Fotić oko 5000 kn, kompakt ili dslr?

poruka: 8
|
čitano: 6.489
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

dakle, opasno razmišljam o kupnji malo jačeg aparata

volim slikati, to me opušta i jednostavno uživam u tome... ponekad se nađe koja dobra slika, ali ja želim još, želim učiti, do sad me nije bilo briga kako i što, samo sam uzela fotić i okidala...

sad kad čitam ove vaše teme vidim da pojma nemam o puno stvari..

e sad, ne znam dal da idem na kompakta ili dslr.. 

u biti ako kupim dslr sa 18-55 objektivom, jel mi to dosta ili mi je za tu paru bolje uzeti kompakta.. pitanje je hoću li se snaći sa dslr, i hoću li uopće dalje ulagati u objektive, jer to ne znam sad odgovorit..

ja bi vas sad molila savjet za fotić, ali i ja jednu dobru knjigu po mogućnosti sa slikama a ne sa teorijom? nešto kao slikovnica {#}

ono što mi je bitno su slike, video mi ništa ne znači, slikivala bih prirodu, djecu, onako ženske stvari, zalaske, more itd..

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2011 11:27 (ennia).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Fotić oko 5000 kn, kompakt ili dslr?

Ako volis fotkati kao sto kazes svakako dslr jer ti daje kasnije neogranicene mogucnosti sta se tice objektiva.Moj prijedlog je kao i u jednom drugom postu da ako si iz Zg ili blizu odes do fotozone i unajmis Pentax K-r sa 18-55 objektivom za 160 kn preko vikenda i vidis kako to radi.Nema boljeg nego da sama isprobas sta je to.Ako ti se svidi(vjerojatno hoce haha) malo posjetis ducane ostalih proizvodaca fotica i malo provrtis u rukama Canona,Nikona i vidis koji ti najbolje odgovara.Mislim da je za pocetnika Pentax dobar izbor jer ima stabilizaciju u tijelu fotica tako da svaki objektiv koji stavis na njega ima stabilizaciju dok kod Canona i Nikona to nije slucaj.Jedino ako imas nekog prijatelja koji ima dslr i znas da ce ti htjeti posuditi ponekad objektiv kupis sustav na kojem je on.Uz 18-55 najvjerojatnije ces uvidjeti da ti treba i nesto sto vuce na tele stranu pa ces morati kupiti i neki teleobjektiv npr 50-200,55-300,70-200 ili 70-300 zavisno od proizvodaca.Vidim da u fotozoni recimo imas Pentax K-r sa 18-55 i 50-200 kitom za 5599kn na koje mislim mozes dobiti i popust pa bi te izaslo oko 5000kn.Mislim da je to odlicna kombinacija za pocetak.

http://www.fotozona.biz/cjenik_%20fotozona_12_2011.pdf

15 godina
neaktivan

na žalost, nisam u zg nego u zadru, pročitala sam već to za fotozonu i oduševila se, ali sam vidila da imaju samo u zagrebu..

neman nikoga ko ima dslr, tako da mi tu nema ko pomoći, ali sad ću malo progooglat o tom pentaxu.. fala ti na odgovoru {#}

17 godina
neaktivan

Obzirom da si u Zadru mogu ti posuditi koju knjigu ako ti treba za prvu ruku.

Dilema ti definitivno vuče na dslr.

Razmisli i o polovnoj opremi.

Evo na brzinu;

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/nikon-d5100-kit-18-55vr-neraspakiran-091-90-6634-oglas-3038418

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/nikon-3100-obj-18-55-55-200-oglas-3176668

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/olympus-e-520-oglas-3968713

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/canon-eos-1000d-ef-18-55-tamron-af-70-300-oglas-3785969

Detaljnijim njuškanjem našlo bi se još toga.

Ako želiš možemo se nać na nekoj kavi i popričati uživo u vezi toga.

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

može, to bi bilo super, čujemo se posli nove pa da mi posudiš koju knjigu {#}

17 godina

Mislim da bi bilo dobro da probas odlucit bar otprilike jel imas u buducnosti namjeru bavit se fotkanjem(ne mislim na profesionalizam).Ako da mozda je bolje ic na jeftinije tijelo a kvalitetnije objektive u pocetku.Ako nisi sigurna dal ces imat u buducnosti zelju i volju ulagati u fotoopremu onda uzmes nesto jeftinije kao sto ti ksoric predlaze ili onaj Pentax koji sam ti ja predlozio gore sa 2 objektiva da pokrijes od 18-200mm podrucje i to je to.Najbolje je da se nadjes s covjekom koji ti je velikodusno ponudio literaturu i otmi mu nesto znanja na kavi(jeftini tecaj) jos ako covjek dofura fotic da vidis kako to izgleda(okinut koju fotku) = neprocjenjivo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da, bilo bi to super! ništa, naći ćemo se na kavi pa možda nešto naučim {#}

meni je za sad ovaj pentax na prvom mistu, a preporučili su mi i nikon D3100 koji je kao super za početnike.. ne znam, neću žuriti, ima vrimena pa ću vidit

13 godina

Novi sam na forumu, iz Sarajeva sam, imam i kompakt Canon G9 i dSLR Canon 350D.Za pocetak bih ti preporucio neki kompakt, ako mozes naci bas ovaj G9, (moze se naci polovan ovdje za oko 200€), jer kad se naucis na njemu raditi(ima odlican Manual funkciju, RAW format....), lako ce ti poslije biti preći na neki dSLR.Posto neces odmah fotografisati fotke koje ce ti donositi novce(pretpostavljam!?), kad upoznas kako radi aparat, osnovne pojmove u fotografiji itd-lako ces moci prodati kompakt(a i ne moraš!) i dodati jos novaca za neki dSLR.{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 23:19 (Lijepi Dzoni).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice