Čudan problem Cannon A550 zaključana tema

poruka: 21
|
čitano: 10.252
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Čudan problem Cannon A550
pitanje

Uglavnom ovaj digitalni fotoaparat imam već godinu dana. Dosad nije bilo problema.

Ali, nedavno se pojavio jedan vrlo cudan problem.

Šta se tiče prijenosa slika s fotoaparata na PC - to radim preko USB kabela kojeg sam dobio skupa s uređajem.

Stvar je u tome, kad spojim fotoaparat s PC-em, odem na My Computer i tamo mi je ikonica fotoaparata. Na nju kliknem desnim klikom, te idem na open. Sad tu vidim sve slike koje sam slikao. Prije dok je sve radilo kako treba, mogao sam samo te slike oznacit i drag&drop na destkop. Sada to više nemogu. Kad to pokušam napravit, kao da to uopce nisam napravio. Odvucem ikone na destkop ali one se ne prebace na destkop.

A to je radilo prije, 2-3 mjeseca.

Isto tako, neznam jeli važno ali evo screenshot jednog djela gdje piše ( kad nema slika na aparatu ) : " 0 pictures taken, - 1 remaning"

jel mozda taj " - 1 remaning" znaci nesto i ima veze s mojim problemom? Ja inace mogu kroz program od Cannona prebacit slike na PC i to radi, ali lakse mi je ovako kroz drag&drop koji više ne radi:( a neznam zašto.

Evo i screenshota onog "0 pictures taken, - 1 remaning"

http://img376.imageshack.us/img376/6114/problemrd7.jpg

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mozes probati formatirati SD karticu, to je najcesce problem. Ne znam ako ima aparat i reset, pa ako ima probaj stim. Vidi i s drugim usb kabelom, i to neki put je problem. Na kraj moze biti i problem sa windows explorerom. Mislim da nije neki ozbiljan problem.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Čudan problem Cannon A550
autorov komentar

Sad sam probao s jos 2 vrste kartica :
Izvornom cannon koja je došla s aparatom i TakeMS.

Obadvije daju iste rezultate, tj. nemogu radit drag&drop.

Probao sam format kartice i onda low-level format(opcija formata kartice) i opet isti razultat.

Još neki savjeti?

hvala.

17 godina
neaktivan

Jesi probao ukopčat kabel u drugi USB konektor?

Znam da zvuči glupo, ali...

Da li si nedavno instalirao neki softver koji isto tako prebacuje podatke preko USB-a?

Mora biti nešto bizarno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A zašto ne koristiš Canonov program koji si dobio sa fotoaparatom?  Zoom Browser radi automatski čim spojiš fotoaparat na desktop.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj na drugom kompu, pa sa drugim kabelom. Tako ćeš znati da li je do kompa ili do aparata.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
žaki kaže...

A zašto ne koristiš Canonov program koji si dobio sa fotoaparatom?  Zoom Browser radi automatski čim spojiš fotoaparat na desktop.

Već sam rekao da  mi je drag&drop lakši ali da i mogu kroz ZoomBrowser.

btw. probao sam u drugi USB slot ali rezultat je isti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2008 10:31 (ReiKo).
17 godina
neaktivan

E pa onda moraš sa istim kablom probati na drugom kompu - tako da znaš što je.

Ili je problem u tvojem kompu ili je u aparatu i to sa drugim kompom nije teško ustanoviti.

Imam isto Cannona i sve mi radi drag&drop bez ikakvog doftvera tako da su mi jasne "tvoje muke".

Ne znam postoji li možda u aparatu mogućnost isključivanja drag&drop metode, ali rekao bih da ne.

Mogu ponovno pogledat manual, ali opet ... ne bih rekao. Naročito kad se aparat pojavljuje i komp

ga prepoznaje.

No, očito da komp ne prepoznaje da je aparat i "storage device" odnosno kako ima mogućnost

kopiranja fajlova.

OK, ako nije hardverske prirode - znači i USB i kabel su u redu - nešto nije u redu

u samom OS-u.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ok, probat ću na drugom kompu da barem isključimo vjerovatnost greške kod OS-a.

17 godina
neaktivan

Čuj te, imam i ja takav fotić. tj. tek sam ga sad dobio pa me zanima kako mogu namjestiti datum na njemu pa da mi ostane i da ga svaki put nemoram ponovo namještat kad ga upalim.  jer  mi  svaki  put  izbreše  namješteno  vrijeme  i  ponovo  veli  da  ga  namjestim

unprijed  hvala

Senna je postao legenda za života i stekao status besmrtnoga i još uvijek živi u našim srcima
17 godina
neaktivan

Pa zar ne ide sa pritiskom na gumb "menu", zatim sa velikim srednjim gumbom u desno na tab sa "čekićem i francuskim ključem",

pa opet sa srednjim gumbom prema dolje do "date/time", zatim "na srednjem "func set" odaberes promjenu,

pomicanjem opet srednjeg gumba gore dolje namjestiš željene vrijednosti, opet stisneš na sredini "func set" i vrati te nazad.

Sad piše vrijeme koje si postavio i zatim stisnes gumb "menu" da izađeš van i mora ostat zapisano.

Radi ili ne?

17 godina
neaktivan

evo kako je bilo. kad sam prvi put upalio odmah me pitalo da namjestim vrijeme, to jesam i kliknuo sam na set. i sve je bilo uredu dok nisam ga ugasio. a kad sam ga ponovo upalio opet je tražio da namjestim vrijeme. ponovo sam to napravio. zatim sam napravio ovo što si ti sad opisao, ali opek kad sam fotić ugasio sve se poništilo.

tako da neznam, pa probat ću ponovo pa javim kako je prošlo. da li radi ili ne.

i opet hvala

Senna je postao legenda za života i stekao status besmrtnoga i još uvijek živi u našim srcima
17 godina
neaktivan

2 tex: provjeri bateriju koja služi upravo za "pamćenje" takvih podataka kao što su datum i postavke aparata

2 ReiKo: na mojem aparatu postoji funkcija "Direct Transfer" kojom je moguće manipulirati slikama na kartici, pa čak

i onemogućiti kopiranje - provjeri da nije nešto slično aktivirano kod tebe

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2008 20:40 (Level 1).
17 godina
neaktivan
Level 1 kaže...

2 tex: provjeri bateriju koja služi upravo za "pamćenje" takvih podataka kao što su datum i postavke aparata

da baš mi ta baterijica fali, nisam ju dobio sa fotićem. a kako je bio to poklon za firmu, moram pitat kuma jel ju možda vadio jer on je odmah stavio novu karticu i baterije 

17 godina
neaktivan

Vidim da koristiš XP. Instaliraj si Vistu, tamo ti ne trebaju nikakvi driveri za digitalac ili bilo šta drugo. Vista sama prepozna uređaj nakon što ga spojiš na komp. Nakon toga te samo pita gdje želiš kopirati slike i to je to.

I am Borg...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Još uvijek nemogu drag'n'drop...ja ne vjerujem a postavio sam sve na defaultne postavke za svaki slucaj :(

Recimo isto tako kad kliknem na određenu sliku, i onda imam s ljeve strane copy this file - isto ne radi, izaberem folder i sve ali ne kopira...

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2008 15:25 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa nemam pojma što bih nadodao, valjda će naletit netko tko zna gdje je greška.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na koncu, jesi li probao na drugom kompu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Repair windowsa je rijesio stvar.lock thx.

17 godina
neaktivan

Samo da tu stavim glavnu stvar kod mem. kartica!!!

NI SLUČAJNO NEMOJTE FORMATIRATI MEMORIJSKE KARTICE NA PC-U, JER FOTIĆ JU NEĆE KASNIJE MOĆI PREPOZNATI!!!

A kaj se tiče onog fotića, A550, bilo bi dobro upgradeati Firmware... zbog par njegovih zezancija koje radi... i kasnije ga možeš patchati da podržava RAW snimanje, ali nemrem se sjetiti kako se to zove, to potraži malo po googleu, dobra je stvar jer podržava dosta Canonovih fotića...

"Shadows are written down"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Lockam na autorov zahtjev.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice