ATI radeon 2100 WDDM

poruka: 10
|
čitano: 3.688
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
ATI radeon 2100 WDDM

Pozz znaci imam navedenu graficku integriranu na gigabite-ovoj maticnoj . Zanima me do kolko ima MB ta grafa i do kolko max rezolucije mogu igrat igre.

PS: Trazio sam po forumu i googlu ali nigdije nemogu nac memoriju i rezoluciju. E da i koju graficku mi se najvise isplati uzet (solidnu)

EDIT: naso sam memoriju mislim da je 319MB dal je to tocno ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 12:41 (dodoPS3black).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: ATI radeon 2100 WDDM
dodoPS3black kaže...

Pozz znaci imam navedenu graficku integriranu na gigabite-ovoj maticnoj . Zanima me do kolko ima MB ta grafa i do kolko max rezolucije mogu igrat igre.

PS: Trazio sam po forumu i googlu ali nigdije nemogu nac memoriju i rezoluciju. E da i koju graficku mi se najvise isplati uzet (solidnu)

EDIT: naso sam memoriju mislim da je 319MB dal je to tocno ?

Graficka nema vlastiti v-ram nego posudjuje tvoj sistemski ram, znaci jedan dio tvojeg ram-a se dodjeljuje njoj na koristenje, a kolicinu koja joj se dodjeljuje mozes mijenjati u BIOS-u. Max. rezolucija je 2048x1536. Kolko novaca mislis izdvojiti za novu graficku?

FusRoDah!!!!!
13 godina
neaktivan
ATI radeon 2100 WDDM

Znaci imam ram od gigu, ali cu stavit 2 gb,a ako budem pri parama 4 gb  znaci maticna ima 2  ddr2 utora i AMD Sempron overclockan na 3.10 .Za grafu mislim izdvoit oko 500/600 kn.Dal mogu sad u biosu stavit malo vise rama ili je beskorisno jer je samo 1 gb ram-a pa nebi dobio nis od toga ?E da napajanje Xilence 420 W

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 13:09 (dodoPS3black).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: ATI radeon 2100 WDDM

integrirana je slaba sama po sebi, tako da nebi nista vise dobio, ram je ionako puno sporiji od pravog v-rama, a dodjeljivanjm njoj bi samo izgubio na performansama racunala kad bi ono ostalo bez ram-a a onda bi koristilo pagefile na hardu jos sporijem i tako.... :) a ovo oko graficke cu malo pogledati koja ti se isplati u toj konfiguraciji

FusRoDah!!!!!
16 godina
ATI radeon 2100 WDDM

ja imam navedenu grafičku integriranu na svojoj matičnoj. 

danas sam kupio novi monitor (philips 224CL2SB) i kada stavim rezoluciju 1920x1080 slika mi nije rastegnuta do samog ruba ekrana. (vidi sliku), a ako stavim neku manju, recimo 1440x900 slika je rastegnuta kak treba biti, ali onda nije dobro, nije tak bistra slika.

sjetio sam se da bi možda trebao nove drivere, ali problem je u tome kaj nema tih drivera za win 7.

kaj da radim? ima tko kakvu ideju?

ps. spojen sam preko hdmi kabla (ak to kaj znači)

pss. i nemojte mi predlagati da kupim novu grafičku jer sam se to i sam sjetio, planiram ju uskoro kupiti, ali ja bi htjel da mi već danas bude dobra slika

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ATI radeon 2100 WDDM

ajde ljudi, netko mora imati nekakvo rješenje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ATI radeon 2100 WDDM

Ekran u postavkama na menu mora imati postavke da biraš veličinu slike na auto - to je standard i na wide, da slika bude preko cjelog ekrana.

0 0 hvala 0
16 godina
ATI radeon 2100 WDDM

nažalost nema.

i sad sam instalirao neki Smart Control II i nije pomoglo. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ATI radeon 2100 WDDM

- ako je to ovaj monitor...

njegova nativna rezolucija je 1920x1080 @ 60Hz / 16:9

Nepisana pravila:

- u menu monitora npr auto fit, se uvjek odnosi na analogni priključak, preko digitalnog (DVI ili HDMI) nema opcije nit podešavanja. Može se spojiti preko VGA i probati..

- teoretski razlike između DVI i HDMI nema, ali je HDMI ugl korišten za TV i ne nudu nikakve druge postavke, moguće da monitor nema izbor ili da postoji (kao na TVu) poseban meni za digital opcije.. najbrže je prolistati maual od monitora i vidjeti što se nudi za podešavanje dimenzije slike.

- opcije VGA drivera, provjeriti što se nudi pod scalling i sl. opcijama, možda (Radeon?) možda u opcijama treba aktivirati theatar mod ili podesiti profil za HDTV ili PC-Monitor (to su sad dvije iste stvari ali ne moraju biti jednake opcije, npr na monitoru se dozvoljavaju standardne PC rezolucije, dok na TVu TV-rezolucije kao HD-SD-PAL..)

-na LCDu uvjek koristiti 60Hz (ponekad u driveru nešto oko tog, 59-61), 70-80-120 je marketing...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
16 godina
ATI radeon 2100 WDDM

ma, HDMI kabel je bio problem, spojio sam ga preko VGA i bilo je dobro, sam se podesio i sve.

prvobitno mi je bilo u planu koristiti HDMI jer sam dosta udaljen od kompa pa sam mislio da će mi to lakše biti napraviti s njim, sutra onda moram ići kupiti ovaj običan kabel od 3+ metara.

hvala na pomoći ihush

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice