Pojavila se prva beta novih ATI drivera 10.6. Driveri donose još malo bolju podršku za OpenGL.
Preuzimanje 10.6 BETA verzije i dodatne informacije:
Pojavila se prva beta novih ATI drivera 10.6. Driveri donose još malo bolju podršku za OpenGL.
Preuzimanje 10.6 BETA verzije i dodatne informacije:
dragi bože, nisam stigao od posla ni 10.4,10.5 instalirati, a već stiže 10.6 
nisu svaki put najnoviji driveri bolji od prethodnih.
meni kad sve radi kako treba, drivere u pravilu ne mijenjam.
trenutno sam na 10.3
OK si s tim 10.3 mis hoču reč dobar još..
Meni su 10.5 nestabilni iako rade svoj posao. Samo zadnjih dva mjes ATI kasne s drajverima za graf?
Inače su izlazili oko 13-tog svakog mjes tako da ovog mjeseca dolaze na vrijeme na naše ebthusiasts' hard diskove kod kuće
heh meni su recimo 10.5 u odnosu na 10.4 digli 0,6 fps u haven benchmarku 2.0, heh znate onu i sitno je bitno lol
Da vidiš mogao bih i ja se malo razletit s tim benchmarksima. Da dođem doma i probam stavit 10.6 betu malo?
heh meni su recimo 10.5 u odnosu na 10.4 digli 0,6 fps u haven benchmarku 2.0, heh znate onu i sitno je bitno lol
Možda bi bolje pasalo: "Bolje išta nego ništa" i ona "Nedaj Bog većeg zla" zbog mogućnosti da padnu performanse, a ne porastu.
Haha reci i sitno je bitno curi pa ces vidjeti sta ce ti reci 
Da ne dao Bog većeg zla i Bolje išta nego ništa kad je u pitanju ATI drivers?
Meni su bili dobri u proteklih 12 mjeseci znači 9.7, 9.8, 9.11, 10.3 to jeste ukupno 4/12 ili 33% izašlih drivera. U ostalih 66% nije bilo pomaka ka boljemu odnosno bilo je sitnijih bugova ili artefakata.
Meni ovi 10.4 usporili S.C conviction za 7 frejmova.
Haha reci i sitno je bitno curi pa ces vidjeti sta ce ti reci 
hehe pa to ti kažem "i sitno je bitno lol"
heh najbolje ništa ne mjenjati dok sve radi, ili dok dovoljan broj ljudi ne isproba nove drivere. ali mora se prizanati rade puno bolji psoao sa driverima nego prije, kada mi se znalo desiti da nemogu komp dignuti poslje novih drivera ili da mi je desktop neznam... 8 bitni...heh
Meni su ove 10.4 i 10.5 verzije počele rušiti Windowse,svaki dan najmanje 2x puta moram resetirati komp jer mi izbaci neku ati2.xxxx.xx grešku ( umjesto xxx piše neki znakovi koji se stalno mjenjaju tako da ih se ni ne trudim pamtiti) i neka greška QROL-NOT EQUAL-
Može pomoć kako da to riješim?
Cijeli zivot sam imao nvidiju, i sad evo odlucih se za ATI posto nisu imali dostupne nvidije, i mogu reci da samo probleme imam s ATI grafom (Sapphire HD5770 Vapor-X). Naime svako tolko ekran mi zatitra pojavi se crno i onda mi kaze ''driver has stopped working and recovered'' to uzasno zna zivcirati.
Imam problema i kada palim igre jednostavno koji put se upale a koji put se smrzne cijeli komp. Coverflow u iTunesu isto smrzava komp, a da i ne spominjem problem ''big mouse cursor'' gdje se mis iz cista mira poveca za 2-3x pa moram restartati komp ili ga stavit u sleep i opet upaliti...
Imam zadnje drivere i stvarno ludim, najvise me zivcira to sto nemogu zaigrati igre kao Dirt 2, Rainbow Six Vegas 2, bez da se cijeli komp ne smrzne. Dok ne izade neki driver koji ce srediti ove moje probleme, ATI nikad vise. 
Cijeli zivot sam imao nvidiju, i sad evo odlucih se za ATI posto nisu imali dostupne nvidije, i mogu reci da samo probleme imam s ATI grafom (Sapphire HD5770 Vapor-X). Naime svako tolko ekran mi zatitra pojavi se crno i onda mi kaze ''driver has stopped working and recovered'' to uzasno zna zivcirati.
Imam problema i kada palim igre jednostavno koji put se upale a koji put se smrzne cijeli komp. Coverflow u iTunesu isto smrzava komp, a da i ne spominjem problem ''big mouse cursor'' gdje se mis iz cista mira poveca za 2-3x pa moram restartati komp ili ga stavit u sleep i opet upaliti...
Imam zadnje drivere i stvarno ludim, najvise me zivcira to sto nemogu zaigrati igre kao Dirt 2, Rainbow Six Vegas 2, bez da se cijeli komp ne smrzne. Dok ne izade neki driver koji ce srediti ove moje probleme, ATI nikad vise. 
Ja sam također cijeli život samo nvidiju, i sad sam se prebacio na ATI i nisam uopće požalio. Sve radi bez ikakvih problema. Štoviše, manje se grije, manje struje troši, manje buči.. Nema šanse da bih više nvidiju.
A to što se tebi događa se i meni događalo na starom kompu zbog zaostalih drivera prošle grafičke. U potpunosti deinstaliraj sve drivere (i stare i nove) i ponovo instaliraj ATI drivere i sve bi trebalo biti ok. Iako, ja bih najradije sve instalrao tek na friški sistem.
EDIT: A za taj problem s kursorom sam već čuo. Koliko se sjećam rješenje je fleshanje biosa na najnoviju verziju. Možda je to zapravo i uzrok svih problema.
Tek sam jučer instalirao 10.5,a već dolazi 10.6....lol
Spor si...
Spor si...
Pa kad su razlike 0.000001% između drivera...
Ja najavljujem da ce uskoro Catalyst 10.7 i onda 10.8 nakon kojega ce 10.9 i svakako najzanimljiviji 10.10 !
Pa kad su razlike 0.000001% između drivera...
Nemoraš uvijek gledat dali diže performanse, pogledaj koliko bug-ova isprave. Možda nije od nekog značaja,ali možde dobro doći.
Ja sam navikao redovito update-at.
Ja sam također cijeli život samo nvidiju, i sad sam se prebacio na ATI i nisam uopće požalio. Sve radi bez ikakvih problema. Štoviše, manje se grije, manje struje troši, manje buči.. Nema šanse da bih više nvidiju.
A to što se tebi događa se i meni događalo na starom kompu zbog zaostalih drivera prošle grafičke. U potpunosti deinstaliraj sve drivere (i stare i nove) i ponovo instaliraj ATI drivere i sve bi trebalo biti ok. Iako, ja bih najradije sve instalrao tek na friški sistem.
EDIT: A za taj problem s kursorom sam već čuo. Koliko se sjećam rješenje je fleshanje biosa na najnoviju verziju. Možda je to zapravo i uzrok svih problema.
Komp je nov, instalacija Windowsa je friska, sada to sa fleshanjem biosa sam i ja cuo ali se time nisam nikada igrao, trebao bih malo potraziti na netu da nezeznem nesto. Ali opet kazem sa nvidiom nisam se nikada zezao ovako oko drivera, jednostavno zivcira pomalo.
Na stranicama proizvođača matične ploče obično postoji program preko kojeg iz windowsa odmah flashas bios. On sam downloada najnoviju verziju i sve obavi.
Uostalom, ako si kupovao novi komp odi na garanciju pa nek zamjene grafičku ako je baš do nje.
pa di bas ATI-ja ja sam samo jednom imao ATI i to 9800 PRO
i nisam bio zadovoljan pogotovo driverima a i nakon par mjeseci
pocela je i memorija zafrkavat
do tada i od tada nikad vise ATI u moju kutiju
samo NVIDIA od TNT, TNT2, GeForce3 Ti 500, GeForce4 Ti 4800, 8800 GTS, 9800 GT, GTX275, pa do sad GTX470
i super sam zadovoljan rezultatima, driverima
nije bilo igre da je javila neku gresku
ne kuzim uopce ove vise trosi vise se grije
ma koliko je to vise do 10 kn vise na mjesecnom racunu
i grijanje je to 70 ili 90 stupnjeva uopce me nije briga
ako sve radi kako spada
Meni su ove 10.4 i 10.5 verzije počele rušiti Windowse,svaki dan najmanje 2x puta moram resetirati komp jer mi izbaci neku ati2.xxxx.xx grešku ( umjesto xxx piše neki znakovi koji se stalno mjenjaju tako da ih se ni ne trudim pamtiti) i neka greška QROL-NOT EQUAL-
Može pomoć kako da to riješim?
Kod mene isto tako samo ati3.xxxx.xx greška.
Igram Modern Warfare, četiri puta me izbacilo na desktop.
Bez BSOD, ali ipak sam morao restartati igricu i Run in Safe Mode igru i chenge system settingze to Optimal..

Sad sam prije posla vratio na CCC 10.3, zadnji koji su dobro radili.
Napravio Uninstall i Catalysta, onda restart, onda kod bootasnja u Safe Mode F8 pa Driver Cleaner pa nanovo restart pa opet instalacija ovaj puta 10.3 pa opet restart..
xD
Samo da radi mi kao prije
Pa naravno da me briga koliko troši a pogotovo koliko grije. Neću zbog nje kupovati 200W jače napajanje, a čim je tolika razlika u grijanju odmah je i u vijeku trajanja.
I ne znam kakve vi probleme izmišljate s ati karticama jer moj frend (zbog kojeg sam i odlućio preći na ati) ih konstantno koristi i nikada ni najmanji problem, a imao je cf iz gotovo svake serije (3, 4 i 5). Radije očistite windowse od smeća, zaostalih drivera i gluposti nego za to okrivljavati karticu.
EDIT: Ako i ima mogućih problema s driverima opet ne bih nvidiju. Bar ti problemi s driverima ne uzrokuju da mi grafička kompletno pregori, kao što je to nedavno slučaj s driverima nvidijinih kartica.
heh ja sam recimo imao sve živo i neživo do sada, kad kupujem komp taj trenutrak uzimam najbolje što mogu za svoju lovu, briga me ati, nvidija/intel amd...apsoluno me zaboli neka stvar. heh nemam snetimnetalnosti prema nekim robnim markama, hoću što bolju isplativost.
za struju me baš briga.
al iza grijanje me briga... niže temp.-veća trajnost komponenti, više temperature povlače i bolja hlađenja...a samim time i više love.
Pa naravno da me briga koliko troši a pogotovo koliko grije. Neću zbog nje kupovati 200W jače napajanje, a čim je tolika razlika u grijanju odmah je i u vijeku trajanja.
I ne znam kakve vi probleme izmišljate s ati karticama jer moj frend (zbog kojeg sam i odlućio preći na ati) ih konstantno koristi i nikada ni najmanji problem, a imao je cf iz gotovo svake serije (3, 4 i 5). Radije očistite windowse od smeća, zaostalih drivera i gluposti nego za to okrivljavati karticu.
daj molim te ova moja GTX470 radi na kvalitetnom napajanju od 500W daj reci koja od novijih ATI kartica ne zahtjeva napajanje te snage i ko kupuje grafiku da mu traje 10 godina
ja mijenjam svake dvije godine komp da da i ne znam nista o trajanju jer sve sto sam kupio trajalo je do promjene
ako tvornicki moja trpi bez posljedica 105°C
a moja pri igranju BC2 tri sata na high postavkama i 1920x1080 dode do 88°C pa ja mislim da ce trajat dosta dugo 
Kod mene isto tako samo ati3.xxxx.xx greška.
Igram Modern Warfare, četiri puta me izbacilo na desktop.
Bez BSOD, ali ipak sam morao restartati igricu i Run in Safe Mode igru i chenge system settingze to Optimal..

Sad sam prije posla vratio na CCC 10.3, zadnji koji su dobro radili.
Napravio Uninstall i Catalysta, onda restart, onda kod bootasnja u Safe Mode F8 pa Driver Cleaner pa nanovo restart pa opet instalacija ovaj puta 10.3 pa opet restart..
xD
Samo da radi mi kao prije
Mene također Modern Warfare 2 izbacivao iz igre, ali bilo je drukčije malo.
Igram, igram i onda ko grom iz vedra neba pocrni ekran i izbaci me u dekstop i pojavi se prozor sa errorom. Nadalje otvorim firefox i počnu artefakti, onda se firefox sruši i nemogu ga više upali. Ništa se više neželi otvorit, i artefakata ima i na dekstopu. Jedino restart je pomogao.
Nikad nisam dokučio do čega je, i downclock na default postavke nije pomogao. Onda samo najednom više nije zezalo, stvarno WTF?
I BF:BC2 me isto tako zezao i još just cause 2 i možda još neka igra, no otkako je došao chieftek nijednog jedinog hebenog ustaškog problema nije bilo, pa jedino logično bi bilo zaključit da je problem bio u tome što je konfa na otvorenom bila,ali opet ona je bila na otvorenom dugo vremena i prije nije bilo problema, možda se prašine negdje nakupilo gdje nisam mogao finom četkom doseći?
a moja pri igranju BC2 tri sata na high postavkama i 1920x1080 dode do 88°C pa ja mislim da ce trajat dosta dugo 
Hoće... tj. ako opet nvidija ne izda drivere koji usporavaju ventilator na grafičkoj 
Na stranicama proizvođača matične ploče obično postoji program preko kojeg iz windowsa odmah flashas bios. On sam downloada najnoviju verziju i sve obavi.
Uostalom, ako si kupovao novi komp odi na garanciju pa nek zamjene grafičku ako je baš do nje.
Sumnjam da bi mi dali novu grafulju jer imam softverskih problema. A sto se tice updejtanja biosa skinuh sve s njihove stranice i kad probam instalirat kaze mi da NVTDM.EXE has stopped working. Ludim.
Sumnjam da bi mi dali novu grafulju jer imam softverskih problema. A sto se tice updejtanja biosa skinuh sve s njihove stranice i kad probam instalirat kaze mi da NVTDM.EXE has stopped working. Ludim.
Općenito, ako si kupovao novi komp onda su ti ga trebali i testirati. Zar nisu? Isto tako, softwerski problemi i jesu ponekad uzrokovani hardwareskim problemima.
Nadam se da si skinuo program koji je za tvoju matičnu? Ja to isto napravio prije mjesec dana na starom kompu i sve 5.
Pogledaj i ovdje (spominje se isti problem kao i kod tebe):
http://www.gamespot.com/pages/forums/show_msgs.php?topic_id=26058594
Također, spominje se Gigabyte's @BIOS utility koji bi bio najbolje rješenje.
Ja sam u drugom mijesecu bio kupio VTX4670 i stavio ju, u igrici mi se komp smrzavao, u 2D je bilo ok odnesem je kod frenda i kod njega isto, i dobijem drugu i opet isto, pa sam je onda vratio, dobio lovu natrag i kupio XFX 5670 i s njom nemam nijednog problema.