Navodno izlaze krajem sedmog mjeseca! Glasine ili istina?
http://www.brightsideofnews.com/news/2009/4/24/ati-radeon-5870-and-5870x2-specs-revealed.aspx
Navodno izlaze krajem sedmog mjeseca! Glasine ili istina?
http://www.brightsideofnews.com/news/2009/4/24/ati-radeon-5870-and-5870x2-specs-revealed.aspx
ja mislim da su samo to nagađanja.
bdw, slična tema je već napravljena
To su zvijeri a ne kartice... lol Bolest današnjice i suvremenog doba... Heh pa svakako bi trebala jeftinija single gpu koštati oko 3500 kuna.
lol na sta je ovaj svijet dosao kojom przinom se siri tehnologija za 10 godina ce moc auta letit
uff koja snaga grafickih procesora!!! al nazalost mislim da ce i cijena biti preko 3000 kuna(sigurno) vidi se da ce 5870 biti skoro pa duplo jaca od 4870.
uff koja snaga grafickih procesora!!! al nazalost mislim da ce i cijena biti preko 3000 kuna(sigurno) vidi se da ce 5870 biti skoro pa duplo jaca od 4870.
a kad je predvidena nvidia serija gtx 300?
Ovo je jednako fascinantno kao kad je 3870X2 probio 1TFlops,pa 4870X2 2Tflopsa,a sad će 5870X2 imati skoro 5Tflopsa.
Predviđam svijetlu budućnost grafičkim čipovima.
Zamislite samo 5870X2 u CF-u .
To bi vrtilo Crysis WH 16XQ AA,AF Max i sve na najvišljem na rezi od 1920x1200 xD
kada bi ove zvijeri trebale izaći?
Ovo je jednako fascinantno kao kad je 3870X2 probio 1TFlops,pa 4870X2 2Tflopsa,a sad će 5870X2 imati skoro 5Tflopsa.
To bi vrtilo Crysis WH 16XQ AA,AF Max i sve na najvišljem na rezi od 1920x1200 xD
Nisam mislio već na jesen nego 4-6 mjeseci kad prođe (kako je to običaj u ovoj našoj bajnoj državi), mislim nemam ja kristalnu kooglu doma al čisto onak odokativna predviđanja...
Uostalom, pogledaj samo kako su HD3xxx pale kad je HD4xxx serija izašla (a bila je tako iznenađujuće jeftina odmah po izlasku).
Al ko zna, možda se ATi povede za NVidiom pa rebrandira HD4xxx seriju i prodaje ih kao lowend-mainstream proizvode ako serija HD5xxx bude puno skuplja.
lol na sta je ovaj svijet dosao kojom przinom se siri tehnologija za 10 godina ce moc auta letit
Samo neka dođu i neka cijene sadašnjih padnu pa da si na božič upiknem novu.
maje! i strcnjaci iz nase potvrdili! jbg loše nam se piše tak da ovih par godina treba uživat i ne štedit pare na grafi,
a onda slobodno nek sve ode u vazduh:)
maje! i strcnjaci iz nase potvrdili! jbg loše nam se piše tak da ovih par godina treba uživat i ne štedit pare na grafi,
a onda slobodno nek sve ode u vazduh:)
Dobro... Ajde de... za 1200 nikako nemoš' nać moju od 1024 memorije. Oko 1600 kuna čak niti najeftinija ne dodje manje. Nego, ja sam svoju kupio za 2100 kuna pred 8 mjes tako da ono...:( stvarno su mi cijene opale malo "previše". Za 1200 kuna možda bih čak i prodao, ali kada budem stvarno prodao, ne danas dobijem za nju 800 i manje. Do nekih godinu- dvije, naravno ako ne bude reklamacije sa moje strane da grafička završi na servisu ili sl
Dobro... Ajde de... za 1200 nikako nemoš' nać moju od 1024 memorije. Oko 1600 kuna čak niti najeftinija ne dodje manje. Nego, ja sam svoju kupio za 2100 kuna pred 8 mjes tako da ono...:( stvarno su mi cijene opale malo "previše". Za 1200 kuna možda bih čak i prodao, ali kada budem stvarno prodao, ne danas dobijem za nju 800 i manje. Do nekih godinu- dvije, naravno ako ne bude reklamacije sa moje strane da grafička završi na servisu ili sl
ma nije ovo ništa. kad ja budem kupovao novi komp već će izaći 7xxx serija.
ovo je super. stvarno dobro osvježenje od ati-a.
bit će ovo dosta skupo ali izlaskom jačih grafi će naglo pasti(hd4890 je pala za negdje 200kn, bit će pada još više). samo treba čekati.
Definitivno mslim da je dobro to "osvježenje od ATI-ja" jer ati i radi super grafe pa nek im je da se i održe na tržištu kad već to tako i zaslužuju!
Sve specifikacije za evergreen/ hd5*** seriju su izmišljene, i netreba im vjerovati.
A i vidite i sami u onim specifikacijama.
Otkada HD5870x2 može imati veće taktove od hd5870? To nije bilo ni slučaj sa hd4870x2 ni hd3870x2, ni 9800gx2 i gtx295.
140.8 GB/s se dobije kada uparite 256bitnu sabirnicu sa gddr5 memorijom takta 1100MHz, u što sumnjam da će stavit tako "sporu" memoriju. Sada dolaze brže GDDR5 memorije od ne 3,6GHz(kao sada) nego do duplo većih brzina ili barem osjetno brže.