Digitalni fotoaparat oko 2000 kn

poruka: 8
|
čitano: 9.287
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

evo odlučio sam se kupiti fotić, i spreman sam izdvojiti oko 2000kn sad kojih 100-200kn gore dolje nije bitno ali volio bih uzeti najbolje što se trenutno da za te pare, a pošto se ja baš u fotiće i ne razumijem, molim pomoć! Marka fotića mi nije bitna, jedino što bi volio da ima opciju za snimanje videa ono 30fps i da ne ispadne kao da je snimano s mobitelom, i naravno ono očito da slika bude što bolja bez nekog pretjeranog ručnog podešavanaj postavki!

hvala unaprjed na savjetima :)

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

I sam trazim digitalni fotic i to bi htio sa mogucnosti snimanja HD video.

Znam da nije u cjenovnom rangu (2000 +- 200kn) kojem ti trazis ali evo ova dva se isticu: Panasonic TZ7 i Canon SX200 IS

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 3:07 (parizer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
najveći neprijatelj slobode je zadovoljan rob
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Digitalni fotoaparat oko 2000 kn
parizer kaže...

Znam da nije u cjenovnom rangu (2000 +- 200kn) kojem ti trazis ali evo ova dva se isticu: Panasonic TZ7 i Canon SX200 IS

svaka čast, ta dva su mi genijalna, jedino mi se možda malo više sviđa canon zbog cijene naravno :) salim se! Po meni su ta dva aparata ista jedino nekužim kod onog najduža ekspozicija kod canona je 15s a kod panasonica je 60s sad šta je bolje da je to što kraće ili duže i koliko sam ja skužio da je bolje da aparat ima što veći onaj optički raspon objektiva kod canona je 28 a kod panasonica je 25 tako da to ide u prilog panasonica
evo i ovaj sony mi se učinio zanimljiv jedino što ima samo 5x optički zum a isto snima u hd rezoluciji 720p i optički raspon objektiva je 28 kao i kod canana ali kod onog ccd senzora piše da je SUPER HAD CCD , sad šta god to značilo, a ispod 2000kn je :) što mi je opako primamljivo!
dali netko zna još koji da je u ovom rangu!
17 godina
neaktivan
Jurra kaže...
 ovaj sony w275 je taman u rangu tog sx110 koji si naveo i moram priznati izgleda jako zanimljivo ali mu je onaj optički raspon objektiva jako mali, na ovima počima od 25-28 a kod njega tek na 36, tako da mi se to nesviđa a i video rezolucija mu je mala 640*480/30fps naspram 1280*720/30fps tako da mi je sony nekako bolji a razlika je samo 200-300kn kako u kojoj trgovini...
16 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...
parizer kaže...

svaka čast, ta dva su mi genijalna, jedino mi se možda malo više sviđa canon zbog cijene naravno :) salim se! Po meni su ta dva aparata ista jedino nekužim kod onog najduža ekspozicija kod canona je 15s a kod panasonica je 60s sad šta je bolje da je to što kraće ili duže i koliko sam ja skužio da je bolje da aparat ima što veći onaj optički raspon objektiva kod canona je 28 a kod panasonica je 25 tako da to ide u prilog panasonica
evo i ovaj sony mi se učinio zanimljiv jedino što ima samo 5x optički zum a isto snima u hd rezoluciji 720p i optički raspon objektiva je 28 kao i kod canana ali kod onog ccd senzora piše da je SUPER HAD CCD , sad šta god to značilo, a ispod 2000kn je :) što mi je opako primamljivo!
dali netko zna još koji da je u ovom rangu!
 ...uopće nemoj obračati pažnju na najdužu ekspoziciju, pogotovo ne u klasi kompaktnih fotoaparata,
te ekspozicije služe za snimanje (uglavnom sa stalka u ekstremno nepovoljnim uvjetima) gotovo u mraku
bez blica i za neke specijalne efekte, ali za to su namjenjeni SLR fotoaparati, u ovoj klasi to možeš
zanemarit.
Bitno je da ima manualno podešavanje dužine ekspozicije i otvora blende, najlakše ti je staviti na automatic
i onda o tome ne moraš brinut...većina fotki se snima sa kratkim ekspozicijama 1/125 pa na više...
npr. ako hoćeš snimiti automobil u prolazu onda biraš kratku ekspoziciju 1/1000, koja zamrzava objekt
i dobivaš oštru sliku automobila...
najveći neprijatelj slobode je zadovoljan rob
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 14:01 (Jurra).
17 godina
neaktivan

aha, e to viš nisam znao :) hvala!

I šta kažete na taj sony w275 ili canon 110 cijena im je tu negdje a čini mi se da je sony bolji, ili neki drugi u tom rangu! Najradije bi uzeo onog canona sx200is ali mi je to ipak malo previše novaca :(

17 godina
neaktivan

u tom cjenovnom rangu je potpuno svejedno kaj kupiš, svi fotići su otprilike isti.

uzmi onog koji ti se više sviđa, koji ti odgovara cijenom, i koji ti je najmanje konfuzan za upotrebu (ako možeš isprobati u dućanu, recimo).

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice