Pozdrav!
Ovako, kupujem vrlo skoro DSLR, nisam potpuna početnica no lova ograničava na samo takve modele. Apsolutni maksimum je 5000k kuna, no najveći je problem što gotovina, tj Njuškalo i sl., nije opcija, samo 12ak rata.
Gledala sam svugdje i svašta i svela sam na Nikon D5100 ili D3200 sa 18-55 i 55-200 objektivima za 5100kn, te opet D5100 sa 18-105 za nekih 4400 - 4800kn.
E sad... Prvo, koje je vaše mišljenje o njima? Više se naginjem prema 5100 ali, jel, nisam stručnjak. Zatim, zbilja nije Nikon jedini prihvatljiv nego sam ja samo njih našla unutar cijene te vrste objektiva - željela bih obuhvatiti koliko god mogu i niži, 18mm spektar, a i viši, zato mi se i sviđa ovaj sa 200mm.
Može kakav komentar na moje pronalaske, prijedlozi za druge (ipak primarno još samo Canon) itd?
I konačno, gdje mogu uživo u Zagrebu baciti oko na kojeg Canona, osim tih par komada u Elipsu? Kopam po netu i canon.hr i ne mogu naći nikakvu ozbiljniju trgovinu osim njih ...
Puno hvala i pozdrav!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne znam koliko ti se stvarno isplati to uzimati ovdje.
Ako imaš bilo koju mogućnost uzimanja iz US, uštedit ćeš ogromne pare.
npr http://www.bhphotovideo.com
Inače bih na tvom mjestu uzeo ovo http://www.protis.hr/products/details/digitalni-fotoaparat-canon-eos-600d-dc-kit-efs1855iii--ef75300-iii/71250
Na početku sam kupio identičan kit samo 550D (ali nema razlike osim u displayu) i odličan je.
75-300 je izvrstan, a nakon godinu dana sam još kupio 40mm f/2.8 STM i nemam još razloga za prijelaz na full-frame.
Od Nikona gledaj D5100 (izašao je i 5200 s boljim senzorom)., D3*** je klasa niže (i cjenovno bi trebali biti oko 3k, ali kod nas naravno nisu)
PS. gledaj na nabava.net, a ne bi škodilo ni da kupiš u Austriji jer nema carine, a preporuka je da i naručiš sa http://www.computeruniverse.net/ (ako naletiš na neku akciju, javi ovdje)
Hvala puno na preporukama, nažalost nemam nikakvog keša pa mogu samo na rate uzimat, ergo ostaje mi samo Hrvatska...
Hvala puno na preporukama, nažalost nemam nikakvog keša pa mogu samo na rate uzimat, ergo ostaje mi samo Hrvatska...
Pogledaj Harvey Norman još, ali oni su daleko najskuplji, no imaju 24 rate bez kamata pa te izađe malo manje nego negdje drugdje sa 24 rata (sa kamatama)
bas mora bit dslr? ako ne trebas jako visoke rezolucije, uzasno brze i tocne autofokuse i framerate preko 5-6komada u sekundi, uzmi si neki dobar mirrorless. ne znam kako se krecu cijene, ali oni ti otvaraju vise vrata sto se tice objektiva. jeftino mozes nabaviti stare manualne objktive koji po kvaliteti slike jako malo zaostaju za danasnjima. Ako bas treba biti slr, zasto ne uzmes rabljeni? po oglasnicima ima dosta dobrih i malo koristenih, a za iste novce mozes nabaviti za klasu-2 bolji fotic u odnosu na novi
bas mora bit dslr? ako ne trebas jako visoke rezolucije, uzasno brze i tocne autofokuse i framerate preko 5-6komada u sekundi, uzmi si neki dobar mirrorless. ne znam kako se krecu cijene, ali oni ti otvaraju vise vrata sto se tice objektiva. jeftino mozes nabaviti stare manualne objktive koji po kvaliteti slike jako malo zaostaju za danasnjima. Ako bas treba biti slr, zasto ne uzmes rabljeni? po oglasnicima ima dosta dobrih i malo koristenih, a za iste novce mozes nabaviti za klasu-2 bolji fotic u odnosu na novi
Pratim temu samo da vidim kaj cete joj preporucit ali vidim da ne citate ono kaj autor teme kaze ffs

Kupuje na rate, znaci nista od polovnog.
Mozda EOS 100D?
Pozdrav!
Ovako, kupujem vrlo skoro DSLR, nisam potpuna početnica no lova ograničava na samo takve modele. Apsolutni maksimum je 5000k kuna, no najveći je problem što gotovina, tj Njuškalo i sl., nije opcija, samo 12ak rata.
Gledala sam svugdje i svašta i svela sam na Nikon D5100 ili D3200 sa 18-55 i 55-200 objektivima za 5100kn, te opet D5100 sa 18-105 za nekih 4400 - 4800kn.
E sad... Prvo, koje je vaše mišljenje o njima? Više se naginjem prema 5100 ali, jel, nisam stručnjak. Zatim, zbilja nije Nikon jedini prihvatljiv nego sam ja samo njih našla unutar cijene te vrste objektiva - željela bih obuhvatiti koliko god mogu i niži, 18mm spektar, a i viši, zato mi se i sviđa ovaj sa 200mm.
Može kakav komentar na moje pronalaske, prijedlozi za druge (ipak primarno još samo Canon) itd?
I konačno, gdje mogu uživo u Zagrebu baciti oko na kojeg Canona, osim tih par komada u Elipsu? Kopam po netu i canon.hr i ne mogu naći nikakvu ozbiljniju trgovinu osim njih ...
Puno hvala i pozdrav!
Pentax K-50 - jedini koji je otporan na kišu i prašinu ispod 5000kn. I pored K-500 ti je kedini koji nudi 100% pokrivenost preko optičkog tražila, što je meni iznimno važna stvar... u m-computers ga imaš sa dva weather resistant objektiva za 4820, a u extreme digital za 5000kn. S jednim objektivom dođe 500tinjak kuna manje.
18 mm ti pokriva bilo koji kit objektiv koji dobivaš uz uređaje svih proizvođača...
Takoder se slazem, K-50 je izvrstan aparat pgotovo optički, ali nisam bas vidio puno objektiva za njih kod nas

Eto i moj glas za Pentax K-50, Boga mi za te novce tako dobro tijelo i još s dva objektiva... I da, možda nekom nebitno ali 100% pokrivenost tražila je super stvar, probao tj. koristim pa kad god pogledam kroz njega sam super zadovoljan što ga imam (neusporedivo s FF tražilom ali ipak super stvar...)
Trickortreat kako misliš K-500 (uz k-50) jedini koji ima 100% pokriveno tražilo, ima to još par modela Pentaxa...
Ima ih pentax jos, ali prelaze budzet od 5kkn sto je op napisala ko uvijet...
Sto se objektiva tice, m-computers moze kompletnu pentaxovu postavu nabavit, a ima ih dosta. Ja sam kupio 3 prime objektiva prosli mjesec, 15mm, 35mm i 50mm, od slijedece place cu i 70mm i zadovoljan dok ne izade samyangov 10mm :p
Ups i ja previdio da polovno nije opcija...
hvala svima na prijedlozima, za k50 nisam zapravo ni previše znala pa mi se sviđa što nudi, jedino što mu je cijena na rate s 2 objektiva ipak viša nego što mi je limit .... tako da ću morati mozgati i vidjeti.
čini mi se kako je d5100 sa 18-55VR i 55-200VR za 5100 na 12 nekako najprihvatljiviji po svemu što tražim.
Pozdrav, i bumpat ću temu uskoro ako bude pitanja!
Možeš onda i pogledati pentax K-500, praktički isti fotoaparat, samo nema weather resistant tijelo, također ima pentaprzmu i 100% pokrivenost tražila. U m-computers ti ga imaju za 3985kn sa 2 objektiva...
Najjeftiniji nikon koji ima te detalje je d7100 s time da i pentax i nikon koriste skroz iste senzore (sonyeve) pa je kvaliteta slike skro pa jednaka.
ono što je na pentaxu još plus je da ima stabilizacij slike u tijelu aparata pa ako budeš koristila stare objektive, i oni će biti stabilizirani...