Turntable - USB gramofon

poruka: 16
|
čitano: 4.891
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Turntable, gramofon - preporuka

Brat i ja smo našli na bakinom tavanu skroz očuvane i zapakirane gramofonske ploče. Stavili smo iz zajeb.ancije ploču od Stonesa na RIZ (ogromni kutijasti radio/gramofon) i njemu se taj zvuk toliko svidio da svako malo stavi neku ploču... Čak si je i došlepao taj gramofon, al je ružan, glomazan i ne uklapa se u dnevni nikako. Pa sam malo na netu gledao, ima svega i svačega... od 100 eura pa do 1000 eura... a ima i stvari preko 3000 eura...

Sad bi trebao pomoć oko izbora gramofona (ili negdje piše turntablea, iskreno ne znam razliku).

Dao bi oko 1500-1600 kn, mogu još par stotina više, ali to je najviše.

Jel ima nešto u tom rangu da je donekle dobro?

Od zvučnika imam M-Audio AV 40 koje bi spojio na gramofon, ali za to mi treba pojačalo?

Ne predaj se nikad osim kad moraš!
15 godina
Re: Turntable, gramofon - preporuka

I sam u bližoj budućnosti planiram uzeti neki gramofon pa sam si izbor suzio na budget Pro-Ject ili Rega gramofone,

ja ću uzimat preko njuškala vjerojatno pa možeš i ti ako je to naravno opcija, bolje prođeš, naravno obavezna proba prije kupnje.

Ako baš želiš novo mislim da su ti Pro-ject elemental i Essential u budgetu.

Za M-audio AV40 ti uz gramofon obavezno treba phono preamp, osim ako budeš uzeo gramofon sa već ugrađenim preampom,

to ti pretvara phono u aux signal, imaš ih novih za 500-600kn, Pro-ject su dobra.

Znači  gramofon-phono preamp-AV40 i deri. 

Sometimes you just have to pee in the sink
11 godina
neaktivan
14 godina
Turntable - USB gramofon

hvala obojici, najprijeću vidjeti za nove, ako ne onda se bacim na oglase.

18 godina
Turntable - USB gramofon

Nemoj samo previše fantazirati, obzirom da su ploće kao mediji nesavršeni - uzmi neki rabljeni i ispravan gramofon preko Njuškala, te ako nema Line out morat ćeš još uzeti i gramofonsko pretpojačalo.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
12 godina
neaktivan
Turntable - USB gramofon

pošto si novi u ovome, moj savjet ti je da ideš na novo. ili ako imaš koga da se snalazi oko ovih stvari pa da ode sa tobom provjerit prije kupovine sa oglasa. Absu ti je dao dobre prijedloge.

kakve ploče imaš? žanrovi/izvođači? jesi za kakvu zamjenu ako imaš nešto da ti se ne sviđa?

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
14 godina
Turntable - USB gramofon

više od polovice je američki rock 50-ih i 60-ih, ima od stonesa i beatlesa pa do bendova za koje čujem prvi put, ima dosta jazz-a i funka, vidio sam dosta ben webstera, coltranea, nat kinga i  20-ak ploča domaćih - azra, bijelo dugme, film, fantomi...

imam i 5 ploča sa hebenim sinatrom. po koliko idu te ploče? na njušci uglavnom oko 20-30 kn.

12 godina
neaktivan
Turntable - USB gramofon

dobra kolekcija za početak :)

cijena ovisi o očuvanosti, pakiranju, izvođaču... pa ti i cijene idu od 20-50-100 kn, ako su izuzetno očuvane i još rijetke, idu i skuplje. al uglavnom se prodaju u paketu više njih. osim u oglasnicima, redovito ih imaš u antikvarijatima.

odakle si? ako si iz rijeke ili okolice, zainteresiran sam za jazz izvođače.

imam uglavnom glazbu od 80-ih nadalje, primarno britanski pop, američki rock, funk, jazz... imam i domaće, slične stvari koje već i sam imaš.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
14 godina
Turntable - USB gramofon

trenutno živim u rijeci. uključi pp da se dogovorimo.

12 godina
protjeran
Re: Turntable - USB gramofon
Father_Dougal kaže...

Nemoj samo previše fantazirati, obzirom da su ploće kao mediji nesavršeni - uzmi neki rabljeni i ispravan gramofon preko Njuškala, te ako nema Line out morat ćeš još uzeti i gramofonsko pretpojačalo.

Kolega, mozes nam pojasniti ovo? Ploce su trajnije od CD-a, dakle taj element mozes odmah izostaviti. Zanima me kao izvor zvuka.... na nekom recimo high-end sustavu. Poput ovoga.....

18 godina
Tallahassee kaže...

Kolega, mozes nam pojasniti ovo? Ploce su trajnije od CD-a, dakle taj element mozes odmah izostaviti. Zanima me kao izvor zvuka.... na nekom recimo high-end sustavu. Poput ovoga.....

http://wiki.hydrogenaud.io/index.php?title=Myths_(Vinyl)

Ploče trajnije od CDa? Elaboriraj, molim te, sa dokazima.

11 godina
neaktivan
Turntable - USB gramofon

Moji CDovi od prije 15 godina(original antivirusi i programi plaćani u njemačkoj po 50tak eura) više ne rade,ubacim ih u pc-prazno(windowsi nisu problem,probah na 95,98 i xp,isti shit) dok mi ploče iz 70-ih rade perfektno.

18 godina
CyberPlague kaže...

Moji CDovi od prije 15 godina(original antivirusi i programi plaćani u njemačkoj po 50tak eura) više ne rade,ubacim ih u pc-prazno(windowsi nisu problem,probah na 95,98 i xp,isti shit) dok mi ploče iz 70-ih rade perfektno.

Moji audio CDovi iz '83 sviraju. Your point being...?

11 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
CyberPlague kaže...

Ovisi o kvaliteti(Trax gold,maxell...)
Današnji ako traju 10g,možeš se tuć' nogom u dupe.Naravno,dugotrajnost je nemoguće odrediti(trebali bi trajat do 60godina,ali opet ima tvrtki koje proizvode posebne cdove s trajanjem do 300god pa i više)

18 godina
CyberPlague kaže...

Ovisi o kvaliteti(Trax gold,maxell...)
Današnji ako traju 10g,možeš se tuć' nogom u dupe.Naravno,dugotrajnost je nemoguće odrediti(trebali bi trajat do 60godina,ali opet ima tvrtki koje proizvode posebne cdove s trajanjem do 300god pa i više)

Dakle, doma možeš snimiti ploču? (mislim, možeš, postojali su kućni uređaji koji su to radili...)

ja pričam o CDima dupliciranima u tvornici, ne o prženima. Imaju puno veći rok trajanja nego vinil a da to ne utječe na kvalitet reprodukcije.

12 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...
CyberPlague kaže...

Potrosi sam tri cd-a od Pink Floyda originali - Dark Side of the Moon. Potrosio doslovno. Oljustio se gornji sloj sa zapisom na jednome od njih. Previse sam ih slusao. Plocu jos nisam uspio potrositi a starija je od bilo kojeg CD-a kojeg posjedujem. Ovo je iz moje perspektive.... i nije jedini album na CD-u koji mi je otisao kvragu. Ploce koje su iole koristene s paznjom, eto jos uvjek odlicno sviraju.

Za sad jos nema CD-a starih 40 - 50 godina, a ploca koje manje ili vise cak i pristojno zvuce ima, i starijih. Neke stvari tek treba dozivjeti.... eto ja sam siguran da necu dozivjeti definitivni kraj vinila.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice