Panarode ako bi me netko mogao savjetovati u odabiru.Htio bih kupiti akusticnu gitaru do 1000 kn pocetnik sam sto se sviranja tice i neki su mi vec savjetovali da uzmem Ibanez ali se dvoumim da li da uzmem rabljenu neku bolju ili ovu novu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja uzeo Fender i moram ti reći da je stvarno dobra. Platio 1300 u kompletu s futrolom, štimerom, rezervnim žicama, trzalicama i početničkim DVD-om.
Ustvari ne znam za druge, ali mislim da s ovom ne možeš pogriješiti.
Za tu lovu ti je najbolje gledat te pakete gitare sa futrolom i ostalim sitnicama. Mislim da yamaha ima to u ponudi pa vidi i tamo
Za 1000 kuna ne možeš dobiti bogzna što, najčešće su jeftine gitare ili od loših djelova ili su loše sastavljene. Unatoč tome, možeš piknuti vrlo dobru gitaru. Preporučujem ti da povedeš nekog iskusnog dok kupuješ gitaru i uzmi onu koja ti se najviše sviđa (po izgledu, po zvuku), a nek tvoja stručna pratnja vidi dal je to dobro sastavljeno, dal je kvalitetno itd.
Rabljene gitare - nije ni to loše, za 1000 kuna možeš naći gitaru koja je koštala 1700 npr., jedino što je već svirana, ali ako nije oštećena može biti itekako dobra.
Evo, ja već 3 godine imam gitaru za 800 kuna i stvarno me dobro služi
.
P.S. samo nemoj kupovati gitare iz Konzuma, Interspara ili gdje ih već drže. To nisu gitare, to je doslovno blok najjeftinijeg drva sa žicama na sebi.
Definitivno idi na Yamahu, a ni Ibanezi nisu loši.....
Cini se ok,koliko sam shvatio da je nov.Zanima me sljedece gdje si to kupio i ako mi mozes reci koji je to tocno model.Za Fender sam cuo da je opcenito najbolji proizvođač gitara bilo elektricnih ili akusticnih,Ibanez je super ali nisam znao da Yamaha proizvodi akusticne.
Za Fender sam cuo da je opcenito najbolji proizvođač gitara bilo elektricnih ili akusticnih...
Za Fender sam cuo da je opcenito najbolji proizvođač gitara bilo elektricnih ili akusticnih...
Vidio sam neke Martinove akustare Drednaught model mislim,
super mi izgleda al mi se cini nekako preglomazno.
mislim da nije problem u marki gitare nego u glavi,ako kažeš da si početnik dovoljna ti je bilo koja marka gitare do 100 eura i s plastičnim žicama obavezno.Htio ne htio moraš svoj kruh ispeć po nekakvom redosljedu,a sve ostale komentare koji dopiru do tebe,zaboravi (puno stručnjaka koji zuje a malo meda daju)...
Slazem se sa tim da mi nije potrebno nesto posebno,no ipak se ne zelim muciti na pocetku sa nekim skartom nesto osrednje bi mi odgovaralo.Nego da te pitam u vezi plasticnih žica,mislis na najlon ili?Nije li cistiji zvuk sa metalnim žicama?
ne znam koliko si stručan na gitari no nailon je idealan za naobrazbu početnika .Trebat će ti neko vrijeme da savladaš gradivo i tek onda pređi na nešto po svom ukusu .Vjerujem da uspjeh neće izostati...(zvuk se malo razlikuje jer materijal nije isti...stvar je samo navike)...
S metalnim žicama je teže svirat jer jače bole prsti (iako bol ubrzo prođe, kad koža na jagodicama stvrdne), ali je isto tako teško svirati i s najlonskim.
Što se tiče zvuka:
Najlonske žice se koriste pretežito za klasičnu glazbu, znači imaju mutan i ugodan zvuk, ne zvuče dobro ako se svira neka rock stvar. Stavljaju se na klasične gitare.
Metalne žice se koriste za rock/pop/noviju... glazbu, imaju reski i bistar ton, pogodan za noviju muziku. Stavljaju se na akustične & električne gitare.
I je, s najlonskim žicama je lakše svirati, ali je razlika u težini svirke veoma mala, točnije na metalnim će te malo jače boljeti prsti, al kao što rekoh bol prođe.
Imaš vrlo jednostavan izbor: ako želiš svirati klasiku kupi najlonske (tj. klasičnu gitaru), ako želiš svirati modernu muziku kupi metalne (akustičnu gitaru).