6970 CF Eyfefinity problem.

poruka: 16
|
čitano: 1.629
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako stavio sam 12.3 drivere i cap najnovjio onaj profil. Problem dolazi da mi igrice na 5760 x 1080 BOLJE RADE na jednoj grafi, nego na dvije. Za primjer assassins creed brotherhood, s jednom radi na 60fpsa okvirno i ne pada ispod 40 sve na max i multisampling na x8. S dvije grafe Igra totalno NE igriva, fps 40, pada cak i na 25, ko da se izmara grafa, i to me izluduje... nije samo assasins creed tako i u ostalima zeza. Neki prijedlozi , jer malo sam ljut polako {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Provjeri u koje slotove si stavio grafičke, stavi u 1. i 3. slot, možda te to koči...

Možda reinstall drivera pomogne ili probaj vratit na stare

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 7:55 (Intel&ATI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: 6970 CF Eyfefinity problem.
Intel&ATI kaže...

moguce... moram duzi mostic kupit inace su jedna do druge u 1 i drugom, mislim da su crni x16 bijeli x8 al kaj nije kad se radi cf il sli, obje odu na x8?

14 godina
neaktivan

kad smo vec kod toga ima itko  dva duza, znaci najduzi cf mostic mislim, trebam oko 2 komada

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sumnjam prijatelju da ce ti to pomoci. ja sam ih isto imao i bile su mi u eyefinity modu s tri monitora i imao isti problem. dok je islo preko jedne grafe sve je radilo super samo sto je tu problem da jedna 6970 nije dovoljno jaka za eyefinity. a dvije u crossfire su radile katastrofalno. trzanja nestajanja dima vatre u igrama dok okreces misem uvjek nesto poput dima i vatre nestajalo bar na jednom od tri monitora, pucanje slike. mene je to toliko zivciralo jer nisam nasao rijesenje. prodao grafe i presao na Nvidia Surround s Nvidia nema nikakvi problema. imao sam do nedavno tri sli 580gtx lightning. radile su super bez greske ijedne. prije dva tjedna sam prodao jednu lightningicu i igrao s dvije isto sve vrtilo na ultra bez ikakvi gresaka i problema (i nisu bas potrebne tri gtxice jer stvarno sve radi na ultra i s max detaljima i s dvije. sad prije tri dana sam prodao jos jednu tako da sad imam jednu u kucistu i ona ce u prodaju jer prelazim na Kepler 680. ona ce takoder biti spojena s tri monitora, od nje ocekujem dosta.

tako da ti je moja preporuka Nvidia, za tri monitora svakako, ako zelis igrati bez brige i problema.

kod mene je bila stvar dok sam pricao da imam probleme s dvije 6970 svi se smijali al malo ko ovd koristi grafe do njenog maksimuma tako da nemogi ni znati. S rezoluciom 1920x1080 ti danasnje high end karte nemozes ni priblizno opteretiti s bilo kojom igrom. al pusti te grafe na rezolucije 5870x1080 ili 6040x1080 pa ces vidjet sta je opterecenje.

jedna hd6970 radi savrseno kod ljudi s jednim monitorom i rezom 1920x1080 tako je i kod mene radila bez greske al dodas jos i drugu i tri monitora i stvar je za baciti.

Eto to je moje iskustvo s ATI Eyefinity i Nvidia Surroundom. ako imas para s Nvidiom neces nikad pogriesiti. A igram na toj tehnologiji od samog pocetka skoro i odusevljen sam igranjem na multi monitor sistemima

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 23:23 (djdamir81).
Moj PC  
7 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
djdamir81 kaže...

odgovor kakav sam cekao {#} tocno si opisao svaki problem koji i ja imam. Ajde kada predes na 680 javikako je pa ako ce ok bit i ja cu preci, jer ovaj 3 monitor setup kad probas se ne mices s toga :D

14 godina
neaktivan

ma skuzio sam ja te eyefinity i surround tehnologije jer me stvarno zanimaju i nemogu si zamisliti vise igrati na jednom monitoru. to mi je sad nekako skroz uskracen pogled sa strana. nekad vak bez veze iskljucim u igri ova dva monitora sa strane i tek onda skuzim koliko fale ta dva monitora. Evo dok prodam jos i ovu zadnju Lightningicu uzet cu odma jednu 680. jednu iz razloga jer ce mi to biti zasad prelazno rijesenje dok ne izade jos jaci model koji nvidia najavljuje kepler 110 mislim da se tak nekako zove ili 685 neznam bas tocno kako se zove. al ono sto sam gledao u testovima 680 ima jacinu dvije 480 gtx tako da nebi trebalo biti problema u surroundu. a tu je i boost tehnologija i novi v sinc. kazem u testu nije nijedna igra zatrzala a igran je metro2033 na ultra, crysis 2 ultra +dx 11 ukljucen. battlefield 3 takoder ultra setings samo sto nisi mogao AA dici. al to nisi mogao ni u svakoj igri s dvije 580 Lightningice. tako da mislim da je jedna 680 stvarno solidna. al nista nebi potpisao dok ja sam ne isprobam. kazem to su samo testovi koji mi se cine dobrima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
djdamir81 kaže...

ma kombiniram ja ako jedna kenja s dvije, cf iskljucim pa sa jednom... jedino mi je gust na jednom metro maxan s dx11, teselacijom s 50-ak fpsa :D... sredinom 5 mj planiram novo uzimat pa javi kako je s 680 , stvarno me zanima

15 godina
neaktivan
djdamir81 kaže...

ma skuzio sam ja te eyefinity i surround tehnologije jer me stvarno zanimaju i nemogu si zamisliti vise igrati na jednom monitoru. to mi je sad nekako skroz uskracen pogled sa strana. nekad vak bez veze iskljucim u igri ova dva monitora sa strane i tek onda skuzim koliko fale ta dva monitora. Evo dok prodam jos i ovu zadnju Lightningicu uzet cu odma jednu 680. jednu iz razloga jer ce mi to biti zasad prelazno rijesenje dok ne izade jos jaci model koji nvidia najavljuje kepler 110 mislim da se tak nekako zove ili 685 neznam bas tocno kako se zove. al ono sto sam gledao u testovima 680 ima jacinu dvije 480 gtx tako da nebi trebalo biti problema u surroundu. a tu je i boost tehnologija i novi v sinc. kazem u testu nije nijedna igra zatrzala a igran je metro2033 na ultra, crysis 2 ultra +dx 11 ukljucen. battlefield 3 takoder ultra setings samo sto nisi mogao AA dici. al to nisi mogao ni u svakoj igri s dvije 580 Lightningice. tako da mislim da je jedna 680 stvarno solidna. al nista nebi potpisao dok ja sam ne isprobam. kazem to su samo testovi koji mi se cine dobrima.

Jel ti nije bolje kupit LCD 117 ili 132 nego ova smješna solucija sa 3 monitora. To mi je kao da invalidu bez noge stave protezu. 

14 godina
neaktivan

pa imam lcd 119 i spojim komp na njega al to nije ni blizu multi monitor setupa. to si ti nemozes ni predociti. ajd ti stavi na lcd rezoluciju 6040x1080.

na toj rezoluciji vidis tri puta vise od igre nego na 1920x1080 rezi koju podrzavaju 119 cm lcd. To ti je isto kao da tebi netko stavi one kapke sa strane na oci koje imaju konji da gledaju samo pravo i kad ih malo kasnije skines tek onda skuzis sto je to periferno gledanje. tako ti je isto i s tri monitora u odnosu s jednim lcd. kad bi ti jedno poigrao na tri monitora ili vise ti bi drugacije pricao. drugcije ti izgleda dok ti gledas video na youtubeu kako netko igra u surroundu/eyefinityu a drugacije je dok sam sjedes pred vise monitora i zaigras. probaj pa se onda javi 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
djdamir81 kaže...

TOCNO TO. Kad probas igranje s 3 monitora, nemas rijeci... Al nazalost kosta :D , puno bolje nego na jednom :P

15 godina
neaktivan

Nisam nikad probao na 3 monitora al nemogu brate preč preko ovih ružnih rubova nikako a Full HD reza i 119cm je sasvim OK u mojim očima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Probaj pa javi.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zekat kaže...

kad se uzivis u to zadnje napameti su ti rubovi, i uopce ne smetaju tolko kolko se uvelicava. Ima tutoraiala za rastavit monitor, znaci maknut sve plastike da dobis samo lcd, stim da mices rubove na minimalno, al nepotrebno kada ne smetaju tolko. 

14 godina
neaktivan
mislavgray kaže...
Zekat kaže...

kad se uzivis u to zadnje napameti su ti rubovi, i uopce ne smetaju tolko kolko se uvelicava. Ima tutoraiala za rastavit monitor, znaci maknut sve plastike da dobis samo lcd, stim da mices rubove na minimalno, al nepotrebno kada ne smetaju tolko. 

to si dobro rekao, dok sjedis ispred tri monitora i igras uopce neprimjecujes te rubove. a nekakonse sve vrtinoko tebe boje nego i 3D. ovo ti nekako daje dojam kao da si tamo jer se sve vrti oko tebe. predobro. a to sto kazes da bi bio zadovoljan i s 1920x1080 na lcd 119 to ti isto vjerujem. (nije lose ni na takovelikom lcdu igrati) dosta ljudi je zadovoljno i sa samo jednim 22inch monitorom i kaze netreba mi nista vise. ja nisam, kod mene mora sve biti na ultra setingsima iako je vecina i sa srednjim setingsima zadovoljna. ja nisam. a to da kosta to je. zato i je samo za one koji si mogu priustiti. drugi voze ferrari iako je skup. ja igram na tri monitora nesto vise od godinu dana i nebi mjenao nizasto multimonitor sistem

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 19:33 (djdamir81).
14 godina
neaktivan
djdamir81 kaže...
mislavgray kaže...
Zekat kaže...

to si dobro rekao, dok sjedis ispred tri monitora i igras uopce neprimjecujes te rubove. a nekakonse sve vrtinoko tebe boje nego i 3D. ovo ti nekako daje dojam kao da si tamo jer se sve vrti oko tebe. predobro. a to sto kazes da bi bio zadovoljan i s 1920x1080 na lcd 119 to ti isto vjerujem. (nije lose ni na takovelikom lcdu igrati) dosta ljudi je zadovoljno i sa samo jednim 22inch monitorom i kaze netreba mi nista vise. ja nisam, kod mene mora sve biti na ultra setingsima iako je vecina i sa srednjim setingsima zadovoljna. ja nisam. a to da kosta to je. zato i je samo za one koji si mogu priustiti. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice