Panasonic Lumix DMC-FZ8

poruka: 7
|
čitano: 7.401
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Panasonic Lumix DMC-FZ8

evo odlucio sam se kupiti neki digitalni aparat, pa da se malo ozbiljnije posevetim fotografiranju, ne sad ono skroz, nego cisto rekreativno. pa sad nebih uzeo bas bilo kakav aparat pa sam malo trazio, citao forume, recenzije, pa mi se ovaj cini najisplativijim. jel ima tko kakvo misljenje, iskustva i to, inace našao sam ga za 1700 kn.

ako netko ima bolji predjelog za te pare rado bih cuo.

hvala unaprijed, podzdrav svima

ćufta
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Panasonic Lumix DMC-FZ8

panasonic i sony su ti daleko bolji izbor

h10 više spada u kompaktnu klasu zboh svojih dimnzija, usporedbe radi tu bi mogao staviti sony h5 koji ima približno istu cijenu

u svim testovima koje sam pratio uvjek je panasonic pravio odlične fotke sa fino eksponiranim bojama dok je pobjedu u sitnicama odnosio sony h5 (više se odnosilo na neku sitnu i nebitnu opremu)

s fuji aparatima nisam se nikad susretao ali mišljenja sam da kaska za konkurencijom, jer u niti jednom testu nije bio ni blizu vrha, a ova 2 proizvođača su se uvijek borila za tron

16 godina
neaktivan
Panasonic Lumix DMC-FZ8

molim nekoga da mi kaze kakav je lumix TZ5 koje su mu mane a koje prednosti.

znam da pisu karakteristike na netu no ipak misljenje je misljenje.

hvala

slaven pavlovic

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Panasonic Lumix DMC-FZ8

nije mi baš nešto jasno.......

jel ti tih 1700 kn max limit ili si eto odlučio da će ti tako nešto biti sasvim dovoljno za tvoje potrebe?

"pa da se malo ozbiljnije posvetim fotografiranju, ne sad ono skroz, nego cisto rekreativno." - jel na kraju ozbiljno ili rekreativno?

daj mi pliz navedi neke (makar i bezvezne) primjere što bi spadalo u ozbiljno, što u rekreativno, a što u ovu tvoju kategoriju. hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2009 20:46 (draenei).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

e kupio ga...

a ono to rekreativno, vako otic negde izvan grada, u grad, mislim ne sad ono slikat samo beze, mislim ono fotke obicne, nego malo se ufurat, trazit detalje i tako to, mikro, ,makro fokusiranja i tako to...

a ima i raw format pa se u photoshopu ucim radit malo jace obrade slika i to...

ćufta
16 godina
neaktivan
josip2608 kaže...

e kupio ga...

a ono to rekreativno, vako otic negde izvan grada, u grad, mislim ne sad ono slikat samo beze, mislim ono fotke obicne, nego malo se ufurat, trazit detalje i tako to, mikro, ,makro fokusiranja i tako to...

a ima i raw format pa se u photoshopu ucim radit malo jace obrade slika i to...

prvo, čestitam na novoj igrački :) sretno sa mikro-makro fukusiranjem, traženjem detalja i izletima van grada (izleti svakako spadaju u rekreativnu kategoriju, doslovno)

jedan savjet, kad već imaš toliku volju..... radije se koncentriraj na dobro kadriranje i pravilan odabir doba dana i vremena za ono što želiš dobiti na fotki, nego da ideš uslikati 565 fotki koje ćeš kasnije obrađivati u ps-u iskorištavajući blagodati gigabajtnih kartica i raw formata - sorry but that sucks!
iako, neznam kakva je kvaliteta fotografija koje daje taj fotić, možda će ti i dotjeravanje raw-a biti nužno, dakako, sve ovisi o očekivanjima... (op.a. za mene je dotjerivanje nešto različito od malo jačih obrada u ps-u, ne znam što točno pod tim izrazom podrazumjevaš :))

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2009 19:28 (draenei).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice