AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 660.456
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Nije baš u pitanju grafa serije 300, al' ovo mi se čini kao aktivna tema koja bi mi mogla biti od pomoći.

Ukratko, zadnjih par dana, jedan od ventilatora na R9 280 Dual-X grafi počeo da stvara neobičan zvuk. Nije pomoglo nikakvo držanje grafe prstom/rukom kako bi se upile vibracije.
Kad prstom zaustavim taj ventilator, odmah postane cijeli komp značajno tiši, drugi ventilator radi odlično. Ne ovisi o brzini ventilatora baš, čak se najviše i čuje od 25 do 45% fan
speed-a kad dolazi do izražaja jer se ne čuje zrak. Poslah mail futuri i to sve standardno i sad se ja pitam je l' to vrijedno slat' njima nazad, hoće li priznati to kao kvar ili ću bezveze platit poštarinu i to?

OneDrive link videa je dolje, snimano je s mikrofonom mobitela, postavljen mikrofon između ventilatora otprilike.
Negdje kad se čuje udaranje prsta od vent sam zastavio nakratko fan kako bi se čula razlika. Drugi vent radi tiho i perfektno, fan speed je na oko 35% bio tokom snimanja videa.
OneDrive Video

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 18:25 (VedranMik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo što se dogodilo u 2014. i 2015.

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
_mark0_69 kaže...

Evo što se dogodilo u 2014. i 2015.

Dobro staro ljeto 2014te kad se uzimalo hardvera vani koji je bio bar 30-40% jeftiniji nego bilo gdje kod nas 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
Ja sam 8350 platio 1100, takodr 2014, a sad je 1500 lol.

Nego, jel normalno da se ova moja przi na 65 dok apsolutno nis ne radim i tek sa upalio komp?
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
13 godina
Sale_ds kaže...
Ja sam 8350 platio 1100, takodr 2014, a sad je 1500 lol.

Nego, jel normalno da se ova moja przi na 65 dok apsolutno nis ne radim i tek sa upalio komp?

ne bih rekao

13 godina
neaktivan

Zdravo,

Evo da se i ja malo ukljucim u temu.

Znaci nedavno sam nadogradio racunalo uglavnom ( 990FXA UD3, 16GB ram, R9 390X, Zalman H1, Corsair H100i, SSD 120gb, Corsair H100i) Vise manje sve Pod moj PC osim processora, on je ostao od prijasnjeg racunala.

Sada posto je R9 390X zaista overkill za slabasan FX 6300, uz puno muke i pajdine pomoci uspjeli smo ga nekako staviti na 4.9GHz sa 1.48v pod H100i.

Time smo rijesili dosadasnje probleme kao u npr. GTA V kada se igra stavila na maximalne postavkle radila je jako glatko , međutim je imala ceste suttere, odnosno znala je da ide glatko pa lagano "zaštuca".

Sada sam skroz zadovoljan sa konfiguracijom, te sve radi super glatko i kako spada, nema te igrice koju ne mogu vrtiti na maximalnim postavkama i to stvarno da kazem super glatko.

Posto viđam da vecina hejtuje AMD procesore, tipicno FX6300 za gaming, zanima me dali se isplati nadogradnja na FX 8320 ? dali bi on donio znatno vece performanse (iako su sadasnje sasvim zadovoljavajuce).

Posto sam vec izdvojio ogromnu svotu novaca na PC koji radi odlicno, neznam dali se isplati davati sada jos novaca i upustati u trosak? treba mi vase misljenje? ili je FX6300 u sadasnjoj situaciji na 4.9GHz dovoljan da goni tu zvijer 390X.

Za napomenu, monitor je 1080p 27" benq gaming.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ni FX 9590 nije dostatan za 390X na 1080p. Nabavi monitor veće rezolucije i neki FX X8 clcokan na 4,3+.

Samo znaj, FX 8-core je usko grlo i za kartice ranga R9 380/380X ako nije clockan, a clockan na 4+ ih gura OK.

Frend ima FX 8300 i R9 390, obojica smo clockali na 4GHz i imamo skoro iste performanse, ja s 380X a on s 390. Da mu proc nije usko grlo, imao bi on bolje puno.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dzenan Zemunovic kaže...

Zdravo,

Znaci nedavno sam nadogradio racunalo uglavnom ( 990FXA UD3, 16GB ram, R9 390X, Zalman H1, Corsair H100i, SSD 120gb, Corsair H100i) Vise manje sve Pod moj PC osim processora, on je ostao od prijasnjeg racunala.

Sada posto je R9 390X zaista overkill za slabasan FX 6300, uz puno muke i pajdine pomoci uspjeli smo ga nekako staviti na 4.9GHz sa 1.48v pod H100i.

Time smo rijesili dosadasnje probleme kao u npr. GTA V kada se igra stavila na maximalne postavkle radila je jako glatko , međutim je imala ceste suttere, odnosno znala je da ide glatko pa lagano "zaštuca".

Sada sam skroz zadovoljan sa konfiguracijom, te sve radi super glatko i kako spada, nema te igrice koju ne mogu vrtiti na maximalnim postavkama i to stvarno da kazem super glatko.

Posto viđam da vecina hejtuje AMD procesore, tipicno FX6300 za gaming, zanima me dali se isplati nadogradnja na FX 8320 ? dali bi on donio znatno vece performanse (iako su sadasnje sasvim zadovoljavajuce).

Posto sam vec izdvojio ogromnu svotu novaca na PC koji radi odlicno, neznam dali se isplati davati sada jos novaca i upustati u trosak? treba mi vase misljenje? ili je FX6300 u sadasnjoj situaciji na 4.9GHz dovoljan da goni tu zvijer 390X.

Obavezno ubodi neki FX 8xxx i takodjer clockati na 4.5GHz minimalno. Postojat ce opet bottleneck u Crysisu 3, te u Battlefieldu 3/4 ako su 64 igraca na serveru. U ostalim igrama neces imati problema. Igre kao sto su GTA 5, novi Assassins Creed, grafa ce biti konstantno zakucana  na 99% sa FX 8xxx na 4.5GHz. Mnogo propustas sa FX 6300, samo da znas (bez obzira sto je overclocked).

13 godina
protjeran

kako ce biti znacajna razlika na istom taktu, ajde da fx 6300 ima 4 jezgre onda ok, no ima ih 6...fx-83xx mu nece nista puno pomoci s 2 jezgre vise jer je to prakticki isti cpu! bacanje novaca nizasto!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

kako ce biti znacajna razlika na istom taktu, ajde da fx 6300 ima 4 jezgre onda ok, no ima ih 6...fx-83xx mu nece nista puno pomoci s 2 jezgre vise jer je to prakticki isti cpu! bacanje novaca nizasto!

Varas se. To sam detaljno testirao i FX sa 6 jezgri se moze svrstati sa nekom i3-com po performansama. Samo u GTA 5 izgubi desetak frejmova, a postavio sam i crysis 3 screenshotove u nekoj od tema, ali jako davno.

Btw ako neke igre zakucaju svih osam jezgri na FX 8xxx, ti onda zamisli kakvo ce stanje biti sa šest i sve ce ti biti jasno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 12:55 (Almin94).
17 godina
odjavljen

Sve više igara će koristiti svih osam jezgri ili četri modula ako je nekome draže.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Dzenan Zemunovic kaže...

Zdravo,

Odlican clock i sasvim pristojan napon moze se reci za 4.9ghz. Ja bih ti preporucio da sam odvrtis raznorazne igre, pogledas kako se nosi i onda fino na netu nadjes rezultate i mozes onda da vidis razliku koja bi bila "razlika".

Za 1080p ja ga ne bih mijenjao, buduci da si rekao da ti dosta dobro sve radi.

P.S. 100% bi bilo razlike da imas 1440p monitor na 1080p neke "preterano" velike razlike ne bih rekao da bi bilo, ali ono odvrti, testiraj i dodji ovamo. 

Stjepanj kaže...

Koji car 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 13:33 (chaselol).
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Sve više igara će koristiti svih osam jezgri ili četri modula ako je nekome draže.

dok sve vise igara pocne koristiti 8 jezgri do tad ce intel imati 10x jacu jezgru, sad je vec skoro na 2x naspram fx-a!

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
XXX kaže...

dok sve vise igara pocne koristiti 8 jezgri do tad ce intel imati 10x jacu jezgru, sad je vec skoro na 2x naspram fx-a!

To nije upitno, nitko ovdje ne pljuje po Intelu ali pitanje je kada će Intel imati ovakav procesor za soma kuna...vjerovatno nikada kao ni AMD (u budućnosti). Kad izbace Zen bit će skup ko suho zlato pa tko voli ili tko treba samo naprijed. Mi ostali guštamo za relativno sitnu lovu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 13:43 (XXX).
13 godina
protjeran

Slazem se, no intel ima i3 (istina neke uopce nisu jeftine)

http://imagizer-cv.imageshack.us/v2/482x1034q90/661/9E8eL8.png

no ako se detalji smanje jezgre i3-jke ce pod opterecenjem "riknuti", dok fx nece...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ne znam što su testirali na toj stranici ali moje iskustvo se otprilike poklapa sa ovim testom, znači nikakvi problemi. Mogu i postati rezultat benchmarka iz igre sa svojim kompom ako treba na nekim detaljima primjerenim 380X kartici.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 14:19 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Tko ce doc meni naklokat proc i grafu kad ubodem novu maticnu? :D
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

stjepko :-)))

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran

Ne bavim se fx-om...mislim da trebate mirzet1976 on je fx oc guru, car, master, black ninja itd

Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina

ups nisam to znao :-))

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

monstrumi

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

dobra usporedba

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Ne bavim se fx-om.....

trol garant. , ko da rećeš da se baviš sa sandy ali haswel se ne baviš.

13 godina
dabar_solta kaže...

trol garant. , ko da rećeš da se baviš sa sandy ali haswel se ne baviš.

Da proba koji fx ne bi sirio dezinformacije da je fx 6300 najveca kanta od procesora 

11 godina
protjeran
kanta je-nije ,nebitno, klokanje je klokanje. makar kloka digitron ista je šema ko voli klokat.

13 godina
dabar_solta kaže...
kanta je-nije ,nebitno, klokanje je klokanje. makar kloka digitron ista je šema ko voli klokat.

Moramo ga zezati malo, bilo bi dosadno drugacije 

A sto se tice clockanja, sto rece jedan forumas nafrljas giga'erce i das mu soka, da vidis sto leti AMD 

p.s.

13 godina
chaselol kaže...
dabar_solta kaže...

Moramo ga zezati malo, bilo bi dosadno drugacije 

A sto se tice clockanja, sto rece jedan forumas nafrljas giga'erce i das mu soka, da vidis sto leti AMD 

p.s.

ili ko onaj prije godinu dana sta je svima solio pamet jer je on kloko komodorce brenerom dok smo mi bili u pelenama i pjeskario pentiume da bi za 5 dana doso natrag u temu pitat kak da kloka i7 na gigi z97 g1 

11 godina
protjeran
ćovik je pita pa šta sad.vjerovatno je lemilicom ćaćka po komodorcu i minja komponente da bi dobija bolje performanse .
to puno više vridi nego to šta ti znaš di se nalazi u biosu opcija za podić množitelj.
13 godina
dabar_solta kaže...
ćovik je pita pa šta sad.vjerovatno je lemilicom ćaćka po komodorcu i minja komponente da bi dobija bolje performanse .
to puno više vridi nego to šta ti znaš di se nalazi u biosu opcija za podić množitelj.

nitko nije rekao da to vrijedi ili ne nego je poanta bila da ne mozes npr. nekom solit pamet kako je to postavio prozore i da bi ti kao majstor stolarije to odradio puno bolje, a onda ga za 5 dana pitat kako zašerafit obični šeraf. to je doslovno bilo u tom rangu.

vidim kroz temu da si mi malo čangrizav i napaljen previse u zadnje vrijeme šoltanine moj. opusti se malo nisi valjda u pubertetu, cemu bahatost!? svi komentari su ti negativno nastrojeni ili samo bacas ove palceve dole po temi, jesi to jos ogorcen od onda kad si onog fx-a s plocom probao prodat za preko 3 soma kuna pa su te forumasi zasuli drvljem i kamenjem?? chill kolega bit ce sve ok 

11 godina
protjeran
neznalica90 kaže...

udaraš usporedbu elektronike/informatike s stolarijom, jeli ti sad jasno zašto nervoza ?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice