197.13 boosts performance & fixes fan speed issues

poruka: 23
|
čitano: 2.732
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
boosts performance and Fixes Fan Issue

Nvidia odgovorila na ATI-jeve beta drivere.

Wednesday Nvidia released a new set of beta drivers that supposedly resolves the fan speed issue caused by the previous 196.75 WHQL driver release. Listed as GeForce 197.13 beta, this new set also adds support for ION, GeForce GT 320, GeForce GT 330, and GeForce GT 340.

To download the beta drivers, head here. For more information on what these beta offers, here's the changelog:

Adds support for Next Generation ION.
Adds support for GeForce GT 320, GeForce GT 330, and GeForce GT 340.
Upgrades PhysX System Software to version 9.10.0129.
Upgrades HD Audio driver to version 1.0.9.1 (for supported GPUs).
Increases performance in several PC games from v196.21 WHQL. The following are examples of measured improvements. Results will vary depending on your GPU and system configuration:

* Up to 13% performance increase in Crysis: Warhead with a single GPU.
* Up to 30% performance increase in Crysis: Warhead with SLI technology.
* Up to 13% performance increase in H.A.W.X. with single GPU.
* Up to 15% performance increase in H.A.W.X. with SLI technology.
* Up to 30% performance increase in Left 4 Dead with single GPU.
* Up to 28% performance increase in Left 4 Dead with SLI technology.

Adds SLI and multi-GPU support for top new gaming titles including Assassin Creed II, Battlefield: Bad Company 2, Command and Conquer 4: Tiberium Twilight, Grand Theft Auto IV: Episodes from Liberty City, Mass Effect 2, Napoleon: Total War, and Zombie Driver.
Enhanced SLI support for Metro 2033, Supreme Commander 2, Unigine, and World of Warcraft.
Adds override anti-aliasing support for Mass Effect 2.
Includes numerous bug fixes. Refer to the release notes on the documentation tab for information about the key bug fixes in this release.
Users without US English operating systems can select their language and download the International driver here.

Konacno posteni driveri i od Nvidie, iako su jos u beti(premda su navodno vec u postupku dobivanja WHQL certifikata) za razliku od proslih ama bas nikakvih problema s instalacijom, zagrijavanjem i stabilnoscu nisam za sad imao s njima.

Topla preporukaNamigiva

NVIDIA GeForce 197.13 Beta Graphics Driver for Windows XP 32-bit
NVIDIA GeForce 197.13 Beta Graphics Driver for Windows XP 64-bit
NVIDIA GeForce 197.13 Beta Graphics Driver for Windows Vista/Windows 7 32-bit
NVIDIA GeForce 197.13 Beta Graphics Driver for Windows Vista/Windows 7 64-bit

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 10:04 (dado8).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: boosts performance and Fixes Fan Issue
Kao što je Vrdelja (a.k.a. Hr_The_Butcher) napisao u jednoj svojoj kolumni, treba pričekati 8 dana pa tek onda da vidjeti da li to valja ili ne.
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
protjeran
Šef kaže...
Kao što je Vrdelja (a.k.a. Hr_The_Butcher) napisao u jednoj svojoj kolumni, treba pričekati 8 dana pa tek onda da vidjeti da li to valja ili ne.

znam i ja da je tako, inace ne srljam ali dopizd*lo mi cekanje - ove sam puko prakticki odmah cim sam vidio da su dostupni i za sad milina, cak mi se ovako subjktivno bez nekakvih analiza i komparcija cini da su zbilja brzi

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 10:31 (dado8).
16 godina
neaktivan
To ti se zove 'placebo efekt' :P
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
protjeran

bio placebo ili ne glavno da ja imam filing da sve leti, barem dok grafa odjednom ne pregoriSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

stavio ih i ja jucer, pa bacio malo metro2033 razlika u fps-ima je bila itekako ocigledna

i solve my problems with the gun
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kao sto sam napomenuo u temi o ATI evim driverima, jesu li ovi postotci porasta performansi od nekog drivera od prije 16 godina ili od zadnjeg?

To uvijek treba paziti.

Al svejedno, dobra vijest za nas sa Nvidiom. :P

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovo su gluposti što pišu, u odnosu na drivere 175,16 8500gt bi sa najnovijim driverima trebala vrtit crysis na very high,a dobro znamo da jedva vrti na low/medium sa rezom 1024x768.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: 197.13 boosts performance & fixes fan speed is
Psiho246 kaže...

Kao sto sam napomenuo u temi o ATI evim driverima, jesu li ovi postotci porasta performansi od nekog drivera od prije 16 godina ili od zadnjeg?

To uvijek treba paziti.

Pa lijepo ti pise:

"Increases performance in several PC games from v196.21 WHQL. The following are examples of measured improvements. Results will vary depending on your GPU and system configuration:"

BTW, nista od navedenih igara koje spominju ne igram, nemam SLi, pa cu za sada ostati na ovim driverima na kojima jesam.

niti ne znam koji su tocno, morat cu provjeriti kada dodjem kuci Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 13:17 (Mauro).
16 godina
Hyperion kaže...

Ovo su gluposti što pišu, u odnosu na drivere 175,16 8500gt bi sa najnovijim driverima trebala vrtit crysis na very high,a dobro znamo da jedva vrti na low/medium sa rezom 1024x768.

Results will vary depending on your GPU and system configuration:

* Up to 13% performance increase in Crysis: Warhead with a single GPU.

Napisali su da ovisi od GPU. Od slabe kartice ne mozes napraviti jaku karticu. Ali od jake se moze izvuci jos vise.

Dakle neka high-end koja je do sada mogla vuci na very high ce sada vuci jos bolja. Ona koja je morala na medium i dalje ce tako.

Osim toga kaze se "Up to 13%". I 5% jos uvijek ulazi u tu Up to kategoriju. 13% je valjda u specijalnim uvjetima sa nekom GTX285 Osmijeh

17 godina
neaktivan

meni i na XP i na Win7 vrte isto..Nvidia8600GT

IBM ( I Blame Microsoft)
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 16:20 (micho0305).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Od 25.3 nije više beta nego WHQL.Nasmijen se na ovih 30% boost performance.Ako se neko usudija isprobat ovaj driver neka javi.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Kao i sa svakim takvim peformance driver najveci skok je s najjacim i najnovijim grafuljama na velikim rezama, bilo bi iluzorno ocekivat od recimo kartice stare tri godine da odjednom overboosta od 30% - par fps ovamo par onamo negdje nista ali svejedno ja zadovoljan - u biti najnoviji driveri se instaliraju ponajvise da se smanji mogucnost problema u novijim igrama

Glavno da nema problema s instalacijom, stabilnoscu i po najnovijem izgaranjemSmijeh

Good job Nvidia

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 17:27 (dado8).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A u čemu, pri kojoj situaciji i sa kojom karticom se vidi boost od 30% sa ovim driverima? Ima li netko konkretno da je to vidio?

Mislim onih do 13% je puno (relativno) za driver improved performance, 30% je već ko kompletno nova serija grafe - malo mi ne pije vodu ta teorija, volio bih to vidjet u praksi....

Inače čekam dan na xfx-ovoj stranici izađu driveri, trenutno imam 195.62, planiram skinut i 196.21 (ima ih na stranici) i ove nove pa napravit usporedbu u 2-3 bencha kako se moja grafa na default taktovima ponača da vidim doista taj enormni boost od 30% - zanima me samo u kojoj igri se vidi da baš to nabavim i napravim bench

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 17:31 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Rhodin kaže...

A u čemu, pri kojoj situaciji i sa kojom karticom se vidi boost od 30% sa ovim driverima? Ima li netko konkretno da je to vidio?

Mislim onih do 13% je puno (relativno) za driver improved performance, 30% je već ko kompletno nova serija grafe - malo mi ne pije vodu ta teorija, volio bih to vidjet u praksi....

Inače čekam dan na xfx-ovoj stranici izađu driveri, trenutno imam 195.62, planiram skinut i 196.21 (ima ih na stranici) i ove nove pa napravit usporedbu u 2-3 bencha kako se moja grafa na default taktovima ponača da vidim doista taj enormni boost od 30% - zanima me samo u kojoj igri se vidi da baš to nabavim i napravim bench

Care to je marketing, realno takve poboljsanje tesko da mozes dobit ali same takve brojke govore da nekakvih pomaka ima

Evo samo za tebe, iz neovisnog izvora http://alienbabeltech.com/main/?p=16408

Navodna nova beta 197.25 donosi jos neke pomake - Nvidija se konacno trgnula

Ti bis na tvojoj grafi morao vidit razliku, pa ako uhvatis vremena benchaj i postaj rezultate pa da vidimo

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 17:50 (dado8).
17 godina

Jedini pravi pomak kojeg sam ja vidio je bug kod reprodukcije videa.

Bad job Nvidia, bad job!

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Psiho246 kaže...

Jedini pravi pomak kojeg sam ja vidio je bug kod reprodukcije videa.

Bad job Nvidia, bad job!

S obzirom da ja sve dosadanje drivere od 191.07 nisam mogao niti normalno instalirat bez da kasnije ne bude nekakvih kerfeka (doduse osim onih izgarajucihSmijeh) s ovima sam zadovoljan

Uostalom nek neko odvrti par bencheva na starim pa onda na novim pa cemo onda vidjeti   - "Graficke" ala 8600gt su iskljucene  Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 18:25 (dado8).
17 godina

Evo imam ja Furmark najnoviji, nije puno ali to sam jedino imal na kompu :

Sa 195.xx i sa 197.13

195 driveri 195 driveri
197.13 197.13
We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 21:32 (Ad4pt3r).

1 0 hvala 0
17 godina

Budem ih izbenchal, samo me zanima gdje je prijavljena najveća razlika, jer ak bu benchal što trenutno imam resident evil 5 i vidim razliku od 1 fps average onda nisam niš napravil jer bu veća razlika ak ostavim grafu OC-anu, ostavil sam si ove stare drivere jer su spominjali da riva tuner ne radi sa novijima, zajedno sa drugim OC alatima, sad ne znam da li se u 197.13 opet može ili su došle novije verzije tunera, afterburnera i sličnog

imam skinute 195, 196 i sad kad dođe bum skinul 197 drivere pa mi nije bad vratit na staro ak se pokaže ovo novo lošijim

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ad4pt3r kaže...

Evo imam ja Furmark najnoviji, nije puno ali to sam jedino imal na kompu :

Sa 195.xx i sa 197.13

pa gdje si nasao bas FumarkSmijeh

Rhodin kaže...

Budem ih izbenchal, samo me zanima gdje je prijavljena najveća razlika, jer ak bu benchal što trenutno imam resident evil 5 i vidim razliku od 1 fps average onda nisam niš napravil jer bu veća razlika ak ostavim grafu OC-anu, ostavil sam si ove stare drivere jer su spominjali da riva tuner ne radi sa novijima, zajedno sa drugim OC alatima, sad ne znam da li se u 197.13 opet može ili su došle novije verzije tunera, afterburnera i sličnog

imam skinute 195, 196 i sad kad dođe bum skinul 197 drivere pa mi nije bad vratit na staro ak se pokaže ovo novo lošijim

Evo najvece razlike su kod Krize, Stalkera, COD4/5, FEAR2 a ponajvise kod Left 4 Deada po Nvidiji cak 30%

Nova riva ispravila navodna sve problema, ako slucajno ne sljaka s njom imas EVGA precison - ionako bolji alat za samo klokanje i pracenja temp.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 0:00 (dado8).
17 godina

A jbg, to je jedino kaj imam na kompu radi overclocka...Meni nije nakon instalacija radil MSI Afterburner, ali bilo je samo dovoljno restartat komp...

We are nothing but the stones to pave the way...
15 godina
protjeran
Ad4pt3r kaže...

A jbg, to je jedino kaj imam na kompu radi overclocka...Meni nije nakon instalacija radil MSI Afterburner, ali bilo je samo dovoljno restartat komp...

mogao si skinut bar neki od Unigine benchmarka: Heaven/Tropics /Sanctuary imaju po stotinjak mb a navodno dobro skalirajuNamigiva

ma nije ni bitno, glavna je dobra volja a ti si je pokazao

16 godina

Instalira ih i nema nikakvih pomaka od prijašnjih.Left4dead ima isti fps.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice