Bok! Imam problem sa grafickom karticom Asus EN210 512MB, tj. na nekim igrama mi se pojavljuju artefakti. Vec sam na nekim forumima citao o njima i kako ih se rijesiti ali mi nije pomoglo! Da ne duljim, u nekoliko cu vam natuknica navesti neke informacije kako ne bi doslo do zabune:
1. graficka kartica nije overlockirana!
2. imam maticnu plocu ASRock MB 880pro/ultra/VT8237S
3. 99.9 % sam siguran da nije stvar u pregrijavanju jer imam alat za mjerenje temperature Asus SmartDoctor i u njemu pise da je temperatura OK, ne dize se iznad 43 C kad igram neku igru....u normalnom radu je temperatura oko 35 C.....
4. instalirani su driveri koje sam dobio pri kupnji graficke!
5. graficka je kupljena krajem 10 mjeseca 2010....napomena: cim sam racunalo dovezao iz servisa (gdje su mi prethodno sami instalirali drivere) isprobao sam graficku na igri Call of duty 2 i odmah su mi se poceli pojavljivati artefakti...konzultirao sam se sa jednim prijateljem i on mi je rekao da je i on imao slicnih problema te da se nemoram brinuti i da ce se artefakti sami maknuti (nepouzdani izvor)....međutim artefakti se nisu maknuli sami od sebe (naravno)!
6. Na jednom forumu sam vidio da bi mogla biti stvar u driverima pa sam izbrisao stare drivere ali samo ondje: prilagodnik-svojstva-driver-uninstall, te sam nakon toga nasnimao novije koje sam skinuo s neta...međutim, ni to nije pomoglo!
7. Ne vjerujem ni da je stvar u napajanju jer sam isto tako procitao na jednom forumu da je napajanje krivo ako graficka pokrece neku jacu igru, pa zbog nedostatka struje izbacuje artefakte.....ali i tu opciju sam zanemario zbog 8 natuknice!
8. Evo popisa igara u kojima mi izbacuje artefakte: Call of duty 2, Call of duty 5, Hitman blood money, GTA San andreas, Sims 2, Sims 3,4x4 Hummer....ali najcudnije mi je to sto mi u Pes 2011 ne izbacuje artefakte nigdje u igri, osim u jednom izborniku gdje se mijenja postava igraca....to mi je malo cudno....
Popis igara u kojima ne izbacuje artefakte: Call of duty 1, Need for speed pro street, NFS underground 2, NFS Undercover, Fifa 2009,Pes 2009,Pes 2011....
-podebljao sam neke igre jer mi nije jasno zasto bi mi na tako "graficki nezahtijevnoj" igri izbacivalo artefakte....tj. na nekim "graficki puno zahtjevnijim" igrama mi ih ne izbacuje!
Nadam se da sam vam dao dosta informacija (dao sam vam tolko informacija zbog toga sto znam da moze biti vise vrsta problema s artefaktima te da postoji vise rijesenja)....ako jos nesto treba dodati samo recite!...mogu i uploadati koju sliku kako bi vam bilo jasnije!
Hvala na pomoci!!!...pozdrav!