AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 685.857
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon HD 7000
Leopard_st kaže...

Sve to stoji, ali kod SFR-a obadvije kartice dobivaju informacije o frajemu u isto vrijeme, npr. 1 karta dobija info o gornjem dijelu, druga karta od donjem dijelu, prva karta iscrta svoj dio slike, i ceka na drugu kartu, kad druga karta iscrta, salje prvoj i pravi se cjelokupna slika.

Zar sam ja tvrdio nesto suprotno?

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Leopard_st kaže...

Sve to stoji, ali kod SFR-a obadvije kartice dobivaju informacije o frajemu u isto vrijeme, npr. 1 karta dobija info o gornjem dijelu, druga karta od donjem dijelu, prva karta iscrta svoj dio slike, i ceka na drugu kartu, kad druga karta iscrta, salje prvoj i pravi se cjelokupna slika.

Zar sam ja tvrdio nesto suprotno?

Ok onda druze, mali nesporazum, bitno je da neupucenim damo do znanja da se ne sabira mema, i da koliko toliko objasnimo multi gpu.

13 godina
dery kaže...

stigla safirka hd7870 u future  2930kn,oc verzija preko 3000kn ,bravo naši trgovci,prodali bi pijesak arapima{#}

auuuuu koliko će je nakurcit u linksa

A zipa,još 250 kn i imaš 7950 - nekužim ove naše s tim tupavim cjenama....Ja sam konto da će 7870 bit 2500 soma max+pad cjene u dogledno vrijeme, kad ono buć...Eeeee,vidoviti Budokai odsad samo tebe slušam{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2012 16:56 (DarthMarkus).
14 godina
AMD Radeon HD 7000

Prodajem: Tipkovnica Revoltec Fightboard Advanced Gaming i Miš Chicony MS-9656 javite se na PM

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Exprince kaže...

Citam ovu vasu raspravu oko memorije i samo zelim nesto da dodam sto sam upravo juce cuo.Na jednom od review-a za 7970 je covjek rekao da se memorija na toj kartici u CF dodaje.Znaci ako 7970 ima 3gige video memorije i dodas jos jednu 7970 to ce znaciti da sve ukupno sistem ima i koristi 6giga.To naravno samo stoji za najnoviju 7000 generaciju ati kartica ne za starije opcije.

Krivo si ga shvatio, lik je upravo rekao ono sto i ja cijelo vrijeme govorim. Evo, potrudio sam se napraviti transkript pa citaj (ispricavam se na mogucim gramatickim greskama):

"...we also get a much needed boost in terms of the frame buffer size. So right now, every 7970 on the market has 3 gigs of graphics memory. What that means is that when you're running large resolutions across multiple monitors, you're not gonna run out of a frame buffer on a graphics cards, which means you're not going to have to swap out textures to your disk, causing the game to lag and stutter especially when you move from one area to another. This is especially important for crossfire users because most users believe that if they take two 2 gig graphics cards (remember most of last gen ones were two gig for the high end), they think that they're getting 4 gigs of graphics memory in crossfire, but they're not, because both of those cards have to load the same textures because of the way they work together. So now, when you run two 7970 in crossfire mode you have 6 gigs of total memory, or you have 3 gigs each, but they both have to have same textures. 3 gigs is going to be all the difference in the world, when you run 3x 1080p in eyefinity mode, to keep performance at its best."

Radi se o semantici. Naravno da imas 6 gigi memorije sveukupno, nece se memorijski cipovi na drugoj kartici iskljuciti. Ali radi se o dupliciranju podataka pa u biti imas samo tri, jer druga kartica ima svoju vlastitu kopiju podataka kakvi se nalaze i u prvoj kartici. Kartica A nece citati teksture i modele iz kartice B, nego iz svoje vlastite memorije. Vec sam potegnuo paralele sa RAID-1 poljem, prouci to i shvatit ces otprilike sto se dogada sa grafickom memorijom kada koristis Crossfire. Mozda bi vam ti koncepti lakse sjeli kad bi se bavili programiranjem...

Aha vidim hvala na odgovoru.Lagao bi kad bi rekao da se puno razumjem u najnoviji hardware.Tek sam nabavio novi PC a prije toga sam jedno 5 godina pauzirao i nisam se nimalo zanimao tako da sam puno stvari propustio,tako da imam osnovno znanje o nekim stvarima pogotovo o CF i SLI za koje sam prvi put cuo prije mjesec dana.Sto se tice programiranja upravo to planiram da upisem na fakultetu sledece godine pa ako sve dobro prodje mozda i jednog dana budem ali to je daleka buducnost.

Treat men generously or destroy them completely. For small wounds they will seek vengeance, for great ones they cannot.
16 godina
DarthMarkus kaže..

A zipa,još 250 kn i imaš 7950 - nekužim ove naše s tim tupavim cjenama....Ja sam konto da će 7870 bit 2500 soma max+pad cjene u dogledno vrijeme, kad ono buć.

več su im jednake cijene{#}

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
14 godina
neaktivan
dery kaže...
DarthMarkus kaže..

A zipa,još 250 kn i imaš 7950 - nekužim ove naše s tim tupavim cjenama....Ja sam konto da će 7870 bit 2500 soma max+pad cjene u dogledno vrijeme, kad ono buć.

več su im jednake cijene{#}

link? ako gledas links onda nije ni cudo

Xc
16 godina
AMD Radeon HD 7000

adm i portio razlika 100 kn,može se reči jednaka cijena

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Kako već to obično biva, nećete se moći još dugo k....t po benchmark PDF-u sa svojim zvjerkama jer nam navodno već krajem godine stiže nova serija grafa iz AMD-a. Od danas su nam poznata i kodna imena čipova pa će SI GPU-ovi biti bazirani na barem 4 različita čipa:

Tahiti, New Zealand, Thames i Lombok.

Nagađa se da bi NZ mogao biti dual GPU, nasljednik Antillesa (6990) pošto je Novi Zeland sačinjen od dvaju otoka no konkretnijih informacija zasada nema.

Što se same arhitekture tiče, ona će se vrlo vjerojatno bazirati na jezgri Cayman chipa koji se nalazi unutar 6970, a koji nam je donio novitet VLIW4 konfiguraciju shadera gdje se svi shaderi u thread procesoru koriste za kompleksne namjene. Kako će HD7000 serija biti radjena u 28nm proizvodnom procesu (što je prilično veliki skok u odnosu na 40nm), AMD će biti u mogućnosti ugurati veći broj SM-ova i time donijeti boost u performansama.

Prvi batch bit će TSMC-ovo djelo dok će ostatak izaći iz GlobalFoundriesa.

Molim da se sva rasprava oko nove serije preseli ovamo kako bi se izbjegao višak tema. Svaka vijest ili glasina je free to post.

Stay tuned.

Hoćemo moći ćemo se kur  ---ti   jer ćemo kupiti seriju 7{#}

16 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Munja 7970 je dostupna

www.rigburning.comule.com
Moj PC  
2 0 hvala 3
14 godina
odjavljen
Asta kaže...

Munja 7970 je dostupna

Sreća pa je cijena dobra :D

I want to taste you but your lips are venomous poison!
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Asta kaže...

Munja 7970 je dostupna

jel to onaj Ligtning 4 sa backplateom?ako je nije ni losa cijena kakvo to hladenje ima ali da moze nize ,moze

Xc
15 godina
neaktivan
Asta kaže...

Munja 7970 je dostupna

Hehe, iako imam 7970 volio bi ovu grafu vidit u svojoj kanti. Odličan proizvod u svakom pogledu, od izvrsnog hlađenja, osjetno višeg takta od referentnih primjeraka, pa do raznih OC beneficija.

Sada se i odvajaju chipovi 999 na tajvan 1 za Classified pa 9500 kom za obicne pa 1 za Classified @Vlada011
13 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ja u šestom mjesecu namjeravam nabaviti jednu 7970, pa se ne mogu odlučiti MIS Lighthing ili ASUS DCI II.

Kalko1212 ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

evo da ti olaksam :) moj glas ide MSI

29 MSI HD7970 Lightning
2 ASUS HD7970 DC
Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MrXleader kaže...

Pitam zato jer u BUG-u sam pročitao za 7950 sa istim hladnjakom da je odlična. A čujem da je MSI isto dobar, dok sam nedavno pročitao da ASUS zna zezati sa temperaturom ili tako nešto.

Tako da vidjet ćemo.

Kalko1212 ingame
16 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

http://www.zagria.hr/39857-msi-r7970-lightning-3gb-dvi-hdmi-minidp

Evo jos bolja cijena. Kod nas se ni ne isplati kupit nista drugo nego light i TF3,4 grafe jer cesto imaju istu cijenu kao i ref.. Odlicna grafa i zainteresriran sam ali pricekat cu rade Light iz drugog tabora. 

Najbolja stvar kod Light je sto se bez straha mogu naklokat sa extra v jer im je regulacija kao i cijeli PCB duplo hladniji nego ref modeli iako citam da na zraku bas nisu neki klokeri ali kad se ohlade onda su bez konkurencije. DC2 nije konkurencija Light grafi , pogotovo kod nas gdje je puno skuplja. Tek trebaju doc Matrix grafe koje su vec prava konkurencija Light..

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 13:37 (Dim).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kalko1212 kaže...
MrXleader kaže...

Pitam zato jer u BUG-u sam pročitao za 7950 sa istim hladnjakom da je odlična. A čujem da je MSI isto dobar, dok sam nedavno pročitao da ASUS zna zezati sa temperaturom ili tako nešto.

Tako da vidjet ćemo.

zasad svi glasaju za MSI :),jedino da pricekamo sto ce MSI izbacit od nvidijinih modela...

Xc
13 godina
neaktivan
MrXleader kaže...

zasad svi glasaju za MSI :),jedino da pricekamo sto ce MSI izbacit od nvidijinih modela...

Na Nvidiu ću vidjeti, dok u BUG-u ili negdje drugdje ne vidim test MSI i ASUS ne kupujem.

Kalko1212 ingame
16 godina
neaktivan
MrXleader kaže...

Glasam za Asus jer imam više vjere u njihovu kvalitetu iako napuhavaju cijene, al obično se dobro clockaju, e sad ovisno o cijeni koja bude.

www.rigburning.comule.com
16 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ne znam za 7970 ali imal sam 580 DC2 i Light ju raznese na zraku (pogotovo u minusu) i u svemu je bolji. Regulacije na DC 2 su duplo toplije, OC dobrih 60mhz slabiji  a ni hlanjdak nije bolji od TF3. 

Jos jedna jako bitna stvar je godinu dana duza garancija ak je isto kao i prije. Sa tak skupim high end grafama treba imat dugacko jamstvo jer obicno dugo sluze vlasnike jer nemaju potrebe kupovat jace. Ja sam jeftinije modele mjenjo ko carape a high end modeli su mi trajali prek dve god. bez problema

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 14:33 (Dim).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Onda ću pričekati testove i vidjeti, do onda MSI.

Kalko1212 ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Dajem svoj glas na ASUS DC 2.Nemogu da pricam o MSI 7970 zato sto je nikad nisam posjedovao ali trenutno imam 7970 directcu 2 i imam samo rijeci pohvale,od performanci do hladjenja,grafa je takodje veoma tiha.

Treat men generously or destroy them completely. For small wounds they will seek vengeance, for great ones they cannot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Exprince kaže...

Dajem svoj glas na ASUS DC 2.Nemogu da pricam o MSI 7970 zato sto je nikad nisam posjedovao ali trenutno imam 7970 directcu 2 i imam samo rijeci pohvale,od performanci do hladjenja,grafa je takodje veoma tiha.

MSI ti je sve to isto samo u dva slota a ne tri.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

ASUS nikako uzet ! Stalno problemi ! Pregrijavanje, tvornička greška u hlađenju ! NIkako uzet ASUS !

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Ma da, Asus proizvodi poznate njesra kartice, užas {#}

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MrXleader kaže...
MARKOZD15 kaže...
Asta kaže...

Munja 7970 je dostupna

jel to onaj Ligtning 4 sa backplateom?ako je nije ni losa cijena kakvo to hladenje ima ali da moze nize ,moze

bogami niste pri sebi..

xfact
14 godina
neaktivan

nemogu vjerovat da su takve kartice pustili u prodaju.. ne uljevaju mi bas puno povjerenja u zadnje vrijeme.. a i fino su im cijene uvijek masnije od drugih..

xfact
14 godina
AMD Radeon HD 7000

17 faza, triple overvoltage i mnogo toga perverznoga.MSI R7970 Lightning 3GB TwinFrozrIV FTW.

clock2much

2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice