Zločesti fotići

poruka: 8
|
čitano: 3.137
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Zločesti fotići

Jeste li čuli za novu tehnologiju EVIL?Ukratko,umjesto pentaprizmskog ogledala na vrhu fotića,on ispred viewfindera ima maleni lcd display koji bitno smanjuju dimenzije.Što mislite o takvim fotićima?Hoće li zamijeniti dSLRove?

djevice,padobranci mineri griješe samo jednom! Postao sam ateista;ubili su boga u meni...
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2009 19:24 (nick).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zločesti fotići

Ma da EVIL, bezveze, prizme su bolje i svjetlije, dok ovi imaju vjerojatno šum u slabom svjetlu, inače isti vrag kao kompakt sa elektronskim tražilom (evil ga isto ima). Inače izmjenjivi objektivi su u redu po meni, ali bolje na DSLR

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zločesti fotići

Valjda misliš EVF? Ne znam odakle si izvuka taj EVIL? Tromo je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zločesti fotići
Bara kaže...

Tako veli BUG i web... 
djevice,padobranci mineri griješe samo jednom! Postao sam ateista;ubili su boga u meni...
16 godina
neaktivan
Bara kaže...

Electronical viewfinder with Interchangeable Lens

Inače micro 4/3 standard
Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit
17 godina
neaktivan
Bara kaže...

EVIL = Electronic Viewfinder, Interchangeable Lens.
EVF je samo jedna komponenta EVIL koncepta.

da, tromo je, kolkogod LCDi i procesori bili brzi, kod optičkih tražila svjetlo putuje ipak nešto brže - brzinom svjetlosti. Namigiva

no, jako dobar koncept, sviđa mi se ideja, manjak ogledala omogućava kraći registar i daleko manje objektive i fotoaparate. ako olympus izađe s dobrim i dostupnim rangefinder-lookalike modelom, ozbiljno ću početi razmišljati o jednom.
pretpostavljam da će prije ili kasnije i sony uskočiti u EVIL tržište (uz panasonic, olympus i samsung), očekujem fujifilm i prije sonyja, te sigmu s modelom jačim od DP2 - Foveon senzor je tehnološki nadmoćan klasičnim senzorima, bit će veselo za konkurenciju kad ga napokon usavrše.
pitanje je samo standarda objektiva, panasonic i samsung guraju svako svojeg...

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan
Zločesti fotići

Valjda si tija reć da je teoretski u praksi Foveon bolji od Bayera, a da u praksi nije(bar zasada)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
Foveon senzor je tehnološki nadmoćan klasičnim senzorima, bit će veselo za konkurenciju kad ga napokon usavrše
 tehnološki nadmoćan, da. isto tako i "kad ga napokon usavrše" oće reć da trenutno nije usavršen, i da to traje već neko vrijeme.
Bara kaže...

Valjda si tija reć da je teoretski u praksi Foveon bolji od Bayera, a da u praksi nije(bar zasada)?

"teoretski u praski"? kaj? Smijeh
no da, foveon ima jednog proizvođača - sigmu, bayer-senzori nekolicinu, ofkors da je razvoj na strani bayera.

no da, odosmo offtopic. dosta.
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice