Ovo bi mi bio prvi DSLR, nisam imao namjeru nadograđivati objektive, imam 16 godina, aparat bi u glavnom služio za slikanje putovanja prirode društva, pa možete li mi reći koji da odaberem
| 34 | Canon EOS 550D |
|---|---|
| 5 | Canon EOS 1100D |
Ovo bi mi bio prvi DSLR, nisam imao namjeru nadograđivati objektive, imam 16 godina, aparat bi u glavnom služio za slikanje putovanja prirode društva, pa možete li mi reći koji da odaberem
| 34 | Canon EOS 550D |
|---|---|
| 5 | Canon EOS 1100D |
za tako sta sto si naveo da bi ga koristio nebih ti preporucio nijedan od navedenih dslr-ova osim ako te bas svrbi novcanik, prvo pitanje je zasto mislis da ce ti dslr trebati za ono sto se moze slikati i obicnim digitalcem,ako pucas na kvalitetu slike tu cu te razocarati jer si rekao da nemas namjeru nadogradjivati objektive znaci pada u vodu ideja o dslr-u jer kvaliteta fotke ti moze biti mnogo bolja sa aparatom za manje para od kit stakla navedenih aparata, ono sto bih ti ja preporucio je nesto iz prosumer serije tipa nikon coolpix P500, jedan od boljih aparata koji sam imao prilike vidjeti i koristiti i toplo bih ga preporucio ....
dslr pocni traziti kad budes ozbiljnije zagrizao u fotografiju te budes spreman za kvalitetnu fotku nabaviti i kvalitetnu opremu , a samim time onda ako budes u prilici da ti se isplati to nabavljat tj ako budes prodavao fotke onda ce se i oprema isplatiti kroz neko vrijeme, racunaj si za osnovnu opremu za dslr- kvalitetniji allaround objektiv koji nije ispod bar 2-2,5 tisuce kuna +blic aj,njega nadjes i na ebaju za sicu ali krecu se od 400 kn nadalje, + stativ (neophodan za nocne fotke )bar 200 kn + torba za opremu 200 i vise kn , ako ides na putovanja onda ce ti i jedna baterija biti malo jer neces uvjek biti u situaciji napuniti ju pa se onda nabavlja jos jedna baterija ili cak grip sa dvije baterije , znaci jos bar 500 kn i da nezaboravimo osnovno , provedeno vrijeme za obradu slike u ps-u ili lightroomu,i tek tu pocinju cuda sa slikama koje mozes vidjeti za primjere , nije to samo otici u trgovinu i kupiti prvi najjeftiniji dslr koji je na akciji, a eto nek i bude da se pocnes baviti s time i sve gore navedeno nabavis i krene to sve , onda na red dolazi jos neki objektivi , pa kvalitetnije tijelo ,najcesce canon 5dmk2 ili 1dmk4 u zadnje vrijeme od canona, ili nikon d3s i slicni .... pa ti sad vidi koliko ti se isplati pocimati sa dslr-om ....
U svakom slucaju...ako i odaberes dslr...neces odoljeti a da ne kupis jos koji objektiv...i vecinu ostalog gore navedenog...savjet je dobar...ako nemas namjeru uzimati dodatne objektive...ili bar jos jedan...ne isplati se uzimati dslr...jer sa kit objektivom koji uz njega dobijes..ne mozes bas puno toga...
Ako ipak zelis..onda uzmi bolji..a to je u svakom slucaju 550-tka...i opet ti vrag nece dati mir...vec ces iskesirati jos love za dodatnu opremu :))
Za tebe je prozuum bolje rjesenje
Ako bi uzeo Canon EOS 1100D koji je 350€ Onda bi uzeo dodatnu opremu kao npr: Karticu 32GB, torbu, objektiv ( al ne neki skup ) otprilike sam ograničen na 600€ moze malo više, al tuda negdje je granica, a ako bi uzeo Canon EOS 550D koji je 550€ onda bi uzeo samo torbu i karticu 32GB. Šta vi kažete na to koja je bolja konbinacija? Hvala vam na ovim gore navedenim odgovorima :D
Kad bi kupovao objektiveza Canon EOS 1100D uzeo bi neki od ova dva :
- Canon EF 75-300/III =130€
- Canon EF S 55-250 f/4.5.6 IS II =230€
Koji je bolji, molim iskusno mišljenje, ne zaključak po cijeni.
bolje uzmi 1100 a višak novaca potroši na neki kvalitetniji objektiv npr. tamron 17-50/2,8 jer je objektiv ipak bitniji kod crtanja fotke, karticu class10 /8Gb x 2komada(stane cca.290 fotki x 2 puta)a dva puta po manje je sigurnije nego jednom puno (objašnjavalo se i pisalo o tome), polarizacijski filter za taj objektiv (kod fotkanja pejzaža),rezervnu bateriju, torbu u koju bi to smijestio i još da ti u njoj ostane mjesta za jedan od ovakvih objektiva koje si spomenuo u sljedečuj kupnji,uglavnom bolje slabije tijelo a bolji objektiv u svakom slučaju
Hvala, želim čuti i druga mišljenja, molim glasujte na anketi.
Misljenje bez obrazlozenja ne vrijedi nista,a s obzirom da si pocetnik u foto svijetu ni obrazlozenje ti puno ne koristi jer neznas o cemu ti ljudi pricaju.Stoga neki kompakt u ruke za pocetak i kad vidis kud ce te sve to odvest onda pocni planirat kako dalje.
:)
:)
jel ti zajebavaš ili nisi pročitao što sam ti napisao i najbolje za tebe je da napraviš ono što ti Brada savjetuje, kad utvrdiš osnovno znanje o fotografiji onda se vrati i postavljaj pametna pitanja,možeš si ti kupiti i formulu ali nebudeš vozio ko "šumaher" jer je i on počeo na simulatoru dok nije utvrdio osnovno znanje
Uzet ću Canon EOS 1100D i kvalitetan objektiv. 

molim lock.
Pozdrav
ja bih također molila pomoć pri odabiru prvog DSLR aparata. Također imam dvojbe između Canon eos 550D modela kojeg sad mogu dobitit sa kit objektivom za istu cijenu kao i Nikona D3100 također sa 18-55 kit objektivom. Vidjela sam ih oba i moram priznat da mi je Nikon bolje sjeo na prvu jer je manji i nešto laganiji. Samo bih molila vaše mišljenje o tome koji bi možda bio jednostavniji za početnika. Zaista se želim puno naučiti i iskreno molim pomoć.
Unaprijed hvala puno na svim savjetima!
Osobno bi izabrao Canon...u ovom slucaju pogotovo...
Mozda se neki nece sloziti...ali to je samo moje misljenje.
Sto se jednostavnosti ili kompliciranosti jednog i drugog tice....ne mogu tu raditi usporedbu jer taj 3100 ipak nisam imao dovoljno dugo u rukama..dok Canon jesam...(sad imam nesto sasvim drugo...kompliciranije ali i malo losije od 550D)
U oba slucaja ce ti trebati nesto vise vremena za izvuci maximum iz aparata....rekao bi podjednako dugo...tu ipak treba vremena i ne moze se sve objasniti u nekoliko tekstova.
U svakom slucaju kupnjom dslr-a sa kit objektivom si na samom pocetku... kasnije kad savladas osnove sigurno ces kupiti jos koji jaci objektiv....ali prije toga osnovnu opremu...
Dodatnu bateriju...ako mislis negdje na put...torba...nekoliko mem. kartica... blic...stativ..(koji ce ti biti skoro obavezan ako zelis slikati po noci )
vjerujem da ce ti ovo uvelike pomoci
http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_550D-vs-Nikon_D3100
i
bez razmišljanja ako ćeš canon asortiman..550d je već dugo vremena best buy aparat..iako zapravo spada u entry level u canon seriji on je i više od toga...pun je mogućnosti, daje dobre rezultate i senzor mu je odličan, full hd video i tako još đinđa...vrijedan aparat definitivno..omjer uloženo/dobiveno je izvrstan..
Mislim da ću se ipak odlučiti za Canon-a na samom kraju, ipak je on prema svemu za klasu bolji. S obzirom da sutra moram definitivno odlučiti koji fotoaparat uzet pitat ću još jedno pitanje koje me mori.
Naime moj dobar prijatelj (koji isto nije baš profesionalac za fotografiju) smatra da bi mi možda bilo bolje uzeti za početak neki od hibrida kao što su Panasonic Lumix DMC-G3 ili Sony NEX-5N jer bi njih mogla trenutno dobiti za iste novce sa osnovnom kit lećom kao i Canona 550D s obzirom da sad dobivam malu bebu i neću imat neko vrijeme puno vremena posvetiti se učenju profesionalnog fotografiranja, a njih bi također bilo lakše nositi sa sobom recimo na kupanje itd. Što vi mislite je li nekome tko je stvarno na početku bolje preći postepeno ili odmah uzeti DSLR-a?
Hvala puno još jednom na svim odgovorima!!
Ako ti je to prvi aparat onda bolje da si uzmes naprednog kompakta sa dobrim senzorom pa se na njemu izvjezbas. Tada ces najbolje vidjeti je li DSLR za tebe ili ces biti zadovoljna sa kompaktom. Preporucio bih ti Canon G12 ili ako ces imati novca novi G1x koji jos nije u prodaji. Oba kostaju poprilicno, G12 nesto ispod 4000kn a G1x jos nema cijene jer ga nema jos u prodaji.
G12 par slika sa testa:
I jos nesto. Malu djecu nije preporucljivo slikati sa blicem zbog nerazvijenog vida i jakog podrazaja
Za dvadesetak dana kupujem svoj prvi DSLR, kao što znate da sam se dvoumio između dva Canona 1100D I 550D. No preskup mi je 550D. Tako da sad biram između gore navedena dva DSLR. Sta vi mislite koji je DSLR bolji, oba dolaze s 18-55 objektivom. Iskusni pomozite mi.
| 2 | Canon EOS 1100D |
|---|---|
| 3 | Nikon D3100 |
lol ocito nemas pojma o nekim foto pojmovima, rade uzmi neki dobar i jeftin kompakt.
Kako mrzim kad se ovako napravite pametni, želim DSLR ne kompakt, ne digitalni fotoaparat, NE ŽELIM! ako sam rekao da biram između ta dva posavjetuj me koji i .
Mitch ti je dobro rekao jer velika je razlika u cijeni između ta 2 aparata...to bi morao znati
, želim DSLR ne kompakt, ne digitalni fotoaparat, NE ŽELIM!
čovjek ti je lijepo dobronamjerno rekao i ne-ne pametuje jer stvarno neznaš najosnovnije stvari, DSLR = DIGITALNI JEDNOOBJEKTIVNI(single) REFLEKSNI FOTOAPARAT (najjednostavnije prevedeno) što znači da ipak želiš digitalni fotoaparat mada ti tvrdiš vičući (jer si pisao velikim slovima a to znači vikanje) da ne želiš digitalni fotoaparat nego DSLR,za početak najbolje za tebe je da uzmeš literaturu o digitalnoj fotografiji pa to malo ozbiljno prostudiraš i onda počneš postavljati pitanja koja če ipak imati nekoga smisla i razumijevanja,bez uvrede,ak si ipak odlučio kupiti digitalni fotoaparat ne kompakt nego dslr ja bi ti savjetovao canona 1100 i tamron 17-50/2,8 i imat češ sve kaj bu tebi trebalo dok ne napraviš ovo kaj sam prvo spomenul a možda nečeš ni tada trebati više za svoje potrebe,poniznost je vrlina koja krasi čovjeka,bok!!
Oba ta fotoaparata mogu biti odlični, ali treba puno dati za novi objektiv. Sa kit objektivom nećeš biti pretjerano oduševljen na duže staze, daje premekane slike i fali mu malo više "zoom-a" i veći otvor blende.
Lijep pozdrav. Zainteresiran sam za kupnju canon eos 550d pa bih molio za savjete... Da li se isplati kupit, je li dobar itd.. Hvala unaprijed:)