarget_0">
<Property name="Want" value="0" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedPercentTarget_0">
<Property name="Want" value="65" />

6) opet učitaj svoj profil u CCC

Vrijednost 65 je za 65% brzine ventilatora, sve preko toga je dosta bučno, a ni 65 nije baš tiho, jer je ventilator nekakav "plastikanac". Stavi koliko ti odgovara.

Dok ne izađe kakav fix za ovaj postupak morat ćeš svaki put kod pokretanja Windows učitavati svoj profil u CCC, ali je bar GPU malo manje vruć.

UPDATE: kod mene se ne mora svaki put učitavati ručno profil u CCC, nakon ATI hotfixa za 4850/4870 podiže profil automatski
 Tnx mnogopuno!! Sad sam uz pomoć tvog trika spustio temp u idle-u s 80 na 60.
17 godina
protjeran
Cooler za HD4850

Da li se na hd4850 od gainwarda i asusa na isti način mijenja brzina vrtnje ventilatora kao što je ovdje opisano?Zanima me to pošto su one kasnije izašle pa su možda popravili taj problem sa ventilatorom na 10% brzine.

0 0 hvala 0
17 godina
master gojko kaže...

Da li se na hd4850 od gainwarda i asusa na isti način mijenja brzina vrtnje ventilatora kao što je ovdje opisano?Zanima me to pošto su one kasnije izašle pa su možda popravili taj problem sa ventilatorom na 10% brzine.

Da, sve je isto. Stvar je u driverima (tj. catalystu) ne u proizvođaču grafičke.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @2.66 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
17 godina
neaktivan
Zeljko B kaže...

Evo kako to sada izgleda s Accelero coolerom i Zalman heatsinkovima na regulatorima napona i na memoriji (svaka slika ima opis ispod):

Zeljko B Picasa album

Evo da se nadovezem, rjesenje za VRM za one koji se usude, rezanje orig. collera
Gore je jos stavljen accelero sa 120mm ventom, cooler na VRM je hladan u radu
Zanimljivo je da je coller grafičke od ALUMINIJA
17 godina
neaktivan
PretaHR kaže...
Evo da se nadovezem, rjesenje za VRM za one koji se usude, rezanje orig. collera
Gore je jos stavljen accelero sa 120mm ventom, cooler na VRM je hladan u radu
Zanimljivo je da je coller grafičke od ALUMINIJA

Ovo izgleda izvrsno, pouzdano. Ovako sam i ja htio kad su mi preporučili, ali sam odustao zbog gubitka jamstva. Prezadovoljan sam Zalmanovim pasivnim hlađenjem i Accelero S1 + turbo modul.

Inače je ovo gore jako dobra stvar, vidim. Daj slike temperature.
17 godina
neaktivan

Kartica ionako nije imala jamstvo, pa WTF zašto ne, kartica trenutno radi bez hladnjaka na memoriji (grije se prilicno) jer na postojecim pasivcima uz accelero na drzi ljepilo, to ce se sredit kroz dan dva, ne znam jel se netko sreo sa problemom da mu accelero sjeda na skroz doljni cooler od rama, morat cu ga ili rezat ili savinut

slike temp ce vjerojatno navecer kad ulovim vremena

17 godina
moderator
Cooler za HD4850

Ljudi, jel ima neko Club3D radeon 4850, ali ovaj novi sa Zerotherm coolerom?

U prilici sam da kupim tu grafu, pa me zanima dal je dobra za OC jer nema hladnjake na naponskim regulatorima (slika).

Ok, to mozda sljaka na defaultnom clocku i sve je fino i krasno, ali kako ce izdrzati OC?

Vidim da ima strujanje s coolera na cipu preko regulatora, mozda da stavim pasivce (treba i to onda traziti u siromasnoj BiH ponudi)?

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
Cooler za HD4850

Čujte ljudi, prošlo je dost vremena otkad je izašla HD4850 i pojavila su se aftermarket rješenja.

Koji bi hladnjak dobro hladio HD4850 osim VF900 CU i Accelero?

P.S. Vemil, HG Spot ili Links., do 300 kn

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.04 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2008 16:35 (crystal6).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Cooler za HD4850

Evo danas mi je dosla Club3d hd4850 (ova 3 posta iznad).

Na web shopu je pisalo da je Zerotherm cooler, a na mojoj je AC (vjerovatno je greska na web shopu).

Kartica ima i hladnjake na regulatorima napona (ta na slici nema, al procitao sam da je to za demonstraciju samo), ali nema na memoriji.

Gpuz mi javlja 35 C (slika) bez vrtnje ventilatora (edit: vrti se samo nema ocitanja vrtnje, vjerovatno jer mi je sistem u k...).

Zbog problema s catalystom moram raditi format, pa cu onda vidjeti clock s rivom.

Validacija

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2008 9:45 (DrNasty).

0 0 hvala 0
17 godina
Cooler za HD4850

Ljudovi zar nitko? (osim Dr.Nasty)

Našao sam OVO . Čini mi se pošteno i pristaje na HD4850.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.04 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
17 godina
r420r kaže...
 To hladi dobro?
16 godina

Ovako, planiram si uzeti HD4870. Koji hladnjak preporučujete za nju? Jel pašu ovi ko na 4850? Koji je najbolji a da nije preskup? Hvala vam unaprijed.

17 godina
Sused kaže...

Ovako, planiram si uzeti HD4870. Koji hladnjak preporučujete za nju? Jel pašu ovi ko na 4850? Koji je najbolji a da nije preskup? Hvala vam unaprijed.

Postove iznad pogledaj, da pašu ti isto na 4850 i 4870.
možeš i ovaj Zalman_VF1000_Cu (s njima dođu heatsinkovi).
Pozdrav!
Q6600 -OCC, 8gb ddr2 mushkin, 4870 512mb OCC, 2x640gb seagate raid 0, DFI P45-T2RS MB, Antec p182 kućište
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.9.2008 15:30 (Vakaka).
17 godina
neaktivan

Svima koji bi htjeli HD4850 toplo preporucujem Sapphireovu dual slot fansink verziju.Kupio sam je u ADM-u i prezadovoljan sam.Idle oko 42 a load do max 70 stupnjeva bez ikakvog prcaknja sa profilima.

Svi smo mi dr.Šimić!!!
17 godina
moderator

Hm, moja je sad na 28 u idle. OC-ao sam je na 670/1000 i nije presla 64 sa ozone3d furmark stability testom (probaj s njim pa vidi temp u loadu, bas se ugrije grafa).

EDIT: zaboravi sliku...

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.9.2008 16:28 (DrNasty).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice