6970 Radeon Crossfire -TIP za HLAĐENJE

poruka: 26
|
čitano: 5.345
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Dakle pošto su ove grafe poznate kao bučne i velike grijalice ovako možete skinuti i do 10 stupnjeva dole :) pa i više (u mom slučaju 15-20)

Dakle one zrak uvlače naprijed kod konektora za dodatno napajanje..

tako da sam sa montiranjem jednog coolera (kojeg sam skinio sa AMD ovog stock am2 coolera) uspio doslovno upuhati zrak u grafičke...

Ovo je vrlo korisno jer moja ploča je tako dizajnirana da su pci ekspress slotovi jako blizu jedan drugih pa dok nisam ovo napravio toliko su se zagrijavale grafe da mi se resetiravao komp...

Ps: montaža je sad samo preko gumice stavljena al kasnije ću skemijati nesto dugotrajnije :)

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 22:32 (Horned Reaer).
Moj PC  
15 0 hvala 11
17 godina
neaktivan

Bože koji komp! {#}

Moj PC  
14 0 hvala 0
15 godina

Nije losa ideja {#}

I jos ljepo pojacaj da se na svakoj grafi fan u loadu vrti na 55% i imat ces super temp uz malo vise buke.

Slobodno stisnes Hvala :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: 6970 Radeon Crossfire -TIP za HLAĐENJE

aj priznaj koliko cesto cistis komp sa tim ventilatorima? svaki mjesec?

17 godina

Evo stavit cu sliku iz Furmarka...ovo je nevjerovatno nešto...ne prelaze mi temperature 75 stupnjeva {#} a bile su od 89 do 95c ..

PS: ma čistim ga svaka 3 mjeseca tak nekako imam onaj blover pa samo ispušem. al unatoč svim tim ventičima nije bučan komp dapače radi vrlo tiho

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Nekako mi se čini premalo kućište za sve to, sve je nekako stišnjeno, no možda je to samo tako na slici:D

19 - ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO - 86
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gjurki kaže...

Nekako mi se čini premalo kućište za sve to, sve je nekako stišnjeno, no možda je to samo tako na slici:D

Ma nije to ti se čini jer je cooler velik...kuciste je big tower HAF 932

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 22:37 (Horned Reaer).
15 godina
protjeran

ja sam nekidan cistio svoj,morao dignuti prednji dio kucista,prednji ventilator,zadnji ventilator majko mila poludio sam^^ ima li neko cudo da se to sve manje cisti? npr vodeno hladenje?

15 godina
neaktivan
Ima vodeno normalno, stavi filtere i komp na stol.
Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Definitivno na sljedeći komp stavljam vodeno, bolje hladi, mabje prašine,efikasnije, a cijena nije tako puno skuplja od zracnog, nekih 200-tinjak kuna.
19 - ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO - 86 Ante Gotovina --- HEROJ
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

gdje ima za kupiti vodenih hlađenja kod nas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kod nas bas nema izbora, jedino Corsair H50/70 za CPU.
Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
gjurki kaže...
Definitivno na sljedeći komp stavljam vodeno, bolje hladi, mabje prašine,efikasnije, a cijena nije tako puno skuplja od zracnog, nekih 200-tinjak kuna.

pa neznam bas , ja imam namjeru s obzirom da cu preko lijeta raditi uloziti u vodeno , dakle uzeo bi radijator 360mm , 3 120mm venta , cijevi , pumpu , cpu blok i eventualno gpu blok ali stvarno neznam gdje to kupiti i koliko treba izdvojiti za to , kod nas ima samo kompletnih rjesenja za cpu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 10:56 (athlon64).
15 godina
neaktivan

@athlon:imas u sloveniji u nekoj trgovini.zaboravio sam kako se zove sorri :D racunaj da ce cijena biti 2000 kn pa nagore.mozes proci i jeftinije no onda ti je bolje uzeti zracno hladenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo jos jedan tip za reaera: okreni donji ovaj vent na dnu kucista na drugu stranu, onda ce puhati zrak prema grafama.

Vodeno hladnje je najblize u sloveniji: EKWB ima neki ducan (onaj web store ima sjediste, ili poslovnicu tamo) i imaju dostavu u hrvatsku.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

aha , aj super , 2000kn uopce nije toliko pretjerano s obzirom da se uzima i gpu blok...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dobro zboksano al vapi komp za vodenim. Vise komoda manje prasine. Ako nista onda barem stavi na usisne ventilatore mrezicu da ne srce grubu prasinu, fina uvijek nadje put. Gledam okolo po linlsu i sl negdje vise za naci Zalmanovih vodenih. Ja sam prije 4 godine montirao ovoga http://hi-techreviews.com/reviews_2006/Zalman_Reserator2/P4.htm

Hladi cpu, nb i gpu skroz pristojno 35C ljeti

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Eh da u HR ima ponude svasta bi imao! {#}

Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

e znas da sam mu taman tia to napisat :D , nedavno sam vidia da je u sloveniji taj ek waterblocks koji je uzasno popularan i svi uzimaju djelove od njega , pa cu nakon ljeta vjerojatno ulozit u vodeno od ek , a imaju odlicne complete pakete.

17 godina
neaktivan

Proizvođači matičnih ploča bi trebali više razmaknut PCI-E slotove za grafičke i sukladno tome isporučivati dulje CF i SLI mostiće.

Ovako kad su jedna do druge griju se ko lude a i same po sebi su već prilično tople.

World Championships: 7, GP started: 273, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,447

2 0 hvala 0
16 godina
F1-IVO kaže...

Proizvođači matičnih ploča bi trebali više razmaknut PCI-E slotove za grafičke i sukladno tome isporučivati dulje CF i SLI mostiće.

Ovako kad su jedna do druge griju se ko lude a i same po sebi su već prilično tople.

ma naravno , danas sam premiještao gtx285 u donji slot radi nizih temp ( btw da kazem da izmedu x16 i x8 slota nema ni boda razlike u heavenu ) pa sam stavio ruku povise nje dok je vrtila heaven , mogu mislit koji bi to pakao bio za karticu poviše nje , inaće ako se koristi sli sa razmaknutim slotovima obavezno savjetujem da se koristi ventilator koji upuhuje zrak između kartica.

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
gjurki kaže...

pa neznam bas , ja imam namjeru s obzirom da cu preko lijeta raditi uloziti u vodeno , dakle uzeo bi radijator 360mm , 3 120mm venta , cijevi , pumpu , cpu blok i eventualno gpu blok ali stvarno neznam gdje to kupiti i koliko treba izdvojiti za to , kod nas ima samo kompletnih rjesenja za cpu.

ako skupiš lovu samo preko-- e baya---ili plači što se tiče hrvatske{#}

EDIT-kad sam vidio tvoje komponente,prije bih uložio lovicu u nabavku bolje grafe nego  dat 2 soma za vodeno h.,ali tvoj izbor{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 20:44 (Enthusiastxx).
15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

slažem se sa tobom MICHAELE ali proizvođaćima nije u interesu da ti grafa traje dugo nego što kraće da moraš kupit novu,zato su metnuli i pcie utore tako blizu

16 godina

ma ja cekam povrat poreza i ubadam preko njik cijeli kit najvjerojatnije  onaj sa 360 radiatorom cca 215 eura..

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
F1-IVO kaže...

ma naravno , danas sam premiještao gtx285 u donji slot radi nizih temp ( btw da kazem da izmedu x16 i x8 slota nema ni boda razlike u heavenu ) pa sam stavio ruku povise nje dok je vrtila heaven , mogu mislit koji bi to pakao bio za karticu poviše nje , inaće ako se koristi sli sa razmaknutim slotovima obavezno savjetujem da se koristi ventilator koji upuhuje zrak između kartica.

Eh, to je 100% istina. Na nekoj normalnoj rezi, sa 1 monitorom, koji ruku na srce 99.9% ljudi koristi za igre, razlike u 16/16 i 16/8 te 8/8 sa CF nema! Jedino sa 4x. I onda u Bugu 221 kazu za moju plocu da nije za crossfire jer ima 8/8 kada se obje stave. Ja probao sa dvije Toxic-ice (jedna od frenda) i iznad prosijeka su mi CF 6850 kada gledam rezultate na 3dmarkovoj stranici. Stovise, u zadnjem bodovnom razredu su!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice