Molim savjet, kupujem digitalac do 1000kn

poruka: 12
|
čitano: 3.785
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Prvo - amater sam, nikad nisam imao ikakav fotić i nisam nikad pratio to tržište. Sad mi treba radi posla.

Treba mi solidan digitalac,  najvažniji mi je macro jer slikam na blizu i uglavnom dokumente. Te dobar autofocus.

Nije ni rezolucija toliko važna, može biti i 3-4 Mpix.

Preferiram SD kartice, zato izbjegavam Sony.

Našao sam si par opcija, u hgspota uglavnom jer mi je najzgodnije u njih kupiti.

PANASONIC DMC-FS3E-S

CANON A460

OLYMPUS Camedia FE-170

OLYMPUS X-775

OLYMPUS FE-270

OLYMPUS C-510

CANON A580

FUJIFILM FinePix A920

OLYMPUS C-25

I još jedno pitanje. Isplati li se uzeti nekakav mobitel sa dobrom/solidnom kamerom. Mislim na SE C902.

Može li zamjeniti digitalac za te primjene?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moze zasto ne sve ovisi za sto ti tocno triba C902 dobar mob ja ga iman od ovih dig...ti nebi niti jedni preporucija samo sony dolazi u obzir...a C902 na preplatu ti dode 1500kn a prosti oko 2500 2800kn,,,

MB Gigabyte EP45-DS5,s775,ip45 Intel Core 2 Quad Q8300 Box 4×2.5GHz,1333MHz-ddr2 4GB(2×2GB kit)pc8500(1066MHz)OCZ,Reaper--OCZ 700W SLI-ready--Nvidia 8800ultra×2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kakav je macro na C902?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Molim savjet, kupujem digitalac do 1000kn
Ammon kaže...

I još jedno pitanje. Isplati li se uzeti nekakav mobitel sa dobrom/solidnom kamerom. Mislim na SE C902.

ne.
fotići u mobitelima su jako jadni i bijedni, imaju senzor minijaturnih dimenzija, nemaju nikakvu optiku osim stakalca/plastike kao zaštitu od prašine, imaju fiksnu blendu (dakle, nit ju nemaju), imaju shutter u svega par koraka, jedini način kojim reguluraju ekspoziciju je osjetljivost senzora. kao rezultat toga svi imaju izrazito jako uklanjanje šuma koje i jako efikasno ukloni apsolutno sve detalje na slici, za bilokakvu primjenu ozbiljniju od slikanja obitelji i frendova su apsolutno neupotrebljivi. 8 mpx novijih modela se ne mogu mjeriti čak niti s prastarim jeftinjacima od 2 mpx, tako da mobitel kao iole ozbiljniji fotić slobodno zaboravi.

koji fotić da kupiš, od onih nabrojanih, je potpuno svejedno, po tehničkim karakteristikama su otprilike podjednaki. za dobre rezultate s macrom im treba jaku puno svjetla (kao i svakom fotiću), i trebaju stajati jako mirno (opet, kao i svaki fotić), tako da provjeri donju stranu svakog od njih, jel imaju navoj za našarafiti ih na stativ.

niti s jednim u toj cjenovnoj klasi nemoj očekivati čuda, dobar macro setup košta ipak nešto više, no sve ovisi za što ti točno treba, neki ovakav bi ti mogao jako dobro poslužiti. :)
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan

Naručio sam PANASONIC DMC-FS3E-S pa ćemo vidit...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zadovoljan sam. Veoma dobar autofocus, slika je oštra, macro je sasvim ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

olympus isto ne koristi SD kartice

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ammon kaže...

Prvo - amater sam, nikad nisam imao ikakav fotić i nisam nikad pratio to tržište. Sad mi treba radi posla.

Treba mi solidan digitalac,  najvažniji mi je macro jer slikam na blizu i uglavnom dokumente. Te dobar autofocus.

Nije ni rezolucija toliko važna, može biti i 3-4 Mpix.

Preferiram SD kartice, zato izbjegavam Sony.

Našao sam si par opcija, u hgspota uglavnom jer mi je najzgodnije u njih kupiti.

PANASONIC DMC-FS3E-S

CANON A460

OLYMPUS Camedia FE-170

OLYMPUS X-775

OLYMPUS FE-270

OLYMPUS C-510

CANON A580

FUJIFILM FinePix A920

OLYMPUS C-25

ne, nemože. kamere na mobitelima, su jako niske kvalitete, radi se samo na što više pxiela. ako će se dokumenti slikati, nema šanse da ćete išta moći proćitati, pogtovo ako je tekst ne kontrastan podlozi. uzmite jedan solidan fotić, koji će vam netko drugi preporučiti, a nikako mobitel.
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
17 godina
neaktivan

svi sonyijevi digitalci oznake dsc-w(neki brojevi) za mene su sinonim za kvalitetne fotografije. cijene se različito kreću, a jedino što je za kartice malo bed, ali jel ti bolje imati iznadprosječne fotke za malo para, ili neke mrvicu lošije fotke, samo zato da bi uštedio na kartici... ja preferiram vrhunsku kvalitetu, a po tome je sony poznat... canon isto nije loš izbor, ali neki od njih imaju malo razočaravajuće fotke...

eto, to je moje mišljenje, netko drugi vjerojatno ima neko drugo mišljenje...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sony poznat po kvalitetnim fotkama?

ja mislim drugačije, a i testovi im, koliko ja znam, nisu baš...

imam osjećaj da su sonyi samo napucani tehnikom, lijepo izgledaju i to je to, ništa posebno

dok za canona (kmpakte) mislim da su ok, u svakom slučaju bolji od sonya

0 0 hvala 0
17 godina

moja preporuka Canon A580

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 17:37 (Mitch).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

moja preporuka Canon A580

potpis
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice