Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 615.163
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

ak imas taj 4590 onda definitivno ne, taj se cpu ne grije, nije to ivy bridge!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Temperature vaših PC grijalica
Da, ne grije se bas ali ipak bi htio vidit razliku, mozda 1-2c, tko zna. Dok ne probam necu znati. Sto mislis, hoce li ovaj CPU moci izgurati Crossfire R9 380X?
13 godina
protjeran
Arnel16 kaže...
Da, ne grije se bas ali ipak bi htio vidit razliku, mozda 1-2c, tko zna. Dok ne probam necu znati. Sto mislis, hoce li ovaj CPU moci izgurati Crossfire R9 380X?

kaj si normalan? minimalno moras imati i7(sto noviji), ostalo su sve gluposti, zasto? pa iz razloga sto ces s jacim procesorom izvuci veci gpu usage! na i5 ce ti takoder zafaliti i jezgri! dvije 380x kartice ce to pojesti kao od šale!LP

15 godina
protjeran

i5 6600k je u igrama brzi od svih i7-mica osim 4790K i 6700K.

Clockan na 4.5ghz ovdje je brzi od stock 4790K u svim testiranim igrama. Testirano je sa clockanim Titan X....

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pa ako je tako, onda ce jedna 390/390X biti dovoljna... Jos i napajanje necu morat mijenjati. 😁
12 godina

napravio sam usporedbu grijanja komponenti u kućištu, ovisno o brzini ventova i filterima (prednji filter neko vrijeme nije čišćen, pa je malo zagušen prašinom)

kućište je pod "moj pc" s tri fractalova venta koja dolaze po defoultu:

1×120mm odozada

1×120mm naprijed

1×140mm gore

+ dodan cm silencio 120mm sprijeda

test je rađen igrajući dying light tri sata, svaki scenarij po sat vremena i reset hw monitora

gpu je max usage bio na 99%, cpu 82-90% od jezgre do jezgre u sva tri scenarija

1. scenarij - svi ventovi na max, cpu vent na max, prednji filter skinut

2. scenarij - svi ventovi na max, cpu vent na max, prednji filter na kućištu

3. scenarij - svi ventovi na automatici preko matične, ne prelaze 60-70 posto, cpu vent ne prelazi 700 okretaja (50%)

cpu - 41-43/52-54/58-59 °C, od jezgre do jezgre

mbo - 43/50/55 °C

gpu - 77/82/85 °C - 2880/3240/3570rpm

hdd - 27/32/35 °C

znači na cpu s maknutim filterom i ventovi na max mogu smanjiti temp za 16 °C, na mbo za 12 °C, na gpu za 8 °C (s tim da su ventovi na grafi na auto, pa i to igra ulogu), a na hdd za 8 °C

eto kako na temperature utječe dobar i lošiji airflow, pa čak i filter

Moj PC  
6 0 hvala 5
9 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

napravio sam usporedbu grijanja komponenti u kućištu, ovisno o brzini ventova i filterima (prednji filter neko vrijeme nije čišćen, pa je malo zagušen prašinom)

kućište je pod "moj pc" s tri fractalova venta koja dolaze po defoultu:

1×120mm odozada

1×120mm naprijed

1×140mm gore

+ dodan cm silencio 120mm sprijeda

test je rađen igrajući dying light tri sata, svaki scenarij po sat vremena i reset hw monitora

gpu je max usage bio na 99%, cpu 82-90% od jezgre do jezgre u sva tri scenarija

1. scenarij - svi ventovi na max, cpu vent na max, prednji filter skinut

2. scenarij - svi ventovi na max, cpu vent na max, prednji filter na kućištu

3. scenarij - svi ventovi na automatici preko matične, ne prelaze 60-70 posto, cpu vent ne prelazi 700 okretaja (50%)

cpu - 41-43/52-54/58-59 °C, od jezgre do jezgre

mbo - 43/50/55 °C

gpu - 77/82/85 °C - 2880/3240/3570rpm

hdd - 27/32/35 °C

znači na cpu s maknutim filterom i ventovi na max mogu smanjiti temp za 16 °C, na mbo za 12 °C, na gpu za 8 °C (s tim da su ventovi na grafi na auto, pa i to igra ulogu), a na hdd za 8 °C

eto kako na temperature utječe dobar i lošiji airflow, pa čak i filter

Vidim da imamo isti cpu pa me zanima koji cooler koristis? ja drzim ventilator je na 500rpm u push pullu, svi su necujni a u primeu95 maximalno je 48-50c. malo su cudne temperature

12 godina
Arnel16 kaže...

Vidim da imamo isti cpu pa me zanima koji cooler koristis? ja drzim ventilator je na 500rpm u push pullu, svi su necujni a u primeu95 maximalno je 48-50c. malo su cudne temperature

koristim bw quiet sr1 top flow sa 135mm ventom

temperature su čudne zbog zagrijavanja grafe, jer se radi o paklenom fermiju gtx 570 koja se poprilično grije i još više grije kućište

obrati pozornost kako je narasla temperatura matične sa 43 na 55 °C, a hdd-a koji se nalazi skroz naprijed dolje sa 27 na 35 °C kad su ventovi kućišta na minimali

znači kad grafa nafila kućište sa vrućim zrakom, a airflow je u banani, diže se i temperatura proca

vidiš kako ne prelazi 43 stupnja ni on ni matična kad je dobar airflow

inače na occt linpack testu ne prelazi 60 stupnjeva, vent 700-800 max (nečujan do 1100 okretaja, a i do 1400 se jedva čuje šum zraka), ali ga ne silim jer nema potrebe

doduše meni su sve četiri jezgre zakucane na 3.700

9 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Arnel16 kaže...

koristim bw quiet sr1 top flow sa 135mm ventom

temperature su čudne zbog zagrijavanja grafe, jer se radi o paklenom fermiju gtx 570 koja se poprilično grije i još više grije kućište

obrati pozornost kako je narasla temperatura matične sa 43 na 55 °C, a hdd-a koji se nalazi skroz naprijed dolje sa 27 na 35 °C kad su ventovi kućišta na minimali

znači kad grafa nafila kućište sa vrućim zrakom, a airflow je u banani, diže se i temperatura proca

vidiš kako ne prelazi 43 stupnja ni on ni matična kad je dobar airflow

inače na occt linpack testu ne prelazi 60 stupnjeva, vent 700-800 max (nečujan do 1100 okretaja, a i do 1400 se jedva čuje šum zraka), ali ga ne silim jer nema potrebe

doduše meni su sve četiri jezgre zakucane na 3.700

kako si uspio to zakucat? meni nece iznad 3.5 da budu zakucane i jos pritom moram dirati BCLK da postignem 3.63GHz? Molim te pojasni mi

12 godina
Arnel16 kaže...

kako si uspio to zakucat? meni nece iznad 3.5 da budu zakucane i jos pritom moram dirati BCLK da postignem 3.63GHz? Molim te pojasni mi

po defoultu su bile zakucane na linpack testu do 3.699, a na igrama odu i do 3.720 (uuuu, oc od čitavih 20mhz )

mislim da ti je to do matične

9 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Arnel16 kaže...

po defoultu su bile zakucane na linpack testu do 3.699, a na igrama odu i do 3.720 (uuuu, oc od čitavih 20mhz )

mislim da ti je to do matične

imao sam ovaj proc na dvije maticne, Gigabyteovoj B85 i sad na MSI Z97 i na nijednoj nije htio zakucati turbo na 3.7 ili postaviti frekvenciju na toliko...

12 godina
Arnel16 kaže...

imao sam ovaj proc na dvije maticne, Gigabyteovoj B85 i sad na MSI Z97 i na nijednoj nije htio zakucati turbo na 3.7 ili postaviti frekvenciju na toliko...

a jbga, nemaš sreće valjda

evo ti test occt linpack prženje 10 minuta, mislim da više ne treba jer se temperature ne miču

možeš vidjet da su sve jezgre zakucane na 3699, a povremeno ih digne na 3700

temperature su od 60-63, ovisno o jezgri i to zato jer hladnjak ne vrti iznad 600rpm

tako su i ovi na kućištu namješteni na niže okretaje, jer prvenstveno tražim tišinu od kompa

dakle, komp mi je na 20cm od glave i jednako se čuje, odnosno ne čuje se ništa u idle i na ovom occt testu

još me hebe grafa, jer kad se ona upali ode moja tišina, no to ćemo sredit na ljeto

13 godina
protjeran
Arnel16 kaže...

haswell-ov turbo po defaultu dize samo jednu jezgru na maximalni klok da bi ostao u okvirima deklariranog tdp-a! ako zelis da ti sve jezgre rade na 3,7ghz to moras sam namjestiti u biosu!lp

12 godina
Stjepanj kaže...
Arnel16 kaže...

haswell-ov turbo po defaultu dize samo jednu jezgru na maximalni klok da bi ostao u okvirima deklariranog tdp-a! ako zelis da ti sve jezgre rade na 3,7ghz to moras sam namjestiti u biosu!lp

točno, inače samo prva ide na 3,7, druga na 3,6, treća na 3,5 i četvrta na 3,4

kod mene ploča namjesti sve jezgre na 3,7 no to su takve minorne razlike na koncu, da je to tako svejedno jer ti procesori ionako nisu namijenjeni ocanju i tih 100-300 mhz više na različitim jezgrama nema gotovo nikakvog učinka u svakodnevnom radu i gejmanju

9 godina
neaktivan
To znam, pokusao sam namjestiti ali cim dode nekakav load odmah pada na 3.5GHz. Razlike se i ne osjete ali kad vec imam takav proc, steta je ne iskoristit svaki potencijal koji nudi.
13 godina

Milina jedna vidjet ovakve temperature,znam da je Idle ali opet!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Kako ti moze biti 15°C u stanu danas??

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

A prozracio sam cijelu kuču,od jutros bio kod staraca na ručku,taman je tolika temperatura u hladu!!

Sunce over 25C!

Budem ga popodne digao na 4.5GHz i roknem prime95 ili Intel burrn!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2016 15:29 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
volegradele kaže...

A prozracio sam cijelu kuču,od jutros bio kod staraca na ručku,taman je tolika temperatura u hladu!!

Sunce over 25C!

joj kad vidim ovakve poruke odmah mi dode zelja za clockanjem, sve vise i vise zalim (dobro suzu ne pustim)  sto imam non-k procesor, cak mi se ni oglas ne zeli stavit ahahaha

Precision beats power and timing beats speed
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Sunce over 25C!

Oooo znaci ipak nije i7 pao! nis daj koji ss u i5 klubu!lp

13 godina
protjeran
Arnel16 kaže...

joj kad vidim ovakve poruke odmah mi dode zelja za clockanjem, sve vise i vise zalim (dobro suzu ne pustim)  sto imam non-k procesor, cak mi se ni oglas ne zeli stavit ahahaha

onda ti je želja premala... ili plitak dep!

9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Arnel16 kaže...

onda ti je želja premala... ili plitak dep!

Zelja poprilicno velika a u to vrijeme, dzep isto kao i zelja. Nazalost, nisam mislio da ce mi toliko falit igranje voltazama i pomicanje granica procesora te trazenja nacina za rjesavanje topline, to je strasno. Trenutni i5 je totalno hladan (nekad se pozalim jer mi je cijela soba hladna od silnih ventilatora), nije zanimljiv jer se ne moze clockat... Kad sam imao AMD sistem i taj FX4100 na famoznih 5GHz i to na zrak validatean na CPU-Z i HWBotu, uvijek sam trazio nacin kako da ohladim northbridge, procesor na neku fiks ideju, voltazama se igro i mnogo freezanja dobio ali meni je to bio gust i tek sad vidim kolko mi fali. Dode mi da sve prodam i kupim neku Z77 plocu uz odgovarajuci K procesor i igram se. 

Precision beats power and timing beats speed
13 godina
protjeran

samo polako, budes!

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Fermi 1st gen FTW! 

(GTX 470) - fullscale picture očitanja

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 19:44 (ramzocro-HCR).

0 0 hvala 0
13 godina

i5 6600K 4.4GHz 1.22v

AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

i5 6600K 4.4GHz 1.22v

kako je sad drugacije kad se cpu ne grije ludacki?

13 godina

Pogledaj doli razlike i7 3770K vs i5 6600K na istom clocku!!

3700K 3700K
6600K 6600K
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2016 3:19 (volegradele).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Jezgra 3 ti se drži sat vremena a ostale su iskočile nakon 2min? 6600k

13 godina

Mislim da je jedna jezgra iskocila  a druge tri su radile,nestabilan clock,još se slabo snalazim po novom BIOSu!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Ekipa, u zadnje vrijeme imam problema s grijanjem laptopa.

Znam da je normalno da se procesor laptopa u prosjeku malo više grije, ali nekako mi se čini da je ovo previše.

Moram ga seliti po stolu svakih 5-10 min, da mi nije na istom mjestu

Evo trenutno, CPU usage je ispod nekih 20% (samo chrome, par tabova) i temperature proc. su oko 50C jel to ok?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice