Canon S5 IS

poruka: 26
|
čitano: 14.745
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Canon S5 IS

Pozdrav svima!

Želim otvoriti ovu temu da bi svi korisnici mogli postati svoje komentare i ostalo..

Moje pitanje je: kako i gdje vidjeti status baterije i to kada nije prazna? (Kad je prazna skroz onda blinka crveno i ubrzo se ugasi..)

Hvala!

Cvarcy.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Canon S5 IS

posjedujem sjajnog mu predhodnika S2 skojim sam vrlo zadovoljan a mogu tek mislit kako bi bio sa S5-icom... makar sad pak ciljam na dslr klasu..

nego, kod S2 ta opcije je nemoguca (na veliku zalost) ali i kod S5 - na jos vecu zalost!

to mu je ujedno i najveca mana. stvarno nevjerojatno da se toga nisu sjetili.. ili jesu ali tko zna koji su razlozi zasto to nije omoguceno..

17 godina
neaktivan
Canon S5 IS

2 Josip: valjda mislis na Canon S3 IS :)

Yes, no.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
File kaže...

Moje pitanje je: kako i gdje vidjeti status baterije i to kada nije prazna? (Kad je prazna skroz onda blinka crveno i ubrzo se ugasi..)

Za seriju Canonovih Powershot aparata postoji hack firmware. Bezopasan je, tj. doinstalira se na postojeci firmware i ucitava s kartice, te ga je moguce po volji ukljuciti ili iskljuciti.

http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK

PS. za toplovodnog izumislitelja SW-a ovog foruma: citiranje, pasteanje -> katastrofa. Em sto kasnite em ste napisali sw za pecinske forumase.

17 godina
neaktivan
Canon S5 IS

Ja sam jako zadovoljan S5-icom, ali to za bateriju nisam znao..

Jedini nedostatak je taj status baterije i malo zrnate/pikselaste slike kod slabijeg osvjetljenja i većeg ISO..

Hvala blagi, pokušat ću s time vidjeti što mogu..

btw. quote  je malo jači.. hehehe

Cvarcy.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
File kaže...

Ja sam jako zadovoljan S5-icom, ali to za bateriju nisam znao..

Jedini nedostatak je taj status baterije i malo zrnate/pikselaste slike kod slabijeg osvjetljenja i većeg ISO..

Hvala blagi, pokušat ću s time vidjeti što mogu..

Taj CHDK hack omogucava puno stvari, a neke ovis eod modela. Npr. RAW, pa scripte, povecanje duljine ekspozicije, povecanje f broja, automatsko prepoznavanje pomicanja, snimanje munje, prikaz DOF-a i drugih podataka, sniamnje stereo slika, file manager, ...
17 godina
neaktivan
Canon S5 IS

Meni treba samo taj battery status..

Aj nam napiši neke upute što moramo raditi i kako se to radi..

Jel ima uopće to za S5 IS? Nije mi to baš najjasnije..

Cvarcy.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
Vedran kaže...

2 Josip: valjda mislis na Canon S3 IS :)

ne, mislim na S2 samo sam trebao napisat - pred-prethodnik S5-ice :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2008 10:48 (josip7).
17 godina
neaktivan
Ja planiram uzeti S5 IS, ako se ne odlucim na nesto drugo!!!
17 godina
neaktivan
a meni zlo dodje kad se sjetim kolko sam platio S2, kad vidim koliko sad dodje novi S5...
17 godina
neaktivan
Vedran kaže...
Cijena je oko 2.700kn, a stvarno je super i nećeš pogriješiti..

btw. prije njega sam imao Sony W5 koji je fantastičan i jako dobar, no ovaj je profesionalniji i bolji naravno.

Cvarcy.com
17 godina
moderator
Vedran kaže...
Imam ga i toplo preporučam!

Domagoj
17 godina
neaktivan
File kaže...

Meni treba samo taj battery status..

Aj nam napiši neke upute što moramo raditi i kako se to radi..

Jel ima uopće to za S5 IS? Nije mi to baš najjasnije..

CHDG ima verzije za razne firmwareove raznih Canonovih Powershot modela aparata. Sve je opisano na sajtu. Potrebno je skinuti odgovarajuci firmare (u zipu) i prepisati ga na karticu, te potom na odgovarajuci nacin bootati aparat. Ako ti odgovara onda se kartica ucini bootabilnom i prebaci u read only mode tako da se CHDK ukljuci kod svakog paljenja aparata.

Na stranicama CHDK ne vidim da podrzava S5, vec samo S3. Provjeri u dpreview forumu (netko ti je dao link) koja je situacija sa S5.

Ne mozes instalirati samo dodatak za bateriju, ali mozes iskljuciti sve ostalo sto ti ne treba.
17 godina
neaktivan
Domagoj kaže...
Vedran kaže...
Imam ga i toplo preporučam!

Pridružujem se preporuci. Smatram da se za te novce teško može dobiti bolji aparat. Imam ga već neko vrijeme i vrlo sam zadovoljan. Evo i dijela moje recenzije iz BUGa 178:

17 godina
neaktivan

Za 300 kn više, može se još naći i Powershot G7. Nema zoom kao S5 IS, ali je jedan od najboljih fotića ikad. Zapravo, mnoge recenzije su pokazale da ima kvalitetniju sliku i od svog nasljednika G9. A on košta gotovo 4.000,00 kn. Ako ti treba velik zoom izbor je S5 IS, a ako trebaš najbolju sliku u kompaktnoj klasi, izbor je G7. Sve o njemu na

http://www.mycanong7.com/

i http://www.dpreview.com/reviews/canong7/

Malo koji kompakt ovdje dobije ovako visoku ocjenu za kvalitetu slike. Usporediva je s nekim entry level D-SLR modelima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2008 19:02 (photonFUEL).
17 godina
neaktivan
2 photonFUEL: Ali G7/G9 nema zakretni display, meni je S5 IS najzanimljiviji upravo zbog toga...
17 godina
neaktivan
Canon S5 IS

mislim da jedan prosjecan korisnik nece zamjetiti gotove nikakve razlike izmedju fotografija S i G klase.. a ta razlika, mu nikako nece smetati..

ja  na  tvom  mjestu  isto  biram  S5. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Canon S5 IS

S5 IS izgleda puno moćniji i profesionalniji..

Pomalo izgleda na dSLR za razliku od G7/G9..

:)

Cvarcy.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Je,  i od Sigme DP1 isto.

17 godina
neaktivan
Canon S5 IS

Izašao je CHDK za Canon S5 IS prije mjesec dana, probao i radi ok..

Inače, softver mi je verzija b u fotoaparatu.

Zanima me onaj poklopac objektiva, gdje ste ga pričvrstili i gdje ga zakačite dok slikate,

jer ja ga još nisam zavezao do sada, nego ga skinem skroz dok slikam pa me zanima to.

Jel može netko postati sliku da vidim kako stoji kod vas?

Hvala!

Cvarcy.com

0 0 hvala 0
17 godina

kolikoj aznam to se ne može vidjeti. ja sa svojim baterijama ispucam 800 fotografija sa jednim punjenjem.

14 godina
neaktivan
Canon S5 IS

pozdrav, koliko sam shvatio ovaj fotić je super za macro. E sad mene zanima pošto je to malo stariji model koji su mu izravni suparnici planiram kupiti nešto slično bridge kameru sa funkcijama dslr-a aperture priority i te sitnice su mi bitne. dslr mi je nekako preskup, tijelo pa objektivi za macro posebno za ovako posebno itd itd

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Canon S5 IS
alexandarxan kaže...

pozdrav, koliko sam shvatio ovaj fotić je super za macro. E sad mene zanima pošto je to malo stariji model koji su mu izravni suparnici planiram kupiti nešto slično bridge kameru sa funkcijama dslr-a aperture priority i te sitnice su mi bitne. dslr mi je nekako preskup, tijelo pa objektivi za macro posebno za ovako posebno itd itd

Svi bridge aparati ti generalno imaju macro mogućnost. Nema ti prevelike razlike među njima. Evo jedan

http://www.canosa.com.hr/fuji-finepix-s2980-vanguard-torbica/102831/product/

14 godina
neaktivan

hvala na odgovoru, znam da je u biti sve isto. ali mi je jednako tako potrebno da ima određene funkcije što sadašnji kompakt nema. npr time lapse, prioritet okidača itd. i takve sitnice

15 godina
neaktivan
Za time lapse ne znam... ali nisam bas vidio bridge aparata bez aperture i shutter priority...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice