Zanima me fotoaparat "opšte prakse" - malo arhitekture na putovanjima, po neki portret i da nije katastrofalan pri slabom svetlu (tj većoj ISO osetljivosti). Zapao mi je za oko aparat iz naslova zbog, na papiru, zaista sjajnih karakteristika. Pregledao sam ovu galeriju slika napravljenih njime i generalno sam zadovoljan, no, koliko god da impresionira pri ISO 1600, pa čak i 3200, toliko čak ni fotografije snimljene pri ISO100 ili 200 nisu lišene određenog šuma (preagresivno interno izoštravanje?!).
Elem, ima li nešto slično (širok opseg zuma, upotrebljiv barem ISO1600), a bolje za približne pare, ili ja za te pare izmišljam mane gde ih nema (i grize me što za manje pare pre nekoliko meseci nisam uzeo jednog fenomenalnog polovnjaka)?

vezano za kvalitetu fotki tu nema problema a trenutna cijena tog modela u našim dučanima je 1150kn.No Canon PowerShot SX240 HS ima jednu manu, nekome če ta mana u praksi smetati to sigurno no nekom drugom korisniku to je potpuno nebitno.Sve ovisi o samom korisniku i kolko je nekome u praksi bitno video snimanje, uglavnom problem je vezan za zvuk sa ugrađenog mikrofona.Da ne pišem opet isto jel, eto ti dolnji drugi link tam je sve več prije spomenuto i to je to.

Hvala na dodatnom objašnjenju. Navodno je problem ograničen na određene serije (što objašnjava njegovo odsustvo u klipovima koje sam ranije video). K vragu, zaista mi se sviđa kakve fotografije prave, a nije da mi se svaki video koji snimim provlači kroz neki program za obradu samo da bih na audio zapis stavio filter koji će da blokira određeni opseg. Ne znam ni koji program bi to podržao. Jedino da mi daju da isprobam primerak.

pa eto srečom nemaš problema s mikrofonom i onda sve štima.Nadam se da si odma ugasil GPS, jer to vrlo brzo potroši ionako ne baš jaku bateriju. Normalno da bez minimalno dvije baterije nema ništa, dok jednu bateriju koristiš druga se puni u vanjskom punjaču to je najbolja opcija.