Pozdrav!
Nikon Coolpix L120 ili Fuji Finepix S2500?
koji je bolji ?
Pozdrav!
Nikon Coolpix L120 ili Fuji Finepix S2500?
koji je bolji ?
Zavisi o tome što treba, Nikon ima prednost u nekim karakteristikama (veći zoom, dodatne tele/wide kontrole na objektivu, lcd ekran veće razlučivosti), ali zato nema Aperture Priority, Shutter Priority i Manual mode.
Očekujem da je dobar za obiteljske fotografije,ali isto tako i za slikanje prirode i ostalog.., pa bi zato htjela da ima dobar zoom..
Raspolažem sa 3500kn, i malo sam pregledavala dali ima koji bolji aparat za tu cijenu i došla sam do dva modela Nikon Coolpix p500 i Canon PowerShot SX30 IS..
zanima me kojega od ta dva modela bi mi preporučili?
Pogledaj i FujiFilm FinePix HS20.
Canon SX30IS ima relativno loše fotografije u AUTO modu, treba ga koristiti u PROGRAM ili MANUAL i staviti ISO na najmanje . A i ZOOM nije nešto. Zašto? Zato što starta sa 4.3 mm što je jakoooo široko a završava na 150.5 mm što ti je nekih 15x optičkog zooma, a to nije ništa senzacionalno, dok je prednost toga širokokutan objektiv. Za korištenje full mogućnosti ovoga aparata moraš biti bar poluprofesionalac i zato ga ne preporučujem. Ali mogućnosti fotoaparata (efekti, slika kad netko trepne etc.) su jako dobre, a da bi slike bile jako solidne treba ga koristiti u MANUAL modu, jer u AUTO modu slike postaju žute posebice na suncu. Još jedna dobra strana ovog fotoaparata je snimanjei kvaliteta videa koja je čak i bolja nego na nekim kamerama (snima HD). Senzor je 1/2.3 što također nije senzacionalno, ali je relatvno dobro. Također još jedna dobra strana ovog aparata je što možeš staviti "dodatni" blic, dok onoga njegovog moraš sam vaditi kad želiš blic, dakle ne iskače kao kod Sony-a H5, sučelje je dobro i dosta se lako snaći, a onaj displej je zakretan i veličine 2,8". U usporedbi sa Sonyem H5 ovaj aparat pravi lošije slike na AUTO nego Sony, dok je na manualnim postavkama ipak ovaj bolji. I nemoj da te zavara taj zoom, to ti je kod većine (svaka čast iznimkama) fotoaparata samo marketinški trik kao i megapixeli (ovaj ih ima 14.1 što je itekako dosta) Da košta 500kn manje sigurno bi bio jako dobar izbor, dakle ako ga možeš jeftino nabaviti dobar izbor. Eto ujedno kao i kratka recenzija ovog aparata.
Plusevi: Širokokutan objektiv, dobre slike u manual modu, efekti, video, displej općenito
Minusi: prežute slike u auto modu, relativno mali senzor, ne upozorava kad je poklopac na objektivu, zoom koji je marketinški trik.
OCJENA: 8/10
Ako te još nešto zanima javi se na PM.
Dobar prikaz, ali ja mu ipak ne bih 'uzeo za zlo' "zoom kao marketinški trik", jer i svi ostali proizvođači digitalnih foto-aparata koriste isti sistem za označavanje faktora povećanja objektiva, a to je: maksimalna fokalna dužina / minimalna fokalna dužina.
Kratka minimalna fokalna dužina (širokokutni objektiv) svakako dobro dođe kod obiteljskih slika (jer iz male udaljenosti možeš slikati veći broj ljudi), ili kod slikavanja većih objekata sa male udaljenosti.
mrvicu više me privlači Nikon od Canon-a! ima li netko ko koristi Nikon P500 i koliko je zadovoljan s njime?