AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 670.249
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon HD 7000
4mal kaže...
Haf932 kaže...
ATiGamer kaže...

7970 za 4200 kn za gotovinsko plaćanje, opet me like, samo nemam pojma kakva je ova Futura, jel ko kupovao tamo?

http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=21197-00-40G

Tu grafu mozes uzet i u Magazin RS-u ak mislis da je sigurnije ,za 30 kn jeftinije !

EDIT: Izgleda da ce biti i HD7950 po cijeni od 3870 KN !

previse da je 3400 bi bilo ok ! ali ice to dole josh za koji mj. 

ta cijena za 7950 je bezveze,tj. stavili su je tek tako

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
dery kaže...

Neče, jedino ako je dobro naklokaš

evo najnovije vijesti po kojoj je hd7950 jednaka gtx580   tres

fail usporedba, CPU ih debelo koči u ukupnom scoreu.

Očito tebe nešto koči,jer i5 2500k i više nego dovoljan proc da izvuče max iz tih grafa a i na svim gpu-ovima je testirano jednako

gdje ti vidiš fail usporedbu

16 godina
AMD Radeon HD 7000

Eto šta sam govorija o cijeni hd7950 kod naših trgovaca(magazin rs -3870kn),ako će vani ona bit jeftinija od hd7970 čak do 150 ojra onda kako kod nas može bit jeftinija samo 50 ojra,pa to je za poludit. Ova cijena nema veze sa razumom i budala je onaj ko je kupi po ovoj cijeni jer je to pljačka.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
10 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
floks kaže...

Očito tebe nešto koči,jer i5 2500k i više nego dovoljan proc da izvuče max iz tih grafa a i na svim gpu-ovima je testirano jednako

Jel ti to mene zajebavaš ili šta? Govori svojoj mami da je glupa i ograničena, meni nećeš. Ne znam samo koji su ti razlozi za to, ne sjećam se da smo upali u neke konverzacije.

-----------------------------

Ako je CPU score 5000, a GPU score 8000 onda svak ko ima nešto u glavi skonta da je CPU botteneck za ukupni score.

15 godina
neaktivan
dery kaže...

Eto šta sam govorija o cijeni hd7950 kod naših trgovaca(magazin rs -3870kn),ako će vani ona bit jeftinija od hd7970 čak do 150 ojra onda kako kod nas može bit jeftinija samo 50 ojra,pa to je za poludit. Ova cijena nema veze sa razumom i budala je onaj ko je kupi po ovoj cijeni jer je to pljačka.

Ma to su izgleda samo bezveze nabacili cijenu ko fol za preorder jer grafa još nije ni službeno prestavljena. Ta grafa iz RS-a je i tvornički overclockana tako da i otuda nešto viša cijena. Vjerujem da će referentne verzije bit ispod 3500 kn.

EDIT: Možda i nije nereferentna, sjetio sam se bizinog posta od jučer i safirke na 900MHz pa mi se urezalo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 20:48 (ATiGamer).
16 godina
ATiGamer kaže...
dery kaže...

Ma to su izgleda samo bezveze nabacili cijenu ko fol za preorder jer grafa još nije ni službeno prestavljena. Ta grafa iz RS-a je i tvornički overclockana tako da i otuda nešto viša cijena. Vjerujem da će referentne verzije bit ispod 3500 kn.

tako i triba bit od 3200-3500 ćuna

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
floks kaže...

Jel ti to mene zajebavaš ili šta? Govori svojoj mami da je glupa i ograničena, meni nećeš. Ne znam samo koji su ti razlozi za to, ne sjećam se da smo upali u neke konverzacije.

-----------------------------

Ako je CPU score 5000, a GPU score 8000 onda svak ko ima nešto u glavi skonta da je CPU botteneck za ukupni score.

Sorry ako sam te uvrjedio,ali ljepo si bio napisao da je i5 2500k botteneck pa me to malo naživciralo jer se vidi da si teški fan radeonka,nez kakav 

točan score mora bit ali sigurno i5 2500k nije botteneck za gtx 580 i hd 7970.

15 godina
neaktivan

U igrama nije, u 3D čmarku je.

15 godina
AMD Radeon HD 7000

Sa sapphire karticom se dobije:

8 PIN to 4 PIN Power Cable
6 PIN to 4 PIN Power Cable

E sad ja imam na napajanju 2x 6 pinska konektora

pa mi recite jel ja mogu recimo iskoristit na 6 pinskom od napajanja ovaj 4 to 8 pinski

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koju ti karticu uopće misliš instalirat ?

14 godina
neaktivan
dery kaže...

kradu jos dok  mogu..

xfact
14 godina
protjeran

Koliko je kod vas u evrima ASUS HD 7970???

Kod nas je 560e.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 16:57 (Vlada011).
14 godina

Onda je kod vas jeftino ako je takva cijena. Kod nas najjeftinija nije 560 "evra".

14 godina
protjeran

Pardon 550e sada vidim, okruglo.

Samo ASUS HD 7970 je dostupan kod nas.

I da li je neko video temp dok se igra Mafia 2, Crysis 2, Bad Company 2, 3.

Na stock clocku, kolika je temp??? 

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
13 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

imas google koristi ga {#}

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa koliko sam ja vidio po pregledima, temperature su u gamingu ( pa i navedenih igara ) normalne. U srednjim 70-im čini mi se. Pitaj ovog što je ima i što je napravio review tu sa foruma.

14 godina
Vlada011 kaže...

Pardon 550e sada vidim, okruglo.

Samo ASUS HD 7970 je dostupan kod nas.

I da li je neko video temp dok se igra Mafia 2, Crysis 2, Bad Company 2, 3.

Na stock clocku, kolika je temp??? 

70tak stupnjeva.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
lmutak kaže...

Sa sapphire karticom se dobije:

8 PIN to 4 PIN Power Cable
6 PIN to 4 PIN Power Cable

E sad ja imam na napajanju 2x 6 pinska konektora

pa mi recite jel ja mogu recimo iskoristit na 6 pinskom od napajanja ovaj 4 to 8 pinski

Mislim naravno na sapphire 7970

17 godina
ATiGamer kaže...
dery kaže...

EDIT: Možda i nije nereferentna, sjetio sam se bizinog posta od jučer i safirke na 900MHz pa mi se urezalo.

Treba samo malo pričekati, Sapphire 7950 je moguće odmah naručiti, referentni model za 3700kn ali kod istog uvoznika je Sapphire 7970 4600kn što je 120€ razlike dok je kod drugog uvoznika Sapphire 7970 4000kn, znači samo pričekat da i taj drugi uvoznik dovuče Sapphire 7950 i bit će dosta jeftinija, vjerojatno oko 3000kn

clock2much
16 godina
AMD Radeon HD 7000

kad izađe kepler onda će cijene dolje i to će onda bit stvarna cijena a ne ova napumpana

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon HD 7000

Zašto je napumpana? Koliko košta najjeftinija 580? Mislim da nema ni jedne ispod 3600kn, ako je 7950 u rangu 580 cijena je opravdana samo što smo se mi navikli da nvidia "smije" imati visoke cijene a amd "ne smije"

clock2much
Moj PC  
14 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon HD 7000

Vise cijene uvijek ima onaj tko ima bolji i jaci finalni proizvod,u ovom slucaju je to AMD sa HD 7950 i HD 7970.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ta navika da Nvidia "smije" imati vece cijene je iz razloga sto na kraju svake generacije imaju brzi proizvod, pa makar to bilo samo 1%, brzi su.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 16:02 (Leopard_st).
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
Cele303 kaže...

Zašto je napumpana? Koliko košta najjeftinija 580? Mislim da nema ni jedne ispod 3600kn, ako je 7950 u rangu 580 cijena je opravdana samo što smo se mi navikli da nvidia "smije" imati visoke cijene a amd "ne smije"

Gledajuči tako u pravu si jer hd7950 jest konkurent gtx580 po snazi i cjenovno, kad kepler izađe vidit čemo onda koliko je napumpana jer toliko velika razlika u startnoj cijeni hd6970 i hd7970 od 170 ojra je neopravdana.Da je startna razlika do 500 kn ajd neka ali 1280kn je paprena cifra.

referenza hd7950 nema otključavanja

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 16:49 (dery).
16 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

Ta navika da Nvidia "smije" imati vece cijene je iz razloga sto na kraju svake generacije imaju brzi proizvod, pa makar to bilo samo 1%, brzi su.

Jer na smjenu svake generacije kasne za AMD-om već godinama,imaju po cca 6 miseci da izbace jači proizvod što i nije toliki problem s obzirom da u tom slučaju imaju resurse,tehnologiju i karte konkurentnog AMD-a položene na stol.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 18:36 (QFlash).
14 godina
neaktivan
QFlash kaže...
Leopard_st kaže...

Jer na smjenu svake generacije kasne za AMD-om već godinama,imaju po cca 6 miseci da izbace jači proizvod što i nije toliki problem s obzirom da u tom slučaju imaju resurse,tehnologiju i karte konkurentnog AMD-a položene na stol.

To je pametna strategija, i zbog toga imaju veci udio u trzistu diskretnih grafickih, a naravno Nvidia je relativno "bogatija" firma.

16 godina
protjeran
Leopard_st kaže...
QFlash kaže...
Leopard_st kaže...

To je pametna strategija, i zbog toga imaju veci udio u trzistu diskretnih grafickih, a naravno Nvidia je relativno "bogatija" firma.

Ako je tako pametna - čemu onda sad požurivanje Nvidia-e da što prije izbaci Keplera i time prekine dominaciju HD7 serije ? 

Nije riječ o pametnoj ili glupoj strategiji nego činjenici da kasne za AMD-om.

Da oni mogu misliš da ne bi izbacili novu generaciju paralerno s AMD-om ? No bi li tad imali jači high end GPU ? Ne.

15 godina
AMD Radeon HD 7000

kad bi trebala serija HD78xx? na nekim stranicama čitam da ubrzo,a negdje piše da tek za par mjeseci?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 18:54 (antimadridista).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
QFlash kaže...
Leopard_st kaže...
QFlash kaže...
Leopard_st kaže...

Ako je tako pametna - čemu onda sad požurivanje Nvidia-e da što prije izbaci Keplera i time prekine dominaciju HD7 serije ? 

Nije riječ o pametnoj ili glupoj strategiji nego činjenici da kasne za AMD-om.

Da oni mogu misliš da ne bi izbacili novu generaciju paralerno s AMD-om ? No bi li tad imali jači high end GPU ? Ne.

Nvidia je uvijek u profitu, izdala prije ili kasnije. Nvidin cip je elektronski kompleksniji od AMD, ali arhitektrurno je mnogo jednostavniji. Nvidia dobro iskoristi to kasnjenje, tj. preokrenu ga u svoju korist.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 19:15 (Leopard_st).
14 godina

Kako si to zaključio da je "elektronski" kompleksniji ??

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice